Πώς Λειτουργεί το Ηλεκτρικό Τζάκι & Ποια τα Πλεονεκτήματά του;

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς ονειρευόμαστε ένα σπίτι με τζάκι. Πρόκειται για ένα επιβλητικό στοιχείο που θα σου κρατήσει συντροφιά τις κρύες νύχτες του χειμώνα και θα χαρίσει ζεστασιά. Παρ’ όλα αυτά, ίσως να σκέφτεσαι ότι μια τέτοια ιδέα μοιάζει ουτοπική λόγω του υψηλού κόστους. Εμείς σου έχουμε την καταλληλότερη λύση! Αυτή είναι το ηλεκτρικό τζάκι. Παρακάτω θα σου λύσουμε όλες τις απορίες για το πώς λειτουργεί το ηλεκτρικό τζάκι, τι σου προσφέρει και γιατί να το επιλέξεις.

Δε χρειάζεται πλέον να ζηλεύεις τα σπίτια με τζάκι, αφού μπορείς με λίγα χρήματα να έχεις ένα εξαιρετικό υποκατάστατο του παραδοσιακού ή ενεργειακού τζακιού. Μόλις το αποκτήσεις θα απορείς γιατί δεν το είχες σκεφτεί τόσο καιρό και θα ευγνωμονείς την πρόοδο της τεχνολογίας! Ετοιμάσου, λοιπόν, για ρομαντικές νύχτες δίπλα στο ηλεκτρικό σου τζάκι ή για αξέχαστες στιγμές με την παρέα σου.

Πώς λειτουργεί το ηλεκτρικό τζάκι;

Το ερώτημα “πώς λειτουργεί το ηλεκτρικό τζάκι;” απαντάται ουσιαστικά από την ίδια την ερώτηση. Προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία χρειάζεται απλώς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Το συγκεκριμένο τζάκι είναι μια συσκευή με ηλεκτρική αντίσταση και διαθέτει ένα καλώδιο το οποίο τοποθετείς εσύ σε μια σταθερή συμβατική πρίζα. Το ηλεκτρικό τζάκι μπορεί να τοποθετηθεί πολύ άνετα σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού σου. Θα μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε επιδαπέδιο ή επιτοίχιο τζάκι ανάλογα με το στυλ που θες να δώσεις. Με τη βοήθεια ενός κοντρόλ μπορείς να το ενεργοποιήσεις εύκολα ρυθμίζοντας μάλιστα την ένταση της φλόγας ή/και της θερμότητας. Το πώς λειτουργεί το ηλεκτρικό τζάκι διαφέρει σε βασικά στοιχεία από τα συμβατικά. Το κυριότερο αυτών, όμως, είναι το γεγονός ότι δεν απαιτείται η κατασκευή καμινάδας για να αποβληθεί ο καπνός, εφ’ όσον δε δημιουργείται.

ηλεκτρικό τζάκι πώς λειτουργεί

Τι προσφέρει το ηλεκτρικό τζάκι;

Αφού απαντήσαμε πώς λειτουργεί το ηλεκτρικό τζάκι, ήρθε η ώρα να μάθεις ποια είναι τα πλεονεκτήματά του.

1. Αληθοφανής εμφάνιση

Γενικά το τζάκι έχει την ιδιότητα να προσφέρει θαλπωρή σε ένα σπίτι. Αν σκέφτεσαι ότι το ηλεκτρικό τζάκι δεν μπορεί να κάνει το ίδιο, τότε έχουμε να σου πούμε ότι δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα συμβατικά. Το ηλεκτρικό τζάκι μπορεί να παρέχει φλόγα που να μοιάζει πολύ με την πραγματική με το πάτημα ενός κουμπιού. Συνήθως η συσκευή περιλαμβάνει την όψη διακοσμητικών ξύλων για τζάκι, καθώς και ηχητικά εφέ από την καύση τους. Τα στοιχεία αυτά είναι αρκετά για να δημιουργήσουν μια όμορφη ατμόσφαιρα.

2. Αποτελεί τρόπο θέρμανσης

Πέρα από την οπτική αίσθηση του τζακιού, μπορεί παράλληλα να χαρίσει ζεστασιά και θέρμανση σε έναν χώρο. Το πώς λειτουργεί το ηλεκτρικό τζάκι θυμίζει ένα αερόθερμο ή μια θερμάστρα. Είναι αρκετά ικανό να θερμάνει χώρους 20- 40 τ.μ. Επομένως, εάν ψάχνεις για μια φινετσάτη επιλογή για να ζεστάνεις κάποιο μικρό δωμάτιο, είναι η ιδανικότερη λύση! Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ηλεκτρικό τζάκι ως έναν επιπλέον τρόπο θέρμανσης του σπιτιού σου. Παρ’ όλα αυτά, εάν ζεσταίνεσαι, με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείς να κλείσεις τη θέρμανση και να διατηρήσεις μόνο τη λειτουργία της οπτικής φλόγας.

3. Είναι οικονομική επιλογή

Το ηλεκτρικό τζάκι αποτελεί την απλούστερη μορφή τζακιού. Σε αντίθεση με αυτά που έχεις συνηθίσει δεν απαιτεί υψηλό χρηματικό προϋπολογισμό. Η αγορά και η εγκατάστασή του είναι απλή και οικονομική. Ενώ, δε θα χρειαστεί να ξοδέψεις χρήματα για τη συντήρηση, τα ξύλα ή τον καθαρισμό της καμινάδας. Παράλληλα, δεν “καίει” πολύ ρεύμα επομένως μην ανησυχείς για αυτό. Το μόνο επιπλέον έξοδο που μπορεί να έχεις είναι στην περίπτωση που θελήσεις επένδυση του τζακιού.

4. Μπορεί να μετακινηθεί

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του ηλεκτρικού τζακιού είναι η φορητότητα. Εάν για παράδειγμα, χρειαστεί να μετακομίσεις, τότε μπορείς να το πάρεις μαζί σου για επανατοποθέτηση. Επιπλέον, αν επιλέξεις ένα επιδαπέδιο ηλεκτρικό τζάκι, καταλαβαίνεις ότι μπορείς να το μετακινείς εύκολα από δωμάτιο σε δωμάτιο ανάλογα με τις ανάγκες σου.

5. Δεν επιβαρύνει το περιβάλλον

Μήπως σε απασχολεί η μόλυνση του περιβάλλοντος και για αυτό δεν έχεις επενδύσει σε ένα τζάκι; Το ηλεκτρικό τζάκι, όμως, δεν κάνει πραγματική καύση επομένως προστατεύει το περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, εξαιτίας του πώς λειτουργεί το ηλεκτρικό τζάκι, δεν εκπέμπει μονοξείδιο του άνθρακα που επιβαρύνει την ατμόσφαιρα.

6. Διατίθεται σε πολλά σχέδια

Όπως είπαμε και προηγουμένως, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε επιδαπέδιο ή επιτοίχιο ηλεκτρικό τζάκι. Εσωτερικά είναι επενδυμένα με κεραμικό υλικό που δεν καίγεται. Το προτέρημα εδώ βρίσκεται στο ότι μπορεί να διατεθεί σε πολλά σχέδια και υλικά, όπως πέτρα, ξύλο, γρανίτης, τσιμέντο ή λάκκα. Επίσης, εάν τελικά διαλέξεις το επιτοίχιο μπορείς να επιλέξεις όποια επένδυση τζακιού επιθυμείς. Στην αγορά θα βρεις ακόμα και έτοιμες επενδύσεις που συνοδεύονται με το τζάκι για μεγαλύτερη ευκολία.

Ελπίζουμε να απαντήσαμε στο πώς λειτουργεί το ηλεκτρικό τζάκι και γιατί να το επιλέξεις. Εάν χρειάζεσαι βοήθεια για την τοποθέτηση ή την επένδυσή του εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες άμεσα και οικονομικά.

tzakia banner

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα