Πρόβλημα με τον ηλιακό θερμοσίφωνα: Γιατί δεν έχει ζεστό νερό το μπάνιο;

Πρόβλημα με τον ηλιακό θερμοσίφωνα

Αν έχεις αντιμετωπίσει ξανά πρόβλημα με τον ηλιακό θερμοσίφωνα ίσως να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Αν όχι, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε! Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα, που μπορούν να σου συμβούν στο σπίτι, είναι να περιμένεις με ανυπομονησία να κάνεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο, μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, και να συνειδητοποιείς ότι δεν έχει ζεστό νερό. 

Ακόμη χειρότερο βέβαια είναι να νομίζεις ότι θα απολαύσεις ένα ζεστό ντούζ και μετά από ένα λεπτό το νερό να μετατρέπεται σε παγάκι. Πού μπορεί να οφείλεται, όμως, αυτό το πρόβλημα και πώς μπορείς να το λύσεις; Ρωτήσαμε τους έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας και εκείνοι μας έδωσαν τις απαντήσεις που ψάχναμε.

Γιατί δεν έχει ζεστό νερό το μπάνιο σου;

Βεβαιώσου ότι υπάρχει πρόβλημα με τον ηλιακό θερμοσίφωνα.

To πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να βεβαιωθείς ότι υπάρχει πράγματι πρόβλημα με τον ηλιακό θερμοσίφωνα και ότι δεν είναι μεμονωμένη ζημιά της μονάδας. Πώς θα το κάνεις αυτό; Άνοιξε όλες τις βρύσες του σπιτιού σου για να ελέγξεις αν τρέχει ζεστό νερό. Αν η έλλειψη ζεστού νερού εντοπίζεται μόνο στο μπάνιο τότε το πρόβλημα οφείλεται σε μεμονωμένη βλάβη και όχι στο θερμοσίφωνα. Αν, όμως, το φαινόμενο είναι γενικό τότε θα πρέπει να ελέγξεις τον ηλιακό σου θερμοσίφωνα, διότι υπάρχει κάποια δυσλειτουργία.

Πού μπορεί να οφείλεται το πρόβλημα με τον ηλιακό θερμοσίφωνα;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να στερείσαι το ζεστό νερό του μπάνιου σου. Συγκρεντρώσαμε μια λίστα με τους πιο συνηθισμένες αιτίες που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα με τον ηλιακό θερμοσίφωνα στο σπίτι σου και σου τις παρουσιάζουμε.

1. Σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας

Το πρώτο βήμα είναι και το πιο προφανές. Ενδέχεται να μην έχει γίνει σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνεις το ζεστό μπάνιο που θα ήθελες. Επίσης, μην ξεχάσεις να ελέγξεις αν έχει καεί κάποια ασφάλεια! Αν είναι αυτό το πρόβλημα, θα χρειαστεί αντικατάσταση.

2. Ανεπάρκεια του ηλιακού συστήματος

Προτού βιαστείς να κατηγορήσεις το θερμοσίφωνα για βλάβη, θα πρέπει να σκεφτείς τι ποσότητα ζεστού νερού καταναλώνεις. Πολλές φορές οι προσδοκίες μας για την απόδοση του ηλιακού συστήματος ξεπερνούν τις δυνατότητες του. Μήπως δεν υπάρχει πρόβλημα με τον ηλιακό θερμοσίφωνα και απλώς χρειάζεσαι ένα μεγαλύτερο σύστημα;

3. Διαρροή στο σύστημα

Aρχικά, πρέπει να γίνει έλεγχος των υδραυλικών συνδέσεων του ηλιακού θερμοσίφωνα για να εντοπιστούν τυχόν διαρροές. Για παράδειγμα, οι σωλήνες πρέπει να ελεγχθούν, για να διαπιστώσεις αν χρειάζεσαι μόνωση σωλήνων. Επίσης, θα πρέπει να ελεγχθούν οι συνδέσεις του ηλιακού συλλέκτη και της δεξαμενής νερού για να εξεταστεί και πάλι αν υπάρχει διαρροή. Πιθανότατα θα πρέπει να αφήσεις αυτή τη δουλειά στα έμπειρα χέρια ενός εξειδικευμένου υδραυλικού. Για να αποφύγεις τέτοιου είδους προβλήματα θα πρέπει να φροντίζεις για την τακτική συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα.

4. Έλλειψη αντιψυκτικού υγρού

Το πρόβλημα με τον ηλιακό θερμοσίφωνα πολλές φορές οφείλεται στην έλλειψη αντιψυκτικού υγρού. Μπορείς να διαπιστώσεις αν είναι πράγματι αυτή η πηγή του προβλήματος ελέγχοντας το επίπεδο του υγρού στο κλειστό κύκλωμα. Αν έχει κατέβει η στάθμη του, συμπλήρωσε όσο χρειάζεται.

5. Πρόβλημα με την ηλεκτρική αντίσταση

Αν δεν έχεις εντοπίσει την πηγή του προβλήματος σε όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να ελέγξεις και την ηλεκτρική αντίσταση. Εδώ τα πράγματα γίνονται αρκετά πιο περίπλοκα επομένως θα πρέπει να αφήσεις τους πειραματισμούς και να αναθέσεις την επίλυση του προβλήματος σ’ έναν έμπειρο και εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο. Ενδεχομένως να χρειαστεί αλλαγή αντίστασης ηλιακού θερμοσίφωνα

Όποιο πρόβλημα και αν αντιμετωπίζεις με τα υδραυλικά και τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού σου, είναι βέβαιο ότι μπορούμε να σε βοηθήσουμε να το λύσεις εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα! Κάθισε για λίγο στο σαλόνι σου, όση ώρα ο έμπειρος επαγγελματίας της πλατφόρμας μας  εξασφαλίζει ότι θα απολαύσεις ένα ζεστό και χαλαρωτικό μπάνιο!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα