5 Καλοκαιρινά διατροφικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις!

Το καλοκαίρι είναι ίσως η χειρότερη εποχή του χρόνου για να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε μια ισορροπία στη διατροφή μας. Οι πειρασμοί είναι τόσοι πολλοί που είναι σχεδόν αδύνατον να μην υποπέσουμε σε διατροφικά λάθη!

Το Douleutaras.gr ρώτησε αξιολογημένες διατροφολόγους ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη, που κάνουμε στη διατροφή μας τους καλοκαιρινούς μήνες και σου τα παρουσιάζει, για να σε βοηθήσει να τα αποφύγεις!

Δίαιτες της μιας εβδομάδας

Eίναι γεγονός πώς στην αρχή του καλοκαιριού αλλά και λίγες μέρες πριν φύγουμε για διακοπές, μας πιάνει ένα μικρό άγχος με το σώμα μας. Αρχίζουμε, λοιπόν και ψάχνουμε μανιωδώς στο διαδίκτυο: “ Πώς να χάσω 3 κιλά σε 24 ώρες;”, “8 κιλά σε 5 ημέρες” και το μαρτύριο συνεχίζεται. Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πώς οι δίαιτες της τελευταίας στιγμής έχουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αυτό που μας συνιστούν οι έμπειροι διατροφολόγοι είναι να προσπαθούμε για μόνιμα αποτελέσματα και σωστά μοτίβα διατροφής που μπορούμε να ακολουθήσουμε για μια ζωή, τονίζοντας πώς οι καλοκαιρινές δίαιτες είναι από τα χειρότερα διατροφικά λάθη που μπορούμε να κάνουμε.

Ποτά και αναψυκτικά αντί για νερό

Δεν υπάρχει εποχή που ο οργανισμός μας να χρειάζεται περισσότερο νερό για να μην αφυδατώνεται. Και όμως το καλοκαίρι συνηθίζουμε πολλές φορές να αντικαθιστάμε το νερό με αναψυκτικά ή αλκοολούχα ποτά από το γραφείο, το σπίτι μέχρι και την παραλία. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ένα παγωμένο πράσινο τσάι είναι τρομερά δροσιστικό αλλά δεν μπορεί να πάρει τη θέση του νερού στη διατροφή μας. Οι διαιτολόγοι-διατροφολόγοι μας συνιστούν τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα, για να ενυδατώνεται ο οργανισμός μας και να ενισχύεται η λειτουργία του μεταβολισμού μας.

Παγωτά & καλοκαιρινές λιχουδιές

Σε καμία περίπτωση δεν θα σου πούμε να κόψεις το παγωτό, γιατί ξέρουμε ότι πραγματικά δεν γίνεται. Απλώς θα σου συνιστούσαμε να προσέξεις τις ώρες που προσφέρεις αυτές τις μικρές απολαυστικές θερμιδικές βόμβες στον οργανισμό σου αλλά και την ποσότητα τους. Έχεις δοκιμάσει ποτέ παγωτό με stevia ή σορμπέ παγωτό με γεύση φράουλα ή μάνγκο; Είναι πεντανόστιμα και πολύ πιο υγιεινά από τις υπόλοιπες επιλογές παγωτού που υπάρχουν. Επίσης, προσπάθησε να αποφύγεις τα παγωτά και τις λοιπές καλοκαιρινές λιχουδιές μετά το απόγευμα ώστε να δώσεις χρόνο στον οργανισμό σου να τα “κάψει”.

Πολλά σνακ, λίγα γεύματα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή του “τσιμπολογήματος”. Λίγο η ζέστη, λίγο η θάλασσα, λίγο οι διακοπές δεν μας βοηθούν να διατηρήσουμε πάντα ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής. Η παράλειψη, όμως, των βασικών γευμάτων σε συνδυασμό με τα ατελείωτα “σνακ” κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα διατροφικά λάθη που μπορούμε να κάνουμε. Προσπάθησε να έχεις πάντα μαζί σου μερικά πιο υγιεινά σνακ ώστε να μην καταφεύγεις στις εύκολες λύσεις της τελευταίες στιγμής. Τα αμύγδαλα, οι χειροποίητες μπάρες δημητριακών και τα φρούτα είναι μόνο μερικές από τις αμέτρητες επιλογές που έχεις για ένα υγιεινό σνακ.

Μεγάλα Βραδινά Γεύματα

Ένα από τα συνηθέστερα διατροφικά λάθη που κάνουν πολλοί, σύμφωνα με την εμπειρία των διατροφολόγων μας, είναι ότι τρώνε ένα μόνο γεύμα την ημέρα και αυτό συνήθως το βράδυ. Οι περισσότεροι δικαιολογούνται λέγοντας ότι δεν μπορούν να τρώνε πολύ μέσα στην ημέρα για να μην βαρύνουν ή λόγω δουλειάς ή επειδή ξεχάστηκαν. Το κλειδί της επιτυχίας είναι τα προγραμματισμένα μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να βρίσκεται ο οργανισμός μας πάντα σε ισορροπία. Διαφορετικά θα βλέπουμε τα νούμερα στη ζυγαριά να ανεβαίνουν και θα αναρωτιόμαστε το γιατί.

Προσπάθησε να αποφύγεις τα παραπάνω διατροφικά λάθη όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά καθ’όλη τη διάρκεια του έτους! Και φυσικά, μην ξεχνάς ότι η γυμναστική και η φυσική άσκηση είναι πολύ σημαντική, για να διατηρήσεις την καλή σου φυσική κατάσταση. Οι personal trainers μας είναι έτοιμοι να σχεδιάσουν το πρόγραμμά σου, βασισμένο ειδικά στις ανάγκες σου! 

Η ομάδα του Douleutaras.gr σου εύχεται ξέγνοιαστες & υπέροχες διακοπές!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα