10+3 καλοκαιρινά λουλούδια για μπαλκόνι με χρώμα!

καλοκαιρινά λουλούδια

Ένα από τα πράγματα που μας αρέσουν στο καλοκαίρι, είναι πως μας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξουμε ένα πολύχρωμο, ανθισμένο μπαλκόνι πολύ εύκολα. Eίναι πολύ πιο εύκολο να βρεις μεγάλη ποικιλία σε καλοκαιρινά λουλούδια και φυτά, παρά σε χειμωνιάτικα. Άρα, είναι και πιο εύκολο να φτιάξεις το ιδανικό καλοκαιρινό μπαλκόνι, ή κήπο, που θα θαυμάζεις εσύ και οι αγαπημένοι σου.

Ανάλογα με το γούστο σου, αλλά και τις ανάγκες του χώρου σου, μπορείς να επιλέξεις καλοκαιρινά λουλούδια για γλάστρα σε διάφορα μεγέθη, χρώματα και αρώματα, ώστε να ανανεωθείς χωρίς να χρειαστείς να μετακομίσεις ή να ανακαινίσεις τον χώρο σου! Ακόμα, υπάρχουν και λουλούδια που ανθίζουν όλο το καλοκαίρι, με ελάχιστες ανάγκες, τα οποία απευθύνονται σε όσους από εμάς δεν έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο για κηπουρική.

Μία ακόμα ιδέα είναι και τα φυτά με εντομοαπωθητικές ιδιότητες, που ίσως θα ήθελες να εξετάσεις σαν επιλογές. Το καλοκαίρι είναι μια εποχή με αρκετά έντομα και μικρά ζωύφια που επισκέπτονται τις αυλές, τα μπαλκόνια και πολλές φορές, το εσωτερικό των σπιτιών. Τα φυτά σου μπορούν να σε βοηθήσουν να γλυτώσεις από αυτό.

Τέλος, υπάρχουν φυτά που βγάζουν λουλούδια για φανταστικές ανθοδέσμες. Τα φυτά αυτά θα σε βοηθήσουν να στολίσεις τα βάζα του σπιτιού σου δωρεάν, χωρίς να αγοράζεις ανθοδέσμες από το ανθοπωλείο. Εμείς συγκεντρώσαμε για σένα κάποια αγαπημένα καλοκαιρινά λουλούδια και φυτά για να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις τα καλύτερα για το δικό σου μπαλκόνι!

10 καλοκαιρινά λουλούδια και φυτά για πολύχρωμα μπαλκόνια!

#1 Ηλίανθος

Πώς θα μπορούσε ένα λουλούδι με το όνομα αυτό να μην αγαπά τον ήλιο και το καλοκαίρι; Πράγματι, ο ηλίανθος είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά καλοκαιρινά λουλούδια για γλάστρα. Τα μεγάλα, κίτρινα άνθη του εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ομορφαίνοντας τα μπαλκόνια μας. Υπάρχουν κάποιες διαφορετικές ποικιλίες ηλιάνθων, οι νάνες και οι μεγαλύτερες που ξεπερνούν το ένα μέτρο, για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει. Ο ηλίανθος είναι από τα λουλούδια που ανθίζουν όλο το καλοκαίρι και που δε χρειάζονται πολλή περιποίηση. Χρειάζεται πότισμα 2- 3 φορές την εβδομάδα και λίπασμα 1 φορά το μήνα για να έχει πλούσια ανθοφορία.

Διάβασε επίσης: 10 Φυτά που αντέχουν τη ζέστη για το Καλοκαιρινό Μπαλκόνι σου!

καλοκαιρινά λουλούδια

#2 Βασιλικός

Ο βασιλικός είναι μια διαχρονική και πάντα αγαπημένη επιλογή για τα καλοκαιρινά μπαλκόνια στη χώρα μας. Τα φύλλα του είναι σκούρα πράσινα και γυαλιστερά, ομορφαίνοντας τη γλάστρα, όπου έχει φυτευτεί. Γιατί να θέλεις ένα βασιλικό στο σπίτι σου; Εκτός του ότι πρόκειται για ένα από τα καλοκαιρινά λουλούδια για γλάστρα με το ωραιότερο άρωμα, ο βασιλικός έχει και πρακτική χρήση.

Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται σαν αρωματικά σε διάφορες συνταγές, αλλά έχει και εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Ειδικά οι ιδιότητες του αυτές, είναι πολύ σημαντικές για το καλοκαίρι, όπου υπάρχουν περισσότερα έντομα που τριγυρίζουν τα σπίτια μας. Ακόμα και αν δεν καταφύγεις στη λύση της απεντόμωσης, ο βασιλικός θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από ορισμένα ενοχλητικά έντομα. Η μόνη σημαντική απαίτηση που έχει ο βασιλικός το καλοκαίρι είναι για νερό. Χρειάζεται πότισμα κάθε μέρα, αλλά με μικρές ποσότητες νερού κάθε φορά.

καλοκαιρινά λουλούδια

#3 Ζέρμπερα

Οι ζέρμπερες είναι πανέμορφα καλλωπιστικά φυτά και καλοκαιρινά λουλούδια για γλάστρα. Τα άνθη τους συνηθίζεται να είναι κόκκινα, πορτοκαλί, ροζ και κίτρινα. Αγαπούν πολύ τον ήλιο και χρειάζονται ηλιόλουστες θέσεις στα μπαλκόνια και τους κήπους. Δεν αναπτύσσονται πολύ σε μέγεθος, με αποτέλεσμα να είναι από τα πιο κατάλληλα φυτά για γλάστρες. Ακόμα, είναι κατάλληλες για όμορφες ζαρντινιέρες, αφού δεν απαιτούν συγκεκριμένο είδος χώματος. Χρειάζονται, όμως, χώμα με καλή αποστράγγιση και μέτριο πότισμα. Το καλοκαίρι, η ζέρμπερα είναι καλό να ποτίζεται 2- 3 φορές την εβδομάδα, αλλά και να λιπαίνεται 2 φορές το μήνα, κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας.

Διάβασε επίσης: 9 Aγαπημένα λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο & πώς να τα φροντίσεις!

καλοκαιρινά λουλούδια

#4 Γεράνι

Το γεράνι, που ονομάζεται αλλιώς και μολόχα, είναι από τα πιο βολικά και εύκολα στη συντήρηση καλοκαιρινά λουλούδια. Μάλιστα, δεν ανθίζει μόνο το καλοκαίρι. Το γεράνι έχει περίοδο ανθοφορίας από την άνοιξη, μέχρι και το φθινόπωρο, ώσπου να μειωθεί πολύ η θερμοκρασία.

Είναι φυτό μικρών διαστάσεων και το προτιμούμε κυρίως για γλάστρες σε μπαλκόνια για να προσφέρει ζωηρό χρώμα. Τα άνθη του μπορεί να είναι ροζ, κόκκινα και αποχρώσεις αυτών. Θεωρείται πως είναι μια πολύ οικονομική λύση για το σπίτι, λόγω της τιμής αγοράς του, αλλά και της ευκολίας στη φροντίδα του. Η αγορά γερανιού κοστίζει ελάχιστα και το μόνο πράγμα που χρειάζεται, είναι μια ηλιόλουστη θέση και πότισμα 1- 2 φορές την εβδομάδα.

καλοκαιρινά λουλούδια

#5 Καλέντουλα

Η καλέντουλα είναι ένα από τα καλοκαιρινά λουλούδια με θεραπευτικές ιδιότητες. Τα αιθέρια έλαια καλέντουλας έχουν ευεργετική επίδραση για το σώμα και το δέρμα. Για παράδειγμα, βοηθούν στη γρήγορη επούλωση πληγών και την καταπολέμηση φλεγμονών. Πέρα από αυτό, η καλέντουλα είναι και ένα βολικό φυτό για γλάστρες και μπαλκόνια. Έχει μικρό μέγεθος, αλλά και μεγάλα, πορτοκαλί λουλούδια που σου τραβούν την προσοχή. Αγαπά πολύ τις ηλιόλουστες θέσεις και έχει αρκετή αντοχή στη ζέστη. Παρόλα αυτά, συστήνεται το καλοκαίρι να την ποτίζεις πιο συχνά, σε σχέση με το χειμώνα. Το χειμώνα πότισε την 1- 2 φορές την εβδομάδα, αλλά το καλοκαίρι 3- 4 φορές την εβδομάδα.

καλοκαιρινά λουλούδια

#6 Λεβάντα

Η λεβάντα είναι ένα φυτό παντός καιρού. Είναι πολύ ανθεκτική στη ζέστη, αλλά και στο κρύο, παρόλο που δε συνηθίζει να ανθίζει το χειμώνα. Αγαπάμε πολύ αυτό το φυτό και το τοποθετούμε σε γλάστρες, ζαρντινιέρες και παρτέρια. Ποιος ο λόγος να το αγαπάμε τόσο;

Η λεβάντα μυρίζει φανταστικά, ομορφαίνει το χώρο με τα μοβ λουλούδια της και διώχνει τα κουνούπια, αλλά και άλλα έντομα. Τα αιθέρια έλαια λεβάντας είναι χαλαρωτικά και βοηθούν πολύ στη μείωση του άγχους. Αλλά και η φροντίδα της είναι απλή υπόθεση, ακόμα και για ερασιτέχνες στην κηπουρική. Χρειάζεται πότισμα 2- 3 φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι και 1- 2 φορές τον υπόλοιπο χρόνο. Προαιρετικά, μπορείς να της βάζεις λίγο λίπασμα 2 φορές το χρόνο για ενίσχυση της ανθοφορίας.

καλοκαιρινά λουλούδια

#7 Μπουκαμβίλια

Μια πολύ κλασική επιλογή στα ελληνικά μπαλκόνια, η μπουκαμβίλια δύσκολα θα λείψει από ένα πολύχρωμο, καλοκαιρινό μπαλκόνι. Βγάζει πολλά άνθη σε έντονα, αλλά και απαλά χρώματα. Η ανθοφορία της ξεκινά από την άνοιξη και συνεχίζει, ως τις αρχές του φθινοπώρου.

Είναι ένα από τα καταλληλότερα καλοκαιρινά λουλούδια που ανθίζουν όλο το καλοκαίρι και στολίζουν όμορφα τα μπαλκόνια και  τις αυλές. Η φροντίδα της είναι απλή υπόθεση. Χρειάζεται πότισμα 2- 3 φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι και 1- 2 φορές την εβδομάδα τον υπόλοιπο χρόνο. Την άνοιξη, όταν ξεκινά η ανθοφορία, μπορείς να βάλεις στη μπουκαμβίλια λίγο λίπασμα 1 φορά το μήνα για να ενισχύσεις την ανθοφορία της.

καλοκαιρινά λουλούδια

#8 Πετούνια

Η πετούνια είναι καλοκαιρινό φυτό που περιλαμβάνει διάφορες ποικιλίες. Υπάρχουν οι έρπουσες πετούνιες, οι οποίες είναι κατάλληλες για την κάλυψη παρτεριών με χρωματιστά λουλούδια. Άλλες πετούνιες είναι πιο κατάλληλες για γλάστρες. Η ανθοφορία τους ξεκινά από την άνοιξη και συνεχίζεται όλο το καλοκαίρι. Σταματούν να ανθίζουν με τη μείωση της θερμοκρασίας, το φθινόπωρο.

Είναι λουλούδια που ανθίζουν όλο το καλοκαίρι και ως τέτοια, αγαπούν πολύ τα ηλιόλουστα σημεία και αντέχουν στη ζέστη. Δε χρειάζονται πολύ συχνό πότισμα, 1- 2 φορές την εβδομάδα αρκούν, με προσοχή για να μη βρέχονται τα λουλούδια τους. Αν θέλεις, μπορείς να αφαιρείς τα άνθη που μαραίνονται για να ενισχύσεις την ανθοφορία τους.

καλοκαιρινά λουλούδια

#9 Πορτουλάκα

Η πορτουλάκα είναι ένα πολύ μικρό καλλωπιστικό φυτό, κατάλληλο για γλάστρες στο μπαλκόνι και στον κήπο. Ανθίζει από τις αρχές του καλοκαιριού, μέχρι και τις αρχές του φθινοπώρου, γι’ αυτό και κατατάσσεται στα κατεξοχήν καλοκαιρινά λουλούδια. Τα άνθη της μπορεί να έχουν διάφορα χαρούμενα χρώματα, όπως κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί.

Η πορτουλάκα είναι αγαπητό φυτό για το καλοκαίρι, γιατί αντέχει αρκετά χωρίς νερό. Το καλοκαίρι χρειάζεται πότισμα 2- 3 φορές την εβδομάδα, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο λιγότερο. Το πλήρες λίπασμα μια φορά το μήνα, από την άνοιξη ως το καλοκαίρι, βοηθά στο να διαρκέσει η ανθοφορία της για περισσότερο καιρό. Σου προτείνουμε να την ενισχύσεις για να χαίρεσαι τα λουλούδια της ως το φθινόπωρο.

Διάβασε επίσης: 10 πανέμορφα φυτά για ζαρντινιέρες που ομορφαίνουν το μπαλκόνι!

portoulaka

#10 Τριαντάφυλλο

Δύσκολα θα συναντήσεις κάποιον, στον οποίο δεν αρέσουν τα τριαντάφυλλα. Τα λουλούδια αυτά έχουν υπέροχη όψη και άρωμα, αλλά και τα πέταλα τους είναι βελούδινα στην υφή. Το καλύτερο με τα τριαντάφυλλα είναι, πως ανθίζουν σε πάρα πολλά χρώματα και διχρωμίες, αλλά και πως έχουν πολλές ποικιλίες.

Υπάρχουν από τριανταφυλλιές νάνες, μέχρι αναρριχώμενες και όλες τους ανήκουν στα καλοκαιρινά λουλούδια που λατρεύουμε. Ποια η φροντίδα που χρειάζονται; Αρχικά, χρειάζονται ηλιόλουστες θέσεις και χώμα εμπλουτισμένο με οργανική ουσία. Το καλοκαίρι χρειάζονται μέτριο πότισμα, 2- 3 φορές την εβδομάδα. Τέλος, τα ωφελεί η λίπανση 2 φορές το χρόνο και το κλάδεμα στο τέλος του χειμώνα.

καλοκαιρινά λουλούδια

3 ακόμα καλοκαιρινά λουλούδια που ανθίζουν όλο το καλοκαίρι

Αν θες να μάθεις ποια καλοκαιρινά λουλούδια για γλάστρα ανθίζουν ακάθεκτα όλο το καλοκαίρι, δες την παρακάτω λίστα:

1. Άλυσσος

Ένα πραγματικά καλοκαιρινό λουλούδι είναι η άλυσσος. Έχει χαρακτηριστικά μικρά άνθη με μεγάλη ποικιλία σε χρώματα. Ανθοφορεί από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο και δεν καταλαβαίνει και πολλά από ζέστη. Ιδανικό φυτό για ζαρντινιέρες και γλάστρες, η άλυσσος θα γεμίσει χρώματα το μπαλκόνι ή τον κήπο σου. 

καλοκαιρινά λουλούδια

2. Λυσίανθος

Ο λυσίανθος ή έυστομα είναι ένα στυλάτο και ντελικάτο φυτό με εντυπωσιακά λουλούδια. Είναι από τα χαρακτηριστικά λουλούδια που ανθίζουν όλο το καλοκαίρι, γεγονός που τον αναδεικνύει σε μία από τις τοπ επιλογές για καλοκαιρινά λουλούδια για γλάστρα! Ροζ, λευκό ή μωβ είναι κάποια από τα συνηθισμένα του χρώματα αλλά ιδιαίτερη θέση αποτελούν τα είδη που βγάζουν δίχρωμα άνθη!

καλοκαιρινά λουλούδια

3. Αστίλβη

Αν και χρειάζεται τακτικό πότισμα, η αστίλβη είναι ένα εντυπωσιακό φυτό με πολύχρωμα λουλούδια, που ανθοφορεί το καλοκαίρι. Αρκεί να τη φυτέψεις σε ένα σχετικά σκιερό μέρος του κήπου ή του μπαλκονιού και θα έχεις πολύχρωμα άνθη όλη την καλοκαιρινή περίοδο. Σε ημέρες με πολλή ζέστη χρειάζεται να τσεκάρεις αν έχει νωπό χώμα και να την ποτίζεις τακτικά αν το βλέπεις ξερό.  Αν και είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα καλοκαιρινά λουλούδια που ανθίζουν όλο το καλοκαίρι, η αστίλβη θα ομορφύνει κάθε γωνιά του μπαλκονιού σου! 

καλοκαιρινά λουλούδια

Θέλεις να έχεις πανέμορφα καλοκαιρινά λουλούδια στον κήπο σου, αλλά δεν έχεις αρκετό χρόνο για να τα φροντίζεις; Εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν και πάρε προσφορές από επαγγελματίες κηπουρούς της πλατφόρμας μας για να περιποιηθούν τα φυτά σου, όπως πραγματικά το αξίζουν!

καλοκαιρινά λουλούδια

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα