Καλοκαιρινή δίαιτα: 5 χρυσοί κανόνες!

Μια σύντομη καλοκαιρινή δίαιτα, ίσως να είναι η προσωρινή λύση που χρειαζόμαστε για να αισθανθούμε καλύτερα με το σώμα μας, προτού βγούμε στην παραλία. Αν θέλεις να χάσεις 3-4 κιλάκια μέχρι να φύγεις για διακοπές, μπορείς να ακολουθήσεις τους παρακάτω χρυσούς κανόνες για καλοκαιρινή δίαιτα και να αποβάλλεις από επάνω σου το “άγχος του μπικίνι”.

1. Μικρά & Συχνά Γεύματα.

Το κλειδί της επιτυχίας για την καλοκαιρινή δίαιτα -και όχι μόνο- είναι να πραγματοποιείς μικρά και συχνά γεύματα κάθε περίπου 3 ώρες. Έτσι, θα μειώσεις το αίσθημα της πείνας που βιώνεις συνήθως κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ παράλληλα θα διατηρείς τον μεταβολισμό σου σε συνεχή εγρήγορση. Ταυτόχρονα, τα μικρά και συχνά γεύματα, θα εφοδιάζουν συνεχώς τον οργανισμό με ενέργεια, συμβάλλοντας στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών που προσλαμβάνεις από τη διατροφή σου.

2. Εβδομαδιαία επίσκεψη στη ζυγαριά.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όλοι, αλλά κυρίως οι γυναίκες, όταν προσπαθούμε να χάσουμε κιλά, είναι ότι παθαίνουμε εμμονή με τη ζυγαριά. Μπορεί να ζυγιζόμαστε καθημερινά, πρωί και βράδυ ή ακόμα και μετά από κάθε γεύμα. Αυτό είναι λάθος. Παρόλο, που θέλουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας, πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να μην ανεβαίνουμε κάθε μέρα στη ζυγαριά. Εξάλλου, από μέρα σε μέρα, το βάρος μας μπορεί να παρουσιάσει σημαντικές διακυμάνσεις που ενδεχομένως να μας στεναχωρήσουν και να μας απογοητεύσουν.

3. Πολλά υγρά, ειδικά στην καλοκαιρινή δίαιτα.

Το νερό είναι πραγματικά ευεργετικό αν θέλεις να χάσεις βάρος, ιδιαίτερα για την καλοκαιρινή δίαιτα. Αυτή η δροσερή απόλαυση των 0 θερμίδων κάνει πραγματικά θαύματα, αφού βοηθά στην αποτοξίνωση και τη μείωση των κατακρατήσεων του οργανισμού μας. Όσον αφορά τα υπόλοιπα υγρά, επιτρέπονται έως και 2 ροφήματα ημερησίως, με εξαίρεση τα ανθρακούχα που δυστυχώς απαγορεύονται. Αν σου αρέσει το τσάι, μια πολύ δροσερή επιλογή είναι το παγωμένο πράσινο τσάι με στημένο λεμόνι, που θα σε τονώσει, συνεισφέροντας παράλληλα στην καλοκαιρινή δίαιτα σου.

4. Προγραμματισμός των γευμάτων.

Μην περιμένεις να πεινάσεις για να ψωνίσεις και να ετοιμάσεις το φαγητό σου, διότι το πιθανότερο είναι οτι θα βρεθείς να κάνεις παρορμητικές αγορές και να τρως οτι βρεθεί στο δρόμο σου, για να μειώσεις το αίσθημα της πείνας. Γράψε σε ένα χαρτί το πρόγραμμα του φαγητού σου, από την προηγούμενη μέρα, ώστε να ξέρεις πού πατάς και που βρίσκεσαι αλλά και να μην ξεφεύγεις. Ο προγραμματισμός, άλλωστε, θα σε βοηθήσει να σχεδιάσεις τα προσωπικά σου όρια, αυξάνοντας έτσι το αίσθημα της πειθαρχίας απέναντι στην καλοκαιρινή δίαιτα σου.

5. Μείωση του αλατιού.

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες, που θα βοηθήσουν την καλοκαιρινή δίαιτα σου να επιτύχει, είναι η περικοπή του αλατιού. Όσο γευστικό είναι, άλλο τόσο κακό κάνει στον οργανισμό σου. Αφενός αυξάνει την αρτηριακή πίεση, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα υγείας και αφετέρου προκαλεί κατακρατήσεις και φουσκώματα. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως πίσω από κάθε κουταλίτσα αλάτι, κρύβεται και ένας κόκκος κυτταρίτιδας.

Αν θέλεις, λοιπόν, να χάσεις εύκολα μερικά περιττά κιλά, πριν εμφανιστείς στην παραλία, μπορείς να ακολουθήσεις τους παραπάνω χρυσούς κανόνες για την καλοκαιρινή δίαιτα! Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζεις πως ο μοναδικός τρόπος, για να βρίσκεται πάντοτε ο οργανισμός σου σε ισορροπία, είναι να ακολουθείς ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής, για να μην αντιμετωπίσεις ποτέ ξανά πρόβλημα με τα κιλά σου! Μπορείς να βάλεις την υγιεινή διατροφή και την άθληση στο καθημερινό σου πρόγραμμα και να αποβάλλεις για πάντα το άγχος των περιττών κιλών!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα