10 βασικοί κανόνες προστασίας από την ηλεκτροπληξία που πρέπει να ακολουθείς!

Η καθημερινή μας ζωή κρύβει πολλούς κινδύνους, που μπορούν να βλάψουν τόσο εμάς όσο και τους ανθρώπους, που αγαπάμε. Μερικούς από αυτούς, δυστυχώς, δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε. Υπάρχουν, όμως και άλλοι από τους οποίους είναι στο χέρι μας να προστατευθούμε. Ένας από αυτούς είναι το ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι έμπειροι ηλεκτρολόγοι του Douleutaras.gr μας είπαν ποιοι είναι οι σημαντικότεροι κανόνες προστασίας από την ηλεκτροπληξία, για τους οποίους οφείλουμε να είμαστε πλήρως ενημερωμένοι. Ορισμένα λάθη, που κάνουμε σχεδόν όλοι, μπορούν να μας στοιχίσουν πολύ ακριβά. Ανακάλυψε τα και δες πώς μπορείς να τα αποφύγεις, απλώς λαμβάνοντας μερικά πολύ μικρά μέτρα προφύλαξης.

Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι κανόνες προστασίας από την ηλεκτροπληξία;

1. Απαγορεύεται ρητά να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή αν τα χέρια σου είναι βρεγμένα.

2. Αν μια πρίζα έχει αποκολληθεί από τη θέση της, μην προσπαθήσεις σε καμία περίπτωση να την επανατοποθετήσεις μόνος/-η σου.

3. Αν κάποια ηλεκτρική συσκευή στο σπίτι σου, έχει βραχεί, μην την βάλεις σε καμία περίπτωση πίσω στην πρίζα. Πρέπει πρώτα να ελεγχθεί από έναν αδειούχο ηλεκτρολόγο.

4. Μην συνδέεις πολλές ηλεκτρικές συσκευές ταυτόχρονα στο ίδιο πολύμπριζο.

5. Αν αισθανθείς ότι υπάρχει μία περίεργη μυρωδιά μέσα στο δωμάτιο ή δεις σπινθήρες, αφαίρεσε αμέσως το καλώδιο από την πρίζα και κάλεσε έναν ηλεκτρολόγο.

6. Μην χρησιμοποιείς ηλεκτρικές συσκευές στο μπάνιο. Η υγρασία μετατρέπει το σώμα μας σε ακόμη καλύτερο αγωγό του ηλεκτρισμού απ’ ότι είναι ήδη.

7. Η τακτική συντήρηση των ηλεκτρικών συσκευών είναι απολύτως απαραίτητη για την προστασία από τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

8. Πάντα να κλείνεις και να αφαιρείς από τη πρίζα ηλεκτρικές συσκευές, που δεν χρησιμοποιούνται.

9. Κάλυψε όλες τις πρίζες στο σπίτι, που δεν χρησιμοποιούνται, αν κυκλοφορούν παιδάκια μέσα στο σπίτι.

10. Αν δεν θέλεις να αυξήσεις κατακόρυφα τον κίνδυνο πυρκαγιάς, ποτέ μην καλύπτεις πολύμπριζα με μοκέτες ή χαλιά.

Ακολουθώντας τους παραπάνω κανόνες προστασίας από την ηλεκτροπληξία, θα μετατρέψεις το σπίτι σου σ’ ένα πολύ ασφαλέστερο περιβάλλον διαβίωσης. Προστάτευσε τον εαυτό σου και τα αγαπημένα σου πρόσωπα, καλώντας έναν έμπειρο ηλεκτρολόγο, σε περίπτωση που αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε πρόβλημα με τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού σου!

ηλεκτρολογικές εργασίες

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα