5+1 Φανταστικές Κατασκευές από Ξύλο που θα αλλάξουν το χώρο σου!

To ξύλο είναι ένα από τα αγαπημένα μας υλικά για όλες τις εποχές του χρόνου και φυσικά για κάθε έναν από τους χώρους του σπιτιού. Γνωρίζεις πόσες όμορφες κατασκευές από ξύλο μπορείς να φτιάξεις ακόμα και μόνος σου; Από μία απλή τεχνική διακόσμησης όπως είναι το ντεκουπάζ σε ξύλο μέχρι τη δημιουργία ενός εντυπωσιακού κρεβατιού από παλέτες, οι επιλογές είναι αμέτρητες!

Όσο εσύ αναζητάς ιδέες και λύσεις για να δώσεις στυλ στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σου, το Douleutaras.gr ερευνά και ανακαλύπτει τρόπους για να κάνει τη ζωή σου αρκετά πιο όμορφη και φυσικά εύκολη. Ζητήσαμε, λοιπόν, από τους αξιολογημένους ξυλουργούς της πλατφόρμας μας, να μας δώσουν λίγη έμπνευση και εκείνοι μας παρουσίασαν υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσουμε το σπίτι μας με κατασκευές από ξύλο.

5+1 Υπέροχες Κατασκευές από Ξύλο για το Σπίτι σου!

1. Διαχωριστικά χώρου

fotolia_108917745

Θέλεις να διαχωρίσεις το χώρο σου ή να κρύψεις έξυπνα κάποιο σημείο του; Yπάρχουν αμέτρητες κατασκευές από ξύλο που θα σε βοηθήσουν να το κάνεις με πολύ όμορφο τρόπο. Αν έχεις κρατήσει παλιά ξύλινα παντζούρια σε κάποια αποθήκη, μια υπέροχη ιδέα είναι να τα “αναστηλώσεις” και να τα χρησιμοποιήσεις ως διαχωριστικά για να ομορφύνεις το χώρο σου. Μπορείς να βάψεις το ξύλο σε οποιοδήποτε χρώμα ή χρώματα θέλεις και να του δώσεις προσωπικό στυλ και ύφος για να δένει με το χώρο σου.

Δες εδώ περισσότερα ξύλινα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου!

2. Κουνιστή καρέκλα

κουνιστή καρέκλα

Αντί να αγοράσεις μια έτοιμη καρέκλα, μπορείς να τη φτιάξεις όπως ακριβώς θέλεις εσύ και φυσικά με λιγότερα χρήματα! Φαντάσου να γυρνάς στο σπίτι σου και να μπορείς να χαλαρώνεις στην άνετη χειροποίητη κουνιστή καρέκλα του μπαλκονιού σου. Ακόμα και όταν ο καιρός κρυώσει θα μπορείς να μεταφέρεις την καρέκλα σου μέσα στο σπίτι και να απολαύσεις τον καφέ σου στο τζάκι. Φυσικά, μετά το τέλος του καλοκαιριού μπορείς να τη μεταφέρεις στο εσωτερικό του σαλονιού σου, σε κάποιο “ζεστό” σημείο δίπλα στο τζάκι. Και οι αναμνήσεις από το σπίτι της γιαγιάς; Aξία ανεκτίμητη!

3. Ανοιχτά ράφια

fotolia_113975621 Είναι εκπληκτικό το πώς κάτι, που διαφορετικά ίσως κατέληγε στον κάδο των αχρήστων, μπορεί να μετατραπεί σε μια υπέροχη ξύλινη κατασκευή. Η σύνθεση της φωτογραφίας δεν είναι τίποτε άλλο παρά ενωμένα ξύλινα καφάσια. Τα καφάσια έχουν βαφεί και διακοσμηθεί πολύχρωμα, οδηγώντας σε αυτό το πολύ χαρούμενο αποτέλεσμα. Θέλεις να είσαι σίγουρος/-η για την ασφάλεια της τελικής κατασκευής; Mπορείς να ενώσεις τα καφάσια μεταξύ τους, ώστε να μπορείς να αποθηκεύσεις στο εσωτερικό τους βιβλία, φωτογραφίες ή όποιο άλλο διακοσμητικό στοιχείο θέλεις να βλέπεις στο σαλόνι σου!

4. Kρεβάτι - Πλατφόρμα

fotolia_94420128

Τι χρειάζεσαι για να το φτιάξεις μια από αυτές τις κατασκευές από ξύλο; Αρχικά πολύ όρεξη και φαντασία και μετά ένα στρώμα και μερικές ξύλινες παλέτες. Ένας έμπειρος ξυλουργός μπορεί να κάνεις μερικές μικρο-επεξεργασίες και να περάσει λίγο βερνίκι για πιο μόνιμα αποτελέσματα αλλά σε γενικές γραμμές ο καλλιτέχνης θα είσαι εσύ! Ακόμη και αν δεν χρησιμοποιήσεις παλέτες, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτιάξεις το κρεβάτι των ονείρων σου από ξύλο. Θέλεις να μάθεις πώς θα τα καταφέρεις; Στο άρθρο που ετοιμάσαμε μπορείς να δεις πώς μπορείς να φτιάξεις το δικό σου κρεβάτι με παλέτες και να ανακαλύψεις ιδέες που θα εμπνεύσουν για να καταπιαστείς με μία από αυτές τις κατασκευές από ξύλο!

5. Τραπέζι από παλέτα

τραπέζι από παλέτα

Πρόκειται για μία κατασκευή που σίγουρα έχει πάρει κάπου το μάτι σου! Το Instagram έχει κατακλυστεί από εκπληκτικές κατασκευές που έχουν ως βάση τους τις ξύλινες παλέτες. Το τραπέζι από παλέτα είναι ένα μαστόρεμα με το οποίο αξίζει να ασχοληθείς, αν σου αρέσουν οι κατασκευές από ξύλο. Τα βήματα είναι πολύ απλά ενώ τα υλικά μπορείς να τα βρεις σε οποιοδήποτε κατάστημα με είδη εργαλεία για το Σπίτι. Τη βάση δε μπορείς να την βρεις κυριολεκτικά παντού, αν θέλεις να αποφύγεις να επιλέξεις μία έτοιμη παλέτα. Ακόμα και αν δεν είσαι ο τύπος του "ψαξίματος" η αγορά θα είναι και πάλι πολύ οικονομική.

6. Κρεμαστό ράφι για τον τοίχο 

κρεμαστά ράφιαΤα κρεμαστά ράφια με σχοινιά είναι μία από τις ευκολότερες κατασκευές με ξύλο για το Σπίτι σου. Η επεξεργασία που θα χρειαστεί να κάνεις στο ξύλο είναι πραγματικά ελάχιστη και το αποτέλεσμα πολύ εντυπωσιακό! Αν νιώθεις ότι δεν το "έχεις" και πολύ με τo DIY μπορείς ακόμα και να αγοράσεις ένα έτοιμο ράφι. Αντίθετα, αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα μοναδικό αποτέλεσμα, μπορείς να διαβάσεις το άρθρο που ετοιμάσαμε για τις εύκολες κατασκευές για διακόσμηση και να δεις τι υλικά θα χρειαστείς, ποια εργαλεία θα σε βοηθήσουν και πώς θα καταφέρεις να φτιάξεις τα κρεμαστά σου ράφια βήμα - βήμα στο πί και φί!

Η διακόσμηση και η ανακαίνιση του σπιτιού σου αποτελεί για εμάς έμπνευση! Στείλε μας τις ιδέες ή το χώρο σου και οι επιλεγμένοι και αξιολογημένοι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας θα φροντίσουν για όλα τα υπόλοιπα!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα