Φτιάξε 5+1 Εκπληκτικές & Χρήσιμες Κατασκευές με Απλά Υλικά!

Μια από τις πιο χρήσιμες και δημιουργικές ασχολίες που έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια είναι η κατασκευή διαφόρων αντικειμένων για το σπίτι. Υπάρχουν πολλές κατασκευές για το σπίτι με απλά υλικά που μπορείς να φτιάξεις για να κάνεις την καθημερινότητα σου πιο όμορφη. Διακοσμητικά για το σπίτι, χειροποίητα κοσμήματα, ακόμα και αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Είναι όμορφο να φτιάχνεις τα δικά σου πράγματα, τόσο σαν χόμπι, όσο και για να τα χρησιμοποιείς στο σπίτι.

Όπως υπονοεί και η φράση, οι κατασκευές για το σπίτι με απλά υλικά είναι, συνήθως, πολύ οικονομικές και πρακτικές. Δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύεις πολλά χρήματα για να έχεις όλα όσα χρειάζεσαι. Μάλιστα, οι χειροποίητες κατασκευές έχουν μεγάλη αισθητική και συναισθηματική αξία και μπορείς να τις χαρίζεις ως δώρα σε αγαπημένα σου πρόσωπα. Θέλεις να μάθεις πώς μπορείς να φτιάξεις κάποιες χρήσιμες κατασκευές για το σπίτι με απλά υλικά; Έχουμε συγκεντρώσει μερικές αγαπημένες μας ιδέες και σου τις παρουσιάζουμε παρακάτω για να εμπνευστείς.

5+1 φανταστικές κατασκευές για το σπίτι με απλά υλικά που μπορείς να φτιάξεις σήμερα!

#1 Αρωματικά χώρου με αιθέρια έλαια

Η κατασκευή αυτή είναι πιο εύκολη, απ’ ό,τι νομίζεις, αλλά και πάρα πολύ χρήσιμη. Τα αρωματικά χώρου δε φέρνουν μόνο όμορφα αρώματα στο σπίτι. Υπάρχουν κάποια αρώματα με εντομοαπωθητικές ιδιότητες, τα οποία είναι απαραίτητα για το καλοκαίρι. Για παράδειγμα, η λεβάντα βοηθά να απωθήσεις τα κουνούπια, ενώ η μέντα βοηθά να διώξεις τα μυρμήγκια από το σπίτι. Πρόκειται για μια από τις πιο εύκολες κατασκευές για το σπίτι με απλά υλικά.

κατασκευές για το σπίτι με απλά υλικά

Χρειάζεσαι ένα άδειο μπουκαλάκι από άρωμα, μερικά ξυλάκια μπαμπού από το super market, καθαρό οινόπνευμα και νερό. Το μόνο ασυνήθιστο συστατικό που χρειάζεσαι, είναι ένα μπουκαλάκι αιθέρια έλαια της επιλογής σου. Διάβασε αναλυτικές οδηγίες για να φτιάξεις το δικό σου αρωματικό χώρου με αιθέρια έλαια στο άρθρο που ετοιμάσαμε για σένα με τίτλο: 3 Εύκολες Συνταγές για να φτιάξεις τα δικά σου αρωματικά χώρου με αιθέραια έλαια!

#2 Αρωματικά σαπούνια χεριών

Οι μπάρες σαπουνιού είναι αντικείμενα καθημερινής χρήσης που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Λοιπόν, γιατί να μη φτιάξεις τα δικά σου φυσικά σαπούνια με αιθέρια έλαια; Θα χρειαστείς μερικά απλά υλικά, τα οποία μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο, αλλά και σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας. Θα χρειαστείς σαπούνι βάσης, μερικά καλούπια σιλικόνης και λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σου.

κατασκευές για το σπίτι με απλά υλικά

Τα υπόλοιπα υλικά είναι πολύ απλά και θα τα βρεις στην κουζίνα σου. Χρειάζεσαι μια κατσαρόλα για μπεν μαρί, μια κουτάλα, έναν τρίφτη και μαχαίρι. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, αφού αρκεί να αναμείξεις τα υλικά σου στην κατσαρόλα και να τα βράσεις σε σιγανή φωτιά. Τέλος, πρέπει να γεμίσεις τα καλούπια σιλικόνης με το μείγμα και να το αφήσεις να στεγνώσει και να σταθεροποιηθεί. Έτσι, θα έχεις τα πιο φυσικά αρωματικά σαπούνια για το σπίτι σου!

#3 Χειροποίητη κορνίζα για φωτογραφίες

Είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις τις δικές σου κορνίζες για να φιλοξενήσουν τις φωτογραφίες αγαπημένων σου προσώπων. Η ιδέα αυτή ανήκει στις κατεξοχήν κατασκευές για το σπίτι με απλά υλικά. Μπορείς να διακοσμήσεις μια σκέτη κορνίζα που ήδη έχεις, ή και να φτιάξεις μια κορνίζα από την αρχή, χρησιμοποιώντας κομμάτια ξύλου και γυαλί. Τι είδους διακοσμητικά στοιχεία μπορείς να χρησιμοποιήσεις; Οτιδήποτε σου αρέσει, από κοχύλια και βότσαλα που μάζεψες στην παραλία, μέχρι μικρές και μεγάλες χάντρες. Για να κολλήσεις τα διακοσμητικά στην κορνίζα, χρειάζεσαι μια πολύ ισχυρή κόλλα, ή θερμοκολλητικό πιστόλι. Έτσι θα σταθούν μια και καλή και θα στολίσουν τις κορνίζες σου!

κατασκευές για το σπίτι με απλά υλικά

#4 Διακόσμηση αντικειμένων με ντεκουπάζ

Το ντεκουπάζ είναι μια πολύ απλή τεχνική για χειροτεχνίες και μπορεί να εφαρμοστεί πάνω στις περισσότερες επιφάνειες. Σαν βασική ιδέα, πρόκειται για την εφαρμογή ενός σχεδίου από χαρτί πάνω σε μια επιφάνεια, με τη βοήθεια μιας ειδικής κόλλας για ντεκουπάζ. Μπορείς να βρεις την κόλλα σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας, ενώ το χαρτί μπορεί να είναι χαρτοπετσέτα, ριζόχαρτο, ή οποιοδήποτε άλλο λεπτό χαρτί με σχέδιο που σου αρέσει. Σε τι είδους επιφάνειες να εφαρμόσεις το ντεκουπάζ; Σε ξύλα κοπής για την κουζίνα, σε διακοσμητικές πέτρες, σε καμβά, ακόμα και πάνω σε παράθυρα. Διάβασε το άρθρο που ετοιμάσαμε για το ντεκουπάζ σε καμβά για να μάθεις πώς να φτιάξεις εύκολα και οικονομικά τους δικούς σου πίνακες!

κατασκευές για το σπίτι με απλά υλικά

#5 Διακοσμητικά μπουκάλια για το σπίτι

Μπορείς να διακοσμήσεις πολλά σημεία του σπιτιού με διακοσμητικά μπουκάλια. Από το τζάκι και το τραπεζάκι του καθιστικού, μέχρι τις σκάλες και το μπαλκόνι. Τα διακοσμητικά μπουκάλια είναι μια από τις πιο κλασικές και χρήσιμες κατασκευές για το σπίτι με απλά υλικά, αλλά και πάρα πολύ οικονομική. Μπορείς να εφαρμόσεις πάνω σε μπουκάλια την τεχνική του ντεκουπάζ, μπορείς να τα ζωγραφίσεις, ή και να τα διακοσμήσεις με διάφορα υλικά.

κατασκευές για το σπίτι με απλά υλικά

Για παράδειγμα, μπορείς να τα διακοσμήσεις με σπάγγο και κοχύλια για να έχεις τα πιο μοντέρνα καλοκαιρινά διακοσμητικά. Επίσης, μπορείς να τα διακοσμήσεις με δαντέλα και κορδέλες για ρομαντική διάθεση. Άλλωστε, η κατασκευή αυτή μπορεί να φτιαχτεί με ό,τι είδους μπουκάλια έχεις, δε χρειάζεται να αγοράσεις ειδικά μπουκάλια. Δοκίμασε το και δε θα το μετανιώσεις. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να φτιάξεις και πανέμορφα ανθοδοχεία.

#6 Τραπέζι από ξύλινες παλέτες

Αν σου αρέσει να φτιάχνεις διάφορα αντικείμενα για το σπίτι σου, γιατί να μείνεις μόνο στα διακοσμητικά και τα αρωματικά χώρου; Ένα μεγαλύτερο και πιο σπουδαίο project είναι η κατασκευή ενός τραπεζιού από παλέτες! Οι ξύλινες παλέτες είναι πολύ οικονομικές και έχουν αναδειχθεί σαν ιδανικά υλικά για να κατασκευάσεις έπιπλα για το σπίτι. Η κατασκευή τραπεζιού είναι ιδανική για να ξεκινήσεις, καθώς φτιάχνεται αρκετά εύκολα. Προαιρετικά, μπορείς να καλύψεις το τραπέζι σου με γυαλί, ή πλεξιγλάς για να φαίνεται πιο εντυπωσιακό. Είναι μια από τις κατασκευές για το σπίτι με απλά υλικά που αξίζει να δοκιμάσεις, ακόμα κι αν είσαι αρχάριος/ -α. Βρεις αναλυτικές οδηγίες στο άρθρο που ετοιμάσαμε για σένα με τίτλο: Τραπέζι από παλέτα: Φτιάξε το δικό σου σε 3 απλά βήματα!

κατασκευές για το σπίτι με απλά υλικά

Ελπίζουμε να σε εμπνεύσουμε με τις ιδέες για κατασκευές για το σπίτι με απλά υλικά! Αφιέρωσε χρόνο στις αγαπημένες σου κατασκευές και άφησε τις δουλειές του σπιτιού στους ειδικούς. Καταχώρησε την εργασία σου για να εξυπηρετηθείς από τους έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας άμεσα και υπεύθυνα για πάνω από 90 υπηρεσίες για το σπίτι!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα