Κατασκευή επίπλων από 4 απίστευτα υλικά που βρίσκεις παντού!

Κατασκευή επίπλων από 4 απίστευτα υλικά που βρίσκεις παντού

Μετακόμισες μόλις στο καινούργιο σου σπίτι ή μήπως απλά έχεις βαρεθεί τα παλιά σου έπιπλα; Αντίθετα με ότι μπορεί να πιστεύεις, η ανακαίνιση του προσωπικού σου χώρου δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά ανάγκη. Είναι απαραίτητο να αισθανόμαστε όμορφα στο χώρο μας καθώς παίζει μεγάλο ρόλο στη ψυχική μας γαλήνη. Δεν χρειάζεται όμως να καταφύγεις σε μεγάλες αλλαγές που θα συνοδευτούν από υψηλό κόστος και κόπο. Έχεις σκεφτεί την κατασκευή επίπλων;

Τα έπιπλα μπορούν να αλλάξουν ριζικά την εικόνα του χώρου σου. Αν όμως επισκεφτείς κάποιο κατάστημα, δυστυχώς, πολλές φορές οι τιμές είναι απαγορευτικές ή οι επιλογές πολύ συνηθισμένες. Ψάχνεις κάτι διαφορετικό, όμορφο και δεν θες να ξοδέψεις μια περιουσία; Υπάρχει λύση. Η κατασκευή επίπλων είναι πιο εύκολη απ' ότι νομίζεις. Βρήκαμε για σένα κάποιες ιδέες που μπορείς να κάνεις μόνος/η ή με λίγη επαγγελματική βοήθεια.

Κατασκευή επίπλων: Η τέχνη χρειάζεται φαντασία!

Παλέτες: ένα πολύτιμο υλικό

κατασκευή επίπλων

Οι παλέτες έχουν καταφέρει να είναι το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε όταν ακούμε DIY. Είναι απόλυτα λογικό καθώς η χρηστικότητά τους είναι απεριόριστη, είναι πάμφθηνες και δουλεύονται πολύ εύκολα. Από τραπέζια και ράφια μέχρι καναπέδες και κρεβάτια. Το σαλόνι σου θα δείξει αμέσως τελείως διαφορετικό μ' ένα rustic τραπεζάκι ανάμεσα στους καναπέδες σου. Τρίψε και βάψε την παλέτα και στη συνέχεια παίξε με μεταλλικά στοιχεία όπως μαύρες γωνίες ή μικρά ροδάκια.

κατασκευή επίπλων

Κατασκευή επίπλων από σωλήνες

fotolia_116570405

Ναι, σωλήνες. Μην παραξενεύεσαι. Θα ξαφνιαστείς με το πόσα όμορφα έπιπλα μπορείς να φτιάξεις χρησιμοποιώντας λίγους σωλήνες. Είναι πολύ οικονομικοί και είναι πολύ εύκολο να τους προμηθευτείς. Θες ένα καινούργιο έπιπλο για την τηλεόραση σου; Ζήτα από έναν ξυλουργό ένα κομμάτι ξύλο στα μέτρα που θες και στη συνέχεια απλά βίδωσε τους σωλήνες για ποδαράκια. Μπορείς να φτιάξεις και συρτάρια με μικρά όμορφα καλάθια. Πολύ εντυπωσιακό είναι και ένα σύνθετο από ξύλο και σωλήνες. Η λογική είναι η ίδια. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το προσαρμόσεις ανάλογα με το τι θες να δημιουργήσεις.

Μεγάλες τάβλες και μέταλλο

fotolia_114852827-1

Θες καινούργια τραπεζαρία; Κι όμως δεν χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία. Ένωσε μεγάλες ξύλινες τάβλες που μπορείς να βρεις οπουδήποτε και απευθύνσου σε έναν σιδηρουργό ώστε να σε προμηθεύσει 4 σιδερένια ποδαράκια τα οποία απλά θα βιδώσεις πάνω. Τόσο απλό και ταυτόχρονα τόσο εντυπωσιακό. Καλύτερα μη δοκιμάσεις να δεις πόσο θα σου κόστιζε κάτι τέτοιο να το αγοράσεις έτοιμο. Η κατασκευή επίπλων αντίθετα είναι μια διαδικασία και ευχάριστη, αλλά και φιλική προς την τσέπη σου.  Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να φτιάξεις και πάγκους για να κάθεσαι ή για βοηθητικό έπιπλο στην είσοδο.

Κατασκευές μικρών διακοσμητικών επίπλων

κατασκευή επίπλων

Αν θες απλά να προσθέσεις κάποιες όμορφες πινελιές ή χρειάζεσαι κάποιο μικρό επιπλάκι μη παιδεύεσαι ψάχνοντας δεξιά και αριστερά. Έχεις τζάκι και θέλεις σκαμπό για να κάθεσαι κοντά του; Μια κατασκευή από κορμό δέντρου είναι ότι σου λείπει. Μπορείς να βάλεις και ποδαράκια ή να το αφήσεις σκέτο. Ταιριάζει άψογα δίπλα στο τζάκι και σίγουρα θα τραβήξει όλα τα βλέμματα. Μήπως θες ένα διακοσμητικό για τον τοίχο σου; Ένας χειροποίητος πίνακας θα σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση μόλις τον κοιτάς. Δεν πειράζει αν δεν ξέρεις να ζωγραφίζεις, υπάρχει και άλλος τρόπος και ονομάζεται string art. Διάλεξε ένα κομμάτι ξύλο στο μέγεθος που θες και βάψτο σε ένα χρώμα που σου αρέσει. Ωραία ιδέα και ιδιαίτερα εύκολη θα ήταν να διαλέξεις μια λέξη που σημαίνει κάτι για σένα και φτιάξε το περίγραμμα με καρφάκια. Τέλος κάλυψε το υπόλοιπο του πίνακα με κλωστές.

Μη διστάζεις να δοκιμάσεις τις δυνατότητες σου! Πολλές φορές δεν ξέρουμε τι είμαστε ικανοί να καταφέρουμε μέχρι να το κάνουμε. Μπες στο Douleutaras.gr, καταχώρησε την εργασία σου και θα βρεις τη βοήθεια που χρειάζεσαι για να πετύχεις ότι έχεις φανταστεί. Γίνε δημιουργικός/ή και το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα