Καθάρισμα τοίχων: 5 έξυπνες συμβουλές για να τους κάνεις να αστράφτουν!

Καθάρισμα τοίχων

Προσπαθείς να κρατήσεις κάθε κομμάτι του σπιτιού σου αστραφτερό κι όμορφο αλλά νιώθεις ότι το καθάρισμα τοίχων θα σε παιδέψει; Όσο κι αν προσέξεις, δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρεις να διατηρήσεις τους τοίχους σου πεντακάθαρους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όλο και κάποιος θα ακουμπήσει με βρώμικα χέρια τον τοίχο σου, το παιδί σου θα πειραματιστεί με μπογιές πάνω του, ο σκύλος σου θα αφήσει την πατημασιά του. Ε, δε θέλει και πολύ να λερωθεί!

Οι τοίχοι πέρα από τη χρηστική τους αξία για κάθε δωμάτιο αποτελούν και στολίδι για το παλάτι σου, γι’ αυτό και χρειάζονται φροντίδα. Κάθε πότε, όμως, απαιτείται ο καθαρισμός τους; Οι αξιολογημένοι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας, προτείνουν πως πρέπει να καθαρίζεις τους τοίχους σου μια φορά τον χρόνο. Εμείς, θα σου δώσουμε τις συμβουλές που χρειάζεσαι για να κάνεις τους τοίχους σου να μοιάζουν και πάλι σαν φρεσκοβαμμένοι!

Κάτι που πρέπει να γνωρίζεις:

Τις περισσότερες φορές οι τοίχοι είναι βαμμένοι είτε με πλαστικές μπογιές είτε με λαδομπογιές. Οι πλαστικές μπογιές έχουν ως βάση τους το νερό. Είναι εύκολο να πλυθούν, εφόσον έχει περάσει ορισμένο χρονικό διάστημα από την περίοδο που βάφτηκαν και έχουν ενσωματωθεί καλά στον τοίχο. Οι λαδομπογιές από την άλλη, έχουν ως βάση τους το λάδι και θεωρούνται πιο ανθεκτικές στο πλύσιμο.

Σχετικά με το καθάρισμα τοίχων, οι ελαιοχρωματιστές μας συμβουλεύουν πως ένα καλό ξεσκόνισμα ή ένα προσεκτικό τρίψιμο με νωπό πανί αρκεί. Ίσως είναι αρκετό για να διώξει τους τοπικούς λεκέδες του τοίχου σου. Tι θα κάνεις, όμως, σε περίπτωση που το «πρόβλημα» είναι μεγαλύτερο; Εδώ χρειάζεται προσοχή, αφού γενικώς το πολύ νερό ανοίγει τους πόρους του χρώματος κι εκείνο, έπειτα, απορροφά περισσότερη βρωμιά. Μην απελπιστείς αν το νερό δε μπορεί να διώξει τα ανεπιθύμητα σημάδια απ' τους τοίχους σου. Μπορείς να κάνεις ένα ελαφρύ καθάρισμα με λίγο νερό και ένα φυσικό καθαριστικό. Έτσι, το βάψιμο θα αποτελέσει το τελευταίο σου όπλο για την αντιμετώπιση της βρωμιάς!

5 βήματα για το τέλειο καθάρισμα τοίχων!

Εφόσον ξέρεις αν οι τοίχοι σου είναι βαμμένοι με πλαστική μπογιά ή λαδομπογιά προτίμησε να δημιουργήσεις ένα φυσικό καθαριστικό μείγμα. Πέρα από το ότι θα κάνει σίγουρα καλό στον τοίχο σου, θα αποφύγεις την πιθανότητα να μείνει λεκές χρησιμοποιώντας ένα έτοιμο χημικό καθαριστικό του εμπορίου. Η εύκολη λύση στο καθάρισμα τοίχων είναι το απορρυπαντικό γενικής χρήσης για τοίχους που πλένονται εύκολα. Καλό θα ήταν να δοκιμάσεις πρώτα το προϊόν σε ένα μη εμφανές σημείο της επιφάνειας, προκειμένου να σιγουρευτείς πως το καθαριστικό είναι φιλικό προς τον τοίχο σου.

#1 Κάνε mini μετακόμιση σε ό,τι σε εμποδίζει

καθάρισμα-τοίχων

Pinterest.com

Βγάλε από τα τοιχώματα του δωματίου που θες να καθαρίσεις όλα τα διακοσμητικά, τα κάδρα, τους πίνακες και τα ρολόγια που υπάρχουν. Τίποτα δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στη διαδικασία καθαρισμού των τοίχων σου! Απάλλαξε τις επιφάνειες από όσα αντικείμενα τις «βαραίνουν» και φυσικά, ξεκρέμασε τις κουρτίνες που στολίζουν τον χώρο σου για να μη βραχούν ή λερωθούν. Τέλος, απομάκρυνε κάθε έπιπλο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση για να έχεις ελεύθερο το πεδίο και να καθαρίσεις τόσο εύκολα, όσο και γρήγορα!

#2 Αφαίρεσε, ξεσκονίζοντας

dust

Μην παραλήψεις αυτό το βήμα, καθώς είναι το σημείο κλειδί στο επιτυχές καθάρισμα τοίχων. Θα πρέπει, λοιπόν, πριν προχωρήσεις στο πλύσιμο των τοίχων να αφαιρέσεις οποιαδήποτε βρωμιά ή σκόνη υπάρχει σε αυτούς. Στην αντίθετη περίπτωση, το καθάρισμα που θα ακολουθήσει θα δημιουργήσει επιπρόσθετη βρωμιά ή και λάσπη, που με τη σειρά της θα διαδοθεί στο καθαρό, έως τότε, μέρος του τοίχου. Πώς θα καθαρίσεις σε πρώτη βάση τον τοίχο σου; Μπορείς αρχικά να χρησιμοποιήσεις ένα καθαρό και βρεγμένο μαλακό πανί, για να ξεσκονίσεις επιμελώς κάθε σημείο των τοίχων σου. Χρησιμοποίησε μια σφουγγαρίστρα ή σκούπα και τύλιξε την με το πανί, ώστε να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη! Μπορείς, ακόμη να ξεσκονίσεις τους τοίχους σου και με αυτά τα πανάκια που εφαρμόζονται στην άκρη των ειδικών κονταριών. Εναλλακτικά, «πέρασε» τους με την ηλεκτρική σκούπα, εφαρμόζοντας στην άκρη της το εξάρτημα που διαθέτει για τοίχους και ταβάνια.

#3 Μη ξεχνάς το πάτωμα

floor

Προστάτευσε το πάτωμά σου! Κάλυψε στο σημείο αυτό το πάτωμα που περιτριγυρίζει τους τοίχους σου, ειδικά αν είναι ξύλινο. Όσο και να προσέξεις, όλο και κάτι θα σου ξεφύγει και θα πέσει κάτω. Θα μπορείς έτσι, ξέγνοιαστα να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα και δε θα χρειαστεί έπειτα να καθαρίσεις και τα πατώματα!

#4 Το καθάρισμα τοίχων, στα μέτρα σου

καθάρισμα τοίχων

Τώρα συνέχισε το καθάρισμα των τοίχων σου με ένα σφουγγάρι και ένα πανάκι. Σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό πρόσθεσε μερικές σταγόνες από το απορρυπαντικό των πιάτων σου. Ανακάτεψε καλά το μείγμα και βούτηξε μέσα ένα σφουγγάρι. Τρίψε προσεκτικά με αυτό τους τοίχους σου κι ακολούθως, ξεναπέρασέ τους με ένα καθαρό και βρεγμένο πανί.

Εάν οι λεκέδες δεν υποχωρούν από τον τοίχο σου, τότε φτιάξε το ακόλουθο μείγμα! Ρίξε σε μια λεκάνη, αυτή τη φορά ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό, μισό φλιτζάνι ξίδι και πέντε σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού. Ανακάτεψε και πάλι καλά το μείγμα σου και ακολούθησε την ίδια διαδικασία με το σφουγγάρι και το πανί.

Στην περίπτωση που οι τοίχοι σου παραμένουν λεκιασμένοι, ρίξε σε ένα μπολ λίγο ζεστό νερό. Πρόσθεσε μαγειρική σόδα και ανακάτεψε μέχρις ότου να δημιουργηθεί μια πάστα. Η πάστα αυτή θα σε σώσει, ειδικά αν είσαι γονιός! Είναι ικανή να αφαιρέσει τους λεκέδες από τον μαρκαδόρο, το μολύβι, την ξυλομπογιά και το μελάνι. Στην περίπτωση που έχεις πέρα από ατίθασο «ανθρωπάκι», ατίθασο σκυλάκι, μπορείς να αφαιρέσεις τον λεκέ και από άλλα αντικείμενα που έχουν στιγματίσει ανεξίτηλα τον τοίχο σου. Εφάρμοσε το μείγμα αυτό για να αντιμετωπίσεις το σημάδι που προέρχεται από τη σόλα ενός παπουτσιού έως και την πατούσα του σκύλου σου! Βάλε, λοιπόν, μια μικρή ποσότητα από το μείγμα πάνω σε ένα καθαρό πανάκι και τρίψε με προσοχή. Χρησιμοποίησε τέλος, ένα άλλο πανάκι με νερό και καθάρισε το σημείο. Αν ο λεκές επιμένει κι άλλο, άπλωσε πάνω του μια μικρή ποσότητα από άσπρη οδοντόκρεμα. Άφησέ την εκεί για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια, πέρασε τη με ένα πανάκι. Αν και πάλι το στίγμα δεν έχει υποχωρήσει, δοκίμασε μία ακόμη φορά.

#5 Άφησε τον χώρο σου να αναπνεύσει

καθάρισμα-τοίχων

Pinterest.com

Τελείωσαν τα δύσκολα! Το μόνο που μένει τώρα είναι να ανοίξεις τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα του χώρου σου. Άφησε τον καθαρό αέρα να περάσει! Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις τη δημιουργία κάποιου επιπλέον προβλήματος στους τοίχους σου, όπως είναι η υγρασία. Άσε τους τοίχους σου να αναπνεύσουν και να στεγνώσουν στον απόλυτο βαθμό. Έπειτα, όσα αντικείμενα αφαίρεσες προηγουμένως καθώς και τα έπιπλά σου, μπορούν να επιστρέψουν στη θέση τους. Τέλος, απόλαυσε την όμορφη και καθαρή και πάλι, όψη των τοίχων σου!

Το καθάρισμα τοίχων μπορεί να μοιάζει βουνό, είναι όμως απαραίτητο για να δώσεις στους τοίχους σου την όψη και την καθαριότητα που αξίζουν! Θέλεις να κάνεις το σπίτι σου να λάμπει; Bρες μία έμπειρη και αξιόπιστη οικιακή βοηθό στο Douleutaras.gr. Θα μπορείς και πάλι, να χαζεύεις την όψη και το χρώμα των τοίχων σου για ώρες!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα