Καθάρισε την ψησταριά σου σε 3 απλά βήματα!

Ακόμη και αν τρως κρέας αρκετά συχνά, αυτή η μέρα έχει πάντοτε την τιμητική της! Όχι μόνο για το φαγητό αλλά κυρίως για το μάζεμα με τους φίλους, τα αγαπημένα σου πρόσωπα και την οικογένεια σου. Αποφάσισες να μεταφέρεις ολόκληρο το γλέντι σπίτι σου; Αγόρασες τα κρέατα, τα μαρίναρες, μαγείρεψες τα συνοδευτικά. Όλα καλά μέχρι εδώ. Έχεις σκεφτεί ότι πρέπει να καθαρίσεις εξονυχιστικά την ψησταριά; Ειδικά αν έχεις καιρό να τη χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να προσέξεις διπλά, μη τυχόν έχουν μείνει υπολείμματα βρωμιάς ή καμμένα λίπη.

Καθάρισμα ψησταριάς σε 3 βήματα!

Τι θα χρειαστείς για να καθαρίσεις την ψησταριά σου;

2 λεμόνια 1 κουταλιά σούπας χοντρό αλάτι 2 κουταλιές σούπας μαγειρική σόδα Οξυζενέ 1 βούρτσα 1 σφουγγάρι Υγρό καθαριστικό πιάτων

Οδηγίες για το σωστό καθάρισμα ψησταριάς

-1-

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγξεις σε τι κατάσταση έχει αφεθεί η σχάρα όπου θα ψηθούν τα κρέατα. Με ένα σφουγγάρι και υγρό καθαριστικό πιάτων τρίψε καλά την επιφάνεια της και στη συνέχεια ξέβγαλε την με νερό.

-2-

Σε ένα μικρό μπολ ρίξε 2 κουταλάκια της σούπας μαγειρική σόδα και λίγο οξυζενέ. Ανακάτεψε καλά το μείγμα έως ότου ομογενοποιηθεί και αποκτήσει αφρώδη μορφή. Βούτηξε στο μείγμα ένα συρμάτινο σφουγγάρι κουζίνας και στη συνέχεια τρίψε με αυτό την επιφάνεια της σχάρας. ‘Εφτασε η στιγμή να ξεπλύνεις τη σχάρα με νερό. Όσο βρώμικη και αν την είχες αφήσει τώρα θα πρέπει να γυαλίζει σαν καινούργια!

-3-

Η διαδικασία “καθάρισμα σχάρας” ολοκληρώνεται με λεμόνι και χοντρό αλάτι. Κόψε τα λεμόνια στα δύο και καρφίτσωσε τα με ένα πιρούνι. Ρίξε λίγο χοντρό αλάτι στην επιφάνεια τους και τρίψε με αυτά τη σχάρα ή τις σχάρες που θα χρησιμοποιήσεις για τη “γιορτή” της Τσικνοπέμπτης!

Τώρα είσαι πραγματικά έτοιμος/-η ναγιορτάσεις! Όσο για το καθάρισμα της επόμενης ημέρας, αυτό μπορείς να το αφήσεις επάνω μας. Προγραμμάτισε τον καθαρισμό σου με μία έμπειρη οικιακή βοηθό της πλατφόρμας μας και κάνε το σπίτι σου να λάμπει!

καθάρισμα ψησταριάς

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα