Καθαρισμός χαλιών στο σπίτι σε 5 απλά βήματα!

Διάβασε πώς θα κάνεις καθαρισμό χαλιών στο σπίτι σου εύκολα, σε 5 απλά βήματα, με στεγνό καθάρισμα!

καθαρισμός χαλιών στο σπίτι

Στη χώρα μας, συνηθίζεται να αποθηκεύουμε τα χαλιά του σπιτιού μας την άνοιξη και να τα στρώνουμε ξανά το φθινόπωρο. Ο καθαρισμός χαλιών στο σπίτι, παραδοσιακά, γίνεται την άνοιξη, πριν την αποθήκευση τους. Ένα φρεσκάρισμα το φθινόπωρο όμως ,είναι πάντα χρήσιμο, για να είναι ετοιμοπόλεμα για τη νέα σεζόν. Αν είχες το χαλί σου τυλιγμένο σε ρολό, θα χρειαστεί έτσι κι αλλιώς φροντίδα για να ξαναπάρει την κανονική του φόρμα.

Μπορεί ακόμα να ανακαλύψεις έναν λεκέ που δεν είχες υπόψιν σου και είναι ευκαιρία να το φροντίσεις άμεσα. Αν ο επόμενος προγραμματισμένος καθαρισμός χαλιών στο σπίτι αργεί μερικούς μήνες ακόμα, μπορείς να αντιμετωπίσεις τους λεκέδες στο σπίτι. Αλλά με ποιον τρόπο θα τους αντιμετωπίσεις;
καθαρισμός χαλιών στο σπίτι

6 βασικά σημεία προσοχής πριν τον καθαρισμό χαλιών στο σπίτι!

1. Για αρχή, θα ήταν καλό να ξεκαθαριστούν κάποια βασικά σημεία, σχετικά με τον καθαρισμό των χαλιών. Αν γνωρίζεις ότι τα χαλιά του σπιτιού σου είναι ευαίσθητα, ή πολύ μεγάλης αξίας, ίσως είναι καλύτερο να απευθυνθείς σε έναν ειδικό για να σου δώσει συμβουλές. Ακόμα κι αν έχεις αποφασίσει να καθαρίσεις τα χαλιά μόνος/ -η σου, πρέπει να γνωρίζεις σίγουρα ότι ακολουθείς τη σωστή συνταγή για να μην τα φθείρεις κατά λάθος.

2. Το δεύτερο σημείο που πρέπει να προσεχθεί, όταν γίνεται καθαρισμός χαλιών στο σπίτι, είναι η φροντίδα για τα κρόσσια. Αν τα χαλιά σου έχουν κρόσσια, θα πρέπει να τα καθαρίζεις με τον πιο απαλό τρόπο, γιατί είναι το πιο ευαίσθητο σημείο ενός χαλιού. Για παράδειγμα, δεν είναι καλή ιδέα να καθαρίζεις τα κρόσσια με την ηλεκτρική σκούπα, γιατί ενδέχεται να προκληθεί ζημιά από την καταπόνηση τους.

3. Το τρίτο σημείο, σχετίζεται με τον τρόπο κατασκευής των χαλιών. Αν τα χαλιά σου είναι χειροποίητα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής από τα μηχανικής κατασκευής. Σαν αποτέλεσμα, τα χειροποίητα χαλιά έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο, όπως και πιο ανθεκτικά χρώματα που δύσκολα θα ξεθωριάσουν.
Από την άλλη πλευρά, τα χαλιά μηχανικής κατασκευής ενδέχεται να έχουν ανάγκη από πιο λεπτούς χειρισμούς και περισσότερη προσοχή κινήσεων, για να διατηρηθούν σε άριστη κατάσταση.

4. Για τον καθαρισμό χειροποίητων και ακριβών χαλιών, κυκλοφορούν στην αγορά ειδικά καθαριστικά. Δοκίμασε σε ένα μικρό και ακριανό σημείο τοκαθαριστικό πριν καθαρίσεις το χαλί, για να ξέρεις την αποτελεσματικότητά του και να προλάβεις τυχόν φθορές.

5. Καλό είναι να μην τοποθετείς τα βαριά έπιπλα πάνω στο χαλί και στο ίδιο σημείο κάθε χρόνο, καθώς θα αποκτήσει ανεπανόρυωτα βαθουλώματα. Για να αποφύγεις αυτό το πρόβλημα μπορείς να αλλάζεις το σημείο επαφής των επίπλων με το χαλί κάθε σεζόν ή να τοποθετήσεις το χαλί σε σημείο που δε χρειάζεται να υπάρχουν βαριά έπιπλα. 

6. Η αποθήκευση των χαλιών χρειάζεται να γίνεται ιδανικά σε οριζόντια θέση και όχι σε κάθετη, καθώς μπορεί να καταστραφούν οι άκρες του χαλιού. 

Ακολούθησε αυτά τα απλά βήματα και τα χαλιά σου θα είναι πανέτοιμα να ζεστάνουν το σπίτι και φέτος το χειμώνα. Αν δεν έχεις χρόνο για να καθαρίσεις τα χαλιά στο σπίτι, ή αν κάποιοι λεκέδες επιμένουν να μην εγκαταλείπουν τα χαλιά, εμείς θα είμαστε στο πλευρό σου. Καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν και πάρε προσφορές από έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες για να εξασφαλίσεις την άμεση και υπεύθυνη φροντίδα των χαλιών σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα