Top 5 Κηπουρικές εργασίες του Αυγούστου!

Τo Douleutaras.gr σου παρουσιάζει τις κηπουρικές εργασίες του Αυγούστου που δεν πρέπει να παραλείψεις για να είναι ο κήπος σου στην εντέλεια!

O Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι μήνες απόλαυσης για τους λάτρεις της κηπουρικής, αφού μπορούν επιτέλους να θαυμάσουν και -γιατί όχι- να δοκιμάσουν τους καρπούς των προσπαθειών τους.

Top 5 Κηπουρικές εργασίες του Αυγούστου

1. Πότισμα

Όλους τους ζεστούς μήνες του έτους, μα κυρίως τον Αύγουστο, που το φαινόμενο του καύσωνα είναι σύνηθες, το πότισμα βρίσκεται στην κορυφή των κηπουρικών εργασιών. Αν δεν φροντίσεις για τον εφοδιασμό των λουλουδιών και των φυτών σου με νερό, μερικά από αυτά, με λιγότερη αντοχή, μπορεί να μαραθούν και τότε δυστυχώς δεν θα μπορείς να κάνεις κάτι. Αν έχεις φυτέψει λαχανικά στον κήπο σου θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η έλλειψη νερού μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση τους.

2. Καλλιέργεια

Αν πήρες την απόφαση να φτιάξεις το δικό σου μικρό ή μεγάλο μποστάνι αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσεις! Αν πάλι έχεις ήδη καλλιέργειες δικής σου παραγωγής τότε πιθανότατα γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις. Ανάμεσα στις κηπουρικές εργασίες του Αυγούστου βρίσκεται το άνοιγμα λάκκων για το φύτεμα του φθινοπώρου, όπως επίσης και η σπορά των λαχανικών της άνοιξης. Αγαπημένα λαχανικά κάθε ελληνικού τραπεζιού είναι, μεταξύ άλλων, το κρεμύδι, το μαρούλι, το λάχανο αλλά και το καρότο. Γιατί, λοιπόν, να αγοράσεις έτοιμα, όταν μπορείς να φυτέψεις τα δικά σου;

3. Προστασία των φυτών

Για τα φυτά που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο συστήνουμε να προμηθευτείς με δίχτυα σκίασης ώστε να προστατεύσεις τα άνθη και τους καρπούς τους. Ειδικά αν έχεις μποστάνι θα πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα τους καρπούς της ντομάτας, οι οποίοι παθαίνουν εγκαύματα από τον ήλιο.

4. Περιποίηση του χλοοτάπητα

Αν θέλεις να διατηρείται το γκαζόν σου πάντα καταπράσινο, ζωντανό και ακμαίο, θα πρέπει σίγουρα να βάλεις την περιποίηση του στις κηπουρικές εργασίες του Αυγούστου. Ξεκινώντας από τα βασικά, αν έχεις κανονίσει να φύγεις για διακοπές μακράς διαρκείας τον Αύγουστο, θα πρέπει οπωσδήποτε να φροντίσεις για την τοποθέτηση μηχανισμού αυτόματου ποτίσματος. Όσον αφορά το κούρεμα, θα πρέπει να διατηρείς το ύψους του γκαζόν το λιγότερο στα 4-5 εκατοστά για να προστατεύεται η υγρασία του εδάφους.

5. Ξεβοτάνισμα

Το ξεβοτάνισμα αναφέρεται στην απελευθέρωση των φυτών και του γκαζόν από τα ζιζάνια και το τριφύλλι. Ειδικά σε μεγάλες εκτάσεις η αντιμετώπιση του προβλήματος γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Οι λύσεις, αν έχεις πρόβλημα με τα ζιζάνια, είναι δύο. Η πρώτη αν και όχι πάντα ενδεδειγμένη είναι ο ψεκασμός ενώ η δεύτερη είναι η αφαίρεση τους από τη ρίζα, ένα-ένα.

Mπορείς να κερδίσεις πολύτιμο χρόνο και να ομορφύνεις τον κήπο σου ταυτόχρονα! Κάνε μια βόλτα, πέρασε την ημέρα με την οικογένεια σου ή διάβασε ένα βιβλίο, όση ώρα ο αξιολογημένος κηπουρός της πλατφόρμας μας θα περιποιείται τα φυτά και τα λουλούδια σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα