Γιατί δεν γυρίζει το κλειδί στην πόρτα;

κλειδί

Παρατηρείς ότι τώρα τελευταία κάτι έχει συμβεί και δεν γυρίζει το κλειδί στην πόρτα του σπιτιού ή του αυτοκινήτου σου; Η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο δε μπορεί να περάσει και απαρατήρητο. Πρόκειται για ένα ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις άμεσα, γιατί διαφορετικά μπορεί να σου δημιουργήσει μεγάλα και κοστοβόρα προβλήματα. Τι εννοούμε; Ένα κλειδί που δε γυρίζει στην κλειδαριά, μπορεί να καταλήξει να σπάσει, ή και να μείνει μέρος του σφηνωμένο στην κλειδαριά. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να αναγκαστείς να αλλάξεις ολόκληρη την κλειδαριά, κάτι που μπορεί να σου κοστίσει πολύ, ειδικά αν πρόκειται για κλειδαριά ασφαλείας. Θα ήθελες λοιπόν να μάθεις τι μπορεί να φταίει που δεν γυρίζει το κλειδί στην πόρτα και τι μπορείς να κάνεις γι΄αυτό;  

Δεν γυρίζει το κλειδί στην πόρτα του σπιτιού

Αν η κλειδαριά είναι παλιά:

Η κλειδαριά αποτελείται από 2 βασικά μέρη, τον κύλινδρο και το μηχανισμό της κλειδαριάς. Το κλειδί σου εισχωρεί στον κύλινδρο, για να ανοίξει την πόρτα. Αν, λοιπόν, το κλειδί δεν γυρίζει, το ελάττωμα είναι πιθανό να βρίσκεται στον κύλινδρο. Τι μπορεί να συμβαίνει; Αν μέχρι πρόσφατα το κλειδί άνοιγε κανονικά την πόρτα, αλλά τώρα αντιστέκεται σθεναρά, μπορεί ο κύλινδρος να έχει φθαρεί με το πέρασμα του χρόνου και να χρειάζεται αντικατάσταση. Επίσης, μπορεί να έχει μαζευτεί πολλή σκόνη μέσα στον κύλινδρο και να χρειάζεται καθαρισμό. Αυτό είναι το απαισιόδοξο σενάριο. Από την άλλη πλευρά, μπορεί το κλειδί σου να έχει μαζέψει βρωμιά, και αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο! Γιατί αισιόδοξο; Γιατί δε θα χρειαστεί να πληρώσεις ούτε δεκάρα για την επισκευή του! Τι μπορείς να κάνεις; Για αρχή, δοκίμασε να τρίψεις καλά τις εσοχές του κλειδιού με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Καθάρισε τις καλά, και δοκίμασε να ξεκλειδώσεις την πόρτα. Αν δεν πετύχει, πάρε ένα μυτερό μολύβι νούμερο 2 και τρίψε με τη μύτη του τις εσοχές του κλειδιού. Έπειτα, δοκίμασε ξανά να ανοίξεις την πόρτα. Μόνο αν αυτά τα 2 αποτύχουν, είναι ώρα να καλέσεις επαγγελματία για να αντικαταστήσει τον κύλινδρο.

Αν η κλειδαριά είναι καινούρια:

Βέβαια, υπάρχει πάντα η περίπτωση η κλειδαριά και το κλειδί να μην είναι τόσο παλιά, ώστε να συζητάμε το ενδεχόμενο να έχουν μαζέψει βρωμιά και σκόνη. Αν το πρόβλημα παρουσιαστεί σε σχετικά καινούρια κλειδαριά, ίσως σημαίνει πως ο κύλινδρος είναι ελαττωματικός από την κατασκευή του. Με άλλα λόγια, ελπίζουμε να έχεις εγγύηση για την κλειδαριά από τον επαγγελματία που την εγκατέστησε, γιατί θα χρειαστεί άμεση αλλαγή. Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα και το κλειδί να μην ήταν καλής ποιότητας. Αν βλέπεις πως έχει λυγίσει και ετοιμάζεται να σπάσει, θα πρέπει να το αλλάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη.

Δεν γυρίζει το κλειδί στην πόρτα του αυτοκινήτου

Στην περίπτωση του αυτοκινήτου, μπορεί τα πράγματα να είναι λίγο πιο περίπλοκα. Πρώτα πρώτα, βεβαιώσου ότι το κλειδί σου δεν έχει φθαρεί, ή λυγίσει. Ένα προβληματικό κλειδί μπορεί να καταστρέψει την κλειδαριά σου, οπότε είναι καλό να το αντικαταστήσεις άμεσα. Αν βρίσκεις ότι δεν γυρίζει το κλειδί στην πόρτα, αλλά το κλειδί είναι σε άριστη κατάσταση, τότε μάλλον το πρόβλημα βρίσκεται στην κλειδαριά.

Πώς θα συντηρήσεις την κλειδαριά;

Τι μπορεί να συμβαίνει; Ίσως ο διακόπτης να έχει φθαρεί με την πάροδο του χρόνου, λόγω υγρασίας και βρωμιάς. Αν συμβαίνει αυτό, τότε μπορείς να δοκιμάσεις κάτι σχετικά απλό. Θα χρειαστείς ένα αντισκωριακό και ένα λιπαντικό σπρέι. Για αρχή, πρέπει να ρίξεις το αντισκωριακό υγρό στην κλειδαριά σε δόσεις. Μην το ρίξεις όλο σε μια δόση, γιατί θα στάζει παντού, χωρίς να έχει προλάβει να δράσει. Καλό θα ήταν να το αφήσεις λίγη ώρα να δράσει. Στη συνέχεια, μπορείς να λιπάνεις την κλειδαριά με μια μικρή ποσότητα λιπαντικού σπρέι. Έτσι, η συντήρηση σου θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη και το κλειδί θα πρέπει να ξεκλειδώνει κανονικά το αυτοκίνητο. Έχε υπόψιν σου ότι αυτή η μέθοδος είναι καλό να ακολουθείται και για τακτική συντήρηση της κλειδαριάς, περίπου μια φορά το χρόνο.   Στη δυσάρεστη περίπτωση που αυτό δεν πετυχαίνει, μάλλον θα χρειαστεί να αντικατασταθεί ο κύλινδρος (ομφαλός) της κλειδαριάς. Μην το καθυστερήσεις, γιατί μπορεί στο τέλος να σπάσει το κλειδί μέσα στην κλειδαριά και να βρεθείς μπροστά σε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Αν εξακολουθείς να χρειάζεσαι βοήθεια, γιατί δεν γυρίζει το κλειδί στην πόρτα, απευθύνσου στους ειδικούς! Χωρίς να χάνεις χρόνο, επικοινώνησε με τους ανθρώπους της πλατφόρμας μας και βρες τον αξιολογημένο επαγγελματία που θα λύσει το πρόβλημα σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα