Κλιματισμός αυτοκινήτου: Τι να προσέξεις ;

Ο κλιματισμός αυτοκινήτου σε περίπτωση που δεν το γνώριζες ήδη- είναι εκείνο το μαγικό σύστημα που φροντίζει να ρυθμίζει και να κρατά τη θερμοκρασία της καμπίνας σου σε σταθερό επίπεδο, παρέχοντας σου ζεστασιά το χειμώνα και ,κυριότατα, δροσιά το καυτούς καλοκαιρινούς μήνες.

Αν θέλεις, λοιπόν, ο κλιματισμός αυτοκινήτου να είναι σύμμαχος σου και φέτος το καλοκαίρι, υπάρχουν μερικά σημεία που θα πρέπει να προσέξεις !

1. Mην ξεχνάς ότι ο κλιματισμός αυτοκινήτου, για να λειτουργεί σωστά, πρέπει να ανοίγει περίπου μία φορά στις δύο βδομάδες, για τουλάχιστον 10 λεπτά. Ακόμα καλύτερα, άνοιγε το κλιματιστικό στη χαμηλότερη θερμοκρασία και υψηλότερη ένταση. Κατ’αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσεις στην καλύτερη λειτουργία του συμπιεστή και θα μειώσεις την πιθανότητα εμφάνισης προβλήματος.

2. Σε ημέρες καύσωνα ή σε περιπτώσεις όπου βρίσκεσαι κολλημένος-η στην κίνηση, να κάνεις εναλλαγή μεταξύ της λειτουργίας εισαγωγής φρέσκου αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον και της επανακυκλοφορίας. Έτσι, ο κλιματισμός αυτοκινήτου θα αποκλείει από το εσωτερικό της καμπίνας τον καυτό αέρα της ατμόσφαιρας και θα κρατάει αποτελεσματικότερα δροσερό το αυτοκίνητο σου.

3. Αν έχεις παρκάρει στον ήλιο και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, μόλις ανοίξεις τη μηχανή, κατέβασε τα παράθυρα. Mε αυτόν τον τρόπο ο κλιματισμός αυτοκινήτου υποβοηθάται και η ψύξη επιτυγχάνεται ταχύτερα, αφού απεγκλωβίζεται ο παγιδευμένος καυτός αέρας από το εσωτερικό της καμπίνας.

4. Στο εσωτερικό των αεραγωγών του κλιματισμού ευνοείται η δημιουργία μυκήτων και βακτηρίων, γι’αυτό είναι απαραίτητη η ετήσια -τουλάχιστον- αλλαγή του φίλτρου καμπίνας. Ο κλιματισμός αυτοκινήτου, αν δεν συντηρείται σωστά, μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα, ειδικά σε ευαίσθητους οργανισμούς. Μπορείς να ζητήσεις, επίσης, από τον μηχανικό σου να σου δώσει ειδικό σπρέυ απολύμανσης για να εξαφανίζεις και μόνος-η σου τους μικροοργανισμούς και τις δυσάρεστες οσμές.

5. Γενικά πρέπει να το αποφεύγεις, αλλά ειδικά όταν λειτουργεί ο κλιματισμός αυτοκινήτου και τα παράθυρα είναι κλειστά, το κάπνισμα είναι απαγορευτικό. Η μικρή απόλαυση εκείνης της στιγμής, μπορεί να δημιουργήσει, μεταξύ άλλων και μύκητες στο σύστημα κλιματισμού. Εκτός αυτού, όμως, η άσχημη- για τους περισσότερους- μυρωδιά του τσιγάρου “ποτίζει” τα υφάσματα και καθιστά την ατμόσφαιρα στην καμπίνα του αυτοκινήτου αποπνικτική.

6. Μη ξεχνάς πως η καθιερωμένη συντήρηση συνιστά το κλειδί για την σωστή λειτουργία του κλιματισμού αυτοκινήτου. Κάθε δύο χρόνια φρόντισε να αναθέτεις τον έλεγχο του συστήματος σε έναν εξειδικευμένο μηχανικό και να ανανεώνεις το σύστημα ψύξης με φυσικό αέριο και λιπαντικό.

Τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει και η θερμοκρασία ανεβαίνει, είναι η ιδανική περίοδος για να λάβεις δράση, αν σκέφτεσαι πως ο κλιματισμός αυτοκινήτου σου χρειάζεται συντήρηση. Μην αναβάλεις άλλο το service και απόλαυσε τη δροσιά της καμπίνας σου ενώ οι λιγότερο προνοητικοί από εσένα θα ιδρώνουν!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα