7 Εκπληκτικά Χρώματα για τις Κουρτίνες σου, αν έχεις Γκρι Σαλόνι!

κουρτίνες στο σαλόνι

Οι κουρτίνες είναι ένα βασικό στολίδι για το σαλόνι. Κατά κανόνα, καταλαμβάνουν αρκετό χώρο στο δωμάτιο, ειδικά αν καλύπτουν μια μπαλκονόπορτα. Κάποιοι προσπαθούν να τις ταιριάξουν με τους τοίχους. Κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι είναι πιο σωστό να τις ταιριάξουν με τα έπιπλα. Τέλος, υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν οι κουρτίνες τους να έχουν ξεχωριστή υπόσταση και να κάνουν αντίθεση με το χώρο. Όποια κι αν είναι η δική σου οπτική σχετικά με το θέμα, πιθανώς θα συμφωνήσεις, ότι η επιλογή κουρτινών για σαλόνι γίνεται μετά από αρκετή έρευνα και εξέταση των εναλλακτικών επιλογών. Όμως, ας δούμε την περίπτωση, όπου αναζητείς κουρτίνες για γκρι σαλόνι.

Το γκρι χρώμα για τη διακόσμηση του σπιτιού έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, κυρίως με την εξάπλωση του μινιμαλιστικού ύφους. Το προτιμάμε για το σαλόνι, γιατί είναι ένα χρώμα ξεκούραστο, διακριτικό και συνδυάζεται εύκολα με άλλα χρώματα. Για σαλόνια μικρών διαστάσεων προτιμούμε γκρι ανοιχτών αποχρώσεων. Από την άλλη πλευρά, για ένα μεγάλο σαλόνι μπορείς να πειραματιστείς και με πιο σκούρες αποχρώσεις. Όμως, ποιες κουρτίνες ταιριάζουν σε γκρι σαλόνι; Είναι δύσκολο να σε συμβουλεύσουμε για τον τύπο υφάσματος. Κάθε ύφασμα ταιριάζει και σε διαφορετικό στυλ και δε σχετίζεται απαραίτητα με τα χρώματα του χώρου.

Μπορούμε, ωστόσο, να σου προσφέρουμε λίγη έμπνευση για το χρώμα των κουρτινών που θα ταιριάζει στο σαλόνι σου. Είσαι έτοιμος/ -η να μάθεις τα καλύτερα χρώματα για κουρτίνες για γκρι σαλόνι;

7 μοντέρνα χρώματα για να διαλέξεις τις δικές σου κουρτίνες για γκρι σαλόνι!

1. Γαλάζιες Κουρτίνες σε γκρι σαλόνι

Το γαλάζιο χρώμα είναι ό,τι καλύτερο για να διακοσμήσεις το σπίτι σου, ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι. Είναι ένα χρώμα φωτεινό και χαρούμενο, παρά το γεγονός ότι ανήκει στα ψυχρά χρώματα. Ενισχύει την αρμονία και τη χαλάρωση που εκπέμπει ο χώρος και έτσι είναι το ιδανικό χρώμα για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα άγχους. Όμως, πώς θα συνδυάσεις τις γαλάζιες κουρτίνες για γκρι σαλόνι; Αρχικά, μπορείς να έχεις υπόψιν σου ότι οι γαλάζιες κουρτίνες ταιριάζουν με ανοιχτό, αλλά και σκούρο γκρι σαλόνι.

Αν το σαλόνι σου έχει σχετικά μικρές διαστάσεις, το ανοιχτό γκρι και το γαλάζιο παλ θα πρέπει να είναι αυτό που χρειάζεσαι. Προαιρετικά, μπορείς να διακοσμήσεις το σαλόνι σου και με άλλα γαλάζια αντικείμενα. Για παράδειγμα, μπορείς να βάλεις ένα πολύ ελαφρύ γαλάζιο κάλυμμα στον καναπέ σου. Επίσης, ένα γαλάζιο σκαμπό για το καθιστικό θα ταίριαζε πολύ στη διακόσμηση σου. Πιστεύουμε πως ο συνδυασμός αυτός θα δώσει μια πολύ χαρούμενη νότα στο χώρο και θα σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί δεν το είχες σκεφτεί νωρίτερα.

2. Κουρτίνες σε ασημί χρώμα

Σαν απόχρωση, το ασημένιο χρώμα μπορείς να το δεις και σαν ανοιχτή απόχρωση του γκρι. Είναι πολύ μοντέρνο για τη διακόσμηση του σπιτιού και θεωρείται πως δίνει μια αίσθηση πολυτελείας και κατορθώνει να εντυπωσιάζει. Σίγουρα, είναι πολύ ξεχωριστό χρώμα και μας αρέσει να το βλέπουμε σε σαλόνια, κρεβατοκάμαρες, αλλά και μπάνια. Φυσικά, δεν αρκεί να έχεις μοντέρνες κουρτίνες σαλονιού για να έχεις την τέλεια διακόσμηση. Ίσως ήδη να αναρωτιέσαι: Δε θα είναι πολύ μονότονη η διακόσμηση με γκρίζους τοίχους και ασημί κουρτίνες;

κουρτίνες για γκρι σαλόνι

Η αλήθεια είναι πως υπάρχει αυτός ο κίνδυνος, αν δεν προσέξεις τη λεπτομέρεια στο σχεδιασμό. Το μυστικό είναι να συνδυάσεις τους γκρι τοίχους και τις ασημί κουρτίνες σαλονιού με άλλα χρώματα. Για παράδειγμα, μπορείς να διαλέξεις έντονα χρώματα για τα καλύμματα των καναπέδων, ή για το χαλί. Γενικώς, θεωρούμε καλό να σπάσεις τη μονοτονία με κάτι το ξεχωριστό. Για παράδειγμα, ένας καναπές σε μπορντό απόχρωση θα έκανε υπέροχη αντίθεση με τους τοίχους και τις κουρτίνες για γκρι σαλόνι. Από την άλλη πλευρά, ένας λευκός καναπές θα είχε αντίθετα αποτελέσματα, αφού δε θα προσέθετε τίποτα καινούριο στην αισθητική του σαλονιού.

3. Γκρι Κουρτίνες σε Γκρι Σαλόνι

Αν είσαι τύπος που αγαπά το πιο συντηρητικό και σοβαρό στυλ, μπορείς να βάλεις κουρτίνες στο χρώμα των τοίχων. Η τάση αυτή έχει αγαπηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Ωστόσο, στην περίπτωση του γκρι χρώματος τίθεται άλλο ένα θέμα. Το θέμα αυτό είναι το κατά πόσο ο χώρος σκοτεινιάζει με γκρι τοίχους και γκρι κουυρτίνες. Πράγματι, ένα μουντό και σκοτεινό σαλόνι μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση και να μη σου προσφέρει καθόλου ενέργεια.

κουρτίνες για γκρι σαλόνι

Για το λόγο αυτό, έχουμε μια ιδέα που θα καλύψει την ανάγκη σου. Αυτό που χρειάζεσαι είναι διπλές κουρτίνες για γκρι σαλόνι. Τι εννοούμε με αυτό; Βάλε γκρι κουρτίνες και κράτησε τις τραβηγμένες στις άκρες, ώστε να ενισχύουν το στυλ και την αισθητική του χώρου. Κάτω από αυτές, βάλε μια ελαφριά λευκή κουρτίνα και κάλυψε με αυτή τη μπαλκονόπορτα, ή το παράθυρο σου. Όσο για τα έπιπλα και τα υπόλοιπα αντικείμενα του χώρου, θα σου συστήναμε τη διακόσμηση σε γήινα χρώματα, ώστε να διατηρήσεις το σοβαρό και αυστηρό στυλ που σου αρέσει. Πιστεύουμε πως στο συνδυασμό γκρι με καφέ θα βρεις την αισθητική που θα λατρέψεις.

4. Κίτρινο με Γκρι

Αν αγαπάς πολύ το γκρι, αλλά θέλεις το σαλόνι σου να γίνει πιο φωτεινό και χαρούμενο, χρειάζεται να προσθέσεις ένα ανοιχτό, θερμό χρώμα. Με τον όρο θερμά χρώματα, αναφερόμαστε στο κόκκινο, το κίτρινο, το πορτοκαλί και άλλα χρώματα που είναι παράγωγα τους. Την πιο χαρούμενη νότα θα σου την προσφέρουν το κίτρινο και το πορτοκαλί, τα οποία ταιριάζουν με το γκρι. Ειδικά αν το σαλόνι σου είναι βαμμένο σε ανοιχτές γκρι αποχρώσεις, μια κίτρινη κουρτίνα σε μουσταρδί απόχρωση θα δώσει μια πολύ ξεχωριστή νότα στο χώρο.

κουρτίνες για γκρι σαλόνι

Φυσικά, αν σχεδιάζεις μια σύγχρονη και πρακτική διακόσμηση σαλονιού, ίσως θα ήθελες να εξετάσεις και την πιθανότητα να βάλεις ρολά, αντί για κλασική κουρτίνα. Τα ρολά είναι πάρα πολύ πρακτικά, γιατί τα μαζεύεις πιο εύκολα, τα καθαρίζεις πιο εύκολα και δε χρειάζονται σιδέρωμα για να μοιάζουν τέλεια. Από την άλλη πλευρά, ίσως οι κίτρινες κουρτίνες για γκρι σαλόνι δεν είναι ιδανικές για σκούρες γκρι αποχρώσεις. Για να απαλύνεις το σκούρο γκρι, θα σου προτείναμε παλ αποχρώσεις του γαλάζιου και του πράσινου.

Διάβασε επίσης: Κουρτίνες Σαλονιού: 20+1 σχέδια που θα σε ενθουσιάσουν!

5. Κρεμ Κουρτίνες για Γκρι Σαλόνι

Το κρεμ είναι μια λατρεμένη απόχρωση, μεταξύ λευκού και ροζ. Είναι πολύ απαλό και διακριτικό, αλλά ταυτόχρονα πολύ πιο χαρούμενο και πρακτικό από το λευκό. Βλέπεις, οι λευκές κουρτίνες μπορεί να λεκιάζονται εύκολα και να χρειάζονται συχνό καθάρισμα, ενώ οι κρεμ κουρτίνες είναι πιο ανθεκτικές. Επίσης, έχουν το πλεονέκτημα ότι γλυκαίνουν το αυστηρό γκρι. Το κάνουν να μοιάζει πιο φιλικό και ζεστό, κάτι που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο, αν δε θέλεις το σαλόνι σου να έχει συντηρητικό και αυστηρό ύφος. Λοιπόν, πώς θα συνδυάσεις τις κρεμ κουρτίνες με γκρι σαλόνι;

κουρτίνες για γκρι σαλόνι

Η αλήθεια είναι, πως οι κουρτίνες από μόνες τους είναι δύσκολο να κάνουν τη διαφορά στο ύφος του χώρου. Αν θέλεις να έχεις ένα γκρι σαλόνι, το οποίο όμως μοιάζει πιο γλυκό και φιλικό από τα τυπικά γκρι σαλόνια, καλό είναι να ενισχύσεις τη δύναμη των κρεμ κουρτινών σου. Αυτό σημαίνει, να βάλεις και κάποια ακόμα κρεμ στοιχεία, όπως καλύμματα για καναπέδες. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπεζ, όπως μπεζ χαλί, ή μπεζ φωτιστικά. Το μπεζ ταιριάζει απίστευτα με το γκρι και το κρεμ και θα σου δώσει το αποτέλεσμα που ζητάς.

6. Κλασσικές Λευκές Κουρτίνες

Αλήθεια, υπάρχει πιο μίνιμαλ συνδυασμός για τη διακόσμηση από το λευκό με γκρι; Το λευκό είναι το χρώμα της καθαριότητας, της αθωότητας και της αγνότητας. Είναι το πιο φωτεινό χρώμα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη διακόσμηση του σπιτιού και πάντα συμβουλεύουμε όσους έχουν μικρά σπίτια να βάφουν λευκές τις οροφές των δωματίων. Η συμβουλή αυτή βοηθά στο να είναι ο χώρος πιο ευήλιος και έτσι να μοιάζει μεγαλύτερος. Αλλά και στα μεγάλα σαλόνια είναι χρήσιμο το λευκό, καθώς είναι πολύ εντυπωσιακό σε μεγάλες επιφάνειες και ταιριάζει σχεδόν με όλα τα χρώματα.

κουρτίνες για γκρι σαλόνι

Έτσι, λοιπόν, ταιριάζουν και οι λευκές κουρτίνες για γκρι σαλόνι. Δεν έχει σημασία αν το γκρι είναι ανοιχτό, ή σκούρο, αφού το λευκό θα το κάνει πιο φωτεινό έτσι κι αλλιώς. Αυτό το στυλ διακόσμησης μπορεί εύκολα να γίνει συντηρητικό και αυστηρό. Από την άλλη πλευρά, μπορείς να το αλλάξεις αυτό, φέρνοντας ένα πιο χαρούμενο χρώμα σαν τρίτο της διακόσμησης σαλονιού. Για ένα πιο χαρούμενο σαλόνι με λευκές κουρτίνες, βάλε στοιχεία με πορτοκαλί, πράσινο, βιολετί, ή και ροζ.

7. Ροζ Παστέλ Κουρτίνες

Αν σου αρέσει η ιδέα μιας ρομαντικής διακόσμησης για το σαλόνι σου, η λύση είναι πάντα να στραφείς προς το ροζ. Το ροζ είναι ένα χρώμα που εκπέμπει θηλυκότητα, χάρη και στυλ. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι αποχρώσεις του ροζ στη μόδα, ούτε ταιριάζουν όλες με γκρι σαλόνι. Οι καλύτερες αποχρώσεις του ροζ για κουρτίνες για γκρι σαλόνι είναι το ροζ παστέλ, το σομόν και το βρόμικο ροζ. Το βρόμικο ροζ είναι μια απαλή απόχρωση, μεταξύ ροζ και μπεζ. Είναι πολύ αγαπημένο, γιατί δεν είναι τόσο έντονο, όσο άλλες αποχρώσεις του ροζ.

κουρτίνες για γκρι σαλόνι

Επίσης, είναι αρκετά διακριτικό και αρέσει ακόμα και σε εκείνους που δεν είναι φανατικοί λάτρεις του ροζ χρώματος. Όσο για το παστέλ, είναι μια από τις πιο διακριτικές αποχρώσεις του ροζ που μπορείς να βρεις. Είναι ιδανικό για σαλόνια και υπνοδωμάτια με θηλυκή διάθεση. Πιστεύουμε πως ένα σετ από ροζ παστέλ κουρτίνες για γκρι σαλόνι θα φέρουν το τέλειο αποτέλεσμα, αν οι αποχρώσεις του γκρι είναι ανοιχτές. Σαν τρίτο χρώμα της διακόσμησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί το λευκό, το καφέ, αλλά και το σκούρο μπλε για να προσφέρει και μια πιο σκούρα νότα και να ξεφύγει από τη μονοτονία.

Ποιες είναι οι κουρτίνες για γκρι σαλόνι που ταιριάζουν στη δική σου αισθητική; Όποιες κι αν διαλέξεις, εμείς μπορούμε να σε βοηθήσουμε να τις τοποθετήσεις και να τις διατηρήσεις σε άψογη κατάσταση. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε προσφορές από έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να αναλάβουν άμεσα τη φροντίδα των κουρτινών σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα