Πώς να διαχωρίσεις τη κουζίνα από το σαλόνι σου;

Μετά από μία πολύ κουραστική μέρα στη δουλειά, μία δύσκολη συνάντηση με κάποιον πελάτη ή έναν μαραθώνιο διαβάσματος στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου δεν υπάρχει τίποτα που ονειρεύεσαι περισσότερο από τον καναπέ ή το κρεβάτι σου. Όσο και αν αγαπάς τη φωλιά σου, κάποιες φορές εύχεσαι να ήταν λίγο πιο ευρύχωρη. Αισθάνεσαι ότι στο σπίτι σου ο ένας χώρος “πατά” πάνω στον άλλον;

Ακόμα και αν δεν έχεις την τύχη να μένεις σε μία μεγάλη μονοκατοικία με ξεχωριστό σαλόνι, κουζίνα και τραπεζαρία, μπορείς να σχεδιάσεις το χώρο σου, όπως θα ήθελες να μοιάζει. Πιθανότατα αυτό που σε ενοχλεί περισσότερο είναι η ένωση της κουζίνας με το καθιστικό. Όσο βολικό και αν είναι να μαγειρεύεις και να χαζεύεις στην τηλεόραση, θα προτιμούσες κάθε δωμάτιο να λειτουργεί ξεχωριστά. Από την άλλη δεν θέλεις να “ρίξεις” και τοίχο. Κάτι τέτοιο θα “έκλεινε” υπερβολικά το δωμάτιο. Τι μπορείς να κάνεις για να αποκτήσεις ένα διαχωριστικό για την κουζίνα και το σαλόνι, στα μέτρα σου;

Συγκεντρώσαμε σε μία λίστα τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς και είμαστε έτοιμοι να σου τις παρουσιάσουμε!

Κουζίνα - Σαλόνι : Διαχωριστικά στα μέτρα σου!  

[metaslider id=8583]

Διαχωριστικό από ξύλινα δοκάρια

Τώρα που η ρουστίκ διακόσμηση βρίσκεται στο προσκήνιο των σύγχρονων τάσεων για το σπίτι, τα ξύλινα δοκάρια έχουν την τιμητική τους. Εκτός από το ταβάνι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να χωρίσεις στα δύο ένα χώρο. Ειδικά αν αγαπάς τις απλές, μίνιμαλ γραμμές τα ξύλινα δοκάρια θα απογειώσουν την αισθητική του δωματίου σου. Ως διαχωριστικό μεταξύ κουζίνας και σαλονιού, το δοκάρι έχει ένα μειονέκτημα. Ο σκοπός του είναι εξολοκλήρου διακοσμητικός. Επομένως, αν ο χώρος είναι ήδη πολύ μικρός, σου συνιστάμε να προτιμήσεις μία πιο χρηστική επιλογή.

Κατασκευή από γυψοσανίδα

Η γυψοσανίδα είναι ένα οικοδομικό υλικό που δίνει αμέτρητες λύσεις σε όποιον την επιλέγει. Ένας ταλαντούχος τεχνίτης μπορεί να δημιουργήσει εκπληκτικά σχέδια για το ταβάνι, πρωτότυπες βιβλιοθήκες αλλά και σύνθετα για το σαλόνι. Όσο για το διαχωριστικό σαλονιού κουζίνας, αυτό μπορείς να το προσαρμόσεις στο χώρο και τις επιθυμίες σου. Αν θέλεις να υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ των χώρων μπορείς να ζητήσεις μία χαμηλή κατασκευή. Όσο για το σχέδιο μπορείς να αναζητήσεις ιδέες και να ζητήσεις αυτή που σου κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον από τον επαγγελματία που θα επιλέξεις.

Κάβα ως διαχωριστικό εσωτερικού χώρου

Ίσως η πιο απλή και οικονομική λύση για να διαχωρίσεις δύο χώρους είναι με την τοποθέτηση ενός επίπλου. Αν λατρεύεις να χαλαρώνεις με ένα ποτήρι κρασί προτού πέσεις για ύπνο, έχουμε βρει ποιο έπιπλο σου ταιριάζει περισσότερο για να διαχωρίσεις την κουζίνα από το σαλόνι σου. Η κάβα! Στην αγορά θα βρεις αμέτρητες επιλογές ανάλογα με τον προϋπολογισμό και τη συλλογή σου φυσικά! Προτίμησε μία κάβα διπλής όψεως ώστε να έχεις θέα και πρόσβαση και από τους δύο χώρους.

Παραβάν, η εύκολη λύση

Μία απλή αναζήτηση στο Διαδίκτυο θα σε φέρει πιο κοντά σε αυτό που επιθυμείς, αν ψάχνεις μία πολύ απλή και οικονομική λύση για να διαχωρίσεις την κουζίνα από το σαλόνι σου. Οι τιμές των παραβάν ξεκινούν από περίπου 40€ και μπορούν να ξεπεράσουν τα 500€, ανάλογα με την κατασκευή και το υλικό που θα επιλέξεις. Φυσικά μπορείς να απευθυνθείς σε έναν έμπειρο ξυλουργό για να σχεδιάσει μία κατασκευή στα μέτρα σου. Αγαπημένη μας επιλογή είναι ο συνδυασμός μία γυάλινης επιφάνειας με ξύλο. Πάρε ιδέες και έμπνευση και πάρε την καλύτερη προσφορά για να ολοκληρώσεις την εργασία σου!

κουζίνα σαλόνι διαχωριστικό

TOP CHOICE: Πάγκος ως διαχωριστικό σαλονιού κουζίνας

Σίγουρα η αγαπημένη μας τάση για το χώρο της κουζίνας είναι ο πάγκος. Ακόμα και όταν ο χώρος είναι κλειστός, αυτή η επιλογή συνίσταται ανεπιφύλακτα. Τον πάγκο κουζίνας τον συναντάμε σε δύο εκδοχές. Η μία είναι ως νησίδα στο κέντρο, συνήθως, του δωματίου. Η δεύτερη είναι ως διαχωριστικό χώρου, εφαπτόμενο στην πλευρά ενός τοίχου. Η παρουσία του δεν έχει μόνο αισθητική αλλά και λειτουργική αξία. Μπορείς να διαλέξεις το υλικό, σχέδιο και μέγεθος που επιθυμείς. Εκεί μπορείς να μαγειρεύεις, να τοποθετήσεις σκεύη και ηλεκτρικές συσκευές ή ακόμα και να απολαύσεις το γεύμα σου. Τοποθέτησε δύο ψηλά σκαμπό στην εξωτερική πλευρά του πάγκου και αμέσως το σπίτι σου θα αποκτήσει άλλον αέρα!

Εσύ πώς θα επέλεγες να διαχωρίσεις το σαλόνι από την κουζίνα σου; Μην ξεχάσεις να μας δώσεις τη δική σου ιδέα ή συμβουλή στα σχόλια! Θέλεις να βρεις το κατάλληλο διαχωριστικό σαλονιού κουζίνας; Καταχώρησε την εργασία σου, πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας & δες το χώρο σου να αλλάζει!

κουζίνα σαλόνι διαχωριστικό

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα