Κυκλαδίτικα Σπίτια που μας έκλεψαν την καρδιά!

Κυκλαδίτικα σπίτια: Ποια είναι η χαρακτηριστική διακόσμηση τους; 

Καλοκαίρι, νησιά, διακοπές μα πάνω απ’ όλα ξεκούραση! Ένα πράγμα που μας αρέσει να χαζεύουμε περισσότερο στα κυκλαδίτικα νησιά είναι φυσικά τα κυκλαδίτικα σπίτια και η διαρρύθμισή τους.  Τα κυκλαδίτικα σπίτια έχουν μία ξεχωριστή διαμόρφωση από τα υπόλοιπα νησιά, με αποτέλεσμα να ξεχωρίζουν κατά πολύ. 
κυκλαδίτικα σπίτια

Image credits Pinterest

Κυκλαδίτικα σπίτια Εξωτερικά- Σε τι διαφέρουν;

Τα σπίτια των Κυκλάδων μόνο από την εξωτερική τους  όψη είναι ιδιαίτερα ξεχωριστά. Το λευκό στους τοίχους και το μπλε στα παντζούρια είναι ένας κανόνας που τηρείται με ευλάβεια από τις περισσότερες κατοικίες. Οι τοίχοι εδώ δεν είναι άψογοι και λείοι ενώ συνήθως βάφονται με ασβέστη. Αυτό δίνει στα κυκλαδίτικα σπίτια ένα ξεχωριστό ύφος που τα εναρμονίζει απόλυτα με την πέτρα τριγύρω.  Επίσης σε πολλές περιπτώσεις αφήνονται εσκεμμένα εσοχές από πέτρα στους τοίχους, που μπορείς να αξιοποιήσεις σαν αποθηκευτικούς χώρους.
Οι αποχρώσεις του μπλε στα ξύλινα παντζούρια είναι απαραίτητες, ώστε να δέσουν αρμονικά τη συνολική εικόνα. Πέργκολα από ξύλο και καλάμια ή ύφασμα δίνει μία ανάσα δροσιάς το καλοκαίρι.  Τέλος, έπιπλα από ξύλο, πέτρα ή χτιστά σε περιμένουν στην αυλή για χαλάρωση και διάβασμα. 

Κυκλαδίτικα σπίτια Εσωτερικά- Χαρακτηριστικά

Όπως και έξω, έτσι και στο εσωτερικό των σπιτιών δεσπόζει το λευκό χρώμα στους τοίχους. Το πάτωμα είναι από πέτρα ή τσιμέντο χωρίς πολλά σχέδια. Το εσωτερικό είναι πάντα λιτό και απλό με τα απαραίτητα μόνο έπιπλα και λίγα διακοσμητικά σε γήινα χρώματα.  Επίσης, στο εσωτερικό των κυκλαδίτικων σπιτιών δεσπόζουν καμάρες στις εισόδους μεταξύ των δωματίων και πέτρινα στοιχεία στους τοίχους. Για παράδειγμα στις κουζίνες των Κυκλάδων θα συναντήσεις πολλές φορές πέτρινες εσοχές αντί για κλειστά ντουλάπια.  
Η απλότητα κυριαρχεί και στα υπνοδωμάτια που στα παραδοσιακά κυκλαδίτικα σπίτια τα κρεβάτια είναι χτιστά και διακοσμημένα με εργόχειρα μαξιλάρια. Στα ταβάνια μπορείς πολλές φορές να διακρίνεις τα ξύλινα δοκάρια, δίνοντας μία ιδιαίτερη νότα στην ατμόσφαιρά τους. 
Ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι τα κυκλαδίτικα μπάνια. Η χρήση τσιμεντοκονίας και πέτρας είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και τα μπάνια έχουν ένα απλό αλλά και ζεστό ύφος. 
Τέλος, τα σκαλοπάτια αποτελούν ένα μοναδικό διακοσμητικό στοιχεία στα σπίτια των Κυκλάδων. Λευκά χτιστά ή πέτρινα, διακοσμημένα με γλάστρες και μυρωδικά, ολοκληρώνουν την εικόνα. 
Διάβασε επίσης: 5 Καλοκαιρινές Ιδέες για να φέρεις το αγαπημένο σου νησί στο Σπίτι σου!

Τώρα που έμαθες τα κύρια σημεία που κάνουν τα κυκλαδίτικα σπίτια να ξεχωρίζουν, μπορείς να εφαρμόσεις όσα μπορείς και στο δικό σου σπίτι. Θα δώσεις μία εντυπωσιακή αλλά και απλή νότα στην καλοκαιρινή σου διακόσμηση και δε θα θέλεις να αφήσεις το σπίτι σου!κυκλαδίτικα σπίτια

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα