8+1 Εναλλακτικές Επιλογές για να Αποθηκεύσεις έξυπνα τα παπούτσια σου!

Σκοντάφτεις συνεχώς πάνω σε πεταμένα παπούτσια; Μήπως τα παπούτσια σου είναι τόσα πολλά που δε χωράνε πια στην παπουτσοθήκη που έχεις; Ίσως ήρθε η ώρα να βάλεις μία τάξη στο σπίτι σου. Εμείς θα σου προτείνουμε μερικές ιδέες και λύσεις για αποθήκευση παπουτσιών, προκειμένου να οργανωθείς καλύτερα.

Η αλήθεια είναι ότι όσοι αποθηκευτικοί χώροι κι αν υπάρχουν σε ένα σπίτι, εμείς θα βρίσκουμε έναν μαγικό τρόπο να τους γεμίζουμε. Ακόμα κι αν μένεις μόνος/-η σου, ένα ντουλάπι δεν είναι ποτέ αρκετό. Ωστόσο, το θέμα είναι ότι τα έπιπλα αποθήκευσης πρέπει να είναι λειτουργικά και να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Ειδικά αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να κατασκευάσεις ορισμένα έπιπλα και μόνος σου πολύ εύκολα!

8+1 υπέροχες λύσεις για αποθήκευση παπουτσιών!

1. Σιδερένια παπουτσοθήκη

λύσεις για αποθήκευση παπουτσιών

Image Credits: Pinterest.com

Η κάθετη ανοιχτή παπουτσοθήκη είναι ιδανική για κάθε είδος υποδήματος. Το σημαντικό είναι ότι η σιδερένια αυτή κατασκευή μπορεί να χωρέσει πολύ εύκολα ακόμη και τα τακούνια. Τα τελευταία μάλιστα, συνήθως δε χωράνε σε όλες τις παπουτσοθήκες, καθώς δεν είναι κατάλληλα προσαρμοσμένες για αυτά. Τα flat και αθλητικά από την άλλη, μπορούν να χωρέσουν σε οποιοδήποτε έπιπλο. Έτσι, η ανοιχτή παπουτσοθήκη αποτελεί μια από τις καλύτερες λύσεις για αποθήκευση παπουτσιών, όλων των τύπων.

2. Σκάλα για τακούνια

λύσεις για αποθήκευση παπουτσιών

Image Credits: Pinterest.com

Πρόκειται για μία από τις πιο μοντέρνες λύσεις για αποθήκευση παπουτσιών. Βέβαια, ακολουθεί το σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης στο οποίο τα αντικείμενα είναι σε κοινή θέα. Εάν είσαι λάτρης αυτού του είδους και σου αρέσει να καινοτομείς, είναι κάτι που μπορείς να δοκιμάσεις. Ωστόσο, το θέμα με τη σκάλα είναι ότι αφορά μόνο τα ψηλά γυναικεία παπούτσια. Τα τακούνια στερεώνονται πολύ καλά σε κάθε σκαλί, χαρίζοντας μια μοντέρνα άποψη στο χώρο. Επίσης, εάν επιλέξεις αυτή τη λύση, θα χρειαστεί να ξεσκονίζεις αρκετά συχνά, λόγω του γεγονότος ότι τα παπούτσια δεν είναι προφυλαγμένα σε ένα κλειστό χώρο.

3. Υφασμάτινη θήκη

λύσεις για αποθήκευση παπουτσιών

Είναι πολύ εύκολο να βρεις ειδικές υφασμάτινες θήκες προκειμένου να οργανώσεις τη ντουλάπα και τα παπούτσια σου. Είναι από τις πιο οικονομικές λύσεις για αποθήκευση παπουτσιών, καθώς κοστίζουν πολύ λίγα χρήματα και μπορείς να τις βρεις σε μεγάλη ποικιλία στο εμπόριο. Συνήθως κυκλοφορούν σε στυλ τετράγωνης ραφιέρας ή ως θήκες. Στο πρώτο είδος μπορείς να βάλεις τόσο ρούχα όσο και παπούτσια αφού είναι αρκετά ευρύχωρη. Το δεύτερο, όμως, αφορά μόνο χαμηλά παπούτσια, αφού οι θήκες είναι αρκετά στενές.

Οργάνωση ντουλάπας: 5 τρόποι για να λύσεις αυτόν το γρίφο!

4. Ξύλινα τελάρα

λύσεις για αποθήκευση παπουτσιών Θέλεις να έχεις κάτι πρωτότυπο για να φυλάς τα υποδήματά σου; Τα ξύλινα τελάρα αποτελούν μια από τις πιο εναλλακτικές λύσεις για αποθήκευση παπουτσιών. Βρες ξύλινα τελάρα ή ζήτα από έναν ξυλουργό να τα φτιάξει για σένα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μικρό και μεγάλο μέγεθος ώστε να χωράνε τόσο οι μπότες όσο και τα flat σου. Ενδείκνυται περισσότερο για μια προσωρινή λύση για τα παπούτσια σου. Καλό θα ήταν να τα τοποθετήσεις στην είσοδο του σπιτιού σου καθώς είναι ένα ωραίο διακοσμητικό. Εκεί θα μπορείς να φυλάς τα παπούτσια που φοράς πιο συχνά ώστε να τα βρίσκεις γρήγορα και εύκολα όποτε θες.    

5. Ανοιγόμενη παπουτσοθήκη

λύσεις για αποθήκευση παπουτσιών

Πρόκειται για μία από τις πιο κλασικές λύσεις για αποθήκευση παπουτσιών. Συνήθως το έπιπλο αυτό φτιάχνεται από ξύλο και έχει αρκετά ανοιγόμενα ξεχωριστά ντουλάπια. Το χαρακτηριστικό αυτής της παπουτσοθήκης είναι ότι χωράει κάθε είδος υποδήματος, ενώ ταυτόχρονα βρίσκονται σε τάξη για να σε αποτρέπει από το ψάξιμο. Επίσης, τα παπούτσια σου είναι προστατευμένα από τη σκόνη, πράγμα πολύ βασικό. 

6. Ξύλινο παγκάκι

λύσεις για αποθήκευση παπουτσιών

Είναι γεγονός ότι κάποια ζευγάρια παπούτσια ίσως τα φοράς σε καθημερινή βάση. Γιατί, λοιπόν, να ψάχνεις που τα έχεις καταχωνιάσει κάθε φορά; Για το λόγο αυτό επίλεξε ένα ξύλινο παγκάκι για την είσοδο του σπιτιού σου. Σε αυτό θα μπορείς να βάζεις 5-6 ζευγάρια παπούτσια που χρησιμοποιείς εσύ ή η οικογένειά σου συχνότερα. Ταυτόχρονα, έχεις τη δυνατότητα να καθίσεις αναπαυτικά προκειμένου να τα φορέσεις με την άνεσή σου.

5 Έξυπνες Ιδέες για έπιπλα εισόδου που εντυπωσιάζουν!

7. Ραφιέρα

λύσεις για αποθήκευση παπουτσιών

Μία από τις λύσεις για αποθήκευση παπουτσιών που σου προτείνουμε είναι να αγοράσεις ή να απευθυνθείς σε κάποιον που ειδικεύεται στις ξυλουργικές κατασκευές, ώστε να φτιάξει μία ξύλινη ραφιέρα. Τα πολλά ράφια είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα σε βολέψουν και θα χωρέσουν όλα σου τα παπούτσια. Ειδικά εάν ανήκεις στο γυναικείο φύλο, φρόντισε να υπάρχει χώρος στο κάτω μέρος για τις μπότες και τα μποτάκια σου. Αυτά απαιτούν το κατάλληλο ύψος, για να μην αλλοιώνεται η “φόρμα” τους και να παραμένουν σαν καινούργια!

8. Σωλήνες

λύσεις για αποθήκευση παπουτσιών

Image Credits: Pinterest.com

Μια από τις πιο μοντέρνες και πρωτότυπες λύσεις για αποθήκευση παπουτσιών, είναι να δημιουργήσεις μια κατασκευή με κομμάτια από πλαστικές σωλήνες. Πρόκειται για μια diy λύση από την οποία μπορείς να εξοικονομήσεις αρκετά χρήματα, αφού το κόστος είναι χαμηλό. Βρες διαφορετικά μεγέθη από σωλήνες για να φτιάξεις ένα μη ομοιόμορφο σχήμα και κόψε κομμάτια ίσου μήκους. Κόλλησέ τα στον τοίχο σου το ένα δίπλα στο άλλο με ειδική κόλλα και η παπουτσοθήκη σου είναι έτοιμη! Τις μικρότερες σωλήνες μπορείς να τις χρησιμοποιείς για παντόφλες ή μπαλαρίνες. Αντίστοιχα, στις μεγαλύτερες φρόντισε να χωράνε ένα ζευγάρι αθλητικά ή τακούνια.

9. Σκαμπό

λύσεις για αποθήκευση παπουτσιών

Image Credits: Pinterest.com

Είναι λογικό να ψάχνεις έπιπλα για το σπίτι σου τα οποία να είναι πολλαπλών χρήσεων. Η λειτουργικότητα, λοιπόν, του χώρου σου θα βελτιωθεί χρησιμοποιώντας το σκαμπό- παπουτσοθήκη. Πρόκειται φαινομενικά για ένα σκαμπό, το οποίο μπορεί να είναι ανοιγόμενο είτε προς τα πάνω, είτε προς τα μπροστά του επίπλου. Διαθέτει αρκετό χώρο και μπορείς να το τοποθετήσεις είτε στην είσοδο του σπιτιού σου, είτε στο τέλος του κρεβατιού σου.

Ελπίζουμε να σου δώσαμε αρκετές λύσεις για αποθήκευση παπουτσιών και να διαλέξεις μία από αυτές, για να κάνεις το σπίτι σου πιο λειτουργικό! Ωστόσο, εάν χρειαστείς βοήθεια για κάποιες από τις κατασκευές, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους ξυλουργούς που θα κατασκευάσουν ακριβώς αυτό που φαντάζεσαι!λύσεις για αποθήκευση παπουτσιών

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα