Πώς θα μετατρέψεις τη χειροκίνητη τέντα σου σε ηλεκτρική;

Οι τέντες είναι ουσιαστικά τα γυαλιά ηλίου ενός σπιτιού. Συνεπώς είναι απαραίτητες καθώς αυτές που προστατεύουν το χώρο μας από τις ακτίνες του ηλίου την άνοιξη και το καλοκαίρι και δίνουν τη σκίαση που τόσο λαχταράμε. Βέβαια, όπως ίσως ήδη γνωρίζεις υπάρχουν πλέον δύο μηχανισμοί για τις τέντες. Πρόκειται για το χειροκίνητο και τον ηλεκτροκίνητο μηχανισμό. Εάν διαθέτεις χειροκίνητο μηχανισμό, ίσως να ήρθε η ώρα για τη μετατροπή τέντας σε ηλεκτρική.

Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά διαθέτουν τέντες με χειροκίνητο μηχανισμό. Παρ’ όλα αυτά, οι αυτοματισμοί έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας, για αυτό πρέπει να εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία που σου δίνεται για άνεση και ευκολία. Η μετατροπή τέντας σε ηλεκτρική, λοιπόν, αποτελεί πρόοδο που θα σε απαλλάξει από το κουραστικό ανεβοκατέβασμα.

Προτού αναφερθούμε στο πώς γίνεται η μετατροπή τέντας σε ηλεκτρική θα σου παρουσιάσουμε τον κάθε μηχανισμό τέντας ξεχωριστά, ώστε να χτίσεις μια ξεκάθαρη άποψη.

Ποιοι είναι οι μηχανισμοί τέντας; 

Χειροκίνητος μηχανισμός τέντας

Το κοινό χαρακτηριστικό της χειροκίνητης τέντας με την ηλεκτρική είναι φυσικά το γεγονός ότι και οι δύο στερεώνονται είτε σε έναν κάθετο τοίχο είτε σε μια οριζόντια οροφή. Η παραδοσιακή τέντα λειτουργεί με έναν χειροκίνητο μηχανισμό που αποτελείται από γρανάζια. Για να κινηθεί, ή αλλιώς να ανεβοκατεβεί, η τέντα σου θα πρέπει να περιστρέψεις με τα χέρια σου μια μανιβέλα. Αυτό γίνεται προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός και να κινηθούν τα γρανάζια.

Γίνεται αντιληπτό από τον καθένα ότι απαιτείται αρκετός κόπος ώστε να φτάσει η τέντα στο σημείο που επιθυμείς. Ταυτόχρονα, αποτελεί έναν σχετικά αργό τρόπο ανεβοκατεβάσματος. Φυσικά, κάποιες τέντες περιστρέφονται πιο εύκολα και άλλες δυσκολότερα, αλλά αυτό εξαρτάται από το πόσο “χαλαρός” είναι ο μηχανισμός. Το γεγονός ότι πολλοί κουράζονται για να ανεβοκατεβάσουν την τέντα του σπιτιού τους, αποτελεί έναν λόγο που βλέπεις τις τέντες πολλών νοικοκυριών να είναι κατεβασμένες ακόμα και το χειμώνα. Επίσης, είναι μια εξήγηση και για τις κατεστραμμένες ή κομμένες τέντες. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του χειροκίνητου μηχανισμού είναι το χαμηλό κόστος εγκατάστασής του, πράγμα που τον κάνει ελκυστικό από πολλούς.

https://blog.douleutaras.gr/katharismos-tentas/

Ηλεκτροκίνητος μηχανισμός τέντας

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η ζήτηση των ηλεκτροκίνητων τεντών από τα ελληνικά νοικοκυριά. Παρ΄όλα αυτά, η τοποθέτηση τέντας με ηλεκτρικό μηχανισμό ή η μετατροπή τέντας σε ηλεκτρική περιλαμβάνει κάποιες προϋποθέσεις. Αυτές είναι το να γνωρίζει κανείς τα οφέλη του μηχανισμού αυτού και το πώς λειτουργεί. Αρχικά, εγκαθίσταται ένας κυλινδρικός περιστρεφόμενος ειδικός μηχανισμός που έχει τάση ρεύματος, ο οποίος επιτρέπει την κίνηση του ηλεκτροκίνητου μηχανισμού. Το βασικότερο πλεονέκτημα του μηχανισμού αυτού είναι ότι μπορεί να ελεγχθεί το ανεβοκατέβασμα της τέντας με το πάτημα ενός κουμπιού γρήγορα και εύκολα από τον οποιοδήποτε. Όπως, όμως, καταλαβαίνεις από την ονομασία του μηχανισμού, για να μπορέσει να κινηθεί η τέντα είναι απαραίτητη η ύπαρξη ηλεκτρολογικής υποδομής στο χώρο που θες να την τοποθετήσεις. Για αυτή την εργασία, καλό θα ήταν να καλέσεις έναν ηλεκτρολόγο, ο οποίος θα γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει να κάνει.

μετατροπή τέντας σε ηλεκτρική

Πέρα από αυτό, ο ηλεκτροκίνητος μηχανισμός περιλαμβάνει και άλλα οφέλη. Αυτά αφορούν κάποιους έξυπνους αυτοματισμούς ελέγχου της τέντας. Πιο συγκεκριμένα, είναι δυνατόν η τέντα να ανεβαίνει από μόνη της όταν φυσάει και να κατεβαίνει για σκίαση όταν έχει ήλιο. Ταυτόχρονα, μπορείς να ρυθμίζεις μέσω ενός χρονοδιακόπτη τις ώρες που θέλεις να ανεβαίνει ή να κατεβαίνει αντίστοιχα, καθώς και να την ελέγχεις μέσω του κινητού σου τηλεφώνου, αντί του διακόπτη. Για να συμβούν αυτά, θα πρέπει να εγκατασταθούν ορισμένοι αισθητήρες, όπως το ανεμόμετρο, αλλά και η μέτρηση της φωτεινότητας, οι οποίοι θα αντιλαμβάνονται και θα εκτελούν συγκεκριμένες ενέργειες. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι οι αυτοματισμοί αποτελούν ξεχωριστό εξοπλισμό από τον ηλεκτροκίνητο μηχανισμό της τέντας. Συνεπώς, δεν είναι απαραίτητο να τους εγκαταστήσεις εάν δεν το θες. Σύμφωνα με τα παραπάνω, όμως, είναι εμφανές ότι το κόστος του συγκεκριμένου μηχανισμού είναι υψηλότερο από αυτό της παραδοσιακής τέντας.

Πώς γίνεται η μετατροπή τέντας σε ηλεκτρική;

Εάν έχεις πειστεί ότι δεν υπάρχει λόγος να καταναλώνεις την ενέργειά σου προκειμένου να ανεβάσεις ή να κατεβάσεις την τέντα, υπάρχει λύση! Αυτή είναι η μετατροπή τέντας σε ηλεκτρική. Πώς γίνεται, όμως, αυτό; Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο τεχνίτης προσαρμόζει τον ηλεκτρικό μηχανισμό της τέντας στον ήδη υπάρχον χειροκίνητο. Η διαδικασία αυτή δεν περιλαμβάνει μερεμέτια, εάν αυτό σε απασχολεί. Πιο συγκεκριμένα, η γνωστή μανιβέλα αντικαθίσταται από τον ειδικό κινητήρα του μηχανισμού. Σε περιπτώσεις μετατροπής χειροκίνητης τέντας σε ηλεκτρική, συνίσταται και η εγκατάσταση λειτουργίας έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για μια πρόβλεψη ειδικών καταστάσεων, δηλαδή σε περίπτωση που δεν υπάρχει παροχή ρεύματος στο σπίτι ή έχει κάποια βλάβη ο διακόπτης να μπορεί ελεγχθεί η τέντα μέσω της μανιβέλας. Αποτελεί μια έξυπνη εναλλακτική εάν επείγει να ανεβάσεις ή να κατεβάσεις την τέντα.

Εάν θέλεις, λοιπόν, να μετατρέψεις την χειροκίνητη τέντα σου σε ηλεκτρική, τότε απευθύνσου στους ειδικούς. Μην επιχειρήσεις σε καμία περίπτωση να εκτελέσεις τη μετατροπή μόνος σου. Καταχώρησε, την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες που θα αναλάβουν τη μετατροπή, την τοποθέτηση ή την επισκευή της τέντας σου άμεσα & οικονομικά!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα