Μικρά καφέ έντομα που πετάνε; Μάθε τον εχθρό & Αντιμετώπισε τον!

Kαφέ έντομα που πετάνε

Είναι γεγονός ότι το να βρίσκεις έντομα μέσα στο σπίτι δεν είναι μια ευχάριστη υπόθεση. Κανείς δε θέλει να αντικρίζει στον προσωπικό του χώρο κατσαρίδες, μυρμήγκια ή μικρά καφέ έντομα που πετάνε από ‘δω κι από ‘κει. Δεν είναι καθόλου απίθανο να αναρωτιέσαι συχνά “γιατί στο σπίτι μου;”. Παρ’ όλα αυτά, δεν είσαι ο/η μόνος/η. Τα περισσότερα ζωύφια συνηθίζουν να βρίσκουν καταφύγιο στην κουζίνα ενός σπιτιού, όπου υπάρχουν και περισσότεροι πειρασμοί, ή στο μπάνιο.

Το σπίτι σου είναι ένας ελκυστικός χώρος για τα έντομα, στον οποίο βρίσκουν τροφή, νερό και στέγη. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη ιπτάμενων εντόμων τα οποία τα βρίσκει κανείς και σε διαφορετικά τρόφιμα ή σημεία γενικότερα. Τα έντομα που πετάνε ενδέχεται να έχουν ένα μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας ως προς την αντιμετώπισή τους. Αυτό συμβαίνει γιατί κινούνται στον αέρα με μεγάλη ταχύτητα σε σημείο να δυσκολεύεσαι να τα εντοπίζεις. Ποια συνηθίζουν, όμως, να έρχονται στο σπίτι σου;

Ποια μπορεί να είναι τα μικρά καφέ έντομα που πετάνε;

1. Τα Μυγάκια χαλασμένων τροφίμων

Τα φρούτα, τα λαχανικά και ο κάδος των σκουπιδιών είναι τα κυριότερα στοιχεία που προσβάλλονται. Αυτά είναι τα σημεία στα οποία εμφανίζονται συχνότερα μικρά καφέ έντομα που πετάνε. Υπάρχουν δύο τρόποι για να βρεθούν στην κουζίνα σου. Ο πρώτος είναι να έχουν εισέλθει από κάποιο ανοιχτό παράθυρο ή πόρτα. Ο δεύτερος, ο πιο αφανής, είναι να τα έχεις μεταφέρει κατά την αγορά των φρούτων ή των λαχανικών σου από το super market, καθώς βρισκόταν επάνω κάποιο μυγάκι ή το αυγό του, χωρίς να το αντιληφθείς. Να σημειωθεί ότι ένα τέτοιο μυγάκι μπορεί να γεννήσει έως και 100 αυγά ημερησίως. Επομένως, μην αναρωτιέσαι ξαφνιασμένος/-η πότε εμφανίστηκαν όλα αυτά τα μυγάκια στην κουζίνα σου. Το θετικό είναι ότι έχουν μικρή διάρκεια ζωής. Ωστόσο, με το που θα εντοπίσεις τα πρώτα, μην τα αφήσεις να δημιουργήσουν αποικία, αλλά φρόντισε να πάρεις δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

2. Τα Μυγάκια αποθηκευμένων τροφών

Τα “ξηρά” τρόφιμα, όπως αλεύρι, δημητριακά, ρύζι, μακαρόνια χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Δεν είναι καθόλου απίθανο να χρησιμοποιείς μια μικρή ποσότητα από αυτά και ύστερα να τα αποθηκεύεις στο ντουλάπι. Όμως, θα πρέπει να προσέχεις να τα κλείνεις πολύ καλά τις συσκευασίες τους ή να τα τοποθετείς σε ειδικά δοχεία που να είναι ερμητικά κλειστά. Μην το αμελείς διότι εν αγνοία σου ίσως γεμίσεις με μικρά καφέ έντομα που πετάνε μέσα στα τρόφιμά σου. Τα έντομα αυτά τρέφονται από τις ξηρές τροφές. Μένουν κρυμμένα εκεί και πολλαπλασιάζονται. Από τη στιγμή που θα εντοπίσεις ένα τέτοιο περιστατικό, πέταξε αμέσως τη συσκευασία με το συγκεκριμένο τρόφιμο. Βάλ’ τη σε μια σακούλα την οποία θα κλείσεις καλά και κατέβασέ την αμέσως στον κάδο σκουπιδιών. Ύστερα, εξέτασε προσεκτικά μήπως τα έντομα αυτά έχουν “επισκεφθεί” και κάποια άλλη συσκευασία του ντουλαπιού. Βγάλ’ τα όλα και καθάρισε πολύ καλά τα ράφια με σαπουνόνερο και στη συνέχεια με ξύδι για να τα απολυμάνεις.

3. Τα Κουνούπια

Τα κουνούπια εμφανίζονται κυρίως τη θερινή περίοδο. Προσελκύονται από τις υγρές περιοχές, όπως βάλτους. Πέρα από την υγρασία, σε ένα σπίτι εισέρχονται εξαιτίας του φωτός και της θερμότητας και μυρωδιάς του ανθρώπινου σώματος. Υπάρχουν αρκετά είδη κουνουπιών, από τα οποία ορισμένα είναι αρκετά μολυσμένα μεταφέροντας αρρώστιες, όπως τα γνωστά κουνούπια ‘τίγρεις’. Τώρα τελευταία έχουν καταγραφεί αρκετά σοβαρά περιστατικά από το τσίμπημα κουνουπιών στη χώρα μας, σε βαθμό ανησυχίας. Πρέπει, λοιπόν, να λαμβάνονται μέτρα πρόληψης για να διώξεις αυτά τα μικρά καφέ έντομα που πετάνε και σε απειλούν. Υπάρχουν στο εμπόριο αρκετά αντικουνουπικά σπρέι, φιδάκια και προϊόντα με σιτρονέλλα που βοηθούν στο να έχεις ένα χαλαρωτικό βράδυ στο μπαλκόνι σου. Ταυτόχρονα,θα πρέπει να κάνεις εσύ ο ίδιος ορισμένες ενέργειες για να προστατευθείς. Για παράδειγμα, είναι σημαντικό να έχεις τοποθετήσει σίτα στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες, ώστε να μη βρίσκουν εύκολη πρόσβαση προς τον προσωπικό σου χώρο. Ταυτόχρονα, θα ήταν καλό να μην ποτίζεις τον κήπο ή τα φυτά σου το βράδυ, διότι τότε είναι που εμφανίζονται τα κουνούπια.

Extra Tips:

Tip No1: Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά λένε. Επομένως, φρόντιζε να διατηρείς τις επιφάνειες, το ψυγείο και τα ντουλάπια σου καθαρά. Το να αφήνεις χαλασμένα τρόφιμα ή να μην είναι σωστά προστατευμένα στο χώρο της κουζίνας σου, μόνο προβλήματα θα σου φέρει.

Tip No2: Υπάρχουν αρκετοί τρόποι αντιμετώπισης για τα μικρά καφέ έντομα που πετάνε. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εντομοκτόνα για ιπτάμενα έντομα του εμπορίου. Φρόντισε να κλείσεις πόρτες και παράθυρα όταν το χρησιμοποιήσεις στο δωμάτιο για περίπου 15 λεπτά. Ύστερα αέρισε πολύ καλά το χώρο πριν ξαναμπείτε. Εναλλακτικά χρησιμοποίησε φυσικούς τρόπους για να τα εξοντώσεις. Δημιούργησε παγίδες με ξύδι ή κρασί, υλικά από τα οποία προσελκύονται, έχοντας ως αποτέλεσμα τον πνιγμό τους.

Εάν δυσκολεύεσαι να αντιμετωπίσεις τα μικρά καφέ έντομα που πετάνε ή οποιαδήποτε άλλα έντομα, εμείς είμαστε εδώ! Οι ειδικοί της πλατφόρμας μας θα αναλάβουν την απεντόμωση του σπιτιού σου, ώστε να σε απαλλάξουν από τους απρόσκλητους επισκέπτες. Καταχώρησε, λοιπόν, την εργασία σου και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες άμεσα & οικονομικά!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα