Μικρή Κουζίνα; 6+1 μεγάλες ιδέες για να κερδίσεις χώρο!

Νιώθεις ότι η μικρή κουζίνα σου σε περιορίζει; Η αλήθεια είναι ότι οι μικροί χώροι πολλές φορές δημιουργούν την εντύπωση ότι όλα είναι στριμωγμένα. Για να κινηθούν δύο άτομα μέσα στο χώρο χρειάζονται προσεκτικά σχεδιασμένες μανούβρες και συντονισμός. Έτσι αισθάνεσαι ότι δεν έχεις άνεση στις κινήσεις σου με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι και στο μαγείρεμα.

Μία μικρή κουζίνα, όμως, δεν θα έπρεπε να σε περιορίζει. Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί τρόποι να ανανεώσεις εξολοκλήρου την εμφάνιση και την πρακτικότητα της με μερικές μικρές αλλαγές. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να μεγεθύνουμε μαζί την εικόνα και φυσικά  τους χώρους του μαγειρικού σου βασιλείου; Συγκεντρώσαμε σε μία λίστα τις προτάσεις των καλύτερων διακοσμητών της πλατφόρμας μας και είμαστε έτοιμοι να σου την παρουσιάσουμε.

Διάλεξε τις ιδέες και λύσεις που ταιριάζουν καλύτερα στο στυλ και τον προϋπολογισμό σου και ετοιμάσου να μεταμορφώσεις το χώρου σου! Ήρθε η στιγμή να μάθεις πώς θα μεγιστοποιήσεις τη χρησιμότητα του διαθέσιμου χώρου και να κάνεις την κουζίνα σου να μοιάζει αισθητά μεγαλύτερη απ' ότι είναι.

Πώς θα κερδίσω χώρο στη μικρή κουζίνα μου; 

Αυτή είναι η ερώτηση-κλειδί στην οποία πρέπει να απαντήσουμε για να σε βοηθήσουμε. Δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος, αλλά πολλοί. Μάθε, λοιπόν, τους πιο δημοφιλείς!

1. Δώσε έμφαση στις ηλεκτρικές συσκευές.

μικρή κουζίνα συσκευές

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να εξετάζει κανείς όταν σχεδιάζει να πραγματοποιήσει αλλαγές στην κουζίνα του είναι οι ηλεκτρικές συσκευές. Υπάρχουν εξαιρετικά κομψές συσκευές υψηλής απόδοσης που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις μεγάλες κουζίνες. Αυτός ο συνδυασμός κομψότητας και λειτουργικότητας θα προκαλέσει αλλαγές στον χώρο σου που θα σε εντυπωσιάσουν! Όσο και αν ζηλεύεις τα ευρύχωρα δίπορτα ψυγεία που κυριολεκτικά χωρούν και εσένα μέσα, θα πρέπει να σκεφτείς διπλά την τοποθέτηση τους στην μικρή κουζίνα σου!

2. Τοποθέτησε γυαλί στις επιφάνειες.

μικρή κουζίνα ντουλάπιαΜια ακόμη πληροφορία, που πρέπει να γνωρίζεις για την μικρή κουζίνα σου, αφορά τις γυάλινες επιφάνειες. Μπορείς να αντικαταστήσεις την ξύλινη επιφάνεια των ντουλαπιών σου με γυάλινη και αμέσως να φωτίσεις τον χώρο. Το γυαλί κάνει τον χώρο να φαίνεται αρκετά μεγαλύτερος, επιτρέποντας στο μάτι να ταξιδέψει μέχρι το πίσω μέρος της κουζίνας. Μπορείς, επίσης, να χρησιμοποιήσεις ανοιχτά γυάλινα ράφια για να τοποθετήσεις τα βιβλία της μαγειρικής σου ή την συλλογή των μπαχαρικών σου. Αν θέλεις να βάλεις τραπέζι στο εσωτερικό της κουζίνας, για μεγαλύτερη ευκολία, μη διστάσεις να διαλέξεις ένα με γυάλινη επιφάνεια, ώστε να δημιουργείται η αίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος.

3. Διάλεξε τον κατάλληλο πάγκο.

μικρή κουζίνα πάγκος

Ένα από τα βασικότερα στοιχεία για όλες τις κουζίνες είναι ο πάγκος. Αν, λοιπόν, χωράει στην κουζίνα σου ένας πάγκος, ακόμη και μικρός, μη διστάσεις να τον τοποθετήσεις. Είναι μια επιλογή που μπορεί πραγματικά να σου λύσει τα χέρια, αφού δεν παρέχει απλώς πολύτιμο χώρο εργασίας αλλά παράλληλα λειτουργεί και ως χώρος όπου μπορείς να απολαύσεις το γεύμα σου ή το ποτό σου. Για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία, αναζήτησε ένα πάγκο με εσοχή στο κάτω μέρος ώστε να μπορείς να κρύβεις το σκαμπό όταν δεν το χρειάζεσαι.

4. Κατεύθυνε το μάτι προς τα πάνω.

μικρή κουζίνα

Pinterest.com | Kitchen stripes

Προσπάθησε να κατευθύνεις το μάτι του θεατή προς τα πάνω. Πώς θα το κάνεις αυτό; Η σωστή διακόσμηση μίας μικρής κουζίνας υπαγορεύει την επιλογή μοτίβων και οπτικών στοιχείων που οδηγούν το μάτι σε ανοδική πορεία. Οι κάθετες γραμμές στους τοίχους και τις ταπετσαρίες, για παράδειγμα, βοηθούν το βλέμμα να κινηθεί προς το ταβάνι, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι η κουζίνα έχει μεγαλύτερο ύψος.

5. Υπάρχει πάντα χώρος για μερικά ράφια. 

ανοιχτά ράφια

Pinterest.com | Small Kitchen Ideas

Τα ανοιχτά ράφια είναι μία από τις αγαπημένες μας τάσεις στην ανακαίνιση κουζίνας! Ακόμη και σε χώρους που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το μέγεθος λατρεύουμε να βλέπουμε παρατεταγμένες πολύχρωμες κούπες ή όμορφα σκεύη. H "κοινή θέα" άλλωστε είναι πλέον στη μόδα. Μπορείς, επίσης, να κρεμάσεις κουτάλια και κατσαρολικά από ειδικές θηκούλες αντί να τα τοποθετήσεις μέσα σε συρτάρια. Αυτή η λύση θα σε βοηθήσει, μεταξύ άλλων, να έχεις άμεση πρόσβαση σε όλα σου τα σκεύη αντί να δίνεις άθλο για να τα ξετρυπώσεις από τα συρτάρια.

6. Επένδυσε στον φωτισμό.

μικρή κουζίνα 3

Pinterest.com | Kitchen Lighting Ideas

Αν η κουζίνα σου διαθέτει παράθυρο ή μπαλκονόπορτα θα πρέπει να εκμεταλλευτείς αυτό το πλεονέκτημα στο έπακρο και να αφήσεις το φως να ταξιδέψει στο χώρο σου! Το φως και ιδιαίτερα το φυσικό δίνουν την εντύπωση ότι το δωμάτιο είναι αρκετά μεγαλύτερο απ' ότι στην πραγματικότητα. Μπορεί αυτό το σημείο να μην σε βοηθά πρακτικά αλλά σίγουρα θα σε κάνει να νιώθεις πολύ ομορφότερα τις ώρες που περνάς στην κουζίνα σου! Αν είναι σκοτεινή θα πρέπει να βρεις μία λύση για να την "μεγαλώσεις" οπτικά. Η καλύτερη επιλογή, πρακτικά και αισθητικά, είναι ο κρυφός φωτισμός στα ντουλάπια της κουζίνας. Μία λύση σαν και αυτή θα εξασφαλίσει ότι ο χώρος θα είναι φωτεινότερος με αποτέλεσμα να δείχνει και μεγαλύτερος.

7. Τι χρώμα να βάψω τον τοίχο σε μία μικρή κουζίνα; 

Λευκό 

Η παραπάνω συμβουλή δεν ισχύει μόνο για μία μικρή κουζίνα αλλά και για κάθε σημείο του σπιτιού που θέλεις να αποκτήσει την αίσθηση της ευρυχωρίας. Ακόμη, βάφοντας τα ντουλάπια της κουζίνας σε παστέλ αποχρώσεις, λευκά ή στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους θα εξασφαλίσεις ότι η κουζίνα σου δεν πρόκειται να φανεί ξανά υπερπλήρης. Αυτό συμβαίνει διότι ο περιορισμός της επιφάνειας του τοίχου και των ντουλαπιών σε ένα χρώμα ή σε παρεμφερείς αποχρώσεις, απαλείφει οπτικά όρια που ενδέχεται να σταματήσουν το μάτι.

Γκρι

Το γκρι είναι το νέο λευκό; Παρότι θεωρείται από πολλούς ως "ουδέτερο" ή "βαρετό" συνιστά μία από τις δημοφιλέστερες τάσεις για τη νέα χρονιά. Το συναντάμε συχνά όχι μόνο στην κουζίνα αλλά και στο σαλόνι ή ακόμα και το δωμάτιο. Το βασικότερο πλεονέκτημα που μπορεί να προσφέρει στην μικρή κουζίνα σου είναι ότι συνδυάζεται εκπληκτικά με όλα τα χρώματα και τα στυλ. Εμείς έχουμε αγαπήσει το δέσιμο του με το βιομηχανικό στυλ διακόσμησης που μπορεί πραγματικά να αλλάξει την όψη του χώρου σου!

Μπλε

Το μπλε είναι σίγουρα το πιο "ελληνικό" χρώμα της παλέτας. Μετά το γκρι και το λευκό συνιστά την κορυφαία επιλογή της νέας χρονιάς για τα χρώματα της κουζίνας. Μπορεί να το είχες συνηθίσει περισσότερο ως χρώμα για το μπάνιο αλλά δεν παύει να είναι μία εξαιρετική επιλογή και για την κουζίνα.  Αν δεν νιώθεις έτοιμος/-η για αυτή την αλλαγή γιατί δεν δοκιμάζεις μία ταπετσαρία τοίχου; Ίσως να εκπλαγείς από το αποτέλεσμα. Το μπλε-γκρι, το βιολέ, το baby blue και το πετρόλ είναι μόνο τρεις από τις υπέροχες αποχρώσεις που ταιριάζουν ιδανικά σε μία μικρή κουζίνα!

Σομόν 

Αν έψαχνες μία καλή δικαιολογία για να βάψεις τον αγαπημένο σου χώρο ροζ τώρα μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις.  Το σομόν είναι μία πολύ απαλή απόχρωση που θα δώσει προσωπικότητα και στυλ στο χώρο της κουζίνας σου! Το ροζ, φωτεινό και χαρούμενο, θα μεταμορφώσει τη μικρή κουζίνα σου σε έναν υπέροχο χώρο όπου θα θέλεις να απολαύσεις όχι μόνο το μαγείρεμα αλλά και το δείπνο σου! Ακόμη και αν δεν είσαι λάτρης του ρομαντικού στυλ μπορείς να δώσεις ρετρό διάθεση σε αυτή την απόχρωση προσθέτοντας απλώς μερικές μικρές πινελιές!

Ελπίζουμε να σε εμπνεύσουμε!

Θέλεις να κάνεις μερικές μικρές ή μεγάλες αλλαγές που θα μεταμορφώσουν το χώρο της κουζίνα σου; Καταχώρησε την εργασία σου στο Douleutaras.gr και πάρε άμεσα προσφορές για να κάνεις όλες τις επιθυμίες σου πραγματικότητα, εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα! 

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα