Πώς θα αφαιρέσεις τις δυσάρεστες μυρωδιές από το μπάνιο σου;

αποσμητικό τουαλέτας

Είναι γεγονός ότι ο καθένας μας θέλει να μυρίζει όμορφα το σπίτι του. Τι γίνεται, όμως, όταν μυρίζει άσχημα το μπάνιο σου; Οι πιο δυσάρεστες οσμές έρχονται από το μπάνιο και την κουζίνα. Ειδικά εάν το μπάνιο είναι μικρό και χωρίς παράθυρα, οι μυρωδιές εγκλωβίζονται και φεύγουν δυσκολότερα. Εμείς θα σου προτείνουμε ορισμένες πρακτικές που μπορείς να εφαρμόσεις για να μη μυρίζει άσχημα το μπάνιο σου.

Συνήθως οι περίεργες οσμές στο μπάνιο προέρχονται από τη λεκάνη της τουαλέτας, από την αποχέτευση ή από τη μούχλα. Ορισμένες φορές απλώς περιμένεις να φύγουν οι μυρωδιές ως δια μαγείας, αλλά αυτό δεν αρκεί. Θα πρέπει να κάνεις κι εσύ κάτι για να τις διώξεις. Επίσης, δεν είναι καθόλου απίθανο να πιστεύεις ότι η μυρωδιά έχει φύγει ενώ στην πραγματικότητα την έχεις συνηθίσει. Επομένως, είναι λογικό να θέλεις όχι μόνο να μην υπάρχουν δυσοσμίες αλλά να μυρίζει φρεσκάδα ή κάποιο άλλο όμορφο άρωμα το μπάνιο σου.

10 αποτελεσματικές λύσεις για να μη μυρίζει άσχημα το μπάνιο σου!

1. Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι αυτή που θα απορροφήσει κάθε δυσάρεστη μυρωδιά από έναν χώρο. Τοποθέτησε σε ένα γυάλινο βάζο λίγη μαγειρική σόδα μαζί με λίγες σταγόνες ξύδι. Το ξύδι θα βοηθήσει στο να μυρίζει καλύτερα το μπάνιο σου. Εναλλακτικά, εάν δε σου αρέσει αυτή η μυρωδιά, αντικατάστησε το ξύδι με μερικές σταγόνες αρωματικού ελαίου της αρεσκείας σου. Τώρα κάθε φορά που θα μπαίνεις στο μπάνιο, θα μυρίζει την αγαπημένη σου μυρωδιά. Τοποθέτησε το βαζάκι πάνω στο καζανάκι ή στο νιπτήρα για να έχεις ένα αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα. Επίσης, μπορείς να κλείσεις το καπάκι και να κάνεις μερικές τρύπες, ώστε να βγαίνει ακριβώς όση ευοσμία χρειάζεται.

2. Κερί σόγιας

Οποιοδήποτε αρωματικό κερί είναι ικανό να διώξει τις δυσάρεστες μυρωδιές. Παρ’ όλα αυτά, το άρωμα του κεριού σόγιας, διαρκεί για περισσότερο χρονικό διάστημα. Φρόντισε να το ανάβεις όταν μπαίνεις στο μπάνιο και να το σβήνεις όταν φεύγεις. Χρειάζεται προσοχή για να μη γίνει κάποια ζημιά ενώ είναι αναμμένο το κερί. Επίσης, δε χρειάζεται να είναι αναμμένο άσκοπα.

3. Φυτά

μυρίζει άσχημα το μπάνιο

Τα φυτά εσωτερικού χώρου πέρα από δωμάτια, όπως το σαλόνι, μπορούν να τοποθετηθούν ακόμα και στο μπάνιο. Όπου και να υπάρχουν τα λουλούδια, ομορφαίνουν έναν χώρο και χαρίζουν ένα στοιχείο φύσης. Τα περισσότερα άνθη των φυτών μυρίζουν ωραία, όμως υπάρχουν και κάποια που απορροφούν τις μυρωδιές ενός χώρου. Τα ιδανικότερα για να σταματήσεις να μυρίζει άσχημα το μπάνιο σου είναι τα κρίνα και η φτέρη που διαθέτουν πολλαπλά οφέλη.

4. Αερισμός χώρου

Μία από τις σημαντικότερες συμβουλές που έχουμε να σου δώσουμε για το μπάνιο σου είναι να αερίζεται. Μετά από το χαλαρωτικό σου αφρόλουτρο οι υδρατμοί κατακλύζουν ολόκληρο το μπάνιο. Επομένως, χρειάζεται να ανοίγεις παράθυρο ή αν δεν έχεις, τον εξαερισμό. Η υγρασία έχει την ιδιότητα να παραμένει σε ένα χώρο και να δημιουργεί μούχλα στο μπάνιο. Το επακόλουθο αυτού είναι να μουχλιάζουν τα πλακάκια και οι άκρες της μπανιέρας και ο χώρος να έχει μια περίεργη διαρκή μυρωδιά.

5. Έλαιο στο χαρτί τουαλέτας

Μια έξυπνη και εύκολη λύση για να μη μυρίζει άσχημα το μπάνιο σου είναι τα αρωματικά έλαιο. Ωστόσο, αυτή τη φορά εφάρμοσέ το στο χαρτί τουαλέτας. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν έτοιμα στο εμπόριο αρωματισμένα χαρτιά τουαλέτας, αλλά έχουν επιπλέον κόστος και συγκεκριμένα αρώματα που μπορεί να μη σου αρέσουν. Πάρε, λοιπόν, το έλαιο της αρεσκείας σου και ρίξε μερικές σταγόνες στο κυλινδρικό χαρτόνι. Με αυτή την πρακτική κάθε φορά που θα ξετυλίγεις χαρτί, θα μοσχοβολάει όλο σου το μπάνιο με το αρωματικό έλαιο!

6. Σπίρτο

μυρίζει άσχημα το μπάνιο

Ήξερες ότι με το άναμμα ενός σπίρτου απελευθερώνονται ουσίες που εξουδετερώνουν τις άσχημες μυρωδιές; Άναψε ένα σπίρτο κάθε φορά που μυρίζει άσχημα το μπάνιο σου και άφησέ το να κάψει μέχρι το τέλος. Μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, θα έχει εξαφανιστεί κάθε ίχνος δυσοσμίας. Φρόντισε, λοιπόν, να έχεις ένα πακετάκι σπίρτα πάντα μέσα στο χώρο του μπάνιου σου.

7. Έλαιο ευκαλύπτου στη λεκάνη

Ας μη κρυβόμαστε, καλώς ή κακώς γνωρίζουμε ότι ορισμένες έντονες μυρωδιές προέρχονται από φυσικές ανάγκες των ανθρώπων. Τι θα έλεγες να μπορείς να εξαφανίσεις αυτές τις μυρωδιές με μία κίνηση; Το μυστικό είναι να ρίξεις μερικές σταγόνες έλαιο ευκαλύπτου στη λεκάνη της τουαλέτας και μόλις πατήσεις το καζανάκι, το μόνο που θα μυρίζει θα είναι ο ευκάλυπτος!

8. Κατακάθι καφέ για την αποχέτευση

μυρίζει άσχημα το μπάνιο

Εάν παρατηρείς ότι μυρίζει η αποχέτευση του μπάνιου σου, τότε σου έχουμε τη λύση. Πριν καλέσεις έναν ειδικό για απόφραξη, δοκίμασε τον φυσικό τρόπο αντιμετώπισης. Αφού πιεις το καφεδάκι σου, χρησιμοποίησε το κατακάθι του ελληνικού καφέ στο σιφόνι σου. Ρίξ’ το μέσα και περίμενε για 20 λεπτά, στη συνέχεια ρίξε άφθονο ζεστό νερό για να αφαιρέσεις κάθε υπόλειμμα καφέ. Ο καφές έχει διαβρωτικές ιδιότητες που θα βοηθήσει στην απόφραξη των σωληνώσεων και συγχρόνως βοηθά στο να μη μυρίζει άσχημα το μπάνιο σου.

9. Μείγμα σόδας, λεμονιού και ξυδιού για καθαρισμό μούχλας

Όπως είπαμε προηγουμένως, η συσσώρευση υγρασίας δημιουργεί μούχλα. Για να καθαρίσεις τα μαύρα στίγματα της μούχλας, φτιάξε ένα φυσικό καθαριστικό. Βάλε μισό φλυτζάνι μαγειρικής σόδας, ⅓ χυμό λεμονιού , ¼ ξύδι και 7 φλυτζάνια νερό. Ανακάτεψε τα υλικά και τοποθέτησέ τα σε έναν ψεκαστήρα. Έπειτα, ψέκασε τα σημεία που εμφανίζεται μούχλα και τρίψε με μια μικρή βούρτσα για να τα αφαιρέσεις.

10. Φυσικό αποσμητικό χώρου

Όταν μπαίνεις στο μπάνιο και αυτό μυρίζει άσχημα, σίγουρα θα θέλεις ένα αποσμητικό χώρου για να καλύψεις τη δυσοσμία. Σου έχουμε, λοιπόν, δύο διαφορετικές συνταγές για να διαλέξεις. Για την πρώτη ανάμειξε 3 μέρη νερού, ένα μέρος οινόπνευμα και 10-20 σταγόνες αρωματικού ελαίου, όπως λεβάντας ή ευκαλύπτου. Εναλλακτικά, εάν η οσμή του οινοπνεύματος δε σου αρέσει, τότε χρησιμοποίησε τη δεύτερη συνταγή. Βάλε, λοιπόν, 2 κούπες νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού άσπρο ξύδι, 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και 10 σταγόνες ενός ελαίου που σου αρέσει. Και στις δύο περιπτώσεις βάλε το μείγμα σε ένα δοχείο σπρέι και ψέκασε το χώρο.

Ελπίζουμε να σου δώσαμε αρκετές εναλλακτικές προκειμένου να πάψει να μυρίζει άσχημα το μπάνιο σου. Ωστόσο, εάν χρειάζεσαι έναν πιο εντατικό καθαρισμό σπιτιού ή κάποιον ειδικό στις αποφράξεις, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες άμεσα & οικονομικά.

μυρίζει άσχημα το μπάνιο

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα