Μοντέρνα διακόσμηση σπιτιού: Ιδέες & Χρώματα για κάθε χώρο του σπιτιού σου!

Μήπως αισθάνεσαι ότι το σπίτι σου χρειάζεται έναν αέρα ανανέωσης; Ή, ίσως, θέλεις να ομορφύνεις την καθημερινότητα σου, αλλάζοντας ριζικά το χώρο σου; Αν η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι ναι, τότε δεν έχεις, παρά να ενημερωθείς για τις φετινές τάσεις της μόδας. Έπειτα, μπορείς να δημιουργήσεις μια πολύ μοντέρνα διακόσμηση σπιτιού, ή και να αλλάξεις διαρρύθμιση, ώστε να αλλάξει εντελώς και η ψυχολογία σου. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα να ξοδέψεις μια περιουσία για να πετύχεις το σκοπό σου.

Αν το καλοσκεφτείς, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για μια πετυχημένη μοντέρνα διακόσμηση σπιτιού είναι η επιλογή των σωστών χρωμάτων. Έτσι, μια αλλαγή στο χρώμα των τοίχων, ή των υφασμάτων που υπάρχουν στο χώρο, μπορεί να σε ανανεώσει, χωρίς να σου κοστίσει πολύ. Το ίδιο ισχύει και για ένα όμορφο έργο τέχνης, ή ένα ράφι που συμπληρώνει τη διακόσμηση ενός τοίχου. Φυσικά, μπορείς να ακολουθήσεις το στυλ διακόσμησης σαλονιού που σε εκφράζει. Αλλά ταυτόχρονα, μπορείς να το συνδυάσεις με μοντέρνα στοιχεία που θα το αναβαθμίσουν. Λοιπόν, ας δούμε μερικές ιδέες για ένα πολύ μοντέρνο σπίτι με τις φετινές τάσεις.

Top Ιδέες για να αποκτήσεις την πιο μοντέρνα διακόσμηση σπιτιού!

Ιδέες για το σαλόνι

σαλόνι βιολετί

Το σαλόνι είναι, συνήθως, ο χώρος από τον οποίο ξεκινάμε τη διακόσμηση του σπιτιού. Αυτό συμβαίνει, γιατί είναι το πιο ευρύχωρο δωμάτιο και δίνει την ευκαιρία να βάλεις όλη σου τη δημιουργικότητα στην προσπάθεια να το διαρρυθμίσεις όπως επιθυμείς. Σαν γενικό στυλ, μπορείς να προσεγγίσεις τη μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού, η οποία και φέτος παραμένει στις προτιμήσεις, ειδικά για τη διακόσμηση σαλονιού. Ένας βασικός λόγος για τον οποίο παραμένει, είναι οι απλές γραμμές στα έπιπλα, τα ελαφριά υφάσματα και η έλλειψη της υπερβολής. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι must για μια μοντέρνα διακόσμηση σαλονιού.

σαλόνι μαύρο

Μοντέρνα χρώματα για το σαλόνι

Φέτος, υπάρχει μια ξεκάθαρη τάση προς το βιολετί. Το βιολετί είναι μια πιο ανοιχτή απόχρωση του μοβ, η οποία είναι ιδανική για ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο. Μπορείς να βάψεις βιολετί τους τοίχους του σαλονιού σου, ώστε να ξεφύγεις εντελώς από παραδοσιακά χρώματα και μοτίβα. Από την άλλη πλευρά, αν αυτό σου φαίνεται πολύ φανταχτερό και προτιμάς ουδέτερα χρώματα για τους τοίχους σου, υπάρχει λύση. Μπορείς να βάψεις σε μπεζ, ή ανοιχτό γκρι τους τοίχους και να τους συνδυάσεις με βιολετί κουρτίνες, ή βιολετί καλύμματα για τους καναπέδες. Επίσης, το μαύρο είναι ένα χρώμα που είναι πολύ στη μόδα φέτος. Σίγουρα, οι μαύροι τοίχοι θα περιορίσουν τη φωτεινότητα του σαλονιού, ειδικά αν είναι μικρών διαστάσεων. Ωστόσο, μπορείς να το προτιμήσεις για τα χαλιά, τα μαξιλάρια, ή για κάποια διακοσμητικά στοιχεία.

Ιδέες για το υπνοδωμάτιο

υπνοδωμάτιο κόκκινο

Πώς θα ήθελες να βλέπεις το χώρο όπου κοιμάσαι και ξυπνάς κάθε μέρα; Σαν γενική αρχή, το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος από τον οποίο έχουμε την απαίτηση να μας χαλαρώνει. Για το λόγο αυτό, δεν το φορτώνουμε με περιττά αντικείμενα, ούτε με πολύ φανταχτερά χρώματα. Αντίθετα, φροντίζουμε να είναι φωτεινό και όσο πιο ευρύχωρο γίνεται. Φυσικά, μια μοντέρνα διακόσμηση σπιτιού δε μπορεί, παρά να περιλαμβάνει ένα πολύ κομψό υπνοδωμάτιο, το οποίο έχει διακοσμηθεί με γούστο και μεράκι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάθε χρώμα που σε εκφράζει για τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας σου, αρκεί να το κάνεις με το σωστό τρόπο.

Μοντέρνα χρώματα για το υπνοδωμάτιο

Όπως αναφέραμε παραπάνω, το βιολετί και το μαύρο είναι δύο χρώματα που είναι πολύ της μόδας φέτος. Μάλιστα, δεν υπάρχει περιορισμός στο πώς θα χρησιμοποιήσεις το βιολετί, καθώς είναι εξ ορισμού ένα χαλαρωτικό και ζεστό χρώμα. Μπορείς να βάψεις τους τοίχους βιολετί, ή και να βάλεις βιολετί υφάσματα στο κρεβάτι. Ωστόσο, το μαύρο χρειάζεται προσοχή στον τρόπο χρήσης του, ώστε να μην περιορίσει τη φωτεινότητα του χώρου. Τα μαύρα σεντόνια και μαξιλάρια είναι μια πολύ καλή ιδέα για να χρησιμοποιήσεις το μαύρο μεθοδικά, όπως επίσης και μια μοκέτα σε μαύρο χρώμα, ή με γεωμετρικά σχέδια.

Επίσης, το έντονο κόκκινο είναι πολύ στη μόδα για φέτος και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για τη διακόσμηση σου, όπως το μαύρο. Αν επιθυμείς να βάψεις κόκκινο έναν τοίχο της κρεβατοκάμαρας, η λύση είναι πολύ απλή. Βάψε τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι σου σε αυτή την έντονη απόχρωση και τους υπόλοιπους σε απαλό κίτρινο, ή μπεζ. Έτσι, το δωμάτιο σου θα εξακολουθήσει να σε χαλαρώνει, αλλά θα είναι και μοντέρνο.

υπνοδωμάτιο μαύρο

Διάβασε επίσης το άρθρο που ετοιμάσαμε με τίτλο: “ Τι χρώμα να βάψω το δωμάτιο μου; 10 υπέροχες λύσεις ”, για να πάρεις έμπνευση για το χώρο σου.

Ιδέες για την κουζίνα

μοντέρνα κουζίνα

Ας περάσουμε στη διακόσμηση ενός πιο παραμελημένου σημείου του σπιτιού. Η κουζίνα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του σπιτιού και πολλές φορές ενώνεται με το σαλόνι, όταν δεν υπάρχει κάποιο διαχωριστικό εσωτερικού χώρου. Ωστόσο, σπάνια δίνουμε την πρέπουσα προσοχή στη διακόσμηση της, καθώς τη βλέπουμε συνειδητοποιώντας μόνο την πρακτική της αξία. Κι όμως, μια απλή αλλαγή στο χρώμα των ντουλαπιών της κουζίνας, ή στα πλακάκια του τοίχου, αν υπάρχουν, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στο να έχεις την πιο μοντέρνα διακόσμηση σπιτιού.

κουζίνα με μάρμαρο

Μοντέρνα χρώματα για την κουζίνα

Η κουζίνα είναι ο ιδανικός χώρος για μια διακόσμηση σε σκούρες αποχρώσεις. Σε κάθε περίπτωση, οι λευκές επιφάνειες δε θα είναι βολικές, γιατί θα πρέπει να καθαρίζεις κάθε μέρα για να παραμένουν όμορφες και λαμπερές. Αν θέλεις η κουζίνα σου να είναι μοντέρνα, αλλά και βολική, μπορείς να βάψεις τις επιφάνειες σε μαύρο, ή σκούρο γκρι/ ανθρακί χρώμα. Πραγματικά θα εντυπωσιαστείς από το πόσο κομψό μοιάζει το αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά, αν έχεις, ή θέλεις να τοποθετήσεις πλακάκια στους τοίχους της κουζίνας, έχε υπόψιν σου ότι η όψη του μαρμάρου μπορεί με βεβαιότητα να προσθέσει πολυτέλεια στη διακόσμηση κουζίνας. Όπως καταλαβαίνεις, το φυσικό μάρμαρο κοστίζει αρκετά ακριβά και έχει ιδιαίτερες ανάγκες συντήρησης για να αντέξει για πολλά χρόνια. Για το λόγο αυτό, στο εμπόριο θα βρεις τεχνητό μάρμαρο, αλλά και πλακάκια στα χρώματα του μαρμάρου. Έτσι, μπορείς να έχεις την εντυπωσιακή όψη του μαρμάρου στην καλύτερη τιμή.

Ιδέες για το μπάνιο

μπάνιο μπλε

Η διακόσμηση του μπάνιου διαμορφώνεται ανάλογα με αισθητικούς, αλλά και πρακτικούς παράγοντες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Για παράδειγμα, δύσκολα θα ταιριάξει η ίδια διακόσμηση σε ένα μεγάλο και ένα μικρό μπάνιο. Επίσης, δύσκολα θα κάνεις ένα μπάνιο να μοιάζει πολυτελές, χωρίς το ανάλογο κόστος. Η πιο εύκολη ιδέα για να κάνεις ένα μπάνιο να μοιάζει μοντέρνο και πολυτελές είναι να επενδύσεις σε έναν μεγάλο καθρέφτη και να ανανεώσεις τις πετσέτες, ώστε να ταιριάζουν με τη διακόσμηση σου. Έπειτα, υπάρχει η επιλογή της αλλαγής πλακιδίων, κάτι που πραγματικά αλλάζει ριζικά την εικόνα του χώρου. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να επιλέξεις το νέο χρώμα, τις διαστάσεις και τα σχέδια των πλακιδίων.

Μοντέρνα χρώματα για το μπάνιο

Το μαύρο χρώμα στα πλακάκια μπάνιου θα σου δώσει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου. Είναι αλήθεια ότι φέτος το μαύρο ενδείκνυται γενικά για μια μοντέρνα διακόσμηση σπιτιού. Ωστόσο, είναι μια ιδέα που δύσκολα θα βαρεθείς στο μπάνιο σου. Η κομψότητα και η πολυτέλεια που προσφέρει το χρώμα αυτό δεν κουράζει καθόλου. Αυτό θεωρείται πολύ θετικό, γιατί δύσκολα θα επιλέξει κανείς να αλλάζει πλακάκια μπάνιου κάθε χρόνο. Επίσης, το σκούρο μπλε είναι μια υπέροχη ιδέα για ένα μοντέρνο και πολυτελές μπάνιο. Το μπλε χρώμα είναι χαλαρωτικό και μας συνδέει με τη φύση. Συμβολίζει την αρμονία και την καθαριότητα, ενώ ταιριάζει με πολλά χρώματα. Έτσι, δε θα σε προβληματίσει το ερώτημα του πώς μοιάζουν τα έπιπλα και είδη υγιεινής του μπάνιου σου.

μπάνιο μαύρο

Μήπως χρειάζεσαι βοήθεια για να πετύχεις μία πραγματικά μοντέρνα διακόσμηση σπιτιού; Οι έμπειροι και αξιολογημένοι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας είναι εδώ για να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις το σπίτι των ονείρων σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα