Μυρίζει η αποχέτευση; 5+1 εύκολες λύσεις στο πρόβλημα σου!

Μυρίζει Η Αποχέτευση

Οι δυσάρεστες μυρωδιές στο σπίτι μπορούν να γίνουν λόγος για να σου χαλάσει η διάθεση. Αναμφίβολα, όλοι θέλουμε να ζούμε σε ένα σπίτι καθαρό, που μυρίζει φρεσκάδα. Τι γίνεται, όμως, όταν μυρίζει η αποχέτευση, στο μπάνιο ή την κουζίνα; Ειδικά στην περίπτωση του μπάνιου, μπορεί να υπάρξουν πιο συχνά προβλήματα. Όλα τα απόβλητα που ρίχνουμε στα σιφόνια, όπως χαρτιά, τρίχες, λίπη και υπολείμματα τροφών, μπορούν να δημιουργήσουν συμφόρηση στους σωλήνες. Σαν αποτέλεσμα, κάποια στιγμή βουλώνουν οι σωλήνες και παρατηρούμε τα συμπτώματα του προβλήματος.

Το πρώτο σύμπτωμα είναι, φυσικά, να παρατηρήσεις πως το νερό απορροφάται πιο δύσκολα στα σιφόνια. Έπειτα, έρχεται το πιο δυσάρεστο μέρος των συμπτωμάτων. Αυτό είναι, φυσικά, πως μυρίζει η αποχέτευση. Ίσως να μην καταλάβεις αμέσως πως πρόκειται για πρόβλημα στην αποχέτευση και τους σωλήνες. Αν μυρίζει άσχημα το μπάνιο, ή η κουζίνα, πρέπει να ψάξεις τριγύρω για την εστία του προβλήματος. Μπορεί να μυρίζει άσχημα ένα ρούχο που απέμεινε μέρες στο πλυντήριο, ή ένα τρόφιμο που χάλασε στο ψυγείο. Όταν αποκλείσεις τις υπόλοιπες πιθανότητες, είναι ώρα να αντιμετωπίσεις σαν ένοχη την αποχέτευση.

Μυρίζει η αποχέτευση! Και τώρα τι να κάνω;

Η άσχημη μυρωδιά από την υδραυλική εγκατάσταση αποχέτευσης, συνήθως δημιουργείται επειδή έχουν συσσωρευτεί πολλά απόβλητα που έχουν καιρό να καθαριστούν. Με άλλα λόγια, έχουν μερικώς βουλώσει οι σωληνώσεις και τώρα πρέπει να κάνεις απόφραξη. Έτσι, θα σταματήσει να μυρίζει η αποχέτευση. Λοιπόν, ας δούμε μερικούς τρόπους για να αποφράξεις προσωρινά την αποχέτευση σου.

1. Χρησιμοποίησε αποφρακτικό υγρό

Η απόφραξη με αποφρακτικό υγρό είναι μια κλασική και πάντα πετυχημένη λύση. Το υγρό αυτό το αγοράζεις από το super market της γειτονιάς σου. Κάθε υγρό διαφορετικής μάρκας έχει γραμμένες οδηγίες χρήσης πάνω στη συσκευασία του. Ωστόσο, η συνήθης διαδικασία είναι πολύ απλή. Αν μυρίζει η αποχέτευση, αρχικά πρέπει να ρίξεις στο σιφόνι άφθονο ζεστό νερό.

Έπειτα, ρίχνεις το υγρό για να δράσει στις σωληνώσεις. Μετά από 15- 20 λεπτά μπορείς ξανά να αφήσεις άφθονο ζεστό νερό να τρέξει από τη βρύση στην αποχέτευση. Μετά από λίγη ώρα, επανάλαβε ξανά την ίδια διαδικασία. Οι σωληνώσεις σου θα πρέπει να αποφραχθούν με αυτό τον τρόπο. Κάπως έτσι θα απαλλαγείς από τη δυσάρεστη μυρωδιά της αποχέτευσης.

Διάβασε επίσης: O βόθρος γεμίζει γρήγορα. Τι να κάνω;

2. Καθάρισε με μαγειρική σόδα

Όπως είναι γνωστό, η μαγειρική σόδα έχει πάρα πολλές εφαρμογές στον καθαρισμό του σπιτιού. Μάλιστα, είναι τόσο αποτελεσματική και ταυτόχρονα ήπια, ώστε τη χρησιμοποιούμε και στον καθαρισμό μαρμάρων. Όμως, πώς μπορεί να σε βοηθήσει η σόδα, αν μυρίζει η αποχέτευση στο σπίτι σου; Η εκτέλεση είναι πολύ απλή. Ρίξε 3- 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα στο σιφόνι, από όπου βγαίνει η άσχημη μυρωδιά.

Είτε πρόκειται για σιφόνι του μπάνιου, είτε της κουζίνας, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν θέλεις, μπορείς να συνεχίσεις ρίχνοντας στο σιφόνι και μισή κούπα ξύδι. Περίμενε 15- 20 λεπτά και μετά άφησε άφθονο ζεστό νερό να τρέξει για να καθαρίσουν οι σωληνώσεις. Αν το πρόβλημα στην αποχέτευση δεν είναι πολύ σοβαρό, η μέθοδος αυτή θα λύσει το πρόβλημα σου. Αν είναι σοβαρό, οι αποφράξεις με κάμερα μπορεί να είναι αυτό που ζητάς.

μυρίζει η αποχέτευση

3. Ρίξε κατακάθι από καφέ

Ο ελληνικός καφές είναι ένα αρκετά δημοφιλές ρόφημα στη χώρα μας. Υπάρχει σε όλα τα super market και καφεκοπτεία, αλλά και στα περισσότερα σπίτια. Ήξερες, όμως, ότι ο καφές έχει και διαβρωτικές ιδιότητες; Κι όμως, ο ελληνικός καφές μπορεί να σε βοηθήσει, αν μυρίζει η αποχέτευση. Δε θα χρειαστείς το υγρό, αλλά μόνο το κατακάθι του καφέ. Ας δούμε την εκτέλεση.

Αφού πιεις τον καφέ σου, ρίξε το κατακάθι του καφέ μέσα στο σιφόνι, για να φτάσει ως τις σωληνώσεις της αποχέτευσης. Άφησε το για 20 λεπτά περίπου και μετά ρίξε άφθονο ζεστό νερό για να απομακρυνθούν τα υπολείμματα. Μπορείς να συγκεντρώσεις το κατακάθι από περισσότερες κούπες του καφέ, για καλύτερα αποτελέσματα. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχάσεις να ξεπλύνεις τα υπολείμματα στην ώρα τους. Αν τα αφήσεις για πολλές ώρες, υπάρχει κίνδυνος να διαυρώσουν τους σωλήνες.

Διάβασε επίσης: Μυρωδιά βόθρου στο σπίτι: Πως θα απαλλαγείς με 3 απλά υλικά!

4. Απολύμανε με ξύδι

Το ξύδι είναι ένα πολύ αποτελεσματικό φυσικό καθαριστικό. Διαλύει τα λίπη, εξαφανίζει δυσάρεστες μυρωδιές και απολυμαίνει. Αν μυρίζει η αποχέτευση στο μπάνιο, ή την κουζίνα, μπορείς να καθαρίσεις με ξύδι. Ένα βράδυ, προτού κοιμηθείς, ρίξε στο σιφόνι μια κούπα ξύδι. Άφησε το να δράσει για ολόκληρη τη νύχτα, χωρίς να ρίξεις νερό. Το επόμενο πρωί, ρίξε ζεστό νερό στο σιφόνι για να καθαρίσουν εντελώς οι σωληνώσεις της αποχέτευσης.

Αν δε μπορείς να περιμένεις μια ολόκληρη νύχτα, υπάρχει και άλλη λύση. Ανάμειξε μισή κούπα ξύδι με 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια, ρίξε το μείγμα στο σιφόνι και περίμενε για 20- 30 λεπτά. Τέλος, ξέβγαλε με άφθονο ζεστό νερό για να καθαρίσουν εντελώς οι σωληνώσεις. Κάπως έτσι θα απαλλαγείς από μεγάλο μέρος του προβλήματος.

μυρίζει η αποχέτευση

5. Εμπιστεύσου το λεμόνι

Το λεμόνι δίνει γεύση στο φαγητό, αλλά αυτή δεν είναι η μόνη χρήση του. Μπορεί, επίσης, να εξαφανίζει άσχημες μυρωδιές και να καθαρίζει σε βάθος. Μάλιστα, στο εμπόριο κυκλοφορούν και πολλά καθαριστικά με άρωμα λεμόνι, γιατί προσφέρει άρωμα φρεσκάδας. Όμως, ας δούμε πώς το λεμόνι θα σε βοηθήσει στην απόφραξη της αποχέτευσης.

Πάρε το χυμό από ένα λεμόνι και ανάμειξε τον με ένα φλυτζάνι ζεστό νερό. Στη συνέχεια, ρίξε το μείγμα στο σιφόνι και άφησε το να δράσει ολόκληρη τη νύχτα. Το πρωί, ρίξε άφθονο ζεστό νερό. Πιο δραστικά αποτελέσματα θα έχεις, αν ρίξεις σκέτο λεμόνι στο σιφόνι. Ωστόσο, αυτό μπορεί να διαβρώσει τους σωλήνες και δε συστήνεται για συχνές αποφράξεις αποχετεύσεων.

6. Επαγγελματικός καθαρισμός αποχέτευσης

Δοκίμασες όλα τα παραπάνω, αλλά το πρόβλημα με τη δυσάρεστη μυρωδιά της αποχέτευσης επιμένει; Μάλλον είναι ώρα να καλέσεις έναν έμπειρο υδραυλικό για να διαπιστώσει την ένταση του προβλήματος. Ο επαγγελματικός καθαρισμός αποχέτευσης και το ξεβούλωμα των σωληνώσεων είναι μια πολύ καλή λύση για να σταματήσει να μυρίζει η αποχέτευση για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο χώρος σου θα γίνει πιο καθαρός και πιο υγιεινός για σένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Συνήθως, το κόστος είναι σχετικά μικρό, αν αναλογιστείς το όφελος που αποκομίζεις από την εργασία. Μην ξεχνάς, πως ο επαγγελματικός καθαρισμός και η απόφραξη λεκάνης τουαλέτας γίνεται πολύ πιο σπάνια, σε σχέση με τις φυσικές λύσεις που πρέπει να ακολουθείς τουλάχιστον κάθε 3 μήνες, για να έχεις καθαρές αποχετεύσεις.

Μυρίζει η αποχέτευση στο μπάνιο, ή την κουζίνα και ψάχνεις για άμεση λύση; Καταχώρησε την εργασία σου και βρες άμεσα έναν έμπειρο υδραυλικό της πλατφόρμας μας, για να εξυπηρετηθείς γρήγορα, οικονομικά και υπεύθυνα!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα