10 Ιδέες για να δώσεις Ρομαντική Διάθεση στο Ντεκόρ του σαλονιού σου!

Μερικές μικρές αλλαγές στο ντεκόρ σαλονιού του σπιτιού μας είναι αρκετές για να μάς φτιάξουν τη διάθεση. Ο αέρας της ανανέωσης, η αίσθηση ότι γινόμαστε δημιουργικοί αλλάζουν τη ρουτίνα και βοηθούν στο να νιώθουμε πιο όμορφα στο χώρο μας. Φυσικά, προτού αλλάξεις διακόσμηση, πρέπει να έχεις υπόψιν σου και ένα στυλ, ένα ύφος που θέλεις να υποστηρίζει το σαλόνι σου. Αλήθεια, έχεις σκεφτεί να βάλεις έναν πιο ρομαντικό τόνο στο σαλόνι σου; Η ρομαντική διακόσμηση σαλονιού δεν είναι δύσκολη στην εφαρμογή, ούτε πολύ κοστοβόρα. Μάλιστα, μπορεί να γίνει και πολύ μοντέρνα με μερικές έξυπνες πινελιές.

Είναι αλήθεια, πως πολλοί από εμάς διστάζουν να δώσουν ρομαντική διάθεση στο σαλόνι τους. Ίσως φοβόμαστε πως το αποτέλεσμα θα μοιάζει υπερβολικό και κιτς, ίσως δεν αγαπάμε πολύ το ροζ. Σίγουρα, το ροζ χρώμα έχει συνδεθεί άρρηκτα με την έννοια του ρομαντισμού. Παρόλα αυτά, δεν είναι η μόνη επιλογή, αφού το ντεκόρ σαλονιού σε ρομαντικό στυλ μπορεί να γίνει άψογο, ακόμα και με άλλα χρώματα. Όσο για το θέμα της υπερβολής, μπορείς εύκολα να το αποφύγεις, αν επιλέγεις διακριτικά χρώματα και σχέδια για το σαλόνι σου. Θα ήθελες να μάθεις τι έχουμε να σου προτείνουμε για ένα κομψό και ρομαντικό σαλόνι;

Το πιο στυλάτο & ρομαντικό ντεκόρ σαλονιού σε 10 έξυπνες ιδέες!

#1 Απαλά χρώματα τοίχου

Το ροζ είναι, χωρίς αμφιβολία, το πρώτο χρώμα που μας έρχεται στο μυαλό, σχετικά με τη ρομαντική διακόσμηση. Πράγματι, το σομόν, το ροζ παστέλ, αλλά και άλλες απαλές αποχρώσεις, μπορούν να συνθέσουν ένα πανέμορφο ντεκόρ σαλονιού. Όμως, τι χρώματα για τοίχους να επιλέξεις, αν δεν αγαπάς το ροζ, ή δεν το αγαπούν οι υπόλοιποι στο σπίτι; Μερικές ενδιαφέρουσες εναλλακτικές είναι το κρεμ, το μπεζ, το γαλάζιο, το βιολετί και το πορτοκαλί του βερίκοκου. Όλα αυτά τα χρώματα είναι διακριτικά και ξεχωριστά, δίνουν χαρακτήρα σε μια διακόσμηση. Αλλά και το κλασικό λευκό και άλλα χρώματα μπορούν να υποστηρίξουν το ρομαντικό ντεκόρ σου, αν τα χρησιμοποιήσεις μεθοδικά.

ρομαντικό ντεκόρ σαλονιού

#2 Έπιπλα σε καμπύλες γραμμές

Τα έπιπλα σε ίσιες γραμμές, κάποιες φορές μοιάζουν αυστηρά, αν και σίγουρα κομψά. Είναι κλασικό γνώρισμα της διακόσμησης σε μίνιμαλ ύφος και τα αγαπάμε, αλλά στην περίπτωση του ρομαντικού ντεκόρ σαλονιού δεν είναι αυτό που ζητάς. Αντιθέτως, τα έπιπλα σε κυκλικά σχήματα και καμπύλες γραμμές είναι αυτό που χρειάζεσαι. Για παράδειγμα, ένα στρογγυλό τραπεζάκι καθιστικού από ξύλο, ή γυαλί, είναι μοντέρνο, αλλά και διαχρονικό. Και φυσικά, ταιριάζει απίστευτα με το ρομαντικό σαλόνι που σχεδιάζεις. Αν το σαλόνι σου έχει σχετικά μικρές διαστάσεις, τότε σου συστήνουμε να επενδύσεις σε γυάλινα έπιπλα, έτσι ώστε να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση του έξτρα χώρου.

ρομαντικό ντεκόρ σαλονιού

#3 Διακόσμηση τζακιού με κεριά

Μήπως έχεις τζάκι στο σαλόνι σου και σκέφτεσαι πώς να το διακοσμήσεις για την άνοιξη και το καλοκαίρι, όπου μένει σβηστό; Η διακόσμηση τζακιού με κεριά είναι η ιδανική λύση για σένα. Συνδυάζει την κομψότητα με το ρομαντικό στυλ, δημιουργώντας ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα που λατρεύουμε. Όπως καταλαβαίνεις, ρομαντικό ντεκόρ σαλονιού χωρίς καθόλου κεριά, δε γίνεται. Λοιπόν, γιατί δε στολίζεις με αυτά το τζάκι σου, κάνοντας το μια ξεχωριστή γωνιά; Μπορείς να βάλεις κεριά μέσα στο τζάκι, πάνω, ή δίπλα του, ανάλογα με το γούστο σου. Για εμάς, τα κεριά μέσα στο τζάκι είναι μια φρέσκια και μοντέρνα ιδέα, η οποία είναι ό,τι πρέπει για ένα ρομαντικό, καλοκαιρινό τζάκι που κάνει ατμόσφαιρα.

ρομαντικό ντεκόρ σαλονιού

#4 Βάζο με λουλούδια

Τα λουλούδια, όπως και τα κεριά, έχουν αναδειχθεί σε κατεξοχήν σύμβολο ρομαντισμού. Η γλυκιά όψη τους και το άρωμα τους ασκούν την ευεργετική επίδραση τους πάνω μας και μας χαλαρώνουν. Συνεπώς, είναι πολύτιμοι βοηθοί στο να κάνουμε ατμόσφαιρα και προσφέρουν έναν πολύ οικονομικό τρόπο για να το πετύχουμε. Πράγματι, μια ανθοδέσμη με όμορφα λουλούδια για το βάζο του σαλονιού δε χρειάζεται να κοστίσει πολύ. Υπάρχουν πιο ακριβά λουλούδια, όπως οι λυσίανθοι, αλλά και πιο οικονομικά, όπως οι λεβάντες. Όμως, όποιο λουλούδι κι αν επιλέξεις για την ανθοδέσμη στο βάζο σου, θα βοηθήσει να ενισχύσεις το ρομαντικό ντεκόρ σαλονιού. Δε συστήνεται να βάλεις στο βάζο ψεύτικα λουλούδια, καθώς η αισθητική τους δεν έχει καμία σχέση με των αληθινών.

ρομαντικό ντεκόρ σαλονιού

#5 Γλαστράκια με λουλούδια

Αν θέλεις τα λουλούδια στο σαλόνι σου να ζήσουν για περισσότερο καιρό, μπορείς να τα βάλεις σε γλάστρες. Υπάρχουν πολλά και όμορφα λουλούδια εσωτερικού χώρου που μπορείς να αξιοποιήσεις. Μάλιστα, κάποια από αυτά κοστίζουν 2- 3 ευρώ και αντέχουν για χρόνια, αν τα περιποιηθείς λίγο. Τα αληθινά λουλούδια και φυτά έχουν πολύ μεγάλη αξία για το σπίτι. Δε σε βοηθούν απλά να σχεδιάσεις το ντεκόρ σαλονιού που θέλεις, χάρη στην ομορφιά τους. Φέρνουν, επίσης, αρμονία και ισορροπία στο πνεύμα, βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους. Ανάλογα με το φυτό που επιλέγεις, μπορείς να ενημερώνεσαι και για τις ξεχωριστές του ιδιότητες, ώστε να το αγαπάς ακόμα περισσότερο!

ρομαντικό ντεκόρ σαλονιού

#6 Καναπές σε έντονα χρώματα

Ο καναπές είναι, ίσως, το πιο σημαντικό και κεντρικό έπιπλο του σαλονιού. Όποιο στυλ διακόσμησης κι αν έχει το σαλόνι σου, κατά πάσα πιθανότητα θα έχει έναν καναπέ, ή και περισσότερους. Για το λόγο αυτό, αξίζει ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του και τη διακόσμηση του. Για το μοντέρνο ρομαντικό ντεκόρ σαλονιού, σου προτείνουμε να διαλέξεις έναν καναπέ που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα έπιπλα, αλλά και από το χρώμα των τοίχων. Ο καναπές μπορεί να είναι το κομμάτι που φέρνει τη διαφορετικότητα και μπορεί να έχει ένα πολύ τολμηρό χρώμα. Φυσικά, για να πετύχει αυτό, είναι καλό να έχεις βάψει τους τοίχους σε απαλές αποχρώσεις, ώστε η διακόσμηση να μην τείνει προς την υπερβολή.

Διάβασε επίσης: 7 Φανταστικοί Συνδυασμοί Χρωμάτων, αν έχεις μπλε καναπέ στο σαλόνι σου!

ρομαντικό ντεκόρ σαλονιού

#7 Φωτάκια εσωτερικού χώρου

Ο φωτισμός είναι η αρχή και το τέλος για τη δημιουργία της σωστής ατμόσφαιρας. Θεωρούμε πολύ σημαντικό το να έχεις ένα διακριτικό φωτισμό, ο οποίος να σε προδιαθέτει για ρομαντική ατμόσφαιρα. Φυσικά, τα κεριά είναι ένας κλασικός και πάντα αγαπημένος τρόπος για να το πετύχεις αυτό. Από την άλλη πλευρά, μπορείς να βάλεις και μια σειρά από μονόχρωμα φωτάκια για το ρομαντικό ντεκόρ σαλονιού που σχεδιάζεις. Ωστόσο, υπάρχει μια απαραίτητη προϋπόθεση για να φαίνονται όμορφα και διακριτικά τα φωτάκια σου. Πρέπει να μην υπάρχουν πολλά διακοσμητικά στοιχεία στον τοίχο που θα τα τοποθετήσεις, ώστε να παραμείνει η διακόσμηση σου απλή και κομψή.

ρομαντικό ντεκόρ σαλονιού

#8 Ρομαντική ταπετσαρία τοίχου

Αν θέλεις να κάνεις σχέδια πάνω στους τοίχους του σαλονιού σου, η ταπετσαρία είναι ο πιο εύκολος τρόπος. Έχει έτοιμα σχέδια της επιλογής σου, τα οποία ταιριάζουν στο ντεκόρ που θέλεις. Επίσης, είναι οικονομικά συμφέρον το να τοποθετήσεις ταπετσαρία, αντί να βάψεις τους τοίχους. Βλέπεις, κοστίζει λιγότερο και αφαιρείται πολύ εύκολα, αν αποφασίσεις να την αλλάξεις. Τι σημαίνει αυτό για το ρομαντικό ντεκόρ σαλονιού; Σημαίνει πως αν το βαρεθείς και θελήσεις να κάνεις κάτι άλλο για το σαλόνι σου, θα μπορέσεις πολύ εύκολα να βγάλεις την ταπετσαρία και να βάλεις άλλη, εξίσου οικονομικά.

ρομαντικό ντεκόρ σαλονιού

#9 Χαλιά & υφάσματα ρομαντικά

Δεν υπάρχει λόγος να βάλεις κουρτίνες με καρδούλες για να υποστηρίξεις το ρομαντικό ντεκόρ σαλονιού. Για να παραμείνει κομψό το σαλόνι σου, θα σου προτείναμε να βάλεις κουρτίνες και υφάσματα μονόχρωμα, σε απαλές αποχρώσεις. Το κρεμ είναι ένα ιδανικό χρώμα για ρομαντικό σαλόνι σε ανοιχτές αποχρώσεις. Θα μοιάζει ονειρεμένο πάνω σε ένα ζευγάρι μακριές αραχνοΰφαντες κουρτίνες στο παράθυρο σου. Όσο για το χαλί του σαλονιού, θα σου προτείναμε κάτι διακριτικό, αλλά πολύ απαλό και μαλακό. Και στην περίπτωση του χαλιού, μπορείς να στραφείς προς κάτι μονόχρωμο. Φυσικά, μπορεί να έχει σχέδια, αν προτιμάς, αλλά σίγουρα διακριτικά, που δεν τραβούν πολύ το βλέμμα.

ρομαντικό ντεκόρ σαλονιού

#10 Σκούρα χρώματα σε ρομαντικό σαλόνι

Για το τέλος, αφήσαμε μια συμβουλή για τους λάτρεις των σκούρων χρωμάτων. Άραγε, απαγορεύεται η χρήση σκούρων χρωμάτων σε ρομαντικό ντεκόρ σαλονιού; Η απάντηση είναι όχι, κανένα χρώμα δεν είναι απαγορευμένο. Παρόλα αυτά, σου προτείνουμε να “σπας” τα σκούρα χρώματα με άλλα, πιο ανοιχτά. Για παράδειγμα, αν έχεις καναπέ σε σκούρο χρώμα, βάψε τους τοίχους και βάλε κουρτίνες σε ανοιχτό χρώμα. Αν θέλεις να βάψεις τους τοίχους σε σκούρο χρώμα, βάψε μόνο έναν τοίχο με αυτό και τους υπόλοιπους με ανοιχτές αποχρώσεις. Η καλή φωτεινότητα του χώρου δεν είναι χρήσιμη μόνο για τη ρομαντική διακόσμηση, αλλά και για να αισθανόμαστε πιο θετικά συναισθήματα. Γι’ αυτό, άλλωστε, χρησιμοποιούμε φωτεινά χρώματα για το σπίτι.

ρομαντικό ντεκόρ σαλονιού

Ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε να σχεδιάσεις το δικό σου ρομαντικό ντεκόρ σαλονιού! Για οποιαδήποτε εργασία του σπιτιού χρειαστείς, εμείς θα είμαστε στο πλευρό σου. Καταχώρησε την εργασία σου και βρες εύκολα και γρήγορα έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να μεταμορφώσεις το σαλόνι σου στον πιο ρομαντικό παράδεισο!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα