Ντουζιέρα : Πώς θα επιλέξεις την κατάλληλη για το μπάνιο σου;

Η ντουζιέρα είναι μία όμορφη και πρακτική λύση ανεξάρτητα από το μέγεθος που έχει το μπάνιο σου. Για ένα μικρό χώρο θα διευκολύνει πολύ την καθημερινότητα σου, αφού δεν θα χρειάζεται να στριμώχνεσαι για να απολαύσεις το ντους σου. Αν έχεις ήδη μπανιέρα αλλά ο χώρος σου είναι αρκετά μεγάλος μπορείς να τοποθετήσεις τη ντουζιέρα στη γωνία ενός τοίχου για να δώσεις στυλ στο μπάνιο σου ή για να ετοιμαστείς πιο γρήγορα, όταν θέλεις απλώς να ρίξεις λίγο νερό επάνω σου.

Στην αγορά θα βρεις αμέτρητες λύσεις για ντουζιέρες για να δημιουργήσεις την εικόνα που ονειρευόσουν για το μπάνιο σου. Ανάλογα με το πρακτικό και αισθητικό αποτέλεσμα που θέλεις να επιτύχεις, μπορείς να διαλέξεις τον ανάλογο τύπο ντουζιέρας για το μπάνιο σου. Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι είναι αυτοί οι τύποι και πώς μπορείς να αποκτήσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πώς θα επιλέξεις καμπίνα για τη ντουζιέρα σου;

Καμπίνα αποκαλείται το πλαίσιο ή τα πλαίσια - ανάλογα με το μέγεθος - που “περικλείουν” το χώρο στης ντουζιέρας. Συνήθως διαθέτει πόρτα, ανοιγόμενη ή συρόμενη, ανάλογα με τον τύπο καμπίνας που θα επιλέξεις. Στην αγορά θα βρεις πολυάριθμες εναλλακτικές διαφορετικών σχημάτων, μεγεθών και στυλ για να διαλέξεις.

Σε γενικά πλαίσια, όμως, μπορούμε με ευκολία να διακρίνουμε τέσσερις τύπους καμπίνας για τη ντουζιέρα σου. Ο διαχωρισμός τους γίνεται βάσει δύο βασικών παραγόντων, του μεγέθους και του σχήματος. Το μέγεθος εξαρτάται φυσικά από τα τετραγωνικά του χώρου αλλά και τις ανάγκες κάθε οικογένειας. Τα σχήμα που μπορείς να βρεις στην αγορά για την καμπίνα είναι τετράγωνη, ορθογώνια, ημικυκλική αλλά και ευθύγραμμη.

ντουζιέρα σχήμα  

Τι σχήμα μπορείς να διαλέξεις για την καμπίνα της ντουζιέρας;

Τετράγωνη Καμπίνα Ντουζιέρας

Το πρώτο σχήμα καμπίνας είναι το τετράγωνο, στο οποίο όλες οι πλευρές έχουν το ίδιο μήκος. Συνήθως η τετράγωνη καμπίνα επιλέγεται για μικρά μπάνια. Μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο ή σε κάποια από τις γωνίες του μπάνιου, βοηθώντας σε να εξοικονομήσεις περισσότερο χώρο. Θέλεις να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος σου είναι μεγαλύτερος απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα; Προτίμησε γυάλινη επιφάνεια για την καμπίνα σου. Η διαφάνεια του γυαλιού σου επιτρέπει να δεις το εσωτερικό της καμπίνας, μεγεθύνοντας την εικόνα του χώρου.

Ορθογώνια Καμπίνα Ντουζιέρας

Η ορθογώνια καμπίνα καταλαμβάνει περισσότερο χώρο από την τετράγωνη. Για το λόγο αυτό δεν επιλέγεται συχνά σε μικρά μπάνια. Αν το μπάνιο σου έχει “άπλα” και υπάρχει διαφορά στο μέγεθος των τοίχων μεταξύ μήκους και πλάτους, η ορθογώνια καμπίνα είναι μία λύση με στυλ για το χώρο σου. Μπορείς να διαλέξεις την επιφάνεια που ταιριάζει καλύτερα στο χώρο σου για το εξωτερική, ανάμεσα σε τεράστια ποικιλία σχεδίων και υλικών.

Ημικυκλική Καμπίνα Ντουζιέρας

Η ημικυκλική καμπίνα ντουζιέρας είναι για πολλούς η καλύτερη λύση αν υπάρχει χώρος στη γωνία του μπάνιου. Η ημικυκλική καμπίνα μπορεί να είναι συρόμενη, ανοιγόμενη ή συνδυασμός και των δύο. Πρόκειται, ίσως, για τη δημοφιλέστερη επιλογή στα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά. Για να μην αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα μελλοντικά, θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη σημασία στο υλικό του προφίλ αλλά και την ποιότητα των οδηγών στήριξης.

Ευθύγραμμη Καμπίνα Ντουζιέρας

Αυτός ο τύπος καμπίνας έχει μία μόνο διάσταση, η οποία στηρίζεται δεξιά και αριστερά σε τοίχο. Πρόκειται για μία ιδανική επιλογή αν ονειρεύεσαι να σχεδιάσεις μία εντυπωσιακή χτιστή ντουζιέρα μέσα στο μπάνιο σου. Το μέγεθος της εξαρτάται από το άνοιγμα που δημιουργείται μεταξύ των δύο τοίχων ή από εκείνο που θα σχεδιάσεις εσύ. Σε αυτή την περίπτωση αξίζει να προτιμήσεις μία ντουζιέρα μεγαλύτερου μεγέθους.

ντουζιέρα υλικό κατασκευής  

Τι πρέπει να σκεφτείς προτού αγοράσεις ντουζιέρα;

1. Τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου

Προτού επιλέξεις το κατάλληλο σχήμα και μέγεθος για την ντουζιέρα σου, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου το μέγεθος του δωματίου αλλά και τη χρήση του. Πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει το προσωπικό σου μπάνιο πάρα το μικρό που χρησιμοποιείται σπανιότερα από τους φίλους και τους επισκέπτες.

Ας εξετάσουμε, λοιπόν, εκείνο που χρησιμοποιείς εσύ που είναι και το σημαντικότερο. Το μέγεθος του μπάνιου παίζει καθοριστικό ρόλο για να κάνεις τη σωστή επιλογή. Αν τα τετραγωνικά του δεν σου επιτρέπουν να μεγαλουργήσεις, προτίμησε μία μικρή ημικυκλική ή τετράγωνη καμπίνα. Ντύσε το εσωτερικό της ντουζιέρας με όμορφα πλακάκια στο σχέδιο και το χρώμα που προτιμάς και το αποτέλεσμα δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από εκείνα που βλέπεις στο Blog μας. Όσο για την τοποθέτηση πλακιδίων μπάνιου, αυτή μπορείς να την αφήσεις επάνω μας!

2. Το σημείο τοποθέτησης

Εκείνο που θα πρέπει να γνωρίζεις πριν διαλέξεις καμπίνα και ντουζιέρα, είναι το σημείο όπου θα την τοποθετήσεις. Θα βρίσκεται ανάμεσα σε δύο τοίχους, στη γωνία του μπάνιου ή στη μέση του χώρου; Οι παραπάνω παράγοντες θα επηρεάσουν τόσο το μέγεθος, όσο και το σχήμα της ντουζιέρας σου. Φυσικά θα πρέπει να μετρήσεις και τις διαστάσεις του χώρου!

Έχουμε ακόμα μία συμβουλή που θα σε βοηθήσει! Αν προϋπήρχε ντουζιέρα και απλώς θέλεις να την αντικαταστήσεις, είναι προτιμότερο να τοποθετήσεις την καινούργια στο ίδιο σημείο με την παλιά. Αυτό θα σε γλιτώσει από νέες υδραυλικές εγκαταστάσεις και περιττό κόπο και έξοδα.

3. Το υλικό κατασκευής

Οι εναλλακτικές ανάλογα με τον προϋπολογισμό και τις επιθυμίες σου είναι αμέτρητες. Παραθέτουμε παρακάτω ορισμένες από τις δημοφιλέστερες.

Πορσελάνη

Μία πολύ διαδεδομένη επιλογή στην Ελλάδα είναι η πορσελάνη. Η πορσελάνη, χάρη στη λεία της επιφάνεια καθαρίζεται εύκολα, έχοντας παράλληλα καλή αντοχή στα χημικά. Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι οι κρούσεις καθότι έχει μεγάλη ευαισθησία.

Πλακάκια

Τα χρώματα, τα σχέδια και τα μεγέθη ανάμεσα στα οποία μπορείς να επιλέξεις εμφανίζουν τεράστια ποικιλία. Στα θετικά συγκαταλέγουμε φυσικά το μοναδικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Οι αρμοί ανάμεσα στα πλακάκια, όμως, μπορεί να δυσκολέψουν σε ορισμένες περιπτώσεις το καθάρισμα.

Πατητή Τσιμεντοκονία

Η πατητή τσιμεντοκονία είναι μια συνταγή από το παρελθόν, αφού έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα. Δημιουργεί μια ενιαία λεία μονόχρωμη επιφάνεια που συνθέτει ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα σε όλους τους χώρους του σπιτιού και ιδιαίτερα του μπάνιου. Η τεχνική του πατήματος προσδίδει στην επιφάνεια απαλές χρωματικές διακυμάνσεις, ή αλλιώς φυσικά νερά, όπως συνηθίζουμε να λέμε, οδηγώντας σε ένα αποτέλεσμα ιδιαίτερης αισθητικής. Αν επιλέξεις την πατητή τσιμεντοκονία για το μπάνιο και τη ντουζιέρα σου, απόφυγε τον καθαρισμό της με αδιάλυτη χλωρίνη και ισχυρή καθαριστικά του εμπορίου.

Ακρυλικό

Το ακρυλικό ως βάση για τη ντουζιέρα σου παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα. Η λεία επιφάνεια του καθαρίζεται πολύ εύκολα και παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στις κρούσεις και το ζεστό νερό. Στην αγορά μπορείς να βρεις ακρυλικές βάσεις για τη ντουζιέρα σου σε πολύ οικονομικές τιμές. Στα αρνητικά; Το ακρυλικό δεν μπορεί να επισκευαστεί σε περίπτωση που υποστεί ζημιά.

Θέλεις να βρεις τον κατάλληλο επαγγελματία για την τοποθέτηση της ντουζιέρας σου; Βρες τον καλύτερο για τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σου, καταχωρώντας την εργασία σου στην πλατφόρμα μας! Βρισκόμαστε δίπλα σου για οτιδήποτε χρειαστείς.

   

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα