Οι 3 συχνότερες ηλεκτρολογικές βλάβες και ο οδηγός αντιμετώπισης τους!

Δύο από τα χειρότερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσεις στο σπίτι σου είναι οι υδραυλικές και οι ηλεκτρολογικές βλάβες. Ειδικά τους χειμερινούς μήνες η έλλειψη ζεστού νερού ή η συνεχής πτώση της ασφάλεια, μπορούν να γίνουν ζωντανοί εφιάλτες.

Δεδομένου ότι οι ηλεκτρολογικές βλάβες δεν είναι διόλου σπάνιο φαινόμενο σ’ ένα σπίτι, ρωτήσαμε τους έμπειρους επαγγελματίες μας ποιες είναι οι συχνότερες από αυτές και φυσικά πώς μπορείς να τις αντιμετωπίσεις, προτού καλέσεις τον ηλεκτρολόγο.

Ποιες είναι οι 3 συνηθέστερες ηλεκτρολογικές βλάβες & πώς μπορείς να τις αντιμετωπίσεις;

1. Δεν έχει ζεστό νερό το μπάνιο.

Ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα, που πιθανότατα έχουν αντιμετωπίσει όλα τα νοικοκυριά κάποια στιγμή, είναι η έλλειψη ζεστού νερού. Tα αίτια για αυτό το πρόβλημα είναι πολλά και ορισμένα από αυτά είναι απαραίτητο εξεταστούν από έναν έμπειρο υδραυλικό ή ηλεκτρολόγο. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείς να κάνεις και μόνος/-η σου για να επιλύσεις το πρόβλημα. Αν έχεις ηλιακό θερμοσίφωνα στο σπίτι σου, έλεγξε το σύστημα ελέγχου της θερμοκρασίας. Είναι πολύ πιθανό να μην έχει γίνει σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας και αυτό να εμποδίζει το απολαυστικό ζεστό σου μπάνιο. Αν αυτό είναι το πρόβλημα, τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ανεβάσεις τη θερμοκρασία. Θέλεις να μάθεις γιατί δεν έχει ζεστό νερό; Το άρθρο μας είναι σίγουρο ότι θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τις πιθανές πηγές αλλά και τις λύσεις του προβλήματος.

2. Δεν λειτουργούν τα φώτα και οι συσκευές σ’ ένα δωμάτιο.

Το πρώτο και αρκετά προφανές βήμα που κάνουμε σε αυτή την περίπτωση είναι να ελέγξουμε ότι δεν έχει πέσει το ρεύμα στην περιοχή. Αν το πρόβλημα περιορίζεται μόνο στο σπίτι σου ή σ’ ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, τότε θα πρέπει να επισκεφθείς τον πίνακα. Το πιθανότερο είναι ότι θα έχει πέσει κάποια ασφάλεια. Αν οι ασφάλειες στον πίνακα είναι ανεβασμένες, τότε όλες οι ενδείξεις φανερώνουν ότι κάποια ασφάλεια έχει χαλάσει και χρειάζεται αντικατάσταση. Μια ακόμη πιθανή αιτία είναι κάποια από τις συσκευές στο δωμάτιο να δημιουργεί βραχυκύκλωμα με αποτέλεσμα να πέφτει συνεχώς η ασφάλεια. Σε αυτή την περίπτωση θα ήταν καλύτερο να μην πειραματιστείς με τις ηλεκτρολογικές εργασίες. Είναι βέβαιο ότι οι έμπειροι ηλεκτρολόγοι της πλατφόρμας μας θα βρουν τη λύση στο πρόβλημα σου εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα!

3. Υπάρχει πρόβλημα στην τηλεφωνική γραμμή.

Ειδικά σε παλιές εγκαταστάσεις τα προβλήματα με τις τηλεφωνικές γραμμές είναι πολυάριθμα και πολυποίκιλα! Το Ιnternet “σέρνεται” ή ακούς ένα ενοχλητικό βουητό μόλις πας να σηκώσεις το τηλέφωνο; Πιθανότατα για αυτό το πρόβλημα ευθύνονται παλιά ή κακής ποιότητας καλώδια. Σε αυτή την περίπτωση θα σου συνιστούσαμε να καλέσεις έναν έμπειρο τεχνικό, ώστε να ελέγξει τα φίλτρα, το splitter για το τηλέφωνο αλλά και τη γραμμή ADSL. Είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να αντικαταστήσεις παλιά ή φθαρμένα καλώδια για να λυθεί το πρόβλημα με την τηλεφωνική γραμμή.

Όποιο πρόβλημα και αν αντιμετωπίζεις με τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού σου, είναι βέβαιο ότι οι έμπειροι ηλεκτρολόγοι της πλατφόρμας μας είναι έτοιμοι να το λύσουν! Βρες τις λύσεις που ψάχνεις εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα