7 Super Low Budget Ιδέες Διακόσμησης για το παιδικό υπνοδωμάτιο!

Διακόσμηση για το παιδικό υπνοδωμάτιο

Το μωρό σου έχει αρχίσει να περπατάει, να αρθρώνει ολοκληρωμένες προτάσεις και να σκαρφαλώνει πάνω από την κούνια για να παίξει ή να έρθει να σε βρει; Αυτές οι σημαδιακές αλλαγές, εκτός του ότι το μωρό σου μεγαλώνει γρήγορα, προδίδουν ότι σύντομα θα χρειαστεί έναν δικό του χώρο. Τι άλλο, όμως, χρειάζεται ένα παιδικό υπνοδωμάτιο;

Η μετάβαση από την βρεφική στην παιδική ηλικία είναι μία από τις αγαπημένες περιόδους για τους περισσότερους γονείς. Το παιδί σιγά σιγά ανακαλύπτει τα πατήματα του, κυριολεκτικά και μεταφορικά, μεγαλώνει και χρειάζεται το δικό του χώρο για να παίξει, να διαβάσει, να σκεφτεί, να χαλαρώσει αλλά και να κοιμηθεί. Ένα σημαντικό βήμα για να δημιουργήσει το βασίλειο του είναι φυσικά η οργάνωση του παιδικού υπνοδωματίου.

Αν το budget σου δεν είναι αυτό που είχες αρχικά στο μυαλό σου ή ονειρευόσουν, μην στεναχωριέσαι. Υπάρχουν πολύ οικονομικές λύσεις για να σχεδιάσεις ένα παιδικό υπνοδωμάτιο που θα ζήλευε ακόμα και το πιο απαιτητικό παιδί. Άφησε ελεύθερη τη φαντασία σου και δες πώς μπορείς να το μεταμορφώσεις, με χαμηλό κόστος!

7 φανταστικές ιδέες για να διακοσμήσεις το παιδικό υπνοδωμάτιο

με Low budget!

1. Στόλισε τον τοίχο με τα δικά του έργα τέχνης

Σκεφτόμενος/-η ένα πολύ όμορφο παιδικό δωμάτιο σίγουρα θα είχες στο μυαλό σου εντυπωσιακές αφίσες με αγαπημένους ήρωες ταινιών ή χαρούμενους πίνακες ζωγραφικής. Αν υπολογίσεις και το κόστος για κάθε κορνίζα το budget αμέσως ανεβαίνει. Γιατί να μην δημιουργήσεις μοναδικούς πίνακες από τα έργα τέχνης του παιδιού σου; Τρύπησε παράλληλα στον τοίχο δύο μικρά καρφάκια και ένωσε τα με έναν σπάγγο.  Χρησιμοποίησε ξύλινα μανταλάκια σε διάφορα χρώματα για να εκθέσεις τα δημιουργήματα του παιδιού σου!

2. Κόλλησε ένα εντυπωσιακό αυτοκόλλητο τοίχου

παιδικό υπνοδωμάτιοΑν δεν σου αρέσει η ιδέα με τον σπάγκο αλλά δεν παράλληλα δεν μπορείς να επενδύσεις σε παιδικούς πίνακες ζωγραφικής, υπάρχει μία πιο οικονομική λύση. Τα αυτοκόλλητα τοίχου θα χαρίσουν αμέσως ζωντάνια στο παιδικό υπνοδωμάτιο. Υπάρχουν αμέτρητα σχέδια και μεγέθη ανάμεσα στα οποία μπορείς να διαλέξεις. Μην ξεχάσεις να ζητήσεις τη συμβουλή του μωρού σου! Θα αισθανθεί υπέροχα γνωρίζοντας ότι συμμετείχε στη διακόσμηση του παιδικού του υπνοδωματίου.  

3. “Παίξε” με Ξύλινα Γράμματα

Αν δεν είχες και στο δικό σου δωμάτιο ξύλινα γράμματα με το όνομα σου, τότε σίγουρα θα τα έχεις δει κάπου. Μπορείς να φτιάξεις συνθέσεις, να τα τοποθετήσεις στον τοίχο ή την πόρτα σου ή απλά να τα χρησιμοποιήσεις σαν μία έξυπνη μέθοδο για να μάθει το παιδί σου την αλφάβητο. Διάλεξε το μέγεθος που θέλεις, την απόχρωση ή ακόμα και το σχέδιο και κάνε το παιδί σου να νιώθει ακόμα πιο περήφανο για τον προσωπικό του χώρο! Όσο για το κόστος, καθορίζεται από το σχέδιο και το μέγεθος που θα επιλέξεις. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι αρκετά χαμηλό.

4. Δημιούργησε πάνω στις κουρτίνες

Οι κουρτίνες έχουν κατά γενική ομολογία αρκετά υψηλό κόστος. Αν σου αρέσουν οι ήδη υπάρχουσες κουρτίνες, μπορείς να τους χαρίσεις παιδική διάθεση μ’ ένα κόλπο. Έχεις παλιά χρωματιστά ρούχα που δεν χρησιμοποιείς ή υπολείμματα από υφάσματα; Κόψε τα σε διάφορα σχέδια και σχήματα και ράψε τα στο κάτω μέρος της κουρτίνας. Ζήτησε από το μωρό σου να σε βοηθήσει να διαλέξεις τα υφάσματα. Σίγουρα θα ενθουσιαστεί!

5. Χρησιμοποίησε παλιές κορνίζες

Σε όλα σχεδόν τα σπίτια υπάρχουν καταχωνιασμένες παλιές κορνίζες σε κάποιο κουτί ή στην αποθήκη. Τώρα που το παιδί σου μεγαλώνει ήρθε η στιγμή να τις ανακαλύψεις. Με αυτές μπορείς να στολίσεις μερικά κενά στους κύβους αποθήκευσης ή να δημιουργήσεις μία όμορφη σύνθεση για τον τοίχο στο παιδικό υπνοδωμάτιο. Εκεί θα χωρέσουν όλες οι παιδικές αναμνήσεις του παιδιού σου για να ομορφύνουν ακόμα περισσότερο τον προσωπικό του χώρο!

6. Χρησιμοποίησε κύβους αποθήκευσης σαν βιβλιοθήκη

Μία πολύ όμορφη και εύκολη λύση για να αποκτήσει αποθηκευτικούς χώρους ένα παιδικό υπνοδωμάτιο είναι οι κύβοι αποθήκευσης. Εκεί μπορείς να τοποθετήσεις τα βιβλία, τα παιχνίδια και τα λούτρινα αρκουδάκια του παιδιού σου. Έτσι θα διακοσμήσεις έξυπνα το χώρο, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσεις μία ογκώδη βιβλιοθήκη. Αν θέλεις μάλιστα να μπεις βαθύτερα στα άδυτα του DIY, μπορείς να φτιάξεις δικούς σου κύβους και να βάψεις τις πλάτες τους σε διαφορετικά χρώματα για να δημιουργήσεις ένα ακόμα πιο χαρούμενο σκηνικό!

7. Σχεδίασε πάνω σε ένα παιδικό μπαούλο

Μήπως στην αποθήκη σου κρύβεται ένα παλιό μπαούλο που δεν χρησιμοποιεί κανείς; Δημιούργησε έξτρα χώρους αποθήκευσης και σχεδίασε ένα εκπληκτικό έπιπλο με την τεχνική του ντεκουπάζ. Το ντεκουπάζ σε έπιπλα σου επιτρέπει να αποτυπώσεις τα αγαπημένα σου σχέδια και εικόνες επάνω στην επιφάνεια των αντικειμένων του σπιτιού σου. Ζήτησε από το παιδί σου να διαλέξει την εικόνα που θέλει να στολίσει το νέο του μπαούλο και ετοιμάσου για χειροτεχνίες! Τοποθέτησε το σε κάποιο εμφανές σημείο μέσα στο δωμάτιο όπως για παράδειγμα μπροστά από το κρεβάτι.

Θέλεις να δημιουργήσεις ένα παραμυθένιο παιδικό δωμάτιο; Για οποιαδήποτε εργασία χρειαστείς, μπορείς να βασιστείς επάνω μας! Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε άμεσα προσφορές από τους αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα