7+1 Φανταστικές Ιδέες για να φέρεις Πασχαλινή διάθεση στη διακόσμηση του Σπιτιού σου!

πασχαλινό τραπέζι

Παρότι οι περισσότεροι άνθρωποι λατρεύουν τα Χριστούγεννα, προσωπικά δεν υπάρχει θρησκευτική εορτή που αγαπώ περισσότερο από το Πάσχα. Θα πρέπει να παραδεχτώ ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με το Πασχαλινό Τραπέζι που συνήθως γίνεται στον κήπο, σηματοδοτώντας μεταξύ άλλων και των ερχομό του καλοκαιριού. Όσο κοντινή ή μακρινή και αν είναι η σχέση σου με τη θρησκεία, θα πρέπει να ομολογήσεις και εσύ ότι καταβάθος σου αρέσει πολύ να περνάς αυτή τη γιορτή με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Για εμένα αλλά και για όλους εσάς που έχετε συνδέσει αυτή τη γιορτή με μοναδικές οικογενειακές στιγμές, η πασχαλινή διακόσμηση είναι κάτι που δεν μας αφήνει διόλου αδιάφορους.

Πάντοτε ενθουσιαζόμουν με εκείνα τα σπίτια που “μπαίνουν” για τα καλά στο κλίμα των εορτών. Λαγουδάκια, πασχαλινά αυγά, διακοσμητικά βάζα και σοκολατάκια είναι μόνο λίγα από τα στοιχεία που μπορούν να προδώσουν ότι το Πάσχα πλησιάζει. Ας μην μιλήσουμε για τα παπούτσια και τα υπόλοιπα δώρα των νονάδων. Ίσως να έχω μεγαλώσει για το τελευταίο κομμάτι αλλά και πάλι αυτές οι συγκεντρώσεις με γεμίζουν ακόμα με μεγάλη χαρά. Τι πρέπει να κάνεις, λοιπόν, αν θέλεις η πασχαλινή διακόσμηση του σπιτιού σου να ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους; Παρακάτω θα βρεις μοναδικές ιδέες για την πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού.

Πασχαλινή Διακόσμηση Σπιτιού & Πασχαλινές Κατασκευές για τους Λάτρεις της Άνοιξης!

1. Στόλισε δέντρο με πασχαλινά αυγά!

Εσύ το ήξερες ότι υπάρχει κόσμος που δεν στολίζει δέντρο μόνο τα Χριστούγεννα αλλά και το Πάσχα; Ίσως να ακούγεται υπερβολικό, αλλά το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει. Ακόμα και αν δεν το έχω δει μέχρι στιγμής κάπου, είμαι σίγουρη ότι στο μέλλον θα μπορούσα να το επιχειρήσω. Επειδή, όμως, το δέντρο ίσως είναι λίγο υπερβολικό, μπορείς να περιοριστείς σε μερικά κλαδάκια. Τοποθέτησε σε ένα βάζο κλαράκια από κάποιο δέντρο, αληθινά ή ψεύτικα και κρέμασε επάνω τους ξύλινα αυγά. Στην αγορά θα βρεις απίστευτα σχέδια και αυγουλάκια σε όλα τα μεγέθη για να στολίσεις το αυτοσχέδιο πασχαλινό σου δέντρο.

Εναλλακτικά, μπορείς να να φτιάξεις μόνος/-η σου τα διακοσμητικά αυγά για το δέντρο σου. Θα πρέπει να αφαιρέσεις το εσωτερικό τους, τρυπώντας τα πολύ προσεκτικά με μία καρφίτσα. Είναι αρκετά δύσκολο να το καταφέρεις και να εκνευριστείς αρκετά στην πορεία. Έτσι, για να πετύχεις την πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού που επιθυμείς σου προτείνουμε να αγοράσεις μερικά έτοιμα στολίδια.

2. Φτιάξε καλάθια με την τεχνική του ντεκουπάζ

Θέλεις να πας την πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού ένα βήμα παραπέρα; Υπάρχουν εκπληκτικές DIY πασχαλινές κατασκευές που μπορείς να φτιάξεις, ακόμα και με υλικά που έχεις μέσα στο σπίτι σου. Μικρά καφάσια, ξύλινα καλάθια ή κουτιά μπορούν να μεταμορφωθούν σε φανταστικά καλάθια, όπου θα παρουσιάσεις τα αυγά σου στο πασχαλινό τραπέζι. Ακόμα και αν δεν μαζευτεί κόσμος στο δικό σου σπίτι, μπορείς να κάνεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα ένα μοναδικό δώρο που σίγουρα θα εκτιμήσουν. Στόλισε τα καλάθια με ψεύτικο χορταράκι και βάλε από πάνω τα χρωματιστά αυγά.

Η δημιουργία των πασχαλινών αυτοσχέδιων καλαθιών είναι πολύ απλή ακόμα και για κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ ξανά με κατασκευές. Τρίψε τις ξύλινες επιφάνειες με ένα ψιλό γυαλόχαρτο για να τις λειάνεις. Εκεί που πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή είναι στο χρώμα. Διάβασε το άρθρο μας 4 μοναδικές Πασχαλινές Κατασκευές με ντεκουπάζ για να στολίσεις το Σπίτι σου!για να δεις τι πρέπει να κάνεις βήμα-βήμα.

3. Κρέμασε ένα πασχαλινό στεφάνι στην πόρτα σου

Εκτός από το Μαγιάτικο στεφάνι που κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις, υπάρχει μία εξίσου όμορφη παραλλαγή του, που μπορείς να εντάξεις στην πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού. Μπορείς να φτιάξεις ένα πασχαλινό στεφάνι χρησιμοποιώντας ως βάση κλαδιά. Αν θέλεις να δημιουργήσεις μία οπτική αντίθεση που θα τραβά αμέσως τα βλέμματα, μπορείς να βάψεις τα κλαδιά γκρι ή ακόμα καλύτερα ασημί.

Κόλλησε επάνω τους κόκκινα αυγά σε διαφορετικά μεγέθη και κρέμασε το στεφάνι στην πόρτα της εισόδου του σπιτιού σου! Μία εικόνα που λάτρεψα ήταν ένα στεφάνι από γκρι κλαδιά σταφυλιάς, στολισμένα με αυγά σε μεγέθη κότας και ορτυκιών που είναι αρκετά μικρότερα. Τα σπασίματα των αυγών δημιουργούσαν φυσικές μαύρες γραμμές, δημιουργώντας ένα πολύ εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα.

4. Διακόσμησε το σαλόνι σου με φρέσκα λουλούδια

Image Credits | Pinterest, Stone Gable

Μπορείς να φανταστείς πώς θα έμοιαζε η άνοιξη, αν δεν άνθιζαν τα λουλούδια; Γιατί να μην φέρεις αέρα φρεσκάδας και ανανέωσης στο εσωτερικό του σπιτιού σου, με τον πιο όμορφο και φυσικό τρόπο; Διάλεξε ένα γυάλινο βάζο στο αγαπημένο σου σχήμα και γέμισε το με μερικά κλαδιά ανθισμένης αμυγδαλιάς ή πολύχρωμα/bsdir/kipouroi/symvoules/anoiksiatika-louloudia/ανοιξιάτικα λουλούδια.

Στην πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού δεν θα πρέπει να παραλείψεις τις πασχαλιές που βρίσκονται αυτή την εποχή στα καλύτερα τους. Η μυρωδιά τους, μαζί με τη μυρωδιά της βιόλας, έχει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πασχαλινά αρώματα.

5. Δημιούργησε πασχαλινές συνθέσεις με βάζα

Image Credits | Pinterest, A Wonderful Thought

Αυτή η ιδέα ανήκει στις πιο εύκολες πασχαλινές κατασκευές και αποτελεί τη must κατασκευή που που θα πρέπει να συμπεριλάβεις στην πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού. Τα μόνα που θα χρειαστείς είναι γυάλινα βάζα, μερικές κορδέλες και ψεύτικα χρωματιστά αυγά που θα βρεις στο εμπόριο. Στόλισε με τις κορδέλες τα γυάλινα βάζα και τοποθέτησε στο εσωτερικό τους τα αυγά. Αν θέλεις, μπορείς να τοποθετήσεις τα βάζε σε έναν όμορφο δίσκο ή σε ένα πιάτο. Για να πετύχεις το τέλειο οπτικό αποτέλεσμα χρησιμοποίησε διαφορετικά μεγέθη βάζων.

Φρόντισε να τοποθετήσεις τη νέα σου σύνθεση σε ένα εμφανές σημείο στο σπίτι. Τα must σημεία είναι το τραπεζάκι του σαλονιού ή του καθιστικού, κάποιο βοηθητικό τραπεζάκι του χώρου ή το σύνθετο έπιπλο του σαλονιού. Η συγκεκριμένη σύνθεση ανήκει στις πιο απλές πασχαλινές κατασκευές για το σπίτι και μπορείς να την έχεις έτοιμη σε λίγα λεπτά.

6. Φτιάξε χάρτινα πασχαλινά λαγουδάκια

        

Οι γιορτινές μέρες του Πάσχα θα γεμίσουν το σπίτι σου με καλεσμένους και παιδάκια. Αντί να αγοράσεις δωράκια για τους μικρούς σου καλεσμένους, έχεις σκεφτεί μήπως φτιάξεις δικές σου δημιουργίες; Οι πασχαλινές κατασκευές δεν τελειώνουν στη διακόσμηση. Μπορείς να δημιουργήσεις χάρτινα πασχαλινά λαγουδάκια και να τα γεμίσεις με λιχουδιές.

Στο βίντεο μπορείς να βρεις βήμα-βήμα τη διαδικασία για να δημιουργήσεις τα δικά σου πασχαλινά λαγουδάκια. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: χαρτί γκοφρέ, ψαλίδι, κόλλα, μαλλί πλεξίματος και φυσικά μερικές σοκολατένιες λιχουδιές. Όταν ολοκληρώσεις τις πασχαλινές κατασκευές σου, μπορείς να τις στολίσεις σε ένα όμορφο καλαθάκι στο σπίτι, ενισχύοντας την πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού.

7. Δημιούργησε λαγουδάκια από χαρτοπετσέτες για το πασχαλινό ντεκόρ  

Αν αναζητάς ιδέες για πασχαλινές κατασκευές για το ντεκόρ του πασχαλινού τραπεζιού, σου έχουμε την καλύτερη λύση. Δημιούργησε λαγουδάκια από χαρτοπετσέτες και τοποθέτησέ τα σε κάθε πιάτο για να ενισχύσεις την πασχαλινή διακόσμηση του σπιτιού σου τις γιορτινές μέρες.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Παρακολούθησε το βίντεο που ετοιμάσαμε και ανακάλυψε βήμα-βήμα πώς μπορείς να δημιουργήσεις τα λαγουδάκια από χαρτοπετσέτες και να εντυπώσεις τους καλεσμένους σου!

8. Φτιάξε το δικό σου λαγουδάκι από κάλτσες

Τα πασχαλινά λαγουδάκια από κάλτσες αποτελούν ακόμη μία εύκολη και γρήγορη DIY ιδέα για την πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού. Αν ενθουσιάζεσαι με τις κατασκευές ή έχεις μικρά παιδιά στο σπίτι, θα λατρέψεις αυτή την κατασκευή!

Τα βασικά υλικά που θα χρειαστείς για να ολοκληρώσεις αυτή την κατασκευή είναι: κάλτσες, ρύζι, μαρκαδόρους και κορδέλα. Στο βίντεο θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις εύκολα και γρήγορα έναν πασχαλινό λαγό που μπορείς να μοιράσεις τους μικρούς σου καλεσμένους την ημέρα του Πάσχα!  

Θέλεις να ανανεώσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου; Αν ονειρεύεσαι να κάνεις μερικές μικρές ή μεγάλες αλλαγές που θα ανανεώσουν την καθημερινότητα σου, βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος! Βρισκόμαστε δίπλα σου για να σε βοηθήσουμε σε οτιδήποτε χρειαστείς, ώστε να δημιουργήσεις το Σπίτι των ονείρων σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα