Ποιες ηλεκτρικές συσκευές καίνε περισσότερο ρεύμα;

Ποιες ηλεκτρικές συσκευές καίνε περισσότερο ρεύμα

Ο λογαριασμός του ρεύματος αποτελεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των εξόδων ενός νοικοκυριού. Στην καθημερινότητα χρησιμοποιούμε πολλές ηλεκτρικές και οικιακές συσκευές που καταναλώνουν ένα σημαντικό ποσοστό ρεύματος. Στην προσπάθεια να μειωθούν τα έξοδα για ρεύμα, σίγουρα έχεις σκεφτεί να αντικαταστήσεις τις λάμπες με πιο οικονομικές και να περιορίσεις τη χρήση μερικών οικιακών συσκευών. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές συσκευές που καίνε αρκετό ρεύμα, χωρίς να τις υποψιάζεσαι.

Αν αναρωτιέσαι ποιες ηλεκτρικές συσκευές καίνε περισσότερο ρεύμα και πώς θα εξοικονομήσεις χρήματα από το λογαριασμό του ρεύματος, βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος. Παρακάτω, θα βρεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις, ώστε να κινηθείς αναλόγως και να μειώσεις τα αδικαιολόγητα έξοδα!

Οι πιο Ενεργοβόρες Ηλεκτρικές Συσκευές & Πώς θα Μειώσεις τα Έξοδα για Ηλεκτρικό Ρεύμα!

Ποιες ηλεκτρικές συσκευές καίνε περισσότερο ρεύμα;

1. Το πιστολάκι μαλλιών

Το πιστολάκι των μαλλιών μπορεί να αποτελεί για πολλούς μία αθώα συσκευή, όμως δεν είναι. Αν είσαι γυναίκα, σίγουρα το χρησιμοποιείς κάθε φορά που κάνεις μπάνιο, άρα σίγουρα αρκετές φορές μέσα στο μήνα. Μπορεί να το χρησιμοποιείς για 5 λεπτά κάθε φορά, ωστόσο αυτά τα 5 λεπτά μπορεί να στοιχίζουν πολλά περισσότερα χρήματα συγκριτικά με άλλες οικιακές συσκευές που χρησιμοποιείς καθημερινά για πολλές ώρες.

2. Το πλυντήριο ρούχων

Είμαστε σίγουροι πως οποινδήποτε και αν ρωτήσεις: “ποιες συσκευές καίνε περισσότερο ρεύμα”, θα αναφερθεί στο πλυντήριο ρούχων. Όμως, πραγματικά δεν φαντάζεσαι πόσο ρεύμα καίει! Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, το πλυντήριο ρούχων καταναλώνει σχεδόν το 12% του ρεύματος που καταναλώνεις στο σπίτι. Αν θέλεις να εξοικονομήσεις ρεύμα καλύτερα να προτιμάς τους 30 βαθμούς για τις πλύσεις σου. Επιπλέον, καλύτερα να περιμένεις να μαζευτούν αρκετά ρούχα, ώστε να τις μειώσεις τον αριθμό των πλύσεων.

5+1 Ερωτήσεις & Απαντήσεις για να μάθεις Πώς λειτουργεί το πλυντήριο ρούχων!

3. Ψυγείο

Το ψυγείο αποτελεί μία οικιακή συσκευή που καίει πολύ ρεύμα. Ειδικότερα, τα παλιά μοντέλα και όσα δεν ανήκουν στην κατηγορία Α+++, καίνε σχεδόν το 30% του ρεύματος του νοικοκυριού σου. Αν αναλογιστείς πως το ψυγείο λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες τη βδομάδα, σίγουρα αποτελεί την πιο ενεργοβόρα συσκευή στο σπίτι σου. Δυστυχώς, όμως, δεν γίνεται να περιορίσεις τη χρήση της. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις το ψυγείο με ένα ψυγείο κατηγορίας Α+++.

4. Φούρνος

Ο φούρνος είναι μία οικιακή συσκευή που χρησιμοποιείς σχεδόν καθημερινά. Είτε για να ψήσεις, είτε για να ζεστάνεις τα φαγητά σου αν δεν έχεις φούρνο μικροκυμάτων. Ο φούρνο αποτελεί μια ηλεκτρική συσκευή που καίει αρκετό ρεύμα. Ειδικότερα αν σκεφτείς πώς ένας φούρνος 2700W, καίει περίπου 0,45 ευρώ την ώρα, μπορείς εύκολα να εκτιμήσεις τα εβδομαδιαία έξοδά σου.

5. Κλιματιστικά

Πριν καν αναρωτηθείς ποιες ηλεκτρικές συσκευές καίνε περισσότερο ρεύμα, τα κλιματιστικά σίγουρα έρχονται πρώτα στο μυαλό σου και όχι άδικα. Αν αναλογιστείς πόσες ώρες τα έχεις ανοιχτά, χειμώνα-καλοκαίρι, σίγουρα θα αποτελούν ήδη ένα σημαντικό έξοδο που έχεις εντοπίσει στους λογαριασμούς ρεύματος. Συγκεκριμένα, ένα κλιματιστικό 2200W, καίει 0,37 ευρώ την ώρα. Και σίγουρα, ποτέ δεν τα ανάβεις για μία ώρα μόνο.

Έξυπνα Tips για να μειώσεις τα έξοδα για το λογαριασμό ρεύματος!

Τώρα που έμαθες ποιες ηλεκτρικές συσκευές καίνε περισσότερο ρεύμα, θα πρέπει να κινηθείς αναλόγως για να μειώσεις τα έξοδα ρεύματος. Παρακάτω, θα βρεις μία λίστα με έξυπνες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το στόχο σου!

    1. Αντικατέστησε το ψυγείο, με συσκευή απόδοσης Α+++: Μπορεί το κόστος αγοράς νέου ψυγείου να είναι αυξημένο, αλλά μέσα σε λίγα χρόνια θα καταφέρεις να κάνεις απόσβεση!
    2. Πλύνε τα ρούχα σου σε χαμηλότερες θερμοκρασίες: Το πλυντήριο ρούχων δαπανά αρκετή ενέργεια για να ζεστάνει το νερό. Πλένοντας τα ρούχα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες θα απαλλαγείς από τα περιττά κόστη.
    3. Να κλείνεις πάντα τις συσκευές που βρίσκονται σε αναμονή και να τις αφαιρείς από την πρίζα: Ακόμη και σε κατάσταση αναμονής, οι ηλεκτρικές συσκευές καταναλώνουν ενέργεια και αυξάνουν άσκοπα το λογαριασμό του ρεύματος.
    4. Περιόρισε τη χρήση των κλιματιστικών και επίλεξε τα στην οικονομική λειτουργία: Βάζοντας το κλιματιστικό σου να λειτουργεί σε θερμοκρασία +/- 10 βαθμών κελσίου από την εξωτερική θερμοκρασία, πετυχαίνεις τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.
    5. Τοποθέτησε λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας στα φωτιστικά του σπιτιού σου: Στο εμπόριο θα βρεις πολλές επιλογές λαμπτήρων led που θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες σου.

Ελπίζουμε να σε βοήθησε το άρθρο μας και να βρήκες τις απαντήσεις που έψαχνες αναφορικά με το ποιες ηλεκτρικές συσκευές καίνε περισσότερο ρεύμα. Για οποιαδήποτε απορία ή επιδιόρθωση χρειάζεσαι για τις οικιακές συσκευές σου, μη διστάσεις να απευθυνθείς στους επαγγελματίες μας!

ποιες ηλεκτρικές συσκευές καίνε περισσότερο ρεύμα

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα