Ποιος είναι ο καλύτερος λέβητας πετρελαίου για το σπίτι;

λέβητας πετρελαίου

Η θέρμανση του σπιτιού είναι ένα φλέγον ζήτημα για κάθε νοικοκυριό από το φθινόπωρο. Όλοι θέλουμε να βρούμε έναν αποδοτικό τρόπο για να ζεστάνουμε το χώρο μας, ώστε το χειμώνα να είμαστε έτοιμοι για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η θέρμανση με πετρέλαιο εξακολουθεί να αποτελεί βασική μέθοδο θέρμανσης στη χώρα μας, αν και το φυσικό αέριο έχει κάνει δυναμική είσοδο και κερδίζει όλο και περισσότερο τις προτιμήσεις. Λοιπόν, αν πρόκειται να διαλέξεις θέρμανση με πετρέλαιο, τότε ποιος είναι ο καλύτερος λέβητας πετρελαίου;

Ο λέβητας είναι το βασικότερο μέρος του συστήματος θέρμανσης και δεν πρέπει να αφήνεις την επιλογή στην τύχη. Ειδικά αν σκέφτεσαι να βάλεις ατομικό λέβητα πετρελαίου για αυτόνομη θέρμανση, χρειάζεσαι μελέτη από μηχανικό. Εκείνος θα σε βοηθήσει να πάρεις την καλύτερη απόφαση, ειδικά για τις ανάγκες του σπιτιού σου. Ωστόσο, μπορούμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο στην επιλογή σου. Έχουμε συγκεντρώσει για σένα κάποιες χρήσιμες πληροφορίες, για να επιλέξεις τον καλύτερο λέβητα πετρελαίου για το σπίτι σου!

Ποιος είναι ο καλύτερος λέβητας πετρελαίου; 5 tips για να κάνεις τη σωστή επιλογή!

1. Συμβουλεύσου έναν επαγγελματία μηχανικό

Η μελέτη του μηχανικού είναι πολύ σημαντική, ειδικά για να καθοριστούν οι ανάγκες σου σε ισχύ του λέβητα. Είναι αλήθεια, ότι δεν υπάρχει ένας τέλειος λέβητας για όλες τις περιπτώσεις. Στο εμπόριο υπάρχουν πάρα πολλοί λέβητες πετρελαίου, με διαφορετική θερμική ισχύ και διαφορετικά υλικά κατασκευής. Ανάλογα με τις διαστάσεις του σπιτιού σου, την περιοχή όπου κατοικείς και τις ειδικές ανάγκες του κτιρίου, το ποιος είναι ο καλύτερος λέβητας πετρελαίου διαφέρει.

Έτσι, ένας επαγγελματίας μηχανικός είναι η ιδανική λύση, για να σου προτείνει μια αξιόπιστη επιλογή. Θα μελετήσει τις ανάγκες του σπιτιού σου ή της πολυκατοικίας, αν πρόκειται για σύστημα κεντρικής θέρμανσης και θα κάνει μια πρώτη διάγνωση στα μέτρα σου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, για να σε γλιτώσει από σοβαρά λάθη. Για παράδειγμα, αν αγοράσεις ένα λέβητα με θερμική ισχύ 25000 kcal/h, ενώ το σπίτι σου έχει ανάγκη 30000 kcal/h, τότε η αγορά θα πάει στράφι. Αφενός το σπίτι δε θα ζεσταίνεται, όσο πρέπει και αφετέρου θα έχεις ξοδέψει πολλά χρήματα, χωρίς λόγο.

ποιος είναι ο καλύτερος λέβητας πετρελαίου

2. Διάλεξε το κατάλληλο υλικό λέβητα πετρελαίου

Υπάρχουν 2 βασικά υλικά κατασκευής για λέβητες πετρελαίου. Υπάρχουν οι χαλύβδινοι λέβητες και οι μαντεμένιοι. Κάθε υλικό έχει μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα και μερικές φορές, είναι δύσκολο να αποφασίσεις ποιος είναι ο καλύτερος λέβητας πετρελαίου. Ας δούμε κάποια στοιχεία που ισχύουν για τους δύο τύπους λέβητα:

  • Χαλύβδινοι λέβητες πετρελαίου

Πολλά νοικοκυριά επιλέγουν χαλύβδινο λέβητα πετρελαίου, γιατί είναι πιο οικονομικός στην αγορά. Φυσικά, το ποιος είναι ο καλύτερος λέβητας πετρελαίου δε βρίσκει απάντηση, μόνο στο κομμάτι της τιμής. Σημασία έχει και η αντοχή στο χρόνο, αλλά και οι δυνατότητες που προσφέρει, έτσι ώστε να αξίζει την τιμή του. Στην περίπτωση των χαλύβδινων λεβήτων, η διάρκεια ζωής υπολογίζεται, περίπου, στις 3 δεκαετίες. Ένα βασικό τους πλεονέκτημα, όμως, είναι ότι ανταποκρίνονται πολύ καλά στις απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας, χωρίς να φθείρονται.

  • Μαντεμένιοι λέβητες πετρελαίου

Για πολλούς από εμάς, ο λέβητας από μαντέμι είναι η απάντηση στο ποιος είναι ο καλύτερος λέβητας πετρελαίου. Αν και κοστίζει περισσότερο, η εγκατάσταση λέβητα πετρελαίου από μαντέμι μπορεί να έχει απεριόριστη διάρκεια ζωής. Στους λέβητες αυτούς, υπάρχει μια παραπάνω ευαισθησία στις απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας. Ωστόσο, αυτό αντιμετωπίζεται, γιατί ακόμα κι αν φθαρεί κάποιο μέρος του λέβητα, δε θα χρειαστεί να αντικατασταθεί ολόκληρος ο λέβητας. Η απόδοσή τους είναι πολύ καλή και δεν απογοητεύουν, όσους τους επιλέγουν μετά από μελέτη.

ποιος είναι ο καλύτερος λέβητας πετρελαίου

3. Αξίζει να αγοράσεις λέβητα συμπύκνωσης;

Οι λέβητες συμπύκνωσης αποτελούν σχετικά νέα τεχνολογία στους λέβητες πετρελαίου, για μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου. Είναι οι πλέον φιλικοί προς το περιβάλλον λέβητες, αφού η λειτουργία τους μειώνει την εκπομπή επικίνδυνων καυσαερίων. Ταυτόχρονα, προσφέρουν μακροπρόθεσμο όφελος για το σπίτι, μειώνοντας την κατανάλωση πετρελαίου. Κάπως έτσι, οι λέβητες συμπύκνωσης ανταγωνίζονται τους παραδοσιακούς λέβητες για το ποιος είναι ο καλύτερος λέβητας πετρελαίου για το σπίτι. Φυσικά, οι λέβητες συμπύκνωσης έχουν πολύ υψηλότερο κόστος αγοράς, που είναι και το βασικό τους μειονέκτημα.

Διάβασε επίσης: Θέρμανση με Πετρέλαιο: Πώς μπορείς να μειώσεις τα έξοδα σου;

4. Βρες τη σωστή θερμική ισχύ για το σπίτι σου

Όπως αναφέραμε παραπάνω, είναι καλό να πάρεις τη συμβουλή ενός επαγγελματία μηχανικού, για να επιλέξεις τον κατάλληλο λέβητα πετρελαίου. Η θερμική ισχύς του λέβητα είναι μια πολύ βασική παράμετρος που πρέπει να εξετάσεις, πριν κάνεις την επιλογή σου. Ας δούμε κάποια ενδεικτικά νούμερα, για να καταλάβεις καλύτερα τη λογική. Ένας λέβητας πετρελαίου με θερμική ισχύ μέχρι 20000 kcal/h μπορεί να ζεστάνει, θεωρητικά, ένα σπίτι μέχρι 100 τετραγωνικών μέτρων.

Από τα 100 τετραγωνικά και άνω, προτιμώνται λέβητες γύρω στις 25000 kcal/h. Για πολύ μεγάλα σπίτια, γύρω στα 200 τετραγωνικά, πιθανώς θα χρειαστεί ένας λέβητας 40000 kcal και άνω. Προφανώς, όσο μεγαλύτερη θερμική ισχύ έχει ο λέβητας, τόσο περισσότερο κοστίζει. Όμως, δε συστήνεται να κάνεις οικονομία στην ισχύ του λέβητα, γιατί μπορεί να καταλήξεις να δυσκολεύεσαι να ζεστάνεις το σπίτι σου.

5. Επίλεξε την κατασκευαστική εταιρεία του λέβητα

Στο εμπόριο, υπάρχουν ποικίλες, ελληνικές και μη, μάρκες λεβήτων πετρελαίου. Όμως, ποιος είναι ο καλύτερος λέβητας πετρελαίου και σε ποια μάρκα ανήκει; Η αλήθεια είναι, ότι δεν υπάρχει σωστή και λάθος μάρκα λέβητα πετρελαίου. Υπάρχουν πολλές γνωστές εταιρείες, που θεωρείται ότι παρέχουν ποιοτικά προϊόντα. Για παράδειγμα, η Buderus, η Saturn και η Halcotherm διαθέτουν λέβητες, οι οποίοι θεωρούνται πολύ αξιόπιστοι. Ωστόσο, δε σου προτείνουμε να διαλέξεις λέβητα, με βάση τη μάρκα. Κάθε επαγγελματίας και ειδικός θα σου προτείνει και κάτι διαφορετικό και στο τέλος της μέρας, εσύ θα αποφασίσεις τον πιο κατάλληλο λέβητα για σένα.

Θέλεις να εγκαταστήσεις λέβητα πετρελαίου στο σπίτι σου; Οι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας δίνουν λύσεις για όλα τα συστήματα θέρμανσης του σπιτιού, άμεσα και οικονομικά. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας, συμπληρώνοντας μια πολύ σύντομη φόρμα και πάρε την καλύτερη προσφορά από τεχνικό στην περιοχή σου!
 

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα