Ξέρεις πραγματικά να αλλάζεις μια λάμπα; Μάθε σε 5 απλά βήματα!

Στην ερώτηση “ Πόσοι ηλεκτρολόγοι χρειάζονται για να αλλάξουν μία λάμπα;” η σωστή απάντηση είναι μόνο μία: Kανένας! Αν δεν έχεις μάθει μέχρι στιγμής να αλλάζεις μια λάμπα, τότε ήρθε η ώρα!

Η αλήθεια είναι ότι μοιάζει σχεδόν αδύνατον να ακούσει κανείς ιστορία για κάποιον, ο οποίος έκλεισε ραντεβού με ηλεκτρολόγο για μια απλή αλλαγή λάμπας. Ακόμη και αν δεν ξέρεις τίποτα από ηλεκτρολογικά, πάντα υπάρχει κάποιος μέσα στο σπίτι, που πιάνουν τα χέρια του για να αναλάβει δράση. Μήπως ήρθε η ώρα να φανερώσεις τις χειρωνακτικές δεξιότητες σου και να μάθεις και εσύ πώς να αλλάζεις μια λάμπα; Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και κάνε τη ζωή σου πιο εύκολη στο πί και φί!

Μάθε να αλλάζεις μια λάμπα σε 5 απλά βήματα!

1. Δες τι είδος λάμπτήρα “παίρνει” το φωτιστικό σου.

Κάθε φωτιστικό “παίρνει” διαφορετική λάμπα. Άλλα φωτιστικά παίρνουν μεγαλύτερους, άλλα μικρότερους ή διαφορετικού σχήματος λαμπτήρες. Πριν βιαστείς, λοιπόν, να προμηθευτείς τους λαμπτήρες για να τους τοποθετήσεις στο φωτιστικό σου, έλεγξε ποιος είναι ο κατάλληλος!

2. Κλείσε το φώς πριν την αφαίρεση της παλιάς λάμπας.

Μπορεί αυτό το βήμα να είναι αρκετά προφανές, εμείς οφείλουμε, ωστόσο, να σε ενημερώσουμε για την ασφάλεια σου. Δεν θα θέλαμε να κινδυνεύσεις από ηλεκτροπληξία, επειδή αμελήσαμε να σε προειδοποιήσουμε να κλείσεις τον διακόπτη.

3. Ξεβίδωσε τον παλιό λαμπτήρα

Προτού ξεκινήσεις να ξεβιδώνεις τον παλιό λαμπτήρα, βεβαιώσου ότι δεν είναι ακόμη ζεστός. Αν είναι, περίμενε να κρυώσει. Πιάσε μαλακά τον λαμπήρα και άρχισε να τον γυρνάς αριστερόστροφα έως ότου αποσυνδεθεί από τη βάση.

4. Καθάρισε τη βάση του φωτιστικού.

Μιας και που μπήκες στη διαδικασία να βιδώνεις και να ξεβιδώνεις λάμπες, είναι η ιδανική ευκαιρία να καθαρίσεις και τη βάση του φωτιστικού. Το πέρασμα του χρόνου αφήνει σκόνη, βρωμιές και ενδεχομένως ζουζουνάκια πάνω στη βάση του φωτιστικού σου. Αφαίρεσε τα με ένα στεγνό πανί και κάνε το λαμπατέρ σου να λάμπει πριν αλλάξεις τον λαμπτήρα. Μόλις τελειώσεις με το καθάρισμα, θα έχει έρθει η ώρα να περάσεις και στο τελευταίο βήμα.

5. Τοποθέτησε τη νέα λάμπα.

Αν θέλεις να μάθεις να αλλάζεις μια λάμπα με επιτυχία πρέπει έχεις υπομονή και σχολατικότητα στις κινήσεις σου. Πριν αρχίσεις να βιδώνεις το λαμπτήρα στο φωτιστικό, βεβαιώσου ότι έχει μπει σωστά, διότι αν δεν γίνει σωστά η σύνδεση, δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Αν αισθανθείς αντίσταση κατά το βίδωμα του λαμπτήρα πιθανότητα δεν τον έχεις τοποθετήσει σωστά. Μην επιμείνεις ασκώντας δύναμη και πίεση. Ξεβίδωσε τον λαμπτήρα και ξεκίνησε από την αρχή με μεγαλύτερη υπομονή.

Τώρα μπορείς να πεις με ειλικρίνεια ότι ξέρεις και εσύ να αλλάζεις μια λάμπα! Αν αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα με τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού σου, μη διστάσεις να απευθυνθείς σε έναν από τους έμπειρους ηλεκτρολόγους μας, για να το λύσει εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα