Γλυκά γάμου: 10+1 προτάσεις για να διαλέξεις τα καλύτερα!

Ημερομηνία; Check! Νυφικό; Check! Έφτασε η απολαυστική στιγμή που χρειάζεται να διαλέξεις γλυκά γάμου! Αν και πρόκειται για ένα από τα πιο διασκεδαστικά κομμάτια στη διοργάνωση γάμου, το γλυκό δεν παύει να έχει κι αυτό τις δυσκολίες του. Εμείς είμαστε εδώ, για να σε βοηθήσουμε να βάλεις μία τάξη στις άπειρες επιλογές και να διαλέξεις πρωτότυπα γλυκά γάμου που να αρέσουν σε σένα αλλά και στους καλεσμένους σου. 

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, σε μία λίστα όσα πρέπει να ξέρεις, ώστε να κάνεις τη σωστή επιλογή και να αποφύγεις κάποιες συνηθισμένες παγίδες. Θα σου δείξουμε τα αγαπημένα μας γλυκά γάμου και γαμήλιες τούρτες για να βρεις τα κατάλληλα για την πολύτιμη αυτή στιγμή της ζωής σου!

10+1 Ιδέες για γλυκά γάμου που θα αγαπήσεις!

Φτάσαμε στο πιο λαχταριστό βήμα στη διοργάνωση γάμου! Δες τις πιο δημοφιλείς αλλά και βολικές επιλογές για τα καλύτερα γλυκά γάμου και διάλεξε αυτό που ταιριάζει στις γεύσεις και τα γούστα σου. Για αρχή, οργάνωσε το budget που θέλεις να ξοδέψεις στα γλυκά γάμου, ώστε να μην το παρακάνεις! 

#1 Macarons

Αν είσαι φαν την γαλλικής γεύσης ή θες να δώσεις χρώμα στο σκηνικό του γάμου σου, τότε, βάλε τα macarons στο παιχνίδι. Είναι χρωματιστά, πεντανόστιμα, ανάλαφρα και έχουν τη δύναμη να ενθουσιάσουν κάθε καλεσμένο σου! Μπορείς να τα προσφέρεις συνδυαστικά με την τούρτα ή να τα βάλεις στον μπουφέ των γλυκών, ώστε να τα δοκιμάσει όποιος θέλει.

γλυκά γάμου

Wedding sweets ideas | Pinterest.com

#2 Donuts

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε έναν πύργο φτιαγμένο από donuts; Κανείς! Ούτε και οι καλεσμένοι σου βέβαια. Άκρως γευστικά, πρόκειται για τα γλυκά γάμου που σίγουρα θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο/η. Ήρθε η στιγμή να ξεφύγεις από το παραδοσιακό και να τα αφήσεις να μαγέψουν τους πάντες! Ιδανικά και για τις πιο περασμένες ώρες του γλεντιού, για να προσφέρουν ενέργεια στους καλεσμένους να συνεχίσουν το χορό. 

#3 Cupcakes

Συνδυάζονται τέλεια με την γαμήλια τούρτα και χαρίζουν στο όλο σκηνικό χρώμα, αλλά και γεύση. Μπορείς να διαλέξεις όσους τύπους και σχέδια θέλεις, αφού οι επιλογές σε αυτό το είδος γλυκών γάμου είναι άπειρες. Δεν έχεις παρά να τα προσθέσεις στο γαμήλιο τραπέζι!

#4 Παγωτίνια

Για τον ζεστό καιρό και τους θερινούς μήνες (και όχι μόνο), τα παγωτίνια είναι πάντα καλοδεχούμενα. Οι επιλογές γεύσεων αμέτρητες, θα καλύψουν ακόμα και τους πιο περίεργους. Το σίγουρο είναι ότι οι πιο μικροί καλεσμένοι σου, θα ξετρελαθούν! 

γλυκά γάμου

Wedding sweets ideas | Pinterest.com

γλυκά γάμου

Image credits Pinterest brit.co

#5 Ο γλυκομπουφές

Γιατί να μην κοσμήσεις το τραπέζι του γάμου σου όχι μόνο με ένα, ούτε δύο, αλλά όσα περισσότερα γλυκάκια αντέχει; Πρόκειται για μια τάση που ακολουθείται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια καθώς βολεύει και δε χρειάζεται να δεσμευτείς σε μία επιλογή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξεχωρίσεις τα πιο αγαπημένα σου κεράσματα και άσε τα υπόλοιπα στο catering γάμου. Ο μπουφές θα στολίσει όλο γλύκα τον χώρο και θα κλείνει το μάτι πονηρά, ακόμα και σε εκείνον που σκέφτεται να αντισταθεί!

γλυκά γάμου

γλυκά γάμου

#6. Μπισκότα

Από τις πιο δημοφιλείς επιλογές τα μπισκότα γάμου, είναι μία βολική και οικονομική επιλογή για να προσφέρεις σαν κέρασμα. Μην ξεχνάς και ότι είναι γευστικά! Μπορείς να διαλέξεις ένα ωραίο θέμα και μία λαχταριστή γεύση για να εντυπωσιάσεις τους προσκεκλημένους.  

γλυκά γάμου

Image credits Pinterest etsy.com

5 Χειροποίητα γλυκά γάμου που πάνε μαζί με την παράδοση

Θέλεις οικονομικές και απλές λύσεις που να μπορείς να φτιάξεις και μόνος/η σου; Τα χειροποίητα γλυκά γάμου κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια. Αποτελούν μία κλασική επιλογή για τους καλεσμένους που δε θέλουν να το ρισκάρουν με τα πιο πρωτότυπα γλυκά γάμου. Διάλεξε όποιο σου αρέσει και πρόσθεσέ το στον γλυκομπουφέ. Σίγουρα δε θα μείνει απαρατήρητο. 

#1. Αμυγδαλωτά

Απλά αλλά γευστικά, τα αμυγδαλωτά δε λείπουν από κανένα κυκλαδίτικο γάμο. Προσφέρουν χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση και η εμφάνισή τους κερδίζει πάντα τα βλέμματα. 

γλυκά γάμου

Image credits Pinterest sidagi.gr

#2. Μπεζέδες

Ίσως από τα πιο απλά γαμήλια γλυκάκια, οι μπεζέδες είναι μία ευχάριστη προσθήκη στον μπουφέ. Χρειάζεσαι δύο μόνο υλικά, λίγη εμπειρία και μέσα σε λίγη ώρα θα έχεις μπεζέδες να κεράσεις τους πάντες! 

γλυκά γάμου

Image credits Pinterest mageirikhkaisuntages.blogspot.com

#3. Δίπλες 

Μελωμένες και τραγανές, οι δίπλες δεν είναι μόνο χριστουγεννιάτικα κεράσματα αλλά και γαμήλια. Διάλεξε τις με μπόλικο μέλι και καρύδια και σου εγγυόμαστε πως θα κάνουν θραύση! 

γλυκά γάμου

Image credits Pinterest icookgreek.com

#4. Καλτσούνια

Τα παραδοσιακά κρητικά γλυκά γάμου είναι μία ταιριαστή επιλογή, αν θες μία νότα παράδοσης στο γαμήλιο μπουφέ. 

γλυκά γάμου

Image credits Pinterest sintayes.gr

#5. Λουκουμάδες

Ζεστοί και αχνιστοί με κανέλα και μέλι ή πραλίνα, οι λουκουμάδες έχουν κερδίσει επάξια τη θέση τους, ανάμεσα στα άλλα γλυκά γάμου. Το επαγγελματικό catering γάμου, μπορεί να σου εξασφαλίσει ότι θα βγουν ζεστοί- ζεστοί την κατάλληλη στιγμή, στο γαμήλιο τραπέζι. 

γλυκά γάμου

Image credits Pinterest giorgostsoulis.com

Πώς να διαλέξεις γαμήλια τούρτα βήμα – βήμα!

- Budget, budget, budget

fotolia_102173523

Αρχικά, χρειάζεται να ξεκαθαρίσεις το budget σου, πριν αρχίσεις να κοιτάς τις επιλογές που υπάρχουν. Αυτό θα σε βοηθήσει να μην ξεφύγεις από τα χρήματα που έχεις υπολογίσει και να βρεις και εναλλακτικές που να ταιριάζουν στο ποσό που είχες σκεφτεί. Να θυμάσαι ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές τριγύρω, που δεν κοστίζουν μια περιουσία.

- Επιλογή ζαχαροπλάστη

Βάλ'το έγκαιρα στο πρόγραμμα, ώστε να μην τρέχεις τελευταία στιγμή. Συγκέντρωσε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς! Πριν καταλήξεις σε έναν επαγγελματία, επισκέψου αρκετούς και δες τι σου προσφέρει ο καθένας. Μελέτησε προηγούμενες δουλειές τους, σύγκρινε τι σου προσφέρουν και άκου τις προτάσεις τους. Συνέχισε να ψάχνεις μέχρι να βρεις αυτόν που σου αρέσει περισσότερο.

- Σχέδιο & μέγεθος

γλυκά γάμουΣυζήτησε με τον ζαχαροπλάστη και εξήγησε του τι έχεις φανταστεί. Μπορείς να βρεις ιδέες και έμπνευση, από όπου θες! Άκου όμως και τις προτάσεις του, καθώς ξέρει καλύτερα από εσένα τι ακριβώς πρέπει να γίνει. Για παράδειγμα υπάρχουν περιορισμοί, όπως ο καιρός, ο οποίος μπορεί να επηρεάσει τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει. Δείξε του φωτογραφίες με το στυλ στο οποίο θα κινηθεί η υπόλοιπη διακόσμηση, τα χρώματα ή τα λουλούδια που έχεις ξεχωρίσει. Ακόμα, ενημέρωσέ τον για τον αριθμό των καλεσμένων, ώστε να υπολογίσετε μαζί το μέγεθος της τούρτας και την ποσότητα στα γλυκά γάμου.

- Γεύση γαμήλιας τούρτας

fotolia_69760126

Τώρα έφτασε η στιγμή για το πιο ευχάριστο κομμάτι! Δοκίμασε τα δείγματα που θα σου έχει ετοιμάσει ο ζαχαροπλάστης για τη γαμήλια τούρτα. Μην πας με άδειο στομάχι όμως. Από την πείνα σου θα σου φαίνονται όλα νόστιμα και θα δυσκολευτείς ακόμα περισσότερο. Μια δεύτερη γνώμη είναι πάντα καλή, αλλά οι παραπάνω θα σε μπερδέψουν. Πάρε τον/την σύντροφό σου και δοκιμάστε μαζί! Να θυμάσαι ότι δεν χρειάζεται να είναι μια παραδοσιακή γαμήλια τούρτα, όπως όλες. Διαλέξτε την αγαπημένη σας γεύση, όποια κι αν είναι αυτή!

- Τρόπος σερβιρίσματος

fotolia_61466909

Όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει δύο διαφορετικές τούρτες. Μία μικρή, για να κόψει στο τραπέζι, με το υπόλοιπο μέρος να είναι απλά διακοσμητικό και μία για να σερβίρει στον κόσμο. Με αυτό τον τρόπο, γλυτώνεις τα έξοδα της διακόσμησης για μια πολύ μεγάλη γαμήλια τούρτα. Μπορείς να επιλέξεις για εσάς την τούρτα των ονείρων σας και για τους καλεσμένους, μοναδικά γλυκά γάμου. Μία ακόμα καλή ιδέα είναι, τα ατομικά γλυκάκια να φτιαχτούν σύμφωνα με το σχέδιο και τη γεύση της γαμήλιας τούρτας. Διάλεξε αυτό που σου αρέσει και δε θα χάσεις!

γλυκά γάμουΘέλεις να ανακαλύψεις περισσότερες ιδέες για τη μεγάλη ημέρα; Πέρα από το γλυκό, ίσως σε βοηθήσουμε να αποφασίσεις και για τον τρόπο με τον οποίο θα ανακοινώσεις στους δικούς σου τα ευχάριστα. Αν αναζητάς πρωτότυπα προσκλητήρια γάμου, τότε ανακάλυψε το άρθρο που έχουμε ετοιμάσει!

Χρειάζεσαι βοήθεια με το catering του γάμου σου, τον στολισμό της εκκλησίας και της δεξίωσης ή κάτι άλλο που σε δυσκολεύει στην οργάνωση της μεγάλης μέρας; Εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία που χρειάζεσαι εντελώς δωρεάν και θα σου βρούμε τους κατάλληλους επαγγελματίες άμεσα!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα