Πόσο καίει το air condition στο ζεστό;

Πόσο καίει το air condition στο ζεστό

Τα τελευταία χρόνια τα νοικοκυριά επιλέγουν τη θέρμανση με ρεύμα σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα έξοδα τους. Όταν επιλέγεις το κατάλληλο σύστημα θέρμανσης για το σπίτι θα πρέπει να γνωρίζεις πόσο καίει, ώστε να επιλέξεις εκείνο που πραγματικά θα συνεισφέρει στην μείωση των εξόδων για θέρμανση. Έτσι, αν σκέφτεσαι την θέρμανση με κλιματιστικό, θα πρέπει να δώσεις βάση σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Το πόσο καίει το air condition στο ζεστό εξαρτάται από συγκεκριμένους παράγοντες. Για αυτό, αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μας θα καταφέρεις να πετύχεις την μέγιστη δυνατή κατανάλωση για θέρμανση, με το λιγότερο δυνατό κόστος. Στη συνέχεια, θα βρεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την σωστή επιλογή κλιματιστικού, το πόσο καίει το air condition στο ζεστό και πώς να μειώσεις ακόμη περισσότερο τα έξοδά σου για θέρμανση.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον κλιματισμό στο σπίτι; 

Πώς να διαλέξεις το σωστό air condition;

Επιλέγοντας το σωστό κλιματιστικό για τον χώρο σου θα πρέπει να έχεις υπόψη την εξασφάλιση οικονομικής θέρμανσης. Για μέγιστη οικονομία στην θέρμανση με air condition σου συνιστούμε να διαλέξεις και να εγκαταστήσεις ένα κλιματιστικό inverter μέγιστης ενεργειακής κλάσης. Η ενεργειακή κλάση υποδηλώνει το κατά πόσο είναι ενεργοβόρα η συσκευή και κατ’ επέκταση το πόσο ρεύμα θα καταναλώνει. Για παράδειγμα, τα κλιματιστικά με ενεργειακή κλάση Α καίνε λιγότερο από τα αντίστοιχα που είναι ενεργειακή κλάση D.

Για να εξασφαλίσεις την μέγιστη δυνατή οικονομία με air condition σου προτείνουμε να επιλέξεις κάποιο κλιματιστικό inverter που να έχει ενεργειακή κλάση Α+. Ο συγκεκριμένος τύπος κλιματιστικών μπορεί να προσφέρει μεγάλη οικονομία. Η θερμική ενέργεια που παράγει είναι 3 και 4 φορές περισσότερη από ένα κοινό αερόθερμο με την ίδια κατανάλωση ρεύματος.

Πόσο καίει το air condition στο ζεστό;

Η κατανάλωση για air condition, όπως και για κάθε ηλεκτρική συσκευή διαφέρει ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που έχει. Για να γνωρίζεις πόσο καίει το air condition στο ζεστό, θα πρέπει να διαβάσεις προσεκτικά την ετικέτα Ενεργειακής Σήμανσης Ηλεκτρικών Οικιακών Συσκευών. Η πληροφορία για το πόσο καίει η κάθε συσκευή πρέπει να υπάρχει σε κάθε συσκευασία βάσει νόμου, σε εμφανές σημείο. Πριν αγοράσεις κάποια συσκευή κλιματισμού, θα πρέπει να συγκρίνεις την κατανάλωση ρεύματος. Συχνά εντοπίζονται διαφορές μεταξύ των συσκευών, πάντα ανάλογα με τον κατασκευαστή.

Μπορείς, όμως, πριν προβείς στην αγορά κάποιας συσκευής, να υπολογίσεις στο περίπου πόσο καίει το air condition στο ζεστό στη δική σου περίπτωση. Σύμφωνα με την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ), η κατανάλωση για ένα κλιματιστικό 9.000 btu με ισχύ 1000W, είναι 0,14 ευρώ ανά ώρα. Φυσικά, η τιμή εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως είναι το πόσο καλά μονωμένο είναι το σπίτι και το μέγεθος του χώρου που πρέπει να ζεσταθεί.

Διάβασε επίσης: Πώς βάζω το κλιματιστικό στο ζεστό; Βρες απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για το κλιματιστικό!

Πώς να μειώσεις την κατανάλωση του air condition;

1. Επέλεξε τη σωστή θερμοκρασία

Το πόσο καίει το air condition στο ζεστό εξαρτάται άμεσα από την θερμοκρασία που έχει ρυθμιστεί. Για την μείωση της κατανάλωσης του air condition θα πρέπει να ρυθμίσεις σωστά την θερμοκρασία του κλιματιστικού. Τον χειμώνα, για οικονομική κατανάλωση η κατάλληλη θερμοκρασία είναι +10 βαθμούς από την εξωτερική θερμοκρασία. Σε περίπτωση που επιλέγεις ακόμη μεγαλύτερη θερμοκρασία, το κλιματιστικό θα καίει στην μέγιστη απόδοση, αυξάνοντας την κατανάλωση ρεύματος. 

2. Χρήση ανεμιστήρα οροφής

Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, φαίνεται πως η χρήση ανεμιστήρα οροφής βοηθάει στην οικονομική κατανάλωση του κλιματιστικού. Ο ανεμιστήρας οροφής είναι σε θέση να μειώσει την άσκοπη χρήση του κλιματιστικού σου και να εξασφαλίσει οτι θα ζεσταθείς οικονομικά. Οι περισσότεροι ανεμιστήρες οροφής έχουν λειτουργία κατεύθυνσης του αέρα προς τα πάνω, όπου είναι η αντίστροφη λειτουργία από εκείνη του καλοκαιριού. Καθώς η ζέστη τείνει να συγκεντρώνεται στα πάνω επίπεδα του χώρου και ο κρύος αέρος προς τα κάτω. Ο ανεμιστήρας μπορεί να εξασφαλίσει την κίνηση του θερμού αέρα σε όλο τον χώρο, ζεσταίνοντας την ατμόσφαιρα πιο αποτελεσματικά. Με αυτό τον τρόπο, μπορείς να πετύχεις οικονομία έως και 10% περισσότερο, αν προσαρμώσεις σωστά την θερμοκρασία του air condition.

4. Συντήρηση air condition

Για να έχεις ένα λειτουργικό και αποτελεσματικό air condition θα πρέπει να πραγματοποιείς συχνά την συντήρησή του. Η συντήρηση κλιματιστικού από επαγγελματία ψυκτικό μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην κατανάλωσή του. Η απόδοση του κλιματιστικού μπορεί να φτάσει τα μέγιστα επίπεδα, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια. Επιπλέον, προσφέρει μεγάλη αντοχή στο πέρασμα του χρόνου και μείωση του θορύβου λειτουργίας του.

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σε βοήθησε να βρεις αυτό ψάχνεις αναφορικά με το πόσο καίει το air condition στο ζεστό, αλλά και την κατάλληλη επιλογή κλιματιστικού. Αν ψάχνεις κάποιον έμπειρο τεχνικό θέρμανσης για την εγκατάσταση ή συντήρηση του κλιματιστικού σου, μπορείς να καταχωρήσεις την εργασία σου στο Douleutaras.gr. Άμεσα οι τεχνικοί της πλατφόρμας μας θα επικοινωνήσουν μαζί σου για να λάβεις τις καλύτερες προσφορές της αγοράς.

καθαρισμός κλιματιστικού με ξύδι

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα