Φενγκ Σούι: 8 Πράγματα που φέρνουν τύχη στο Σπίτι σου!

Φενγκ Σούι: αυτα που φέρνουν τύχη

Στη ζωή μας συναντάμε καθημερινά πολλούς τύπους ανθρώπων. Άλλοι πιστεύουν στην ενέργεια, το γούρι  ή και το “κακό μάτι”. Φυσικά υπάρχουν και εκείνοι που γελούν κάθε φορά που ανοίγεται τέτοιου είδους κουβέντα. Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία τότε σίγουρα θα θέλεις να μάθεις για εκείνα τα πράγματα που φέρνουν τύχη στο Σπίτι σου.

Σήμερα, λοιπόν, θα μιλήσουμε για το φενγκ σούι που σημαίνει αέρας και νερό. Όπως αποκαλύπτει και η ίδια η ονομασία αυτής της κινέζικης φιλοσοφίας, η χαρά, η αρμονία, η υγεία είναι στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμένα με τους νόμους της φύσης. Εκείνοι πρέπει να διέπουν το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Αν και το φενγκ σούι δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, στο χώρο της διακόσμησης του σπιτιού έχει κατακτήσει το δικό του φανατικό κοινό.

Προσαρμόζοντας τους κανόνες του φενγκ σούι στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σου θα αφήσεις την καλή τύχη να το κατακλύσει, προσδίδοντας μοναδικά αποτελέσματα στην ατμόσφαιρα και την ενέργεια του χώρου. Όποιο στυλ διακόσμησης και αν έχεις επιλέξεις για το σπίτι σου, έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με ορισμένα πράγματα που φέρνουν τύχη για να την απολαμβάνεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

8 πράγματα που φέρνουν τύχη στο Σπίτι σύμφωνα με το Φενγκ Σούι!

1. Κρέμασε ένα πέταλο στην πόρτα

Το πέταλο είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πράγματα που φέρνουν τύχη στη διακόσμηση ενός σπιτιού. Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να κρεμάμε ένα πέταλο σαν γούρι στην πόρτα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων για να υποδεχθούμε το νέο έτος. Ακόμη και μετά την εορταστική περίοδο, όμως, μπορείς να ενσωματώσεις το πέταλο στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σου για να φέρεις καλή τύχη.

πέταλο πράγματα που φέρνουν τύχη
Οι περισσότεροι προτιμούν να κρεμούν το πέταλο με το ανοιχτό μέρος να δείχνει προς τα πάνω. Έτσι πιστεύεται ότι φέρνει την τύχη στο εσωτερικό του σπιτιού. Αντίθετα, το κρέμασμα του στην πόρτα με το ανοιχτό μέρος να δείχνει προς τα πάνω λέγεται ότι χαρίζει καλή τύχη σε όσους διαβαίνουν το κατώφλι της πόρτας.

2. Βάψε την πόρτα της εισόδου στα τυχερά χρώματα του Φενγκ Σούι

Η πόρτα της εισόδου είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της καλής τύχης σύμφωνα με το φενγκ σούι. Καλείται “Το στόμα του Τσι” ακριβώς γιατί από εκεί λαμβάνει ο χώρος τη θετική ενέργεια. Πώς αλλιώς θα επισκεφθεί η καλή τύχη το σπίτι σου, αν όχι από την πόρτα; Σύμφωνα με τους κανόνες του φενγκ γούι θα πρέπει να βάψεις την πόρτα της εισόδου σε τυχερά χρώματα, ανάλογα με τον προσανατολισμό της.

λευκή πόρτα πράγματα που φέρνουν τύχη

Τι σημαίνει αυτό; Αν η πόρτα έχει προσανατολισμό προς το Βορρά είναι προτιμότερο να τη βάψεις σε μαύρο ή μπλε χρώμα. Αν “κοιτά” προς το Νότο είναι καλύτερο να προτιμήσεις το πορτοκαλί ή το κόκκινο χρώμα. Τα τυχερά χρώματα για “ανατολικές” πόρτες είναι το καφέ αλλά και το πράσινο ενώ για τις δυτικές είναι καλύτερο να προτιμήσεις τυχερά χρώματα, όπως είναι το λευκό και το γκρι.  

3. Δώσε χρώμα στο χώρο με φρέσκα λουλούδια

Τα λεφτά σίγουρα δεν φυτρώναν στα δέντρα, αλλά μερικά φρέσκα λουλούδια πιστεύεται ότι μπορούν να ενισχύσουν την καλή τύχη και την ευημερία του σπιτιού. Όχι μόνο θα αισθάνεσαι όμορφα από το άγγιγμα της φύσης και των πολύχρωμων λουλουδιών, αλλά θα ενσωματώσεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου πολύ απλά πράγματα που φέρνουν τύχη.

λουλούδια πράγματα που φέρνουν τύχη

Διάλεξε λαμπερά και αγαπημένα σου χρώματα και τοποθέτησε τα λουλούδια εσωτερικού χώρου σε ένα εντυπωσιακό βάζο σ’ ένα κεντρικό σημείο, όπως είναι το τραπέζι του καθιστικού ή η τραπεζαρία. Φρόντισε να τα περιποιείσαι τακτικά γιατί τα “μαραζωμένα” λουλούδια θα φέρουν αντίθετα αποτελέσματα. Επίσης, σιγουρέψου ότι τα φρέσκα λουλούδια δεν έχουν αγκάθια. Αυτά εμποδίζουν την ομαλή ροή του τσι.

4. Στόλισε την είσοδο με λευκά φωτάκια

Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν όλοι μας έχουμε συνδυάσει τα λευκά φωτάκια και τα φανάρια με το χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού. Τα φωτάκια, όμως, δεν είναι μόνο για τις γιορτές. Σύμφωνα με τις αρχές του φενγκ σούι, η διακόσμηση της εισόδου ή της μπροστινής βεράντας με λευκά φωτάκια ανήκει στα πράγματα που φέρνουν τύχη στο Σπίτι.

πράγματα που φέρνουν τύχηΣυγκεκριμένα, πιστεύεται ότι προσελκύουν νέες ευκαιρίες και μας βοηθούν να της καταλάβουμε όταν πλέον βρίσκονται κοντά μας. Αν η εσωτερική είσοδος του σπιτιού ή το φουαγιέ δεν είναι αρκετά φωτεινά, μπορείς να στολίσεις και αυτά με λευκά φωτάκια και φανάρια.   

5. Στόλισε την κρεβατοκάμαρα σου με μία ονειροπαγίδα

Η ονειροπαγίδα είναι ένα πολύ όμορφο στολίδι για το σπίτι, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα πράγματα που φέρνουν τύχη. Αν θέλεις να βλέπεις περισσότερα όνειρα και να απολαμβάνεις τον ύπνο σου, μία πολύ καλή επιλογή είναι να τοποθετήσεις ονειροπαγίδα δίπλα στο κρεβάτι σου.

ονειροπαγίδα πράγματα που φέρνουν τύχη

Όπως προδίδει και το όνομα της, η ονειροπαγίδα “παγιδεύει” τους εφιάλτες, ενισχύοντας την ηρεμία και την καλή ενέργεια στο χώρο. Αν είσαι λάτρης του έθνικ στυλ διακόσμησης, μια πολύ καλή ιδέα είναι να κρεμάσεις την ονειροπαγίδα από το φωτιστικό του δωματίου. Έτσι θα χαρίσεις ξεχωριστό ύφος στο χώρο.

6. Επένδυσε ένα σημείο με μπαμπού

Το μπαμπού, εκτός από φυτό, είναι και ένα από τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα πράγματα που φέρνουν τύχη. Ειδικά σε ένα σπίτι που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τους κανόνες του φενγκ σούι, η προσθήκη του μπαμπού στη διακόσμηση θα έχει ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα. Μία από τις αγαπημένες μας εφαρμογές είναι στο μπάνιο για την επένδυση ενός τοίχου.

μπαμπού φενγκ σούιΑμέσως θα νιώσεις ότι χαλαρώνεις σε ένα υπέροχο θέρετρο σε κάποιο εξωτερικό νησί. Εκτός από το χώρο του μπάνιου, μπορείς να το τοποθετήσεις σε οποιοδήποτε σημείο μέσα στο σπίτι για ενισχύσεις την καλή τύχη και την αρμονία του χώρου.

7. Βάλε τάξη στη διακόσμηση του σπιτιού σου

Η τάξη, η οργάνωση αλλά και η διάταξη των επίπλων παίζει καταλυτικό ρόλο στην ενέργεια και την ατμόσφαιρα του χώρου. Σίγουρα το να μοιάζει το σπίτι “σαν να έχει πέσει βόμβα” δεν θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα όσα πράγματα που φέρνουν τύχη και αν ενσωματώσεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου.

ιδέες για διακόσμηση σαλονιούΤο χάος και η ακαταστασία φανερώνουν ότι η ενέργεια ενός χώρου είναι στάσιμη και εμποδίζουν την καλή τύχη και τα χρήματα να “κυκλοφορήσουν” προς όφελος του σπιτιού. Προτού ξεκινήσεις να ασχολείσαι, λοιπόν, με τη διακόσμηση του σπιτιού σου, βεβαιώσου ότι είναι όσο καθαρό, οργανωμένο και τακτοποιημένο πρέπει.

8. Χρησιμοποίησε στη διακόσμηση της κουζίνας ένα μπολ με φρούτα

Τα εσπεριδοειδή συνιστούν κινέζικα σύμβολα για την γονιμότητα, τα οποία πιστεύεται ότι ενισχύουν την ευημερία και τη σεξουαλική μας υγεία. Διάλεξε την αγαπημένη σου φρουτιέρα και τοποθέτησε την στο πάσο της κουζίνας ή σε κάποιο άλλο κεντρικό σημείο. Μία φρουτιέρα γεμάτη χρώματα και αρώματα, εκτός του ότι θα σε δελεάσει να ακολουθήσεις μία πιο υγιεινή διατροφή θα σε βοηθήσει να απωθήσεις την κακή τύχη.

Αν και δεν συγκαταλέγεται στα πράγματα που φέρνουν καλή τύχη, ως σύμβολο αφθονίας και πλούτου σίγουρα θα επιδράσει θετικά σε έναν από τους σημαντικότερους χώρους του σπιτιού σου, την κουζίνα.

Θέλεις βοήθεια για να διακοσμήσεις το σπίτι σου με πράγματα που φέρνουν τύχη; Ζήτησε τη συμβουλή ενός αξιολογημένου διακοσμητή της πλατφόρμας μας και άφησε όλη τη θετική ενέργεια να γεμίσει το εσωτερικό του!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα