Φυσικό αέριο: Ποια τα οφέλη και πώς θα συνδεθώ;

Το φθινόπωρο είναι εδώ και τα πρώτα τσουχτερά κρύα βρίσκονται προ των πυλών. Είναι λογικό λοιπόν μπροστά στον ερχομό ενός “χειμώνα κρίσης”, η θέρμανση να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια του χειμερινού προϋπολογισμoύ για κάθε νοικοκυριό. Εάν ψάχνεις μια οικονομική λύση που θα κρατήσει το σπίτι σου ζεστό, το φυσικό αέριο θα έπρεπε σίγουρα να τοποθετηθεί στο τραπέζι των εναλλακτικών επιλογών σου.

Τι οφέλη έχει το φυσικό αέριο;

Οικονομία: Η εγκατάσταση φυσικού αερίου δεν αποτελεί έξοδο, αλλά μακροπρόθεσμη επένδυση και εξοικονόμηση χρημάτων. Σε σύγκριση με τις συμβατικές πηγές ενέργειας (πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα κλπ.) τα τιμολόγια είναι σαφώς φθηνότερα.

Αυτονομία και ακρίβεια μέτρησης: Έχεις πραγματική αυτονομία καθώς εσύ αποφασίζεις πότε και πόση χρήση του φυσικού αερίου θα κάνεις, χωρίς να εξαρτάσαι από κανένα. Στο τέλος, πληρώνεις αποκλειστικά για την ποσότητα που κατανάλωσες, σύμφωνα με τις ενδείξεις του μετρητή.

Ευκολία: Γλιτώνεις από τις σκοτούρες του ανεφοδιασμού, την ταλαιπωρία και τις καθυστερήσεις παραλαβής. Μπορείς να κάνεις χρήση του φυσικού αερίου ανεμπόδιστα, κάθε ώρα και στιγμή που το χρειάζεσαι.

Χαμηλό κόστος συντήρησης: Οι εγκαταστάσεις του φυσικού αερίου δεν απαιτούν συχνή συντήρηση, ενώ οι συσκευές χρήσης έχουν υψηλότερη απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Προστασία του περιβάλλοντος: Μετά τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας το φυσικό αέριο αποτελεί την καθαρότερη πηγή πρωτογενούς ενέργειας και είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Πώς θα συνδεθώ με το φυσικό αέριο;

Πρέπει να ακολουθήσεις 6 βήματα προκειμένου να βάλεις φυσικό αέριο.

1.Μάθε εάν υπάρχει δίκτυο στο δρόμο σου

Το πρώτο βήμα είναι να ενημερωθείς εαν το δίκτυο του φυσικού αερίου είναι διαθέσιµο στην περιοχή που μένεις ή πρόκειται να «περάσει» το επόμενο διάστημα.

2. Υπόβαλε αίτηση σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου

Εφόσον σιγουρευτείς πως υπάρχουν κατασκευές φυσικού αερίου στο δρόμο σου, το επόμενο βήμα είναι να συμπληρώσεις την αίτηση σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου και να την υποβάλεις στο πιο κοντινό καταστήματα των εξουσιοδοτημένων συνεργατών της ΕΠΑ.

3. Πάρε προσφορές για εγκατάσταση φυσικού αερίου

Όταν λάβεις την έγκριση από την ΕΠΑ, το επόμενο στάδιο είναι να πάρεις από εξουσιοδοτημένους υδραυλικούς προσφορές για εγκατάσταση φυσικού αερίου. Ο πιο γρήγορος και αξιόπιστος τρόπος για να πάρεις προσφορές από έμπειρους εγκαταστάτες φυσικού αερίου είναι να συμπληρώσεις αυτή τη φόρμα.

4. Υπόγραψε τη σύμβαση και τοποθέτησε το μετρητή

Προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, πληρώνοντας τα σχετικά τέλη σύνδεσης και καταβάλλοντας το οριζόμενο ύψος εγγύησης, προχωράς στην υπογραφή σύμβασης και τοποθέτησης μετρητή.

5. Ο εγκαταστάτης προχωράει στην κατασκευή

Εφόσον εγκριθεί η μελέτη που θα καταθέσει στο ΕΠΑ Αττικής ο εγκαταστάτης που επέλεξες να συνεργαστείς, κάνει τις απαραίτητες κατασκευές και τεχνικές τροποποιήσεις και υποβάλει στην αρμόδια αρχή τα απαιτούμενα έγγραφα.

6. Γίνεται έλεγχος της εγκατάστασης και ενεργοποίηση

Το τελευταίο βήμα προβλέπει τον έλεγχο της εγκατάστασης από την ΕΠΑ Αττικής και γίνεται η ενεργοποίηση προκειμένου να έχεις πρακτικά φυσικό αέριο στο σπίτι σου.

Εν κατακλείδι, το φυσικό αέριο αποτελεί μια πραγματικά συμφέρουσα λύση θέρμανσης με πολλά οφέλη.

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα