Ψεύτικες Κάμερες & Συναγερμοί: Τι σου προσφέρουν και τι να προσέξεις;

Οι ψεύτικες κάμερες (κάμερες dummy) και οι ψεύτικοι συναγερμοί έχουν αναδειχθεί σε ένα πολύ δημοφιλές σύστημα ασφαλείας για το σπίτι. Ενώ δεν παρέχουν καμία ουσιαστική προστασία της περιουσίας μας, εντούτοις μπορούν να τρομάξουν έναν επίδοξο διαρρήκτη. Έτσι, μπορούν να τον αποτρέψουν από το να εισβάλει στο χώρο μας. Άλλωστε, τα συστήματα αυτά είναι πολύ οικονομικά και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του σπιτιού.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να θυμάσαι, πως τα ψεύτικα συστήματα ασφαλείας δεν αντικαθιστούν το αίσθημα ασφάλειας που προσφέρουν τα αληθινά συστήματα. Μια ψεύτικη κάμερα μπορεί να κοροϊδέψει κάποιον, ο οποίος δεν έχει επαγγελματικές γνώσεις συστημάτων ασφαλείας. Ωστόσο, δε μπορεί να παραπλανήσει τους πιο έμπειρους διαρρήκτες. Λοιπόν, ας δούμε τι μπορούν να σου προσφέρουν οι ψεύτικες κάμερες και οι ψεύτικοι συναγερμοί και τι πρέπει να προσέξεις.

Ψεύτικες κάμερες & ψεύτικοι συναγερμοί: Τι σου προσφέρουν για την ασφάλεια του σπιτιού;

#1 Μπορούν να τρομάξουν ένα διαρρήκτη

Είναι αλήθεια, πως οι ψεύτικες κάμερες και οι ψεύτικοι συναγερμοί δεν έχουν κάποια άλλη λειτουργία, πέρα από διακοσμητική. Δεν καταγράφουν τίποτα, ούτε μπορούν να σε προειδοποιήσουν, ότι κάποιος εισβάλει στο χώρο σου. Ωστόσο, ανάλογα με το πόσο πιστές απομιμήσεις αληθινών συστημάτων ασφαλείας είναι, μπορούν να παραπλανήσουν έναν επίδοξο διαρρήκτη. Αν μοιάζουν αρκετά αληθινά, τότε ο διαρρήκτης βλέπει ότι βρίσκονται εκεί και τρέπεται σε φυγή, από φόβο ότι θα πιαστεί.

#2 Δε χρειάζονται συντήρηση & επισκευή

Οι πραγματικές κάμερες ασφαλείας καταγράφουν την κίνηση στο χώρο σου καθημερινά, έως και όλο το 24ωρο. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν κάποια επαγγελματική συντήρηση και επισκευή, ιδίως μετά από χρόνια χρήσης. Οι ψεύτικες κάμερες dummy αρκεί να φαίνονται άθικτες, για να τρομάζουν τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Έτσι, σου επιτρέπουν να εξοικονομήσεις χρήματα από επισκευές και συντηρήσεις. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τα ψεύτικα συστήματα συναγερμών.

#3 Δε νιώθεις ότι παρακολουθείσαι διαρκώς

Ένα πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσεις, όταν έχεις κάμερες και συναγερμό στο σπίτι σου, είναι το αίσθημα ότι κάποιος σε παρακολουθεί διαρκώς. Οι συναγερμοί σπιτιών και οι κάμερες κρατούν την περιουσία μας ασφαλή, αλλά μπορεί να κάνουν την καθημερινότητά μας άβολη. Φυσικά, η παρουσία τους στο χώρο συνηθίζεται με το πέρασμα του χρόνου, αλλά στην αρχή μπορεί όντως να προβληματίσει κάποιους από εμάς.

#4 Έχουν πολύ χαμηλό κόστος

Στην αγορά κυκλοφορεί μια τεράστια ποικιλία από ψεύτικες κάμερες dummy, ψεύτικους συναγερμούς, ακόμα και ψεύτικες σειρήνες συναγερμών. Το κόστος για ψεύτικες κάμερες ξεκινά γύρω στα 10€, ενώ μπορεί να βρεις και ακόμα πιο οικονομικές κάμερες dummy. Από την άλλη πλευρά, οι ψεύτικοι συναγερμοί ξεκινούν γύρω στα 15€, σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα. Σε κάθε περίπτωση, θα σου προτείναμε να μην επιλέξεις την πιο οικονομική επιλογή, αλλά κάτι που μοιάζει αρκετά αληθοφανές, ώστε να κάνει τη δουλειά του.

Τι πρέπει να προσέξεις στην τοποθέτηση ψεύτικων καμερών & ψεύτικων συναγερμών;

#1 Πρέπει να είναι αρκετά αληθοφανή

Όπως αναφέραμε παραπάνω, υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε κάμερες dummy και ψεύτικους συναγερμούς στο εμπόριο. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 10€, περίπου και μπορεί να φτάσουν έως 20- 30€. Όμως, δε μοιάζουν όλα τα ψεύτικα συστήματα ασφαλείας με αληθινά. Ένας υποψιασμένος διαρρήκτης μπορεί να ξεχωρίσει ότι είναι ψεύτικα, ειδικά αν δεν αποτελούν πιστά ομοιώματα αληθινών συστημάτων ασφαλείας. Συνεπώς, πρέπει να κάνεις την επιλογή σου πολύ προσεκτικά.

#2 Απόφυγε να αποκαλύπτεις σε τρίτους ότι είναι ψεύτικα

Σε πολλές περιπτώσεις, οι διαρρήκτες τείνουν να μελετούν τη γειτονιά, πριν κάνουν μια διάρρηξη για ληστεία. Αυτό σημαίνει, πως πρέπει να προσέχεις πολύ σε ποιους αποκαλύπτεις ότι το σύστημα ασφαλείας σου δεν είναι αληθινό. Ιδανικά, θα ήταν καλό να μην αποκαλύψεις ούτε στους γείτονες ότι έχεις εγκαταστήσει κάμερες dummy ή ψεύτικο συναγερμό. Έτσι, υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να φτάσει η είδηση στα λάθος αυτιά.

Διάβασε επίσης: Τα 17 Σημάδια που αφήνουν οι Κλέφτες στα Σπίτια!

#3 Θυμήσου ότι δεν παρέχουν πραγματική ασφάλεια

Οι πραγματικές κάμερες παρακολούθησης και τα πραγματικά συστήματα συναγερμών, μπορούν να σε προειδοποιήσουν ότι κάποιος προσπαθεί να εισβάλει στο χώρο σου. Ακόμα και σε περίπτωση που όντως γίνει εισβολή και ληστεία, σε βοηθούν να αυξήσεις τις πιθανότητες σύλληψής τους. Αυτό δε σου το παρέχουν οι ψεύτικες κάμερες, ούτε οι ψεύτικοι συναγερμοί. Αν κατοικείς σε περιοχή με έντονη εγκληματικότητα, ίσως θα ήταν καλό να επενδύσεις σε ένα αληθινό σύστημα ασφαλείας. Θα κοστίσει παραπάνω, αλλά θα έχεις βέβαιη προστασία.

#4 Μην τα τοποθετείς σε σημεία με εύκολη πρόσβαση

Αν αποφασίσεις να εγκαταστήσεις ψεύτικες κάμερες ή ψεύτικο συναγερμό στο σπίτι σου, πρέπει να προσέξεις πολύ τη θέση τοποθέτησης. Πρέπει να βρίσκονται σε εμφανή σημεία, ώστε να τρομάζουν τους ληστές, αλλά χωρίς εύκολη πρόσβαση. Για παράδειγμα, μπορείς να τοποθετήσεις μια κάμερα dummy σε μεγάλο ύψος στην εξώπορτα του σπιτιού σου. Έτσι, ο διαρρήκτης θα τη δει και θα τρομάξει, αλλά δε θα μπορεί να διακρίνει αν είναι αληθινή ή ψεύτικη, ούτε θα μπορεί να τη βανδαλίσει και να την καταστρέψει.

Συμπέρασμα: Αξίζει να τοποθετήσεις ψεύτικες κάμερες/ ψεύτικο συναγερμό;

Οι ψεύτικες κάμερες (dummy) και οι ψεύτικοι συναγερμοί μπορούν να φέρουν θετικά αποτελέσματα για την ασφάλεια του σπιτιού σου, αποθαρρύνοντας επίδοξους ληστές. Ωστόσο, αν η περιοχή σου έχει συχνές εγκληματικές ενέργειες, είναι πιθανό ότι τέτοιου είδους λύσεις δεν είναι αρκετές. Θα μπορούσες να συμβουλευτείς έναν επαγγελματία στα συστήματα ασφαλείας σπιτιών, έτσι ώστε να βρείτε μαζί την ιδανική λύση για την ασφάλεια του σπιτιού σου, μέσα από μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, αλλά και πολύ προσιτές τιμές.

Ελπίζουμε να έμαθες όσα χρειάζεσαι για τις ψεύτικες κάμερες και τους ψεύτικους συναγερμούς! Αν σκέφτεσαι να εγκαταστήσεις συστήματα ασφαλείας στο σπίτι σου, εμείς είμαστε εδώ. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και θα πάρεις άμεσα τις καλύτερες προσφορές από έμπειρους τεχνικούς στην περιοχή σου, στις καλύτερες τιμές!

sustimata asfaleias banner

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα