4 Πανεύκολες & Αποτελεσματικές Συνταγές για Σπιτικά Απορρυπαντικά!

Ένα πολύ σημαντικό μέρος των μηνιαίων εξόδων ενός νοικοκυριού πηγαίνουν στην αγορά απορρυπαντικών. Τα απορρυπαντικά για τα ρούχα, τα πιάτα και τον καθαρισμό του σπιτιού είναι σχετικά ακριβά και καταναλώνουν ένα σημαντικό budget. Αποτελούν λοιπόν ένα πολύ μεγάλο έξοδο, ειδικά αν κάτσεις να αναλογιστείς πόσα χρήματα ξοδεύεις το χρόνο για τα απορρυπαντικά του σπιτιού. Η εκτίμηση του κόστους για απορρυπαντικά, μας έχει κάνει να ψάχνουμε πιο οικονομικούς τρόπους για τον καθαρισμό του σπιτιού. Εμείς, ψάξαμε για εσένα και βρήκαμε αποτελεσματικές συνταγές για σπιτικά απορρυπαντικά που μπορείς να φτιάξεις μόνος/-η σου στο σπίτι!

3+1 Αποτελεσματικές Συνταγές για Σπιτικά Απορρυπαντικά!

1. Σπιτικό Καθαριστικό Φούρνου

Οι συνταγές για σπιτικά απορρυπαντικά δεν τελειώνουν ποτέ. Είναι πάντα καλύτερο να αποφεύγουμε τα χημικά σκευάσματα του εμπορίου για το φούρνο και να χρησιμοποιούμε τα δικά μας υλικά. Για να φτιάξεις αυτή τη συνταγή θα χρειαστείς:
  • 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 1 κ.σ. Υγρό πιάτων
  • 1 κ.γ. Βόρακα
Εκτέλεση: Σε ένα μικρό μπουκάλι spray, προσθέτουμε τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Ψεκάζουμε το φούρνο και αφήνουμε το μείγμα να δράσει για 20 λεπτά. Ύστερα τρίψε την επιφάνεια του φούρνου με ένα ύφασμα ή μια πετσέτα. Ο φούρνος σου θα λάμπει! #tip: Για του λεκέδες που επιμένουν ή για τους δύσκολους λεκέδες, πριν εφαρμόσεις το απορρυπαντικό, τρίψε την επιφάνεια του φούρνου σου με μια εφημερίδα!

12 Χρήσεις της Μαγειρικής Σόδας για τέλειο καθάρισμα!

2. Σπιτικό Απορρυπαντικό Πλυντηρίου Ρούχων

Γιατί να αγοράσεις απορρυπαντικό για το πλυντήριο ρούχων, αφού μπορείς να το φτιάξεις μόνος/-η σου στο σπίτι, μέσα σε λίγα λεπτά; Αναζητήσαμε τις καλύτερες συνταγές για σπιτικά απορρυπαντικά πλυντηρίου και βρήκαμε αυτή τη συνταγή. Είναι δοκιμασμένη, γρήγορη και αποτελεσματική για το πλύσιμο των ρούχων σου! Θα χρειαστείς:
  • 1 πλακα σαπουνι ελαιολαδου (100gr)
  • 100gr ανθρακική σόδα (σόδα πλυσίματος)
  • 100 gr βόρακας δεκαυδρικός (οχι βορικό οξύ)
  • Δοχείο αποθήκευσης απορρυπαντικού 5 λίτρων
Εκτέλεση: Τρίβουμε το σαπούνι ελαιολάδου χρησιμοποιώντας τον τρίφτη. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ένα λίτρο νερό και το τριμμένο σαπούνι και το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας, σε χαμηλή φωτια. Αφού λιώσει προσθέτουμε σιγά σιγά τη σόδα και τον βόρακα. Ανακατεύουμε συνεχόμενα, ώσπου να βράσει για 1-2 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Το μείγμα μας θα αρχίσει να φουσκώνει και αφού κρυώσει προσθέτουμε 4 λίτρα αποσταγμένου ή απιονισμένου νερού, σε θερμοκρασία δωματίου. Το αφήνουμε για 24 ώρες και φροντίζουμε να το ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το απορρυπαντικό μας θα βγει 5 λίτρα. Πλέον είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσεις, με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείς τα υγρά απορρυπαντικά. Μην ξεχάσεις να προσθέσεις το αγαπημένο σου μαλακτικό για την πλύση, για να μυρίζουν τα ρούχα σου υπέροχα. #tip: Χρησιμοποίηση μόνο σαπούνι πράσινο ελαιολάδου. Δεν θα βγει το ίδιο αποτέλεσμα με οποιοδήποτε άλλο σαπούνι του εμπορίου.

3. Σπιτικό Μαλακτικό Πλυντηρίου Ρούχων

Με αυτή τη συνταγή δεν θα χρειαστεί να αγοράσεις μαλακτικό για τα ρούχα ξανά! Είναι η πιο οικονομική λύσει που θα κάνει τα ρούχα σου να μυρίζουν τέλεια και θα σε γλιτώσει από τα περιττά έξοδα. Τι θα χρειαστεις:
  • 250 ml μηλόξυδο ή λευκό ξύδι
  • 750 ml νερό
  • 15-20 σταγόνες αιθέριο έλαιο
Εκτέλεση: Σε ένα πλαστικό μπουκάλι ανακατεύουμε αυτά τα συστατικά. Πριν τη χρήση φρόντισε να ανακινείς ξανά.
#Tip: Μπορείς να το αποθηκεύσεις στο ράφι με τα απορρυπαντικά και να το χρησιμοποιείς κάθε φορά που πλένεις τα ρούχα σου. Φυσικά, χρησιμοποιείται πάντα μαζί με το απορρυπαντικό για να καθαριστούν σωστά τα ρούχα.

Σόδα με Λεμόνι: 4 tips Που θα Κάνουν την Καθαριότητα Παιχνιδάκι!

4. Σπιτικό Απορρυπαντικό για τα Πιάτα

Υπάρχουν πολλές συνταγές για σπιτικά απορρυπαντικά για τα πιάτα που μπορείς να φτιάξεις. Μια από τις καλύτερες συνταγές είναι η ακόλουθη. Για να φτιάξεις απορρυπαντικό πιάτων θα χρειαστείς:
  • 2 φλιτζάνια υγρό σαπούνι μασσαλίας
  • ½ φλιτζάνι ζεστό νερό
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • Αιθέρια έλαια
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ξεκίνα να ανακατεύεις το υγρό σαπούνι μασσαλίας με το ζεστό νερό. Στη συνέχεια πρόσθεσε το λεμόνι και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μπορείς να ρίξεις τα αιθέρια έλαια. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο αιθέριο έλαιο θέλεις. Ενδεικτικά, μπορούμε να σου προτείνουμε τη λεβάντα και τη μέντα. #tip: Μην αμελήσεις το λεμόνι κατά τη δημιουργία της συνταγής. Το λεμόνι προσφέρει οξύτητα στο σαπούνι, κάτι που βοηθάει να διαλυθούν και να απομακρυνθούν τα λίπη.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να βρεις ιδέες για σπιτικά απορρυπαντικά και να χρησιμοποιήσεις κάποια από αυτές για την καθαριότητα του σπιτιού σου. Αν, πάλι, χρειάζεσαι τη βοήθεια μιας έμπειρης και αξιόπιστης καθαρίστριας για να σε βοηθήσει στον καθαρισμό του σπιτιού σου, μπορείς να καταχωρήσεις την εργασία σου στην πλατφόρμα μας.

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα