Στούκο Βενετσιάνο: Η τεχνοτροπία τοίχου που θα λατρέψεις!

Η Στούκο Βενετσιάνο, όπως το λέει και το όνομά της, είναι μια φανταστική τεχνοτροπία τοίχου με στόκο. Η προέλευσή της ξεκινά από τη Ρώμη και τη Βενετία, από όπου έχει εμπνευστεί. Η μορφή της τεχνοτροπίας αυτής θυμίζει τα μάρμαρα της Αναγέννησης, λόγω των χαρακτηριστικών κυματισμών της. Ονομάζεται, αλλιώς και Στόκος Βενετσιάνο και αποτελεί πρώτη επιλογή για ανθρώπους που θέλουν να φέρουν στο σπίτι τους κάτι μοντέρνο και ταυτόχρονα κλασικό. Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο η Στούκο Βενετσιάνο να θυμίζει μάρμαρο. Ανάλογα με το χρωματισμό που επιλέγεις, αλλάζει και το αισθητικό αποτέλεσμα, αφού συνδυάζεται με διαφορετικά στυλ. Για παράδειγμα, στο βιομηχανικό και το μίνιμαλ ύφος διακόσμησης, προτιμάται πολύ η τεχνοτροπία τοίχου με στόκο σε γκρι χρώμα. Θέλεις να μάθεις περισσότερα για τη σύνθεση της τεχνοτροπίας, αλλά και τον τρόπο εφαρμογής της; Έχουμε συγκεντρώσει για σένα όλα όσα θέλεις να ξέρεις!

Στούκο Βενετσιάνο: Ερωτήσεις & Απαντήσεις που θα σου λύσουν τα χέρια!

#1 Ποια είναι η σύνθεση της Στούκο Βενετσιάνο;

Η Στούκο Βενετσιάνο, είναι τεχνοτροπία τοίχου και εφαρμόζει σε λείες επιφάνειες, όπως κολώνες, τοίχους, σκαλιά και τζάκια. Αποτελείται από στόκο με βασικά υλικά τον σβησμένο ασβέστη και τη μαρμαρόσκονη. Πολλοί την αποκαλούν και γυαλιστερό στόκο, καθώς αφήνει μία γυαλάδα στους τοίχους μετά την εφαρμογή της. Στην αγορά μπορείς να βρεις ποικιλία χρωμάτων σε Στόκο Βενετσιάνο και να διαλέξεις εκείνο που εξυπηρετεί τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σου.

τεχνοτροπία τοίχου με στόκο

Διάβασε επίσης: 10+ πρωτότυπες τεχνοτροπίες τοίχου που θα λατρέψεις!

#2 Σε ποια στυλ διακόσμησης ταιριάζει η Στούκο Βενετσιάνο;

Η τεχνοτροπία τοίχου με στόκο ταιριάζει σε διαφορετικά στυλ διακόσμησης, ανάλογα με το πώς εφαρμόζεται, σε τι διαστάσεις επιφανειών, αλλά και σε τι είδους χρώματα. Εμείς θα αναφέρουμε, ενδεικτικά, κάποιες δημοφιλείς ιδέες για την εφαρμογή της Στούκο Βενετσιάνο.

1. Τεχνοτροπία τοίχου με στόκο σε μίνιμαλ στυλ

Το μίνιμαλ στυλ έχει έρθει για να μείνει στις προτιμήσεις πολλών σπιτιών στη χώρα μας. Οι τεχνοτροπίες τοίχων ταιριάζουν φανταστικά στο στυλ αυτό, καθώς οι τοίχοι δεν καλύπτονται από περιττά αντικείμενα και μπορούν να αναδείξουν μοναδικά την όψη των τεχνοτροπιών. Έτσι, πολύ δημοφιλής είναι η εφαρμογή τεχνοτροπίας τοίχου με στόκο σε αποχρώσεις του γκρι, για το μίνιμαλ σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα.

τεχνοτροπία τοίχου με στόκο

2. Στούκο Βενετσιάνο σε vintage στυλ

Το vintage στυλ διακόσμησης χρησιμοποιεί στοιχεία που μοιάζουν, ή είναι παλιά, συνδυασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνονται μοντέρνα. Εμείς λατρεύουμε να βλέπουμε vintage σαλόνια και κρεβατοκάμαρες και ένας όμορφος τρόπος για να ολοκληρώσεις τη διακόσμηση αυτή, είναι με Στούκο Βενετσιάνο στους τοίχους. Χρησιμοποίησε ανοιχτές αποχρώσεις, ανάμεσα στο λευκό, το ροζ και το μπεζ και σίγουρα θα εντυπωσιαστείς!

στούκο βενετσιάνο

3. Στόκος Βενετσιάνο σε βιομηχανικό στυλ

Η διακόσμηση σε βιομηχανικό στυλ μας κερδίζει, χάρη στις καθαρές και ευθείες γραμμές της, αλλά και τα απλά χρώματα που δανείζεται από το μινιμαλιστικό ύφος. Η τεχνοτροπία τοίχου με στόκο είναι ό,τι καλύτερο για μια βιομηχανική διακόσμηση σε σκούρα χρώματα, η οποία έχει άκρως νεανικό ύφος. Φυσικά, στο συγκεκριμένο στυλ ταιριάζουν και άλλες τεχνοτροπίες, οι οποίες έχουν πιο απλές γραμμές και πιο ξεκάθαρα σχέδια.

τεχνοτροπία τοίχου με στόκο

#3 Πώς εφαρμόζεται η τεχνοτροπία τοίχου με στόκο;

Η Στούκο Βενετσιάνο τοποθετείται, πολλές φορές, με ειδικό στόκο που βρίσκεις στα χρωματοπωλεία. Η τοποθέτησή της, πραγματοποιείται με ειδική σπάτουλα. Εάν είσαι από τους τολμηρούς και θες να επιχειρήσεις να δημιουργήσεις την συγκεκριμένη τεχνική μόνος σου, τα παρακάτω βήματα θα σε βοηθήσουν να την πετύχεις.

1. Χρησιμοποίησε ειδική εύκαμπτη σπάτουλα και εφάρμοσε τον στόκο σε κηλίδες στην επιφάνεια του τοίχου. Όταν στεγνώσει ο στόκος κάλυψε τα κενά ανάμεσα στους κύκλους με τον υπόλοιπο στόκο. Μόλις στεγνώσει και το δεύτερο χέρι στόκου, τρίψε την επιφάνεια με γυαλόχαρτο και απομάκρυνε την σκόνη.

2. Εφάρμοσε πάλι με την ειδική σπάτουλα τον γυαλιστερό στόκο (Στούκο Βενετσιάνο) αρχικά με κύκλους και έπειτα σε όλη την επιφάνεια.

3. Κράτησε την σπάτουλα από χάμηλα και ολοκλήρωσε την τεχνοτροπία δημιουργώντας γυαλάδα με την σπάτουλα. Προσοχή, μην βάζεις πολύ δύναμη στην σπάτουλα και δημιουργηθούν φθορές στον τοίχο.

Τώρα που ξέρεις πώς να βάψεις τον τοίχο με την τεχνοτροπία τοίχου με στόκο, μπορείς να την κάνεις κυρίαρχο στοιχείο της διακόσμησής σου. Τοποθέτησέ τη σε κολώνες, σε σκάλες, σε τοίχους και σε διαχωρίσματα εσωτερικού χώρου. Χρησιμοποίησέ τη στο μπάνιο, αλλά και στο τζάκι και επίλεξε από ένα μεγάλο χρωματολόγιο. Μην το παρακάνεις με την χρήση της γιατί μπορεί να έχεις αντίθετα αποτελέσματα στην διακόσμηση των τοίχων σου.

στούκο βενετσιάνο

#4 Γιατί πρέπει να εμπιστευτείς έναν επαγγελματία στην εφαρμογή της Στούκο Βενετσιάνο;

Είναι γεγονός, ότι οι τεχνοτροπίες παρουσιάζουν μεγαλύτερη δυσκολία στην προετοιμασία και την εφαρμογή, σε σχέση με το παραδοσιακό βάψιμο. Ειδικά η τεχνοτροπία τοίχου με στόκο, είναι πολύ εύκολο να πάει στραβά, αν είσαι ερασιτέχνης και δεν έχεις μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους εργασίες. Γι’ αυτό, άλλωστε, είναι εδώ για σένα οι επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας μας.

Αν θέλεις να εφαρμόσεις τη Στούκο Βενετσιάνο στο χώρο σου, έχουμε την πιο ασφαλή λύση! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από έμπειρους ελαιοχρωματιστές της περιοχής σου. Εκείνοι θα αναλάβουν να προετοιμάσουν τα κατάλληλα υλικά, αλλά και να εφαρμόσουν την τεχνοτροπία τοίχου με στόκο, εξοικονομώντας για σένα, χρόνο, κόπο και χρήμα!

Στούκο Βενετσιάνο

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα