3 σημαντικοί λόγοι που χρειάζεσαι βοήθεια στη σύνδεση φωτιστικού!

Η σύνδεση φωτιστικού είναι μια φαινομενικά απλή εργασία. Πήρες το καινούργιο σου φωτιστικό κι όλο χαρά γυρνάς στο σπίτι για να το τοποθετήσεις. Πολύ ωραίο, αλλά μη το κάνεις. Απλά φαίνεται εύκολο, δεν είναι.

Αν από μόνη της η προοπτική να βρεθείς τόσο κοντά στο ηλεκτρικό ρεύμα δεν σε φοβίζει (κακώς, βέβαια), υπάρχουν πολλοί ακόμη λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να το δοκιμάσεις χωρίς επαγγελματική βοήθεια. Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις.

Γιατί δεν πρέπει να δοκιμάσεις τη σύνδεση φωτιστικού μόνος/-η!

Δεν έχεις τα εργαλεία που χρειάζονται.

Ας ξεκινήσουμε με τα απλά. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα έχεις όλα τα εργαλεία που θα χρειαστούν. Έστω ότι έχεις κάποια από τα βασικά, όπως η πένσα και το κατσαβίδι. Δύσκολα θα έχεις το ηλεκτρικό τρυπάνι που χρειάζεσαι και ακόμα πιο δύσκολα θα έχεις το δοκιμαστικό κατσαβίδι. Με το αγαπημένο αυτό εργαλείο των ηλεκτρολόγων, μπορείς να δεις αν από κάποιο καλώδιο περνάει ρεύμα και στη συνέχεια να πράξεις αναλόγως.

Μπορεί να τρυπήσεις τα καλώδια.

Μία από τις μεγαλύτερες παγίδες που υπάρχουν στη σύνδεση φωτιστικού, είναι η πιθανότητα να κάνεις τις τρύπες πάνω στα καλώδια. Για να καταλάβεις από που περνάνε τα καλώδια και να τα αποφύγεις, πρέπει να έχεις κάποιες βασικές γνώσεις του πώς γίνεται η ηλεκτρολογική καλωδίωση. Σε αντίθετη περίπτωση, αν έχεις προνοήσει και έχεις κλείσει το γενικό, το λιγότερο που θα συμβεί είναι μια μεγάλη ζημιά στα καλώδια και στο ταβάνι. Οπότε, χρειάζεσαι  ηλεκτρολόγο και πάλι, για να αλλάξει τα καλώδια που χάλασες.

Δεν ξέρεις από ηλεκτρολογική συνδεσμολογία.

Μπορείς να ξεχωρίσεις αν υπάρχει γείωση σε μια καλωδίωση ή όχι; Αν το φωτιστικό σου είναι μεταλλικό, η γείωση είναι απαραίτητη για να μη σε χτυπάει το ρεύμα όταν το ακουμπάς. Ο επαγγελματίας ηλεκτρολόγος μπορεί να καταλάβει, αν υπάρχει και να στην εγκαταστήσει. Ακόμη, στο κάθε φωτιστικό υπάρχουν 2-3 καλώδια τα οποία και πρέπει να συνδέσεις με τα αντίστοιχα στο τοίχο σου. Ποιό πάει που όμως; Αν τα συνδέσεις λάθος, στη καλύτερη περίπτωση θα καεί μόνο το φωτιστικό σου. Πόσο το πλήρωσες είπαμε;

Το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι παιχνίδι. Μια μόνο στιγμή απροσεξίας μπορεί να αποβεί μοιραία. Η σύνδεση φωτιστικού είναι ένα απλό παράδειγμα ηλεκτρολογικών εργασιών, που όμως κρύβει πολλούς κινδύνους.

Στο Douleutaras.gr θα βρεις τον έμπειρο ηλεκτρολόγο που θα φροντίσει και για το σπίτι σου και για την ασφάλεια σου. Δεν είναι περιττό έξοδο, είναι ωριμότητα!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα