Διατήρησε τα Έπιπλα Εξωτερικού Χώρου σε Άψογη Κατάσταση με 4 τρόπους!

Έπιπλα Εξωτερικού Χώρου

Τα ξύλινα έπιπλα για τον κήπο είναι μια φανταστική ιδέα για να διακοσμήσεις το χώρο σου σε κλασικό στυλ. Είναι διαχρονικά, όμορφα και ταιριάζουν στο φυσικό περιβάλλον. Γι’ αυτό τα αγαπάμε ιδιαιτέρως. Φυσικά, το ξύλο που εκτίθεται στις καιρικές συνθήκες κινδυνεύει και περισσότερο από τη φθορά. Με το πέρασμα του χρόνου, η συντήρηση ξύλου εξωτερικού χώρου είναι απαραίτητη για να κρατήσεις τα έπιπλα σου σε άριστη κατάσταση. Για να γίνει σωστά η συντήρηση, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που πρέπει να προσέξεις.

Αρχικά, πρέπει να ξέρεις πως τα έπιπλα από φυσικό ξύλο είναι πιο ευαίσθητα στην υγρασία και τις καιρικές συνθήκες, σε σχέση με τα έπιπλα από βιομηχανικό ξύλο. Συνεπώς, χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή στη συντήρηση τους για να αντέξουν για πολλά χρόνια. Έπειτα, πρέπει να γνωρίζεις από τι είδος ξύλου έχουν φτιαχτεί τα έπιπλα κήπου σου. Έτσι, θα μπορέσεις πιο εύκολα να επιλέξεις το σωστό βερνίκι για την προστασία του ξύλου. Εμείς συγκεντρώσαμε για σένα κάποιες εύκολες συμβουλές για τη συντήρηση ξύλου εξωτερικού χώρου που θέλεις να γνωρίζεις!

4 απλές συμβουλές για τη συντήρηση ξύλου εξωτερικού χώρου!

1. Αποθήκευση επίπλων το χειμώνα

Η διαδικασία για τη συντήρηση ξύλου εξωτερικού χώρου ξεκινά από την απαραίτητη πρόληψη. Τα ξύλινα έπιπλα χρειάζονται προστασία, ειδικά αν είναι κατασκευασμένα από ξύλο μασίφ. Ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι, λατρεύουμε να χαλαρώνουμε στο μπαλκόνι, ή στον κήπο, απολαμβάνοντας τα έπιπλα κήπου. Το πρόβλημα είναι, πως τα ξύλινα έπιπλα δεν πρέπει να μένουν εκτεθειμένα όλο το χρόνο.

Η υγρασία, οι βροχές, ο δυνατός αέρας και όλα τα έντονα καιρικά φαινόμενα, μπορούν να φθείρουν τα ξύλινα έπιπλα σου. Έτσι, σαν πρώτη συμβουλή θα σου προτείναμε να αποθηκεύεις τα έπιπλα κήπου μέσα στο σπίτι το χειμώνα. Έτσι, θα εξασφαλίσεις την προστασία τους από έντονα καιρικά φαινόμενα. Αν δεν έχεις χώρο για τη φύλαξη τους μέσα στο σπίτι, κάλυψε τα στο μπαλκόνι. Χρησιμοποίησε τραπεζομάντηλα από νάϋλον και άλλα αδιάβροχα υφάσματα, έτσι ώστε να αποφύγεις ένα μεγάλο μέρος της φθοράς.

Διάβασε επίσης: Συντήρηση ξύλινου πατώματος: Πώς θα διατηρήσεις το ξύλο στην εντέλεια;

2. Καθαρισμός επίπλων από λεκέδες

Το ξύλο χρειάζεται προσοχή στον καθαρισμό του για να μη χάσει τη γυαλάδα, ή το χρώμα του. Αρχικά, είναι καλό να καθαρίζεις τους λεκέδες από το ξύλο όσο πιο γρήγορα γίνεται, πριν στεγνώσουν. Αυτό είναι σημαντικό σημείο στη συντήρηση ξύλου εξωτερικού χώρου, αλλά και εσωτερικού χώρου. Αν ο λεκές στεγνώσει, υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί ξύσιμο και βάψιμο το ξύλο για να ξαναβρεί το χρώμα του. Ειδικά όταν πίνουμε το ποτό, ή το ρόφημα μας στο μπαλκόνι, είναι καλό να έχουμε σουβέρ πάνω στο τραπέζι.

Είναι ένας αποδοτικός τρόπος για να αποφύγεις τη δημιουργία λεκέδων από υγρά πάνω στο τραπέζι κήπου σου. Αν δεν προλάβεις τη δημιουργία του λεκέ στο ξύλο, θα χρειαστεί να βρεις τον καλύτερο τρόπο να τον καθαρίσεις. Διάβασε το άρθρο που ετοιμάσαμε με τίτλο: "6 συμβουλές για να κάνεις τα ξύλινα έπιπλα σου να γυαλίζουν!", για να βρεις χρήσιμες συμβουλές για τον καθαρισμό των επίπλων σου. Θα ανακαλύψεις, πως υπάρχουν κάποιοι απολύτως φυσικοί τρόποι για να καθαρίσεις το ξύλο εξωτερικού χώρου!

συντήρηση ξύλου εξωτερικού χώρου

3. Τα σωστά βερνίκια για ξύλο

Υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία βαφών και βερνικιών για ξύλο για να επιλέξεις αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι. Υπάρχουν βερνίκια σε σκόνη, σε υγρή μορφή και σε σπρέι, ματ και γυαλιστερά και καθένα από αυτά φαίνεται να έχει διαφορετικό σκοπό χρήσης. Τα άχρωμα βερνίκια σε υγρή μορφή είναι κατάλληλα για τη συντήρηση ξύλου εξωτερικού χώρου. Πρόκειται για προστατευτικά βερνίκια, τα οποία αραιώνουμε με λίγο καθαρό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τα προστατευτικά βερνίκια τα περνάμε στα έπιπλα κήπου με πινέλο και είναι σημαντικό να περνάμε ολόκληρη την επιφάνεια, ακόμα και κάτω από τα πόδια των επίπλων. Όπως καταλαβαίνεις, σκοπός των βερνικιών αυτών είναι να προστατεύσουν το ξύλο από υγρασία, ρύπους και αλλοίωση του χρώματος. Όσον αφορά τη συντήρηση ξύλου εξωτερικού χώρου, είναι μια αρκετά σίγουρη λύση, τόσο για έπιπλα κήπου, όσο και για ξύλινα πατώματα.

4. Διαδικασία Συντήρησης με Βερνίκι

Βήμα 1: Λείανση του ξύλου

Είτε σκοπεύεις να συντηρήσεις το ξύλο εξωτερικού χώρου, είτε να το βάψεις από την αρχή σε άλλη απόχρωση, πρέπει να ξεκινήσεις από τη λείανση των επιφανειών. Για τη λείανση του ξύλου χρειάζεσαι γυαλόχαρτα, ή παλμικό τριβείο. Η καλύτερη λύση είναι να ξεκινήσεις με μικρό νούμερο γυαλόχαρτου και να συνεχίσεις με μεγάλο νούμερο για να κάνεις ωραίο φινίρισμα. Ενδεικτικά, μπορείς να ξεκινήσεις τη δουλειά με γυαλόχαρτο νούμερο 80 και να συνεχίσεις με νούμερο 180. Δε συστήνεται να αποφύγεις το βήμα αυτό, αν θέλεις να κάνεις λεπτομερή συντήρηση ξύλου εξωτερικού χώρου. Το τρίψιμο με γυαλόχαρτο λειαίνει τις τραχιές επιφάνειες, έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί πιο εύκολα το βερνίκι.

Βήμα 2: Πέρασμα με αστάρι (προαιρετικά)

Για τη συντήρηση ξύλου εξωτερικού χώρου δεν είναι υποχρεωτικό να περάσεις τα έπιπλα με αστάρι. Ωστόσο, το αστάρι βοηθά στο να κλείσουν οι πόροι του ξύλου και να εφαρμοστεί εύκολα το προστατευτικό βερνίκι. Μάλιστα, υπάρχουν διαφανή αστάρια που στεγνώνουν πιο γρήγορα. Αυτά χρησιμεύουν στο να τελειώσεις τη δουλειά σου πιο γρήγορα, μέσα σε μια μέρα. Τα αστάρια δε χρησιμοποιούνται μόνο για ξύλινα έπιπλα, αλλά και για κάθε είδους ξύλινες επιφάνειες. Είναι χρήσιμα για τα ξύλινα πατώματα, για τα παράθυρα και τις πόρτες.

Βήμα 3: Πέρασμα με προστατευτικό βερνίκι

Τα προστατευτικά βερνίκια για ξύλο είναι χρήσιμα για να γλυτώσεις τα έπιπλα κήπου σου από υγρασία, ρύπους και γενικά την αλλοίωση του χρώματος και της υφής. Είναι διάφανα και δεν επηρεάζουν το χρώμα του ξύλου, γι’ αυτό και είναι τα πιο ιδανικά για τη συντήρηση ξύλου εξωτερικού χώρου. Πέρα από τα βερνίκια προστασίας για το ξύλο, στην αγορά υπάρχουν και λάδια συντήρησης και προστασίας, τα οποία βοηθούν να γίνει το ξύλο αδιάβροχο. Επίσης, υπάρχει προστατευτικό κερί, το οποίο απαγορεύει τη συσσώρευση σκόνης πάνω στο ξύλο. Ανάλογα με το είδος ξύλου που έχουν τα έπιπλα σου, διάλεξε το σωστό προϊόν με τη συμβουλή του ειδικού στο κατάστημα με τα βερνίκια.

Ελπίζουμε να βοηθήσουμε στην εύκολη συντήρηση ξύλου εξωτερικού χώρου! Αν χρειάζεσαι βοήθεια με το βάψιμο και τη συντήρηση των ξύλινων επίπλων σου με επαγγελματικό τρόπο, εμείς είμαστε εδώ. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε προσφορές από επαγγελματίες ξυλουργούς για να περιποιηθούν τα έπιπλα σου με τον καλύτερο τρόπο!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα