4 Υπέροχα Σχέδια για Σταμπωτά Δάπεδα Εξωτερικών Χώρων!

εξωτερικός χώρος

Ο εξωτερικός χώρος ενός σπιτιού είναι η μισή αρχοντιά. Ειδικά αν διαθέτεις κάποια μονοκατοικία στην επαρχία. Θέλεις, λοιπόν, να επενδύσεις το δάπεδο του κήπου ή της βεράντας σου και δεν ξέρεις με τι; Τα σταμπωτά δάπεδα είναι τα ιδανικά! Χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο στους εξωτερικούς χώρους είτε σε κήπους είτε στους πεζοδρόμους των πόλεων. Ουσιαστικά αποτελούνται από οπλισμένο και ενισχυμένο σκυρόδεμα (μπετόν) κάτι που τα κάνει εξαιρετικά ανθεκτικά. Αφού τοποθετηθεί αυτό, στη συνέχεια μπαίνει σε επιλεγμένα ελαστικά καλούπια, ώστε να σταμπαριστεί σύμφωνα με ένα από τα σχέδια για σταμπωτά δάπεδα που έχεις επιλέξει.

Τα πλεονεκτήματα των σταμπωτών δαπέδων είναι αμέτρητα για αυτό και επιλέγονται αρκετά συχνά. Σε αυτά συγκαταλέγονται ο μικρός χρόνος κατασκευής τους, η αντιολισθητική τους ιδιότητα, η υψηλή αντοχή σε καιρικές συνθήκες και φθορές, καθώς και η μεγάλη διάρκεια ζωής χωρίς να χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη συντήρηση ή καθαρισμό. Άλλο χαρακτηριστικό τους είναι το ότι δεν επιτρέπουν τη δημιουργία ρωγμών και συνεπώς δεν εμφανίζεται ενοχλητική βλάστηση στη μέση του δαπέδου ενώ ο χρωματισμός τους παραμένει αναλλοίωτος όσα χρόνια κι αν περάσουν. Επίσης, υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια για σταμπωτά δάπεδα, πράγμα που αποτελεί έναν ακόμη λόγο επιλογής τους. Αυτά θα τα αναλύσουμε παρακάτω προκειμένου να πάρεις κάποιες ιδέες για να διακοσμήσεις και εσύ τον κήπο σου. 

4 Υπέροχα Σχέδια για Σταμπωτά Δάπεδα για να διαλέξεις!

1. Επένδυσε με Ακανόνιστη Πέτρα

σχέδια για σταμπωτά δάπεδα

Αυτό το σχέδιο σίγουρα θα σε ταξιδέψει. Θα σου θυμίσει βόλτα σε ελληνικό νησί ή κάποια επαρχία κοντά στη θάλασσα. Πρόκειται για καλούπια σκυροδέματος με μορφή πέτρας σε ακανόνιστο σχήμα και μέγεθος. Υπάρχει επίσης η επιλογή τοποθέτησης τετραγωνισμένων πετρών πάλι σε διάφορα μεγέθη. Στο συγκεκριμένο σχήμα υπάρχει και η επιλογή της μορφής ξύλου αντί για πέτρα. Επίσης, δεν έχεις περιορισμό στο χρώμα αφού μπορείς να επιλέξεις ένα από τη μεγάλη γκάμα που παρέχεται. Ενδεικτικά αναφέρουμε σε ό,τι αφορά την πέτρα, ότι οι πιο δημοφιλείς αποχρώσεις είναι αυτές του μπεζ, γκρι, καφέ και κόκκινου. Ενδείκνυται περισσότερο για το σχεδιασμό ενός μονοπατιού στον κήπο από την είσοδο του σπιτιού έως την είσοδο του κήπου ή για την επένδυση ολόκληρης της βεράντας ή της αυλής. Όπως είπαμε το σταμπωτό δάπεδο είναι αρκετά ανθεκτικό ώστε να χρησιμοποιηθεί και σε χώρο από όπου διέρχεται το αυτοκίνητο σας χωρίς να δημιουργηθούν ζημιές.

10 Ονειρεμένες Ιδέες για να Διακοσμήσεις τον Κήπο σου με Πέτρα!

2. Φτιάξε δρόμο με "Τουβλάκι"

σχέδια για σταμπωτά δάπεδα

Ενδεχομένως να έχεις συνηθίσει να βλέπεις τα τούβλα στους τοίχους. Κι όμως! Τώρα μπορείς να τα δεις και στο πάτωμα με το σταμπωτό δάπεδο. Συνήθως το συγκεκριμένο σχέδιο επιλέγεται για την πεζοδρόμηση μικρών ή μεγάλων μονοπατιών. Τα καλούπια σε μορφή τούβλου προκαλούν την ψευδαίσθηση πως πρόκειται όντως για τη χρήση του συγκεκριμένου υλικού. Οι τρόποι που συνηθίζεται να τοποθετείται είναι σε σειρά ή σε σχήμα ‘V’. Αυτά τα σχέδια για σταμπωτά δάπεδα παραπέμπουν σε σπίτι επαρχίας ή σε σπίτι με χωριάτικο στυλ. Ενώ είναι γεγονός ότι χρησιμοποιούνται περισσότερο οι αποχρώσεις του καφέ και του κόκκινου για να προσδίδεται ένα φυσικό στοιχείο στο δάπεδο.

3. Δώσε σχήμα Βεντάλιας

σχέδια για σταμπωτά δάπεδα

Αποτελεί μια πολύ κοινή λύση σε πολλούς πεζοδρόμους ευρωπαϊκών αλλά και ελληνικών πόλεων. Το σχέδιο αυτό αυτό είναι γνωστό με την ονομασία ‘καλντερίμια’. Προσφέρεται ως μια πολύ καλή ιδέα για να διαφοροποιηθείς από τα κοινά σχέδια για σταμπωτά δάπεδα εξωτερικού χώρου. Θα δώσει μια πιο μοντέρνα αλλά ταυτόχρονα παραδοσιακή αισθητική στην αυλή σου. Μοντέρνα λόγω σχεδίου και παραδοσιακή λόγω της πέτρινης όψης. Εδώ υπάρχουν αμέτρητες εναλλακτικές σε χρώματα, πράγμα που σου δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσεις το πάτωμά σου με το υπόλοιπο σπίτι. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να πλαισιώσεις τα στρογγυλά σου παρτέρια ενισχύοντας το σχήμα τους. Επίσης, σύμφωνα με τον τρόπο που έχει τοποθετηθεί το σταμπωτό δάπεδο, είναι ικανό να δώσει μία φορά επιδεικνύοντας μια συγκεκριμένη διαδρομή.

4. Ντύσε το δάπεδο με Πλακίδια

σχέδια για σταμπωτά δάπεδα

Ενδέχεται να έχεις δει αυλές ή κήπους επενδυμένους με πλακάκια εξωτερικού χώρου και να έχεις αναρωτηθεί αν είναι όντως πλακάκι. Εμείς θα σου πούμε ότι το πιθανότερο είναι να μην είναι. Πρόκειται για σταμπωτό δάπεδο με τετραγωνισμένο ομοιόμορφο σχήμα όπως αυτό των πλακιδίων. Έχει και αυτό πέτρινη όψη και μπορείς να επιλέξεις μία από τις πολλές αποχρώσεις που διατίθενται. Υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθεί σε ευθείες οριζόντιες και κάθετες σειρές ή και όχι. Αυτό εξαρτάται από τη δική σου κρίση. Επίσης, αποτελεί μια καλή λύση στην περίπτωση που διαθέτεις μεγάλο κήπο. Εάν δε θέλεις να τον επενδύσεις ολόκληρο με δάπεδο αλλά μόνο ένα κομμάτι του και στο υπόλοιπο να έχεις γκαζόν και φυτά. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείς έναν επιπλέον χώρο ο οποίος μπορεί να χρησιμεύσει στο να στήσεις το bbq σου ή να κάνεις ένα τραπέζι με την οικογένεια ή τους φίλους σου μια ημέρα του καλοκαιριού.

Εμείς σου δώσαμε κάποια σχέδια για σταμπωτά δάπεδα και ελπίζουμε να σε εμπνεύσαμε. Ίσως, λοιπόν, να κάναμε την επιλογή σου λίγο πιο εύκολη. Εσύ, τώρα, με οδηγό τη φαντασία σου και γνωρίζοντας καλύτερα το σπίτι σου από εμάς, διάλεξε το σχέδιο που αντιπροσωπεύει το στυλ σου. Εάν είσαι έτοιμος για την τοποθέτηση σταμπωτού δαπέδου και ψάχνεις κάποιον να την αναλάβει τότε απευθύνσου στους ειδικούς!

Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε προσφορές από τους έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις το εξωτερικό χώρο που ονειρεύεσαι για το σπίτι σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα