7 Μοντέρνα Σχέδια Κουρτινών που θα αναβαθμίσουν τη διακόσμηση της Κουζίνας σου!

Οι κουρτίνες είναι ένα στολίδι του σπιτιού. Μερικές φορές παίρνουμε την ύπαρξη τους σαν δεδομένη, αλλά η αλήθεια είναι πως χωρίς αυτές, ο χώρος πιθανώς να μοιάζει άδειος. Ακόμα και σε διακοσμήσεις σε μινιμαλιστικό ύφος, συνήθως δεν παραλείπεται η χρήση κουρτινών. Όσο για τα διαθέσιμα υφάσματα και σχέδια κουρτινών, οι επιλογές είναι πάρα πολλές και ικανές να σε ευχαριστήσουν, όποιο κι αν είναι το γούστο σου. Ακόμα και σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση της κουζίνας με κουρτίνες, οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Μάλιστα, η επιλογή κουρτινών κουζίνας είναι αρκετά σημαντική, γιατί η κουζίνα σπάνια έχει άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Ακριβώς επειδή τείνουμε να παραμελούμε την προσεκτική διακόσμηση της κουζίνας, αξίζει να δώσουμε προσοχή, τουλάχιστον στις κουρτίνες. Πρέπει οι κουρτίνες να ταιριάζουν στο γενικότερο περιβάλλον και στην αίσθηση που θέλουμε να δώσουμε στο χώρο μας. Για παράδειγμα, είναι παράδοξο να θέλουμε μια πιο φωτεινή κουζίνα και να τοποθετούμε βαριές κουρτίνες από βαμβάκι. Επίσης, θα φαίνεται περίεργο, αν σχεδιάζουμε σε μινιμαλιστικό ύφος το χώρο μας και έχουμε κουρτίνες φλοράλ, ή με κρόσια. Εμείς συγκεντρώσαμε κάποιες αγαπημένες μας ιδέες από μοντέρνα σχέδια κουρτινών και σου τις παρουσιάζουμε παρακάτω για να εμπνευστείς για τη δική σου διακόσμηση κουζίνας.

7 μοντέρνα σχέδια κουρτινών για να διακοσμήσεις την κουζίνα σου!

#1 Κουρτίνες καρό

Το καρό ύφασμα για κουρτίνες είναι αρκετά αγαπημένο, ειδικά για το χώρο της κουζίνας. Το σχέδιο αυτό είναι διαχρονικό, λόγω του ότι είναι απλό, αλλά και όμορφο, χαρούμενο και πρακτικό. Καλώς, ή κακώς, η κουζίνα είναι το δωμάτιο του σπιτιού που λερώνεται περισσότερο, λόγω του ότι εκεί μαγειρεύουμε και σερβίρουμε φαγητό. Για το λόγο αυτό, ίσως τα ιδανικά σχέδια κουρτινών για κουζίνες είναι εκείνα που δε λεκιάζουν εύκολα. Το καρό, λόγω του σχεδίου του, μπορεί να κρύψει ένα μικρό λεκέ.

κουρτίνες καρό

Σαν αποτέλεσμα, δε χρειάζεται να πλένεις τις κουρτίνες σου κάθε εβδομάδα, κάτι που θα ήταν αρκετά κουραστικό. Ένα όμορφο χρώμα για καρό κουρτίνες είναι το κόκκινο, γιατί είναι ζωηρό και χαρούμενο. Έτσι, μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση και να σε γεμίσει ενέργεια. Σου προτείνουμε να διαλέξεις καρό ύφασμα με έως και 3 χρώματα. Η υπερβολική πολυχρωμία μπορεί να κάνει τις κουρτίνες σου να μοιάζουν κιτς, κάτι που πιθανώς θέλεις να αποφύγεις. Το ιδανικό χρώμα καρό για να συνδυάσεις το κόκκινο είναι το λευκό, γιατί κάνει χρωματική αντίθεση και σου επιτρέπει να εστιάσεις στο κόκκινο.

Διάβασε επίσης: Κουρτίνες Σαλονιού: 20+1 σχέδια που θα σε ενθουσιάσουν!

#2 Κουρτίνες φλοράλ

Τα φλοράλ σχέδια έχουν έναν αέρα θηλυκότητας, με την έννοια ότι μοιάζουν πιο ανάλαφρα και πιο ρομαντικά, σε σχέση με άλλα σχέδια. Αν σχεδιάζεις τη διακόσμηση σου για την άνοιξη, ή αν επιθυμείς να διακοσμήσεις το σπίτι σου σε ρομαντικό στυλ, τα φλοράλ μοτίβα είναι ιδανικά για σένα. Ιδιαίτερα όταν σχεδιάζουμε ανοιξιάτικη διακόσμηση, δύσκολα θα αφήσουμε τα εμπριμέ σχέδια εκτός συναγωνισμού. Τα λουλούδια είναι απαραίτητο στοιχείο που αναδεικνύει τον ερχομό της άνοιξης, ακόμα κι αν αυτά βρίσκονται πάνω στις κουρτίνες.

φλοράλ κουρτίνες

Τα φλοράλ σχέδια κουρτινών θα ταιριάξουν καλύτερα στην κουζίνα σου, αν έχεις βάψει τους τοίχους και τα ντουλάπια σε ανοιχτές αποχρώσεις. Μπορείς να συνδυάσεις τα χρώματα των κουρτινών σου με τα χρώματα των ντουλαπιών για να είναι αρμονικό το αποτέλεσμα. Και σε αυτή την περίπτωση, θα σου προτείναμε να διαλέξεις κουρτίνες με έως και 3 χρώματα για να αποφύγεις την υπερβολή. Ειδικά το φόντο πίσω από τα λουλούδια, είναι καλό να είναι λευκό, απαλό γκρι, ή απαλό μπεζ, ώστε να είναι διακριτικό.

#3 Κουρτίνες ημιδιαφανείς

Αν σχεδιάζεις το χώρο σου σε μινιμαλιστικό ύφος, τότε καλό είναι να ρίξουμε μια ματιά σε κάποιο πιο διακριτικό σχέδιο για κουρτίνες. Οι μονόχρωμες κουρτίνες σε ελαφριά υφάσματα είναι ιδανικές για μια απλή, αλλά εντυπωσιακή διακόσμηση. Σε τέτοιες περιπτώσεις, συνηθίζεται να επιλέγουμε κουρτίνες στο χρώμα του τοίχου. Η επιλογή αυτή γίνεται, με σκοπό να έχουμε το πιο αρμονικό αποτέλεσμα. Όσον αφορά στο χώρο της κουζίνας, μπορείς να ακολουθήσεις την ίδια λογική.

κουρτίνες ημιδιαφανείς

Ειδικά αν θέλεις η κουζίνα σου να γίνει πιο φωτεινή, οι ημιδιαφανείς κουρτίνες σε ανοιχτό χρώμα είναι ιδανικές για σένα. Φυσικά, υπάρχει ο κίνδυνος να λεκιάζονται πιο συχνά, σε σχέση με τις καρό, ή τις φλοράλ κουρτίνες. Ωστόσο, αν το παράθυρο, όπου βάζεις κουρτίνες δεν είναι πολύ κοντά στο σημείο που μαγειρεύεις, δε θα πρέπει να υπάρξει πρόβλημα. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις την ιδέα αυτή για να διαπιστώσεις αν καλύπτει τις ανάγκες σου, ή όχι. Από αισθητικής απόψεως, πάντως, το σχέδιο αυτό είναι κλασικό και πολυαγαπημένο.

#4 Κουρτίνες με δαντέλα

Μιας και μιλάμε για κλασικές και πολυαγαπημένες επιλογές, είναι φυσικό να μας έρχονται στο νου τα σχέδια κουρτινών με δαντέλα. Τα σχέδια με δαντέλα είναι παραδοσιακά και διαχρονικά, ενώ ταυτόχρονα καταφέρνουν να εντυπωσιάζουν μέχρι και σήμερα. Μπορείς να βρεις κουρτίνες με χειροποίητη δαντέλα, ή και με βιομηχανική, η οποία είναι πιο οικονομική.

κουρτίνες δαντέλα

Για να είμαστε ειλικρινείς, οι κουρτίνες από δαντέλα χρησιμοποιούνται περισσότερο ως κουρτίνες για κρεβατοκάμαρα, ή σαλόνι. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως η ιδέα είναι απαγορευτική για την κουζίνα. Αντιθέτως, αν στοχεύεις προς μια ρομαντική διακόσμηση, ή είσαι λάτρης του κλασικού, οι κουρτίνες με σχέδια από δαντέλα είναι ιδανικές για σένα. Ακόμη και η κουζίνα σου αξίζει να έχει ένα ξεχωριστό στυλ διακόσμησης που σε εκφράζει.

#5 Κουρτίνες με κρόσια

Οι κουρτίνες με κρόσια είναι ένα αρκετά παραδοσιακό σχέδιο, το οποίο ταιριάζει άψογα με διακόσμηση σε vintage ύφος. Πριν λίγα χρόνια, μπορεί να φαινόταν ξεπερασμένη η ιδέα του να έχεις παραδοσιακές κουρτίνες στην κουζίνα σου, ή και σε οποιοδήποτε άλλο χώρο του σπιτιού. Ωστόσο, σήμερα το vintage είναι μια πολύ δημοφιλής τάση. Σαν ύφος διακόσμησης, περιλαμβάνει παλιά έπιπλα και αντικείμενα, ή τουλάχιστον που μοιάζουν παλιά.

κουρτίνες με κρόσια

Έτσι, οι βαριές κουρτίνες με κρόσια μπορούν να θεωρηθούν μοντέρνες, αν τις συνδυάσεις με διάφορα ξύλινα έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία άλλης εποχής. Γενικά, μπορείς να έχεις υπόψιν σου πως τα σύγχρονα έπιπλα και αντικείμενα έχουν ίσιες και καθαρές γραμμές. Από την άλλη πλευρά, για να έχεις vintage αποτέλεσμα πρέπει να συμμαχήσεις με καμπύλες γραμμές και βαριά υφάσματα, τα οποία εντυπωσιάζουν.

#6 Κουρτίνες πουά

Πουά ονομάζουμε το σχέδιο που έχει βούλες, ή κυκλικά σχήματα πάνω του. Τα πουά σχέδια κουρτινών μπορούν να ταιριάξουν με σύγχρονα, ή και vintage στυλ διακόσμησης. Το ζήτημα είναι πώς θα τα συνδυάσεις. Για παράδειγμα, ένα σετ κουρτίνες σε ελαφρύ ύφασμα με μεγάλες, διάσπαρτες βούλες και χαρούμενα χρώματα ταιριάζει περισσότερο σε σύγχρονο και εκλεκτικό στυλ διακόσμησης.

κουρτίνες πουά

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει το πιο κλασικό πουά σχέδιο, με μικρές βούλες σε ένα κοινό χρώμα. Το σχέδιο αυτό είναι χαρακτηριστικό του ρετρό στυλ, δηλαδή του vintage ύφους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατηγορίας αυτής είναι οι κουρτίνες με βαθυκόκκινες μικρές βούλες σε κρεμ, ή μπεζ φόντο. Και οι σύγχρονες και οι vintage πουά κουρτίνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κουζίνα σου, αρκεί να τις συνδυάσεις με τη διακόσμηση του γύρω χώρου.

#7 Κουρτίνες στόρια

Για το τέλος κρατήσαμε μια από τις πιο μοντέρνες ιδέες για σχέδια κουρτινών, η οποία ενδιαφέρει κυρίως τους λάτρεις μινιμαλιστικού και βιομηχανικού στυλ διακόσμησης. Πώς θα σου φαινόταν, αν έβαζες κάτι πιο διακριτικό από μια κουρτίνα για να στολίζει το παράθυρο της κουζίνας σου; Τα στόρια και ειδικά τα στόρια αλουμινίου, είναι μια επιλογή που έχει αρχίσει να βρίσκει αρκετούς υποστηρικτές, διότι είναι όμορφα, διακριτικά και πολύ βολικά στη χρήση.

κουρτίνες στόρια

Διατίθενται σε πολλά χρώματα και μπορούν να έχουν και σχέδια, αν το επιθυμείς. Ωστόσο, θα σου προτείναμε να διαλέξεις μονόχρωμα στόρια, αν θέλεις να σχεδιάσεις μια μινιμαλιστική κουζίνα. Δε χρειάζεται οι κουρτίνες, ή τα στόρια σου, να έχουν πάνω τους σχέδια για να προσθέσουν αισθητική στο χώρο. Αντιθέτως, το να έχουν ένα όμορφο χρώμα και να είναι περιποιημένα και καθαρά αρκεί, για να ολοκληρώνουν τη διακόσμηση της κουζίνας σου με τον καλύτερο τρόπο.

Για όποια σχέδια κουρτινών κι αν επιλέξεις για την κουζίνα σου, μην ξεχνάς πως πρέπει να τοποθετηθούν σωστά και να παραμένουν καθαρά για να προσφέρουν αισθητική στο χώρο. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε προσφορές από τους έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να τοποθετήσεις, να αντικαταστήσεις, ή να καθαρίσεις τις κουρτίνες σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα