4 συμβουλές διακόσμησης για ένα σπίτι έτοιμο για φωτογράφιση!

Σου αρέσει να διαβάζεις άρθρα για την οικία και τη διακόσμηση; Θα ήθελες και ο δικός σου χώρος να μοιάζει με εκείνους που βλέπεις στην τηλεόραση, τα περιοδικά και το διαδίκτυο; Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές διακόσμησης και μεταμόρφωσε το δωμάτιο σου έξυπνα και οικονομικά!

Το Douleutaras.gr σε συνεργασία με τους έμπειρους διακοσμητές της πλατφόρμας του ανακάλυψε ποια είναι τα κυριότερα λάθη που “χαλούν” την εικόνα ενός χώρου και φυσικά θα τα μοιραστεί μαζί σου! Πώς μπορείς να αλλάξεις την ατμόσφαιρα ενός δωματίου, κάνοντας μερικές μικρές αλλαγές στα χρώματα και τα έπιπλα του; Είσαι έτοιμος/-η να ανακαλύψεις;

Θέλεις να μεταμορφώσεις τον χώρο σου; Ακολούθησε 4 έξυπνες συμβουλές διακόσμησης!

Παίξε με τα σχέδια, τα χρώματα & τα μεγέθη

Ένα σημαντικό λάθος που συναντάμε σε πολλά σπίτια είναι η υπερβολή. Αυτή η υπερβολή μπορεί να ακολουθεί δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Στο ένα άκρο βρίσκονται δωμάτια “κατακλυσμένα” με πολύ μεγάλα και “βαριά” έπιπλα. Αν αποτελούν κληρονομιά της γιαγιάς σου και δεν θέλεις να τα αποχωριστείς, μπορείς να πειραματιστείς με την τοποθέτηση τους, ώστε να μην “κλείνουν” τον χώρο. Από την άλλη αν ο χώρος σου δεν έχει κάποιο ιδιαίτερα μεγάλο έπιπλο, μην προσπαθήσεις να τον παραγεμίσεις με αμέτρητα μικρά, διότι το αποτέλεσμα δεν θα σε δικαιώσει. Δοκίμασε να συνδυάσεις λίγα μεγάλα κομμάτια με επιλεγμένα διακριτικά διακοσμητικά στοιχεία. Μη διστάσεις ακόμη και να ελαφρύνεις την ατμόσφαιρα με μερικές μοντέρνες πινελιές!

Λάβε τα μέτρα σου

Καλώς ή κακώς η αγορά νέων επίπλων δεν είναι μια απλή απόφαση. Θα μπορούσες να πει κανείς ότι είναι μια επένδυση, που κάνουμε, για να ομορφύνουμε το χώρο μας. Αν τελικά κάτι δεν σου κάνει, μικραίνει το δωμάτιο σου ή δεν χωράει να περάσει από την πόρτα, πιθανότατα θα είναι αρκετά δύσκολο να το αλλάξεις. Για αυτό πριν πάρεις απόφαση να κάνεις οποιαδήποτε αλλαγή, πάρε μεζούρα, μελέτησε προσεκτικά τις διαστάσεις και προσπάθησε να φανταστείς το αποτέλεσμα της. Πρώτα μέτρησε τις διαστάσεις του χώρου, που θέλεις να καλύψεις και στη συνέχεια κάνε έρευνα αγοράς για έπιπλα και άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Κάνε σωστή κατανομή του προϋπολογισμού

Διαμόρφωσε ένα budget στο μυαλό σου και προσπάθησε να κινηθείς όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό. Έστω ότι το budget για την ανανέωση της διακόσμησης του χώρου σου είναι 500 €. Αν δώσεις 400 € για να αγοράσεις μία πολυθρόνα, η πιθανότητα να μην το μετανιώσεις λίγες ημέρες αργότερα, είναι πολύ μικρή. Σκέψου ορθολογικά και προσπάθησε να κάνεις όσες περισσότερες δημιουργικές αλλαγές μπορείς με τον προϋπολογισμό, που διαθέτεις. Επίσης, δεν χρειάζεται να κάνεις όλες τις αλλαγές μονομιάς. Μια από τις καλύτερες συμβουλές διακόσμησης είναι να πλάθεις τον χώρο σου σιγά - σιγά, προσθέτοντας μικρές πινελιές ανανέωσης!

Άφησε το φυσικό φως να “ λούσει ” τον χώρο

Η επιλογή κατάλληλου φωτισμού δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση, όσο μπορεί να ακούγεται. Αν το δωμάτιο σου έχει ήδη μεγάλα παράθυρα, τότε θα πρέπει να εκμεταλλευτείς στο έπακρο το φυσικό φως. Αν δεν φωτίζεται επαρκώς, θα πρέπει να βρεις εναλλακτικούς τρόπους για να αυξήσεις τη φωτεινότητα του χώρου σου. Όσο πιο φωτεινό είναι ένα δωμάτιο, τόσο μεγαλύτερο δείχνει. Ας μην παραλείψουμε το γεγονός ότι αποπνέει περισσότερη ζεστασιά! Ακόμη και αν αλλάξεις μόνο τον φωτισμού του δωματίου σου, μπορεί να παρατηρήσεις εκπληκτικές αλλαγές στην ατμόσφαιρα.

Είσαι έτοιμος/-η να χαρίσεις στον χώρο σου αέρα ανανέωσης; Μη διστάσεις να επισκεφθείς τον Οδηγό Ανακαίνισης, “Οδηγός Ανακαίνισης: Oι κορυφαίες τάσεις στην ανακαίνιση σπιτιού!” , που ετοιμάσαμε, για να ανακαλύψεις ακόμη περισσότερες ιδέες και συμβουλές για την ανανέωση όλων των χώρων του σπιτιού σου. Το Douleutaras.gr και οι αξιολογημένοι επαγγελματίες του είναι έτοιμοι να σου προσφέρουν τη βοήθεια, που χρειάζεσαι!

Ανακαίνιση σπιτιού προσφορά

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα