4 Βήματα για να συντηρήσεις τα έπιπλα μπαμπού πριν ανοίξει ο καιρός!

Συντήρηση επίπλων μπαμπού

Ανοίγει σιγά σιγά ο καιρός και εσύ φλερτάρεις όλο και περισσότερο με την ιδέα να αράξεις στο μπαλκόνι ή τον κήπο σου. Τι θα γίνει, όμως, με εκείνα τα έπιπλα κήπου μπαμπού που κάθονται σκονισμένα στην αποθήκη ή τη βεράντα σου; Εκτός από τη συντήρηση κήπου, μάθε πως να κάνεις συντήρηση επίπλων μπαμπού μέσα σε 4 βήματα για να είναι σαν καινούργια κάθε χρόνο. 

Πώς θα κάνεις εύκολα συντήρηση επίπλων μπαμπού; 

Πρώτα απ’όλα επίλεξε μία ηλιόλουστη μέρα για να φροντίσεις τα έπιπλα του κήπου σου. Εκτός του ότι θα μείνεις για λίγη ώρα έξω για να τα καθαρίσεις, θα στεγνώσουν και πιο γρήγορα αν έχει ήλιο και καλό καιρό. Η συντήρηση επίπλων μπαμπού δεν είναι κάτι το δύσκολο, αν ξέρεις τα μυστικά.  

Βήμα 1: Ξεσκόνισμα 

Αρχικά, ξεσκόνισε τα έπιπλα καλά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ηλεκτρική σκούπα για τα πιο δύσκολα σημεία και τις πτυχώσεις του μπαμπού. Αν διακρίνεις ότι έχουν φύγει ίνες από τη θέση τους, χρησιμοποίησε μία δυνατή κόλλα για να τις βάλεις πίσω πριν προχωρήσεις στα άλλα βήματα.

Βήμα 2: Πλύσιμο

Τα έπιπλα κήπου μπαμπού είναι μία ειδική κατηγορία από μόνα τους. Για να πλύνεις χωρίς να τα φθείρεις, προτίμησε κάποιο φυσικό σαπούνι χωρίς χημικά και ένα μαλακό πανί. Φτιάξε σαπουνάδα με χλιαρό νερό και με ένα νωπό πανί πέρασε προσεκτικά όλα τα μπαμπού έπιπλα βεράντας. Για να φτιάξεις σαπουνάδα υπάρχουν δύο δημοφιλείς τρόποι:

-Τρόπος 1:

Σε έναν κουβά ανακάτεψε σε χλιαρό νερό με 400 γραμμάρια φυσικό πράσινο σαπούνι και ένα ποτήρι υγρή αμμωνία.

-Τρόπος 2:

Στον κουβά με το νερό πρόσθεσε ένα ποτήρι αλισίβα (μείγμα στάχτης) και ένα μερικές κουταλιές της σούπας υγρή αμμωνία (1 κουταλιά της σούπας ανά 500 ml νερό). Καλό είναι να έχεις στύψει καλά το πανί ώστε να μην μείνει νερό στα έπιπλα. Τέλος, άφησέ τα να στεγνώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσεις. 

Συμβουλή: Σιγουρέψου πρώτα ότι τα μπαμπού έπιπλα βεράντας έχουν στεγνώσει καλά πριν κάτσεις. Το μπαμπού είναι ένα ευαίσθητο υλικό και μπορεί να αποκτήσει βαθουλώματα εύκολα, αν δεν έχει στεγνώσει.

συντήρηση επίπλων μπαμπού

10 Υπέροχες Ιδέες για να διακοσμήσεις τον Κήπο σου με παλιά αντικείμενα!

Βήμα 3: Γυάλισμα

Τα έπιπλα μπαμπού είναι αρκετά ευαίσθητα. Για να τα προστατέψεις και να μην εμφανίσουν ξεθώριασμα και ρωγμές, χρειάζεται να τα γυαλίζεις τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο. 

Για το γυάλισμα και τη συντήρηση των επίπλων μπαμπού μπορείς να προμηθευτείς ειδικό λάδι και να τα περάσεις με ένα πινελάκι. Αυτό θα φτιάξει ένα προστατευτικό στρώμα και θα αντέξουν στις έντονες αλλαγές του καιρού και ειδικά την υγρασία. συντήρηση επίπλων μπαμπού

Μία άλλη λύση είναι να φτιάξεις το δικό σου προστατευτικό βερνίκι. Ανακάτεψε 1 κουταλιά της σούπας νέφτι σε ένα λίτρο νερό και έπειτα πρόσθεσε 3 κουταλιές της σούπας λινέλαιο. Πέρνα τα έπιπλα με αυτό το μείγμα και ένα πινέλο και έπειτα χρησιμοποίησε ένα μαλακό πανί για να ολοκληρώσεις τη διαδικασία.

Τέλος, μην ξεχνάς να τα καλύπτεις με ένα αδιάβροχο κάλυμμα πριν τα αποθηκεύσεις για το χειμώνα, ώστε να μην τα επηρεάσει το κρύο, η υγρασία και η ξηρασία.

Διατήρησε τα Έπιπλα Εξωτερικού Χώρου σε Άψογη Κατάσταση με 4 τρόπους!

Βήμα 4: Φροντίδα μαξιλαριών

Η επισκευή και συντήρηση επίπλων μπαμπού δεν έχει να κάνει μόνο με το ίδιο το έπιπλο. Αν θέλεις να έχεις τα μαξιλάρια σου σαν καινούργια, καλό είναι να πλένεις τα καλύμματά τους και να τα καλύψεις σε μεμβράνη ρούχων για την περίοδο του χειμώνα. Με αυτό τον τρόπο δε θα μουχλιάσουν και δε θα ρουφήξουν υγρασία στο εσωτερικό του μαξιλαριού.

Αν τα καλύμματα των μαξιλαριών σου είναι λευκά και έχουν σημάδια μούχλας, τότε ψέκασέ τα με ένα μείγμα που θα περιέχει ⅓ νερό και ⅔ χλωρίνη. Μετά πλύνε τα καλύμματα με απορρυπαντικό και νερό. Απέφυγε να ψεκάσεις με αυτό το μείγμα τα πολύχρωμα μαξιλάρια καθώς θα αποχρωματιστούν.  

Σε περίπτωση που τα μαξιλάρια είναι πολύχρωμα και έχουν λεκέδες που δεν έφυγαν με το πλύσιμο, μπορείς να αγοράσεις κάποια βαφή υφασμάτων σε σπρέι και να τα μεταμορφώσεις. συντήρηση επίπλων μπαμπού

Extra tip: Μπαμπού έπιπλα βάψιμο

Ακόμα και αν βαρεθείς το χρώμα τους, μπορείς να ανανεώσεις τα μπαμπού έπιπλα βεράντας, βάφοντας τα ένα ωραίο και καλοκαιρινό χρώμα, για να είναι σαν να αγόρασες καινούργια!

Με τα παραπάνω βήματα, η συντήρηση επίπλων μπαμπού δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη! Μην ξεχνάς να φροντίζεις τα έπιπλα κήπου μπαμπού κάθε χρόνο ώστε να τα χαίρεσαι για πολύ καιρό. Για οποιαδήποτε εργασία χρειαστείς στον κήπο ή το σπίτι σου, καταχώρησε εντελώς δωρεάν την εργασία σου στην υπηρεσία μας. Αξιολογημένοι επαγγελματίες βρίσκονται στη διάθεση σου για να εξυπηρετήσουν την εργασία που χρειάζεσαι.

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα