Συντήρηση ανελκυστήρα: Ερωτήσεις & Απαντήσεις!

Φοβάσαι όταν ακούς το ασανσέρ της πολυκατοικίας ή του σπιτιού σου να τρίζει; Δεν υπάρχει λόγος να παίζεις με την τύχη σου, για να  κατέβεις έναν όροφο. Η συντήρηση ανελκυστήρα είναι μια αρκετά εύκολη και γρήγορη διαδικασία, η οποία αν γίνεται τακτικά, μπορεί να σε γλιτώσει από ποικίλα έξοδα και έγνοιες σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Σε κάθε πολυόροφο κτίριο, το ασανσέρ είναι ένα πολύτιμο μεταφορικό μέσο. Και πραγματικά μπορεί να μοιάζει σαν από μηχανής Θεός, ειδικά μετά από πολλές ώρες δουλειάς ή στο γυρισμό από το supermarket. Όπως κάθε μεταφορικό μέσο, έτσι και ο ανελκυστήρας απαιτεί πολύ μεγάλη προσοχή, ξεκινώντας από το επίπεδο της κατασκευής, της ασφαλούς λειτουργίας μέχρι και εκείνο που αφορά την επιμελή συντήρηση.

Το Douleutaras.gr σε συνεργασία με τους επιλεγμένους και αξιολογημένους συνεργάτες σου, κατέγραψε ορισμένα βασικά σημεία σχετικά με τη συντήρηση ανελκυστήρα, που πρέπει να γνωρίζεις, ώστε να είσαι πάντα ενημερωμένος/ -η. Με άλλα λόγια, εσύ μας ρωτάς και εμείς σου απαντάμε!

Μπορεί να αμεληθεί η προγραμματισμένη συντήρηση ανελκυστήρα στην πολυκατοικία όπου μένω;

Η απάντηση εδώ είναι αρνητική. Η συντήρηση του ανελκυστήρα δεν είναι ζήτημα επιλογής, ούτε μπορεί να μπει στο πρόγραμμα περικοπής των εξόδων. Είναι υποχρεωτική και πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα βάσει Νόμου. Αλλά και πέρα από το ζήτημα της νομοθεσίας, ένας ανελκυστήρας που έχει καιρό να συντηρηθεί, μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνος.

Ποιοι παράγοντες καθορίζουν το κόστος της συντήρησης;

Το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί για τη συντήρηση ανελκυστήρα καθορίζεται από συγκεκριμένους παράγοντες. Για παράδειγμα, ο τύπος του ανελκυστήρα, η χωρητικότητα του, ο αριθμός των στάσεων και το βάρος της ανύψωσης είναι μερικοί από τους παράγοντες που μπορούν να το καθορίσουν. Επίσης, η ύπαρξη αυτόματων θυρών ή άλλων πιο εξειδικευμένων ηλεκτρονικών και μηχανικών συστημάτων μπορεί να ανεβάσει σε κάποιο βαθμό το κόστος. Ενδεικτικά, θα αναφέρουμε ότι για η συντήρηση ενός ανελκυστήρα πολυκατοικίας μπορεί να κοστίσει γύρω στα 50 ευρώ. Φυσικά, το ποσό αυτό μοιράζεται ανάμεσα στους κατοίκους του κτηρίου, με αποτέλεσμα να μην είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για κανέναν.

Συντήρηση ανελκυστήρα: Κάθε πότε πρέπει να γίνεται, σύμφωνα με το νόμο;

Το κτίριο και η χρήση του καθορίζουν τη συχνότητα του ελέγχου και της συντήρησης του ανελκυστήρα. Αν μένεις σε μονοκατοικία και διαθέτεις ασανσέρ, θα πρέπει να φροντίζεις για τη συντήρηση του τουλάχιστον 6 φορές το χρόνο. Για πολυκατοικίες και ξενοδοχεία έως 200 κλίνες, η συχνότητα ανεβαίνει και ανέρχεται στις 8 φορές το χρόνο. Όταν αναφερόμαστε σε νοσοκομεία, μεγάλα κτίρια, δημόσιες εγκαταστάσεις και ξενοδοχεία με περισσότερες από 200 κλίνες, τότε η συντήρηση ανελκυστήρα ορίζεται υποχρεωτικά στις 24 φορές το χρόνο.

Αν σταματήσω να λειτουργώ το ασανσέρ του σπιτιού μου, πρέπει να συνεχίσω να πληρώνω για τη συντήρηση του;

Για το χρονικό διάστημα που δε χρησιμοποιείται ο ανελκυστήρας, δεν είναι απαραίτητο να τον συντηρήσεις. Αν, όμως, αυτό το διάστημα ξεπεράσει τους 3 μήνες τότε προτού λειτουργήσει θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικά έλεγχος και συντήρηση. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η διακοπή της λειτουργίας του ασανσέρ, για οποιοδήποτε λόγο, πρέπει να ανακοινωθεί στην αρμόδια Υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Αυτές ήταν οι συχνότερες ερωτήσεις που κάνουν οι πελάτες στα συνεργαζόμενα συνεργεία της πλατφόρμας μας. Θέλεις να μας κάνεις κάποια άλλη ερώτηση σχετικά με τη συντήρηση του ανελκυστήρα; Μη διστάσεις να σχολιάσεις στο άρθρο μας και εμείς θα σου απαντήσουμε!

Έχει περάσει καιρός από τότε που συντήρησες το ασανσέρ τελευταία φορά; Μην αφήνεις τα πράγματα στην τύχη τους! Επικοινώνησε σήμερα με τους ανθρώπους της πλατφόρμας μας και πάρε την καλύτερη προσφορά για τον έμπειρο και αξιολογημένο επαγγελματία που θα σε κάνει να νιώθεις ασφαλής για τις μετακινήσεις σου με ανελκυστήρα!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα