5 εύκολες λύσεις για τη συντήρηση των οικιακών συσκευών σου!

Θα μπορούσες να φανταστείς τη καθημερινή σου ζωή χωρίς το φούρνο μικροκυμάτων, το πλυντήριο πιάτων ή την ηλεκτρική σου σκούπα; Αν θέλεις να τους χαρίσεις μακροζωία πρέπει να φροντίζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τη συντήρηση των οικιακών συσκευών του νοικοκυριού σου.

Το Douleutaras.gr ζήτησε από τους έμπειρους επισκευαστές της πλατφόρμας του τις καλύτερες συμβουλές τους, για να διατηρήσεις τις οικιακές συσκευές σαν να έχουν βγει μόλις από το κουτί! Ακολούθησε τις και γλίτωσε από τα ανεπιθύμητα έξοδα των απρόοπτων ζημιών!

5 εύκολες λύσεις για τη συντήρηση των οικιακών συσκευών σου!

1. Φούρνος μικροκυμάτων

Οι έμπειροι επαγγελματίες μας, μας εξήγησαν ότι ένας φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να ζήσει, σε πολλές περιπτώσεις, παραπάνω από 10 χρόνια. Αυτό φυσικά εξαρτάται από τη χρήση που κάνεις αλλά και τη συντήρηση των οικιακών συσκευών. Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να διατηρήσεις τον φούρνο μικροκυμάτων σε άριστη κατάσταση είναι να τον καθαρίζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τοποθέτησε ένα γυάλινο πυρέξ γεμάτο με νερό στο εσωτερικό του και βάλε το φούρνο σε λειτουργία, μέχρι να βράσει. Ο ατμός θα αποκολλήσει τα υπολείμματα βρωμιάς και τροφών από τα τοιχώματα. Τότε, καθάρισε το φούρνο μικροκυμάτων με νερό και σαπούνι.

2. Πλυντήριο ρούχων

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο αλλά και το πλυντήριο χρειάζεται πλύσιμο. Ειδικά αν κάνεις καθημερινή χρήση θα πρέπει να φροντίζεις για την ομαλή λειτουργία, τον καθαρισμό και τη συντήρηση του. Κάθε μήνα, φρόντιζε να θέτεις το πλυντήριο, άδειο, σε λειτουργία, προσθέτοντας, φυσικά, απορρυπαντικό. Αν θέλεις να διώξεις τα άλατα μπορείς να προσθέσεις λίγη μαγειρική σόδα στον κάδο και να το βάλεις να λειτουργήσει στην υψηλότερη θερμοκρασία.

3. Air-Conditioner

Η συντήρηση των οικιακών συσκευών δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει το air-condition! Ειδικά για τις χρονικές περιόδους, που χρησιμοποιείς το κλιματιστικό σου καθημερινά, είναι απαραίτητο να αλλάζεις φίλτρο τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Εκτός του ότι τα φίλτρα του air-condition αποτελούν εστία βρωμιάς, η παράλειψη της αλλαγής τους μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερη απόδοση με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, να μην απολαμβάνεις και τη δροσιά ή τη ζέστη που θα ήθελες.

4. Φούρνος κουζίνας

Ο φούρνος της κουζίνας σου έχει πέσει σε απόδοση; Προτού καλέσεις τον έμπειρο επισκευαστή της πλατφόρμας μας, βεβαιώσου ότι δεν μπορείς να εντοπίσεις μόνος/-η σου το πρόβλημα! Έχεις ελέγξει ποτέ τη φλάντζα της πόρτας του φούρνου; Aν δεν σφραγίζει σωστά, μπορεί να είναι αυτή η αιτία που δεν λειτουργεί ο φούρνος σου, όπως θα έπρεπε. Έλεγξε το λάστιχο που βρίσκεται περιμετρικά της πόρτας για να εντοπίσεις τυχόν σκισίματα ή φθορές. Ίσως να χρειάζεται αντικατάσταση. Αν δεν είναι αυτή η πηγή του προβλήματος, μπορείς να απευθυνθείς σε έναν έμπειρο επαγγελματία για επισκευή φούρνου.

5. Ηλεκτρική σκούπα

Μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς ηλεκτρική σκούπα; Αν δεν θέλεις να σε αφήσει μόνη σου, μπορείς να κάνει μερικά πολύ απλά πράγματα για τη συντήρηση της! Πρωταρχικά, πρέπει να αλλάζεις τακτικά τη σακούλα, όπου μαζεύονται όλες οι ακαθαρσίες. Επίσης, μην ξεχνάς να πλένεις ή να αντικαθιστάς τα φίλτρα της σκούπας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τα φίλτρα παίζουν καθοριστικό ρόλο όχι μόνο για τη λειτουργία της σκούπας αλλά και για την υγιεινή του σπιτιού σου.

Ακολούθησε τις συμβουλές μας και δεν θα χρειαστεί ούτε να επισκευάσεις, αλλά ούτε και να αγοράσεις νέες συσκευές στο άμεσο μέλλον! Μπορείς, φυσικά, πάντα να απευθυνθείς στο Douleutaras.gr για ο,τιδήποτε χρειαστείς!

oikiakes suskeues banner

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα