10+ πρωτότυπες τεχνοτροπίες τοίχου που θα λατρέψεις!

10+ πρωτότυπες τεχνοτροπίες τοίχου

Θέλεις να αλλάξεις το μονότονο χρώμα του τοίχου σου, να δώσεις προσωπικότητα στο χώρο σου και να ξεφύγεις για λίγο από τις κλασσικές επιλογές; Αν απάντησες θετικά σε αυτές τις ερωτήσεις τότε σίγουρα πρέπει να ανακαλύψεις δέκα κορυφαίες τεχνοτροπίες τοίχου για τη σύγχρονη κατοικία!

Top τεχνοτροπίες τοίχου για να βάλεις χρώμα στη ζωή σου!

Αν θέλεις να αποφύγεις το απλό πέρασμα ενός χρώματος τότε ήρθε η στιγμή να ανακαλύψεις υπέροχες τεχνοτροπίες βαψίματος! Η επιλογή σίγουρα δεν θα είναι εύκολη. Ζητήσαμε από τους αξιολογημένους ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας μας να μας προτείνουν τις καλύτερες και εμείς ξεχωρίσαμε τις αγαπημένες μας. Δες, λοιπόν, δέκα κορυφαίες τεχνοτροπίες τοίχου που θα αναβαθμίσουν την αισθητική του χώρου σου!

1. Το ιταλικό “spugnato”

“Spugnato” ή σπουνιάτο στα ιταλικά σημαίνει σφουγγάρι θαλάσσης, απ’ όπου και πήρε το όνομα της η συγκεκριμένη τεχνοτροπία βαψίματος. Αυτή η εντυπωσιακή τεχνική χρειάζεται όχι μόνο κόπο αλλά και τρόπο για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αφού περάσει η πρώτη στρώση του βασικού χρώματος που έχεις επιλέξει για τον τοίχο σου, θα χρειαστείς μια δεύτερη, λίγο πιο ανοιχτή απόχρωση και ένα σφουγγάρι θάλασσας. Με το σφουγγάρι θα περαστεί ταμποναριστά το δεύτερο χρώμα, διαμορφώνοντας ένα υπέροχο οπτικό αποτέλεσμα.

[caption id="attachment_5004" align="aligncenter" width="488"]τεχνοτροπίες τοίχου
Pinterest.com | Ιταλικό "spugnato"[/caption]

Η τεχνοτροπία βαψίματος του σφουγγαριού είναι ιδανική για το σαλόνι αλλά και για το υπνοδωμάτιο. Δημιουργώντας την εντύπωση ότι ο τοίχος είναι ανάγλυφος του δίνει βάθος, αναβαθμίζοντας την αισθητική του χώρου. Μη διστάσεις να επιλέξεις τον αγαπημένο σου χρωματικό συνδυασμό και να δοκιμάσεις αυτή την τεχνοτροπία βαψίματος σε ένα σημείο για να εξετάσεις αν σου αρέσει το τελικό αποτέλεσμα.

2. Εφέ λινού υφάσματος

[caption id="attachment_5005" align="aligncenter" width="465"]
Pinterest.com | Εφέ λινού υφάσματος[/caption]

Η συγκεκριμένη ανήκει στις λιγότερο δημοφιλείς τεχνοτροπίες βαψίματος τοίχων αλλά εμάς μας άρεσε πολύ! Αν γίνει με το σωστό τρόπο η τεχνική αυτή, το αποτέλεσμα της θα θυμίζει περισσότερο λινό ύφασμα παρά τοίχο. Εδώ θα χρειαστείς δύο αποχρώσεις του ίδιου χρώματος, με μεγάλη απόκλιση, και μια βούρτσα με πολύ σκληρό τρίχωμα. Πρώτα περνάει το ανοιχτό χρώμα και αφού στεγνώσει, γίνεται πέρασμα με το σκούρο. Όταν το σκούρο είναι ακόμα νωπό, ο ελαιοχρωματιστής, με προσεκτικές κινήσεις σχηματίζει με τη βούρτσα κάθετες και οριζόντιες γραμμές στον τοίχο. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για αυτή την τεχνοτροπία, οπότε έχεις πολύ ευρύ φάσμα επιλογών μεταξύ των οποίων μπορείς να διαλέξεις!

[caption id="attachment_5218" align="alignright" width="395"]


Φωτογραφία: Wendell T. Webber[/caption]

Όπως το spugnato έτσι και το εφέ λινού υφάσματος δίνει την εντύπωση ότι ο τοίχος είναι ανάγλυφος. Πρόκειται για μία πολύ νέα τεχνοτροπία τοίχου η οποία διεκδικεί δικαίως τη δική της θέση στο μοντέρνο δωμάτιο. Ταιριάζει ιδανικά με ριγέ λεπτομέρειες και αποχρώσεις του ανοιχτού μπλε. 

3. Ριγέ τοίχοι

Τα ριγέ μοτίβα ήταν, είναι και θα είναι πάντα πολύ αγαπητά στο κοινό γιατί ακριβώς μπορούν να προσαρμοσθούν σε όλα τα στυλ και τα γούστα. Από μια απλή απαλή διχρωμία μέχρι πολυάριθμα έντονα χρώματα και αποχρώσεις, οι ρίγες μπορούν να δώσουν “προσωπικότητα” σε ένα δωμάτιο. Για να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός/-ή σε πολλά σημεία, από την επιλογή χρωμάτων τοίχου, μέχρι το πάχος της ρίγας και τον καθορισμό της κατεύθυνσης της. Αγαπημένη μας τάση για την καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού είναι ο συνδυασμός του λευκού με διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου. Το ναυτικό στυλ φωτίζει το δωμάτιο και σίγουρα θα σου φτιάξει τη διάθεση!

[caption id="attachment_5006" align="aligncenter" width="618"]ριγέ τεχνοτροπία τοίχου
Τεχνοτροπίες τοίχου | Ριγέ[/caption]

Tip: Οι ρίγες συνιστούν ιδανική επιλογή για το παιδικό υπνοδωμάτιο, αφού δίνουν αμέσως ζωηρή διάθεση στο χώρο. Φυσικά μπορείς να προτιμήσεις αυτή τη τεχνοτροπία βαψίματος και για το υπνοδωμάτιο σου, δίνοντας πάντα προσοχή στα μεγέθη. Σου συνιστούμε να αποφύγεις πολύ λεπτές γραμμές διότι υπάρχει κίνδυνος να σε ζαλίσουν σε βάθος χρόνου!

4. Χρήση Stencils

[caption id="attachment_5009" align="aligncenter" width="625"]stencils τεχνοτροπίες βαψίματος
Manipera.com | Stencils[/caption]

Tα stencils δεν είναι τίποτε άλλο παρά πλαστικές μεμβράνες με διαφορετικά σχέδια που σου επιτρέπουν να ζωγραφίσεις ανάμεσα στα κενά τους και να γεμίσεις τον τοίχο σου με υπέροχες εικόνες. Στην αγορά μπορείς να βρεις stencils για όλα τα γούστα και τα στυλ. Από τις τεχνοτροπίες βαψίματος με stencils προσωπική μας αγαπημένη είναι η απεικόνιση γεωμετρικών μοτίβων σε ρετρό στυλ, που έχει έρθει μάλιστα ιδιαίτερα στη μόδα. Στα θετικά αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι και μια ιδιαίτερα οικονομική λύση.

5. Απομίμηση ξύλου

απομίμηση ξύλου

Pinterest.com | Απομίμηση ξύλου

Από τα πατώματα, τα κουφώματα μέχρι και τους τοίχους, η απομίμηση ξύλου είναι μια από τις τεχνοτροπίες βαψίματος που έχει αγαπηθεί πολύ από το κοινό. Η συγκεκριμένη τεχνική χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή, διότι αν δεν γίνει με έμφαση στη λεπτομέρεια, το αποτέλεσμα μπορεί εύκολα να απογοητεύσει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιτύχεις ένα πολύ ρεαλιστικό αποτέλεσμα, αλλά εμείς θα σε συμβουλεύσουμε να μην το επιχειρήσεις μόνος/-η σου.

6. Ombre 

Το ombre είναι μία τεχνοτροπία τοίχου που έγινε γνωστή, κατεξοχήν, από το γυναικείο κόσμο ομορφιάς. Ξεκινώντας από τα νύχια και τα μαλλιά αυτή η τεχνική έχει αγαπηθεί πολύ και στους τοίχους της μοντέρνας κατοικίας. Ως βάση της έχει την αρμονική σύνδεση και εναλλαγή διαφορετικών χρωματικών αποχρώσεων. Μία σκούρα απόχρωση, συνήθως, ανοίγει για να φωτίσει τις άκρες μίας επιφάνειας. Ωστόσο, δεδομένης της εναλλαγής των χρωμάτων, απαιτείται τόσο ιδιαίτερη προσοχή όσο και εμπειρία ώστε το αποτέλεσμα να είναι τέλειο.

[caption id="attachment_4986" align="aligncenter" width="561"]Ombre τοίχος
Inmyinterior.com | Τεχνοτροπία βαψίματος : Ombre[/caption]

Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι καλύτερες εποχές για τον ελαιοχρωματισμό του σπιτιού. Αν σκέφτεσαι, λοιπόν, να ανανεώσεις το χώρο σου, μη διστάσεις να αναζητήσεις περισσότερες ιδέες για αυτή την υπέροχη τεχνική!

7. Τεχνοτροπία τοίχου Harlequin

Οι ρόμβοι στους τοίχους δεν είναι απλώς ένα σχήμα που δίνει ζωντάνια και ένταση στο δωμάτιο. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη τεχνική βαψίματος που μας θυμίζει ενωμένα διαμάντια. Η τεχνική Harlequin δεν είναι δύσκολη στην υλοποίηση, αν διαθέτεις τα κατάλληλα εργαλεία. Αν θέλεις να εφαρμόσεις αυτή την τεχνοτροπία, διατηρώντας  σοβαρό το ύφος του χώρου, μπορείς να επιλέξεις δύο χρώματα με ελάχιστη αντίθεση μεταξύ τους. Έτσι θα είναι ευδιάκριτο μεν το εφέ αλλά δεν θα "κουράζει" το μάτι καθώς περνά η ώρα. Μπορείς να επιλέξεις την τεχνοτροπία Harlequin για ένα μόνο τοίχου του δωματίου που θέλεις να ανανεώσεις, αν θέλεις απλώς να προσθέσεις μία πιο ιδιαίτερη πινελιά.

harlequin

  8. Εφέ Σκακιέρας

Το μοτίβο της σκακιέρας είναι αρκετά πιο συνηθισμένο από το Harlequin. Αν και λιγότερο "ιδιότροπο" δεν παύει να αποτελεί μια ιδιαίτερη επιλογή για τον τοίχο του δωματίου σου. Αν είσαι λάτρης του μίνιμαλ ή του βιομηχανικού στυλ διακόσμησης τότε αυτή η τεχνοτροπία τοίχου είναι η ιδανική για το στυλ σου. Η εφαρμογή της είναι αρκετά εύκολη, εντούτοις χρειάζεται πολύ προσεχτικές μετρήσεις και έμφαση στη λεπτομέρεια. Θέλεις να επιτύχεις ένα έντονο και ζωηρό αποτέλεσμα; Μη διστάσεις να διαλέξεις φωτεινά χρώματα με υψηλή μεταξύ τους αντίθεση. Για ένα πιο διαχρονικό και εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα προτίμησε πιο απαλές αποχρώσεις.

 τοίχος σκακιέρα

9. Γραφικά τοίχου 

Τα γραφικά τοίχου έχουν πραγματικά αμέτρητες παραλλαγές. Ορισμένες από αυτές μοιάζουν αρκετά με stencil αλλά παρουσιάζουν μία σημαντική διαφορά. Τα stencil είναι μεν αμέτρητα, ωστόσο πολλές φορές ενδέχεται να είναι δύσκολο να βρεις ακριβώς αυτό που θέλεις. Χάρη στα γραφικά τοίχου, όμως, μπορείς μέσω ψηφιακής εκτύπωσης να αποκτήσεις ακριβώς το σχέδιο και το χρώμα που θέλεις.

[caption id="attachment_5226" align="aligncenter" width="480"]γραφικά τοίχου
Pinterest.com | Wall graphics[/caption]

Μπορείς να εκτυπώσεις το σχέδιο που επιθυμείς σε αυτοκόλλητο ή να ζητήσεις από έναν έμπειρο ελαιοχρωματιστή να αντιγράψει το σχέδιο στον τοίχο του σπιτιού σου. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός/-η με το σχέδιο και την επιλογή σου διότι θα είναι αρκετά δυσκολότερη η αλλαγή από ένα απλό stencil.

10. Τεχνοτροπία τοίχου με πλαστική σακούλα 

Η προτελευταία τεχνοτροπία βαψίματος έχει ανακαλυφθεί και κατακτήσει το κοινό της αρκετά πρόσφατα. Το αποτέλεσμα της θυμίζει αρκετά εκείνη με το σφουγγάρι, δηλαδή το ιταλικό spugnato. Η διαδικασία είναι στο μεγαλύτερο μέρος της η ίδια. Θα πρέπει να επιλέξεις δύο χρώματα ή ακόμη καλύτερα δύο κοντινές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος.

Αρχικά θα πρέπει να περάσεις το πρώτο χρώμα και να περιμένεις να στεγνώσει. Μόλις γίνει αυτό θα έχει φτάσει η στιγμή να περάσεις και το δεύτερο χρώμα. Όσο είναι ακόμα νωπό θα χρειαστεί να εκτυλίξεις το ταλέντο σου στον ελαιοχρωματισμό. Δέσε τη σακούλα σε ένα ρολό βαψίματος και πέρασε με αυτό τον τοίχο όπου θέλεις να υλοποιήσεις αυτή την ιδιαίτερη τεχνική βαψίματος.

Ελπίζουμε να σε εμπνεύσουμε! Θέλεις να αλλάξεις το χρώμα του τοίχου σου με μία ιδιαίτερη τεχνοτροπία; Καταχώρησε την εργασία σου, πάρε προσφορές για ελαιοχρωματισμό και κάνε την επιλογή που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες & τον προϋπολογισμό σου! 

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα