Τεχνοτροπίες & Διακόσμηση: 15+1 Ιδέες που θα αγαπήσεις!

Έκανες την επιλογή να εφαρμόσεις διάφορες τεχνοτροπίες στους τοίχους σου με σκοπό να ξεφορτωθείς το κλασσικό βαρετό τους χρώμα. Ωστόσο, μήπως η δυναμική τους παρουσία πήρε όλη την δόξα από τα έπιπλα και τα διακοσμητικά αντικείμενα; Μην απελπίζεσαι! Τεχνοτροπίες και διακόσμηση πάνε μαζί και μπορούν να δημιουργήσουν την τέλεια ατμόσφαιρα για το σπίτι σου!

Η αλήθεια είναι ότι οι ιδιαίτερες τεχνοτροπίες βαψίματος των τοίχων, μπορούν να επισκιάσουν τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου. Έχουν την δύναμη να τραβάνε τα βλέμματα και καταφέρνουν πολλές φορές να γίνονται κυρίαρχοι. Αυτό μπορεί να σου δημιουργήσει αναστάτωση ως προς την επιλογή των επίπλων και των διακοσμητικών που θα τον πλαισιώσουν. Μία λάθος κίνηση που θεωρείς ότι ταιριάζει, μπορεί να δημιουργήσει ένα κακόγουστο αποτέλεσμα που θα σε απογοητεύσει. Παρακάτω, θα βρεις ιδέες που μας έδωσαν οι έμπειροι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας στις οποίες συνδυάζονται τεχνοτροπίες και διακόσμηση με μοναδικό τρόπο. Αν ψάχνεις ιδέες για να εμπνευστείς, ρίξε μια ματιά!

Τεχνοτροπίες και διακόσμηση: 15+1 Ιδέες που θα σου δώσουν έμπνευση!

[metaslider id=6365] Οι διάφορες τεχνικές βαψίματος τοίχου και η διακόσμηση του χώρου συμπληρώνουν το ένα το άλλο. Δημιούργησε γωνιές στο σπίτι σου που θα προσφέρουν μόνο αρμονία και στυλ!

#1 Τούβλα και ρομαντισμός

Ένας τοίχος από τούβλα δίνει την αίσθηση του εγκαταλειμμένου διαμερίσματος. Το στυλ αυτό έχει αγαπηθεί από πολλούς διακοσμητές και μοιάζει με το αναπαλαιωμένο σπίτι των παππούδων σου. Εκτός από τον urban χαρακτήρα που δίνει στο χώρο, τον κρατάει ζεστό και φυσικά, δεν λερώνει ποτέ. Ο συνδυασμός με ρομαντικά στοιχεία, φλοράλ σκεπάσματα, βάζο στο κομοδίνο και μικρά καδράκια θα δώσουν άλλο αέρα και οικείο ύφος.

τεχνοτροπίες και διακόσμηση

Wall art & Deco | Pinterest.com

#2 Σμαραγδί πολυτέλεια

Εδώ, τεχνοτροπίες και διακόσμηση δημιουργούν πολυτέλεια που ξεχωρίζει. Με την τεχνική του σφουγγαριού ή της πλαστικής σακούλας και ένα σκούρο πράσινο χρώμα δημιουργείται το καταπληκτικό αυτό εφέ. Φέρε την φύση στην κρεβατοκάμαρά σου επιλέγοντας ένα κομοδίνο με ξύλα από μπαμπού. Τα διακριτικά διακοσμητικά θα κρατήσουν τις ισορροπίες και όλη την δόξα θα κλέψει το εντυπωσιακό χρώμα του σμαραγδιού.

τεχνοτροπίες και διακόσμηση

Wall art & Deco | Pinterest.com

#3 Τοίχος-μαυροπίνακας

Τι θα έλεγες αν όλος ο τοίχος σου είναι φτιαγμένος από το υλικό του μαυροπίνακα; Ο πίνακας με κιμωλία είναι μία πρωτότυπη επιλογή που θα σε διευκολύνει αρκετά με την χρησιμότητά του. Η υφή του που σου επιτρέπει να γράφεις στην επιφάνειά του, θα σε σώσει αφού δεν θα ανησυχείς αν τα παιδιά σου λερώσουν τους τοίχους. Άφησέ τα να ζωγραφίσουν και να εκφραστούν στον μαυροπίνακα χωρίς να σε απασχολούν οι ζημιές. Ακόμη, ο τοίχος αυτός στην κουζίνα σου, είναι τέλειος για να σημειώνεις την λίστα με τα ψώνια σου, το πρόγραμμα των δουλειών του σπιτιού και να ανατρέχεις σε εύκολες συνταγές.

τεχνοτροπίες και διακόσμηση

Wall art & Deco | Pinterest.com

#4 Γεωμετρικά σχέδια

Η τεχνοτροπία με τα τρίγωνα και τους ρόμβους γίνεται αρκετά εύκολα και μπορεί να προσθέσει μία ιδιαίτερη πινελιά σε κάθε χώρο του σπιτιού. Από το σαλόνι σου μέχρι και την τραπεζαρία σου. Ο τοίχος θα λάβει άλλη διάσταση και τα απαλά χρώματα θα διατηρήσουν την ήρεμη ατμόσφαιρα που επιθυμείς όσο απολαμβάνεις το γεύμα σου. Τα ξύλινα ανοιχτόχρωμα έπιπλα θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο σε αυτό.

τεχνοτροπίες και διακόσμηση

Wall art & Deco | Pinterest.com

#5 Ανοιχτόχρωμο ξύλο

Αν ψάχνεις τεχνοτροπίες και διακόσμηση για την εξοχική σου κατοικία ή έστω για να φέρεις ένα καλοκαιρινό κλίμα στο δωμάτιό σου, τότε αυτή η ιδέα θα σε συναρπάσει. Το ανοιχτόχρωμο ξύλο στον τοίχο σε αποχρώσεις λευκού και απαλού γκρι θα φροντίσουν για την γαλήνη σου. Ήρεμα στοιχεία διακόσμησης στα χρώματα της άμμου και του μπεζ, ψάθινες κατασκευές και λευκά σεντόνια διαμορφώνουν το απόλυτο καλοκαιρινό σκηνικό.

τεχνοτροπίες και διακόσμηση

Wall art & Deco | Pinterest.com

#6 Ριγέ

Μία εύκολη τεχνική με πολλές προτιμήσεις και διάφορους συνδυασμούς χρωμάτων για να δοκιμάσεις. Αν δεν σου αρέσουν οι πειραματισμοί και είσαι λάτρης του μίνιμαλ και του σοφιστικέ, οι άσπρες με τις μαύρες γραμμές είναι αυτές που σου ταιριάζουν. Η πρόταση αυτή μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε δωμάτιο και δεν είναι απαραίτητο να πιάνει ολόκληρη την επιφάνεια του τοίχου. Ένα κομμάτι μπροστά από το γραφείο σου θα κάνει τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερο.

τεχνοτροπίες και διακόσμηση

Wall art & Deco | Pinterest.com

#7 Οπτικό εφέ

Η τεχνοτροπία αυτή και η απήχηση της τελευταία μας έκανε να την προτιμήσουμε και σου την προτείνουμε. Ένα τρισδιάστατο εφέ που δημιουργεί σχέδια τραβώντας το βλέμμα αφού ξεχωρίζουν οι έντονες γραμμές του. Οι διαγώνιες κατασκευές και η επιλογή ενός χρώματος σε πετρόλ τόνους είναι ότι πιο μοντέρνο κυκλοφορεί. Μαζί με απαλές αποχρώσεις σε έπιπλα και σεντόνια, στόχος είναι ο τοίχος σου να συγκεντρώσει τις θετικές εντυπώσεις!

τεχνοτροπίες και διακόσμηση

Wall art & Deco | Pinterest.com

#8 Blue jean

Η τεχνική βαψίματος που δίνει στον τοίχο το εφέ του λινού υφάσματος έχει αρχίσει και θεωρείται λίγο ξεπερασμένη. Υπάρχει, όμως, τρόπος να να την επαναφέρεις και να της δώσεις την ανανέωση που της αξίζει. Ένωσε τεχνοτροπίες και διακόσμηση δημιουργώντας την αίσθηση του αγαπημένου σου blue jean. Τα ιδιαίτερα σκαμπό και πολυθρόνες μπορούν να διατηρηθούν σε γαλάζιες αποχρώσεις αν θες να πετύχεις την ιδανική εναρμόνιση.

τεχνοτροπίες και διακόσμηση

Wall art & Deco

#9 Παστέλ διαβάθμιση

Η παιχνιδιάρικη αυτή ιδέα με τα παστέλ χρώματα θυμίζει έντονα τα ζαχαρωτά. Η διαβάθμιση των χρωμάτων απαιτεί ιδιαίτερη και προσεκτική τεχνική για να μην γίνουν λάθη και αποτυχίες. Η διακόσμηση χρειάζεται χρώματα στις ίδιες παλέτες αλλιώς θα μοιάζει αρκετά κακόγουστη και πρόχειρη. Το απαλό ροζ με το πράσινο μπορούν να ταιριάξουν με γλάστρες, φυτά και απαλά χρώματα σε καρέκλες και τραπεζάκια.

τεχνοτροπίες και διακόσμηση

Wall art & Deco | Pinterest.com

#10 Έργο τέχνης

Είναι το σημείο όπου τεχνικές και διακόσμηση ενώνουν τις δυνάμεις τους και φτιάχνουν μία εκκεντρική δημιουργία στον τοίχο σου. Ένα τρισδιάστατο έργο τέχνης φτιαγμένο από στόκο ή γύψο στην πλάτη του κρεβατιού σου θυμίζει έθνικ στοιχείο που καλείται να κάνει την διαφορά. Το σχέδιο αυτό είναι από μόνο του επιβλητικό και γι΄αυτό είναι καλό να παραμείνει στο ίδιο χρώμα με τον υπόλοιπο τοίχο. Μία απαλή απόχρωση σε μπεζ ή εκρού θα κρατήσουν τις ισορροπίες και δεν θα δείχνει παράταιρο μέσα στο δωμάτιό σου.

τεχνοτροπίες και διακόσμηση

Wall art & Deco | Pinterest.com

#11 Μοτίβο με λουλούδια

Με την τεχνοτροπία των stencils έχεις την δυνατότητα να δημιουργήσεις διάφορα σχέδια στους τοίχους σου όπως λουλούδια, γεωμετρικά σχέδια ή ότι άλλο επιθυμείς. Είναι μία ιδανική ιδέα αν θες να ανανεώσεις το μπάνιο σου. Αποτελεί μία οικονομική λύση που με οδηγό την πλαστική μεμβράνη στο σχέδιο επιλογής σου, μπορείς να ζωγραφίσεις σε έναν ουδέτερο καμβά. Άσε το δημιουργικό σου πνεύμα ελεύθερο και δώσε φρεσκάδα στο μπάνιο σου!

τεχνοτροπίες και διακόσμηση

Wall art & Deco | Pinterest.com

#12 Απομίμηση ξύλου

Η τεχνική του βαψίματος που θυμίζει ξύλινη επιφάνεια ή αλλιώς η τεχνοτροπία του “ψεύτικου” ξύλου, προτιμάται από πολλούς. Προσδίδει μία ζεστασιά στον χώρο και μπορεί να συνδυαστεί με πολλά είδη και στυλ διακόσμησης. Βιομηχανικό στυλ, αγροτικό, μοντέρνο. Τα γήινα χρώματα στα σκεπάσματα και στα χαλιά καθώς επίσης τα εκκεντρικά έπιπλα και φωτιστικά θα το ενισχύσουν.

τεχνοτροπίες και διακόσμηση

Wall art & Deco | Pinterest.com

#13 Ροζ χαλαζίας

Το εφέ που θυμίζει ροζ κρύσταλλο και ημιπολύτιμους λίθους αντιπροσωπεύει το ρομαντικό στυλ διακόσμησης που μπορεί εύκολα να γίνει μοντέρνο. Οι συνδυασμοί χρωμάτων θα παίξουν και πάλι τον ρόλο τους. Το απαλό ροζ με το γκρι μπορούν να κάνουν θαύματα. Ο τοίχος σου με την αφηρημένη όψη θα δώσει βάθος στο δωμάτιο και θα το αναβαθμίσει.

τεχνοτροπίες και διακόσμηση

Wall art & Deco | Pinterest.com

#14 Σκούρο ξεθώριασμα

Ξεκινώντας από την βάση του τοίχου, το χρώμα είναι έντονο και ζωηρό. Η απόχρωση του μπορντώ ή του σκούρου μπλε είναι οι πλέον κατάλληλες. Το κύριο εργαλείο αυτής της τεχνοτροπίας είναι το σφουγγάρι ή ένα παλιό ύφασμα όπου με ταμποναριστές κινήσεις δημιουργείται αυτή η ψευδαίσθηση ότι ξεθωριάζει. Μοιάζει με σύννεφο ή καπνός που αναδύεται από το δάπεδο. Αν δεν προτιμάς να εξαπλωθεί σε όλη την επιφάνεια του τοίχου, τότε κράτα το σχέδιο μέχρι τη μέση. Είναι εξίσου όμορφο.

τεχνοτροπίες και διακόσμηση

Wall art & Deco | Pinterest.com

#15 Μαρμάρινη επιφάνεια

Όπως σου αναφέραμε ήδη, τεχνοτροπίες και διακόσμηση συμβαδίζουν και δημιουργούν ξεχωριστό στυλ. Ένα από αυτά είναι το εφέ του μαρμάρου. Ξεπέρασε την άποψη ότι η τεχνική αυτή ταιριάζει μόνο στο πάτωμά σου και εφάρμοσέ την στον τοίχο σου. Τα διάφορα χρώματα στις ρωγμές, σου δίνουν ευρεία γκάμα επιλογών. Τα μίνιμαλ βιομηχανικά διακοσμητικά και φωτιστικά σε συνδυασμό με περίεργα σχέδια στο πάτωμα, θυμίζουν εικόνες περιοδικών!

τεχνοτροπίες και διακόσμηση

Wall art & Deco | Pinterest.com

#16 Αφηρημένες πινελιές

Οι αυθαίρετες πινελιές που θυμίζουν έντονα πιτσιλιές από νερό μπορούν να συνοδευτούν από λατρεμένα χρώματα. Για ένα αποτέλεσμα που θα κάνει την διαφορά ταίριαξε έντονα χρώματα και κάντο να μοιάζει με ταπετσαρία. Οι ήρεμες γωνιές στο σπίτι σου θα διατηρηθούν με έπιπλα σε λιτές γραμμές και υφάσματα σε ανάλογες αποχρώσεις με τον τοίχο σου.

τεχνοτροπίες και διακόσμηση

Wall art & Deco | Pinterest.com

Σκέφτεσαι πώς θα εναρμονίσεις τεχνοτροπίες και διακόσμηση στον προσωπικό σου χώρο; Άφησέ το στα χέρια των ειδικών! Πάρε προσφορές για ελαιοχρωματισμό από τους αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας και αυτοί θα αναλάβουν να κάνουν την επιθυμία σου πραγματικότητα!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα